Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kistitok

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta lehetett sejteni (mit sejteni, TUDNI), hogy az AMC hosszú távra tervez a zombiapokalipszissel. Ennek első jele a Fear The Walking Dead volt, aminek a pilotja alapján jobb sorozatnak kellett volna lennie, mint az eredetinek, de valahol a kreatív koncepció és a csatorna elvárásai közötti fekete…..
Mivel is köszönthetnénk az új évet, ha nem hónapra szabott utazási tippekkel. Persze a válogatás tök szubjektív, de komoly oka van, hogy pont az adott hónapra tettük az egyes célállomásokat. Szempont, hogy kellemes legyen az idő (a túl meleget és a túl hideget se komáljuk), ne legyen tömeg és…..
Kistitok 2018.01.09 15:48:58
Kistitok 2018.01.09 23:56:23
@svajcineger: Nyilván, de a cikkben arról volt szó, hogy Tromsøbe eljutni Gdanskon keresztül lehet, bezzeg viszont Gdanskig "valahogy" el kell jutni. Hát most már magvan, hogy hogy.
Fontos szolgáltatás a járatmódosítás, bármikor szükség lehet arra, hogy más járatra, vagy útvonalra iratkozzon át az utas a meglevő jegyével. A Wizznél eddig a jegyár fele volt ennek a díja, most visszaálltak a régi fix rendszerre, persze megemelve az árat is.  "A Wizz Air leegyszerűsíti a…..
Kést venni a fedélzetre? Nekünk is új, hogy legálisan is lehet, nem mindent dobnak ki a szekunál. Ultra fapados turistának persze különösen jól jön, ha vihet magával eszközt felvágni a zsömlét és megkenni a kenyeret. Biztos mindannyian emlékszünk azokra a képekre, amikor a reptéren hegyekben álltak…..
Kifejezetten érdekes útvonalat dobott be a Wizz Air: Abba a Kazahsztánba indít járatot, ami nagy jóindulattal is csak fékdiktatúrának nevezhető, de persze egzotikus turistacélpontnak nem rossz. A bejelentésre sajtótájékoztatón került sor, a Wizz vezére mellett a magyar nemzetgazdasági miniszter és…..
Itt van ez a szép mosógép, régóta 80 ezer forint az ára. De most a nagy akcióban 25 százalékkal olcsóbb, csak 60 ezer. Óriási, nem?  Azt miért tegyük hozzá, hogy nem ugyanarról a modellről van szó, hanem egy olyanról, amiből kispóroltuk a centrifugát. Nagyjából hasonlót ügyeskedett a Wizz Air is a…..
Kistitok 2017.03.29 08:38:39
Rengeteg új fapados útvonalat jelentettek be a szolgáltatók Budapestről az elmúlt hónapokban, alig maradt közvetlen járattal nem elérhető nagyobb fehér folt Európa térképén. De legyünk telhetetlenek, itt az újabb kívánságműsor arról, hogy mi hiányzik még nekünk, nyilván filléres jegyekkel. Szavazni…..
Kistitok 2017.03.10 15:29:07
A Vörös-tenger csücskében fekvő Eilat télen is kellemes hely, nyári meleg, langyos tenger. Ám miközben mindent megtesznek a turisták kiszolgálásáért, vannak bosszantó hiányosságok. A cápákat és a rézbányát ugyanakkor meg kell nézni. A város egy komplett izraeli túra…..
Lassan minden vágyunk teljesül, már ami a budapesti fapados útvonalkínálatot illeti. A Wizz három új célra indít járatot, ezek közül az egyik egy olyan sziget, ami nálunk benne van az európai top 3-ban: a gyönyörű Izland. Persze Ibiza se rossz, Liverpool pedig nyilván vendégmunkásjárat, de…..
Kistitok 2016.01.08 11:22:36
@zsoltissimus: Ez jogos, a jelenlegi Bécs-Teherán Pegazus-szal min. 70 ezer oda-vissza, nem fapados ár, igaz, az átszállás biztosított, még ha körülményes is. Pedig Irán fölött napi többször átmegy a Wizz :)

Amit én nagyon várok, hogy mikor indít bármelyik fapados garantált átszállásos járatokat akár Izlandon, akár az Azori-szigeteken keresztül Ámerikába.
Egy regény első fejezete sorsdöntő lehet: ha működik, megnyeri és magába szippantja az olvasót, ha nem, legtöbbször félre is tesszük a könyvet. De mi a helyzet az első mondatokkal? Van, amikor már az telitalálat, mint az alábbi 11 klasszikus, az elmúlt 300 év világirodalmi…..
Ha itt a november és karácsony előtt még szeretnénk csobbanni a meleg tengerben úgy, hogy ezt anyagilag túl is éljük, irány Eilat. A télen-nyáron strandidőt nyújtó Vörös-tenger partján fekvő Eilat a második izraeli város, amely elérhető közvetlen járattal Budapestről. Az…..
Kistitok 2015.07.08 07:35:23
Jordánia nagyon megéri, nem annyira lehúzós, a kaják olcsóbbak, mint a szomszédban, így kijön ugyanannyira. Pár dologra figyelni kell:

Határátkelés: 3 átkelője van Izraellel, a legdélebbit érdemes használni, mert úgy nem kell vízum, csak kilépési illeték (20€ Izrael, 5€ Jordánia, de ezek változhatnak gondolom). Eilattól pár km-rel van északra, a jeruzsálemi/tel-avivi busz megáll a bekötőúton, onnan 10 perc séta. Reggel érdemes átmenni (kocsival nem lehet!), mert Aqabából 5 busz indul Petrába, amint megtelnek. Mi du. 4-kor már csak a taxit értük el, 50€-s fix áron visz. 4 embernek az se durva mondjuk, de a busz 7€ körül van.

Petrában vannak olcsó szállások (5-6€/fő/éj-től), és maga az ókori város mellé épült modern város is elég hangulatos, klasszikus arab fíling. A romokhoz belépő van, 1 nap 50€, 2 nap 60€. 1 nap elég, de annyi kell is. Elég nagy komplexum, el lehet barangolni, van "grand canyon view", túraútvonalak, útközben sziklába vájt lakások, házak. Megéri, nagyon.

Ami itt még érdekes, az a Wadi Rum, a vörös homoksivatag hatalmas hegyekkel, kilógó sziklákkal, egy google-képkeresést minimum megér. Vannak tevés és dzsipes, 1-2-3 napos túrák közvetlenül Petrából és Aqabából is (utóbbihoz közelebb van). Előre foglalni nem nagyon lehet, nem is érdemes, mi a petrai szálláson intéztük, minden simán ment, hatalmas élmény volt.

Kaja olcsóbb, inni nem lehet, borravalót nem ismerik, de van vízipipa-bár, Aqabában egy gyönyörű, modern mecset és arab utcácskák. Fürdeni ott nem érdemes, ahhoz Eilat jobb.
Attól függ, milyen zenát vágunk a jelenetei alá, és milyen sorrendbe pakoljuk azokat. A vágók pontosan ezzel a módszerrel csinálnak geciembert a realitykben bárkiből. ..
Kistitok 2015.06.19 17:32:23
@dawg007: amúgy tényleg, az a durva.
Utasok tízezreit veti szét az ideg ezekben a napokban, mivel nagyjából a múlt csütörtök óta nem működik normálisan a Wizz Air weblapja. Foglalni most már lehet, de a fizetés végén visszaigazolás helyett hibaüzenet vár. Pdf beszállókártyát se lehet per pillanat nyomtatni, de az…..
Sokan sokféle motivációtól vezérelve vágnak neki a határátkelésnek (ezt ezen a blogon aligha kell bizonygatni), ám nagyon sokan vannak, akik azért indulnak el, hogy a gyermeküknek jobb legyen. Ilyen a mai történet szerzője, Ibolya is, aki Spanyolországba költözött a…..
A csatorna műsoraiban is pártreklámnak látszó elemek jelentek meg. „A TV2 nem ért egyet a döntéssel, leginkább azért, mert a műsorai arculatát nem ellenőrzi, erre nincs kötelezettsége” - reagált a Kúria elmarasztalására hivatalos közleményben a TV2, miután a…..
Kistitok 2014.03.19 10:56:34
@Vitéz.László: hihetetlen, hogy még mindig vannak, akik nem veszik észre az álhírt
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
Elképesztő vihart kavartak az új metrólogók az Urbanistán. Míg egyes kommentelők meg voltak győződve, hogy a BKK fizetett ügynöke lettem, aközben a közlekedési központ - kis túlzással - válságstábot hívott össze tegnap a posztjaim miatt, annyira váratlanul érte őket a…..
Eltelt egy év és a hajam jelentősen dúsabb lett, a műtétnek már semmi nyoma nincs és egyre többen kérdezik meg hogy mi történt, hiszen tavaly kora tavasszal még egy kopaszodó fizikatanár fejem volt, most pedig egy rövid hajú vagány Rokker(Zsoltti) srác! Elégedett vagyok a beavatkozás eredményével,…..
Nincs nagy szerencséje a szocialista pártnak október 23-ával. Tavaly ilyenkor bontott zászlót Bajnai Gordon, bejelentve igényét az első számú kihívó szerepére, s ezzel jó nagy fejtörést okozva Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének. Bajnai fellépése előtt a szocialista párt…..
 Ennél menőbb vajas kenyér nincs! Most mondja valaki, hogy a vajas kenyér unalmas. Lehet, hogy eddig az volt, de ha kipróbáljátok ezt a fűszeres vajat, új időszámítás kezdődik. Annyira finom, és egyszerűsége ellenére különleges, hogy vendégvárásra is tökéletes…..
Kistitok 2013.06.12 20:18:46
@Bretschneider detektív: komolyan ez a problémája, kedves uram?? Vagy csak viccel. Gondolom, csak viccel.
Karácsonykor megbeszéltük, hogy vannak mindenféle bajok a karácsonnyal.Mi van a húsvéttal? Mi történt húsvétkor? Mit is ünneplünk? A kérdés talán nem olyan egyértelmű. Egy 2005-ös Reader's Digest felmérés szerint 1001 megkérdezett brit állampolgár közül csupán 48% tudta a helyes választ erre a…..
Kistitok 2013.04.01 18:41:38
@Csillaghamu:
Én mint maximálisan ateista is azt látom, hogy az érvelésed kicsit sántít: ha az evangéliumok tényleg 70-100 évvel az események után keletkeztek, akkor mégis hogy lehet, hogy eltérő helyen élő, akár eltérő korban író emberek mégis nagyjából ugyanazt írják?

Még egyszer: én nem hiszek ebben az egészben, olyannyira nem, hogy nem is foglalkozok az egész vallással általában, de ez mégis különös. Akkor - logikailag nézve - csak kellett lennie valaminek, ami miatt maga a lényeg mindenhol stimmel. Talán egy angyal? Látomás formájában sugallta az íróknak, mi történt? Logikus lenne, hogy felkelvén épp a látomás homályos volta miatt nem egyformán emlékeztek.

De mindettől teljesen függetlenül: el kellene fogadni, hogy vannak emberek, akik egyszerűen hisznek ebben az egészben, akármilyen idiótaságnak tűnik is. Ők nem keresik az ellentmondásokat, hanem elfogadják őket, és abban hisznek, hogy az egész megtörtént. Nem mindegy, pontosan hogyan?

Mi meg higgyünk abban, hogy nem történt meg, hiába tök fura, hogy 4 különböző könyvben ugyanazt írják. Én akkor se hiszek benne. De na, ők hadd tegyék.