Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csajbringa

9 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közepes erősségű földrengést Magyarországon számos helyen lehetett észlelni. Budapesttől Győrig jelentették Twitteren és Facebookon a magyarok, hogy éppen megmozdult a lámpa a szobában, vagy elkezdtek mozgolódni a bútorok. A Google-on pedig valós időben lehetett követni a…..
A konferenciaszezon következő felvonásában, november 25-én a hazai e-kereskedelem aktuális problémáival fogok ismerkedni. A rendezvény a dotCommerceDay nevet viseli, és többek között olyan témákban lehet majd okosodni, mint: forgalomterelés videóhirdetéssel, reklámköltés vs…..
Webisztán Twitterszemle, 1. hét 2009.06.01 09:15:00
Múltkor arra kértünk benneteket, hogy ha találtok érdekes twitet, toljátok mögé a #webi hashtaget, és beszemlézzük majd ezeket a postokat, heti rendszerességgel. Íme az első gyűjtés:  Merras #webi A 4 legnépszerűbb Google összeesküvés elmélet: http://bit.ly/49R4E…..
Az utolsó pillanatig azt hittem, a Critical Mass már nem tud meglepni, hogy az évi kétszeri bringás felvonulás minden jellegzetességét ismerem. Beszámoltunk már arról, hogy a több tízezres demonstráció a legfeszültebb időkben is politikamentesen zajlik, hogy a felvonulók olyan…..
time lapse blog Learning to fly 2009.04.20 14:21:00
Timescapes Timelapse: Learning to Fly from Tom @ Timescapes on Vimeo...
thaw with snowdrop 2 / olvadás hóvirággal 2 from Tapsi Hapsi on Vimeo. Részletek a spejz.hu-n: http://www.spejz.hu/timelapse-kiserletek.php ..
hóolvadás hóvirággal / thaw with snowdrop from Tapsi Hapsi on Vimeo...
Az Indavideó élő vidószolgáltatásának nyilvános próbája Sasvári A. Józseffel, Fenyő Balázzsal, Tapsihapsival, Payskinnel, és így tovább. És persze a hallgatag Paniccal a hátam mögött, az Invaderek alatt.  Összefoglaló: Az Indavideón mostantól lehet élőben…..
Nagyon kedves kis film. A time lapse és a tilt-shift házasságával készült. Na de mi is az a tilt-shift, mert arról még nem beszéltünk. A perspektivikus torzítás (tárgyak térbeliségi érzete) az optikai tengely eltolásával kiküszöbölhető, és az élesség pontja befolyásolható.…..
time lapse blog Mi az a time lapse? 2009.02.25 13:30:00
A time lapse magyarra fordítva annyit tesz: idő múlás. A mozgóképes szakmán belül a time lapse fényképezés egy olyan mozgókép rögzítési technológiát jelent, amelynél az egymást követő képkockákat lassú időközönként rögzítjük, de valós időben játszuk vissza.…..
time lapse blog Növénynövés 2009.02.27 02:03:00
A már említett alaptémák közül engem mostanában a növénynövést, növénymozgást leíró time lapse-ek kezdtek különösen foglalkoztatni. Ennek lenyűgöző iskolapéldájaként mindig a BBC Planeth Earth sorozatának ide vonatkozó, Jungles c. epizódja lebeg a szemem előtt, amely a…..
tapsihapsi a hóolvadást figyeli from Tapsi Hapsi on Vimeo.2009.02.17-én 15:00 és 17:42 között az ablakpárkányomat fotóztam. A rözített 108 kockát 25 fps-el levetítve megközelítőleg 4 másodpercnyi video anyag született, melyet megnéztem visszafelé is. Meg megint előre.....
Ilyen és ehhez hasonló time lapse videókkal hetente jelentkezünk majd. Az alábbi video különböző helyszínen, különböző technikával rögzített felvételekből áll össze. A körsvenken kívüli snittek statívra helyezett HD videokamerával készültek. Van közte 15 perces…..
Csajbringa 2009.02.25 18:57:10
@ecneB: köszi :) az ilyesmit stop motion-nek hívják (magyarul stop trükk) és nem áll messze egyébként a time lapse-től. csak itt nem fix intervallumonként történik az exponálás, hanem bármikor, leginkább akkor, amikor odébb tették a tárgyat, vagy a szereplő átállt máshova, stb.
Üdv Kedves Blogolvasó! Ez az új blog, amelyen most kikötöttél, azzal a célkitűzéssel indult, hogy a time lapse technikával készült felvételek hazai szakblogja legyen. Azoknak, akik nem találkoztak még e kifejezéssel, most így hirtelen mindennek elébe menve álljon itt egy saját…..