Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zip

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kirakták a szakmai eredményeket: civil.kormany.hu/nea-palyazati-kereso és kiírták a 2013-as működési pályázatokat (beadási határidő december 11!). Mondjuk, hogy minek a terhére költekezik az állam (és pályázhatnak a szervezetek) az rejtély, hiszen nincs elfogadott (nemhogy…..
A Zugügyvédhez sok hasonló eset érkezett, de ez annyiban különbözik is a többitől, hogy az eladó eleget tett a bejelentési kötelezettségnek. Úgy látszik megint önkényes jogértelmezés esete áll fenn.Kedves Zugügyvéd,Személygépkocsimat 2011. áprilisában eladtam, az…..
zip 2012.01.29 09:01:13
én nem akarok ebben az ügyben pereskedni, és egyszerűen rákésnyszerítik az embert. felhívtam egyébként a szombathelyi önkormányzatot ott az ügyintéző azt mondta hogy illeték megfizetése melllett nekem kell kikérnem valami igazolást. nem vagyok rá hajlandó. egyébként írtam nekik egy válasz levelet, de nem tudom jól értelmeztem e a jogszabályokat amikre hivatkoztam, ugyanis nem vagyok jogász:

A 2011. január 6-án kelt megkeresésemben csatolt tulajdonjog átruházási szerződés a 304/2009. (XII. 22.) Korm. rendelet 1.§ a pontja szerint teljes bizonyító erejű magánokirat, vagyis az 1952.évi III.tv 195 § (1) bekezdése szerint az az ellenkező bebizonyításáig teljes bizonyítéknak szolgál arra, hogy kiállítója az abban foglalt nyilatkozatot megtette, illetőleg elfogadta,vagy magára kötelezőnek ismerte el."

Az adásvételi szerződésem bizonyítja tehát, hogy az autó 2011. április 12-én XXXX birtokába került, valamint azt is bizonyítja hogy az adásvételtől nem álltam el, és a jogszabályban foglalt bejelentési kötelezettségemnek eleget tettem.

Magyarul, a mellékelt Tulajdonjog átruházási szerződés bizonyítja, hogy az autó nem az enyém.

Az, hogy az Ön által idézett nyilvántartó szerint a gépjármű utolsó tulajdonosa én vagyok, azt bizonyítja csupán, hogy a vevő nem tett eleget kötelezettségeinek, vagyis nem íratta át az autót, de ez nem tartozik rám.

Önnek- ha velem akarja megfizettetni a bírságot - tehát azt kell bebizonyítania, hogy a Tulajdonjogi szerződésem hamis, vagy igaziból nem is jött létre.

Sajnálom, hogy a közigazgatási elektronikus nyilvántartási rendszerük alkalmatlan arra, hogy a különböző alrendszereik közti kommunikációt elősegítse, és egy gépjárműre vonatkozóan mindenféle információt képes legyen szolgáltatni.

Ez a hiányosság, megint csak nem az én hibám.

Kérem, a fent leírtak alapján szüntessék meg irányomba az eljárást!
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
zip 2011.12.17 12:44:06
@orient: ez nem ilyen egyszerű. a minimálbér mellé csomó minden társul, ami megnehezíti a megélhetést, és amiről a minimálbérből élő nem is sokat fog föl. pl.: rossz érdekérvényesítő képesség, kapcsolati tőke hiánya, rossz kulturális mutatók, információk hiányossága, stb.

ez a kísérlet emiatt nem éri majd el a célját, és marad csak okvetetlenkedés.
zip 2011.12.17 13:09:09
@orient: én nem rólad beszéltem! nem tudom, miért vonatkoztattad magadra. hanem egy statisztikai sokaságról, a minimábérből élőkről, akiket le lehet írni bizonyos jellemzőkkel, ezeket soroltam fel. a rossz kulturális mutatókon pl. mit nem értesz? pl. piacképes szaktudás vagy készségek hiánya. esélyegyenlőtlenség? pl. zsáktelepülésen élni és nem hozzájutni olyan szolgáltatásokhoz, amihez pl. egy városi hozzájuthat. rossz érdekérvényesítési képesség? civilszervezetek hiánya, az előnyök nem ismerete, stb.
én egy szóval sem említettem korrupciót, meg emberek lefizetését, nem is értem hogy mit értettél félre.
Lehet, megtérek. Ha hinnék felsőbb erőkben, már lumbágósra hajlongtam volna magam a mecsetben, csapágyasra koptattam volna a rózsafüzért, esetleg bárányt áldoztam volna, véres késsel. Lehet olyan közhelyeket durrogtatni, hogy kicsi a világ, de a statisztika tudománya még nem ért…..
Share | Ezt a gyöngyszemet tegnap mutatták nekem: "Budapest, VI.ker.-ben, a Terézvárosban, az Anker köz egyik tornyában kiadó egy eredetileg műteremként funkcionáló, átépített, belső 3 szintes légkondicionált lakás. A 90 nm-es alsó szinten - ami a ház 5.emeletének…..
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj/080-021/2010  határozatában megállapította, hogy az Orgon-tech Bt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor honlapján, szórólapjain és reklámjaiban valótlanul azt állította, hogy a VSZT-1 orgonkészülék alkalmas betegségek, illetve…..
A Zugügyvéd nem először kap az alábbiakhoz hasonló levelet. Megszokott történet az is, hogy kitöltetlenül ott hagyják az adásvételi szerződést az autókereskedésben, nem számolva azzal, hogy milyen problémákat vonhat ez maga után. Kedves Zugügyvéd,  Nem biztos…..
zip 2011.05.04 20:16:43
@Körömcsiga: én is ezen gondolkodtam és tökre bosszantott a dolog, hogy ez egy magánokirat!!! én most úgy érzem, hogy bár kifizettem a büntetést, ennek ellenére lelevelezem én ezt velük. hogy fizessék vissza az összeget. bizonyára hülyének fognak nézni, de egy próbát megér! a te érveidet fogom felhasználni, úgyhogy kösz.
zip 2011.05.04 22:10:16
@látjátok feleim szümtükkel: óóbakker az okmányirodai ügyibtéző egy sutyerák volt, hogy nem vette be az eredetit, ha megteszi és hiánypótoljuk akkor nem történt volna meg ez az egész.

és például lehet e érvényteleníteni, a második szerződést? amit viszont bevett és pecsét van rajta, viszont rám nézve káros
Bár ez igazából Twitter-kompatibilis bejegyzés lesz, de muszáj itt is megemlítenem: Tegnap a Fásy Mulatóról átkapcsoltam David Lynch Inland Empire című filmjére. És nem fedeztem fel a váltást.     ..
Vasárnap volt az utolsó Kultúrház, de Winkler Nóra szerencsére nem marad műsor nélkül. A Kultúrház utódjában, az Aranymetszésben feltehetően nem lesz benne, de most csütörtöktől Szélesvászon címmel új filmes magazinműsort vezet. A kéthetente, csütörtök késő esténként…..
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..
Szokták mondani, hogy az első kiadás mindig a legjobb és a felülmúlhatatlan. Az új Ford Ka viszont éppen azzal a szándékkal érkezett, hogy megerősítse és túl is szárnyalja az első sorozat sikerét, ami már nyomot hagyott maga után. Az 1996-ban bemutatott kisautónak gyorsan…..
Share | Már most szólok előre, hogy lesz spoilerezés, innentől vessen magára, aki tovább olvas. (de ha nem láttad, irány a videótéka, mert ezt a filmet tényleg érdemes megnézni)   Történetünk főszereplője Amelie Poulain, egy párizsi kis lakásban éli - a…..
FullScreen Telik az idő 2010.01.30 16:26:15
Az idő állítólag telik, de hogyan? A szubjektív idő telhet lassan, gyorsan, vagy sehogy. Ha valami olyasmit csinálunk, amit utálunk csinálni, vagy olyan helyen vagyunk, ahol utálunk lenni, akkor ólom lábakon telnek a percek. Ha viszont jól érezzük magunkat valahol, valakivel, vagy…..
"küldök par kepet - a barataim motivaltak - benjaminrol. annyit szeretnek azert elmondani, hogy en nem vagyok macskabarat, de most együtt elek ket ilyen allattal. miauval, es benjaminnal. szoval gözöm nincs a cukisag faktorrol, csak azt fotozom le ami szamomra fura" - írta nekünk…..
Ő itt József, Ádám macskája, aki a gazdi szerint nagyon tud élni. Ez látszik is...
FullScreen Fordítva 2009.12.23 16:30:00
     Ellopták az "Arbeit macht frei" feliratot az auschwitzi koncentrációs tábor kapuja fölül. Az egy dolog, hogy azóta előkerült, de vajon minek lopták el és hogyan? Nálunk még a roncstelepeket is legalább egy kutyás biztonsági ember őrzi…..
      Dexter kapcsán lentebb már szóba került Kurt Vonnegut. Ő írta a Bajnokok reggelije című könyvet. Amikor Vonneguttal találkoztam, már úgy jártam könyvtárba, hogy a hülye című könyveket kerestem, mert a neves írók közül azokat, akik…..
FullScreen Látás üzemmód 2009.11.21 16:03:00
   Van az a film, hogy "What the bleep do we know about the world", azaz mit is tudunk a világról tulajdonképpen. A "bleep" egyébként kifütyülés, és a "fuck" szót helyettesíti, ami csúnya, így aztán előre ki is cenzúrázták maguknak a…..
zip 2009.12.14 21:25:54
Sólyom László szerint a cigányság agyon van kutatva. A következőket mondta egy EU-s pénzekről szóló konferencián:  A cigányság és a cigányság helyzetének ismerete sajátos kettősséget mutat. Egyrészt az emberekben sztereotípiák élnek. Egy cigány írót, Romano Rácz…..
FullScreen Coming (out) 2009.10.06 19:41:00
Van egy információ, ami rettenetesen kikívánkozik belőlem már nagyon nagyon nagyon régóta. Fogalmam sincs, miért akar minden áron kijönni, de akar. Eddig csak úgy tudtam visszatartani, hogy nem találtam meg a megfelelő receptort. Nem mintha bármilyen szempont szerint válogattam…..
FullScreen De mi a szűz...? 2009.08.16 10:45:00
      Egyik este, baráti társaságban felmerültek a csillagjegyek, mégpedig a következő összefüggésben: milyen érdekes, hogy mind élőlény, kivéve a mérleget. Ezen el is hümmögtünk egy darabig, és megállapítottuk, hogy igaz, de bővebben nem mentünk…..
FullScreen A szárnyas fejvadász 2009.07.02 20:22:00
     Nem is értem, hogy feledkezhettem meg a szúnyogokról. A szúnyoggal az a legnagyobb probléma, hogy elviselhetetlen frekvencián zúg. Ez nem csak az embereknek probléma, hanem a szúnyognak is. Ha szép csendben megcsípne, sokkal nagyobb lenne a túlélési…..
zip 2009.07.21 12:33:08
www.kuehe-mieten.ch/

ehhez mit szolsz?
FullScreen Kivonások 2009.06.25 12:24:00
     Az ország jegybankja, a Magyar Nemzeti Bank, 30 millió darab 200 Ft-os érmét helyezett forgalomba a 200 Ft-os bankjegy helyett. Az érmék előállítási költsége körülbelül bruttó 40 HUF per darab. Ha összeszorzom, megkapom, hogy az össz érme…..
zip 2009.06.26 20:05:53
FullScreen Jönnek a békák 2009.03.30 23:26:00
     A varangyos béka hasznos állat, én mégis undorodom tőle. Főleg, ha így mászik, mint a képen. Nem szép. Tényleg nem. De az se jobb, ha csak úgy ül, mert abban az esetben bármikor elugorhat. Ez a legrosszabb. Az egyik pillanatban még itt van, aztán egyszer…..