Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béka53

2 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször átgondoltuk, de nem bennünk volt a hiba. Nem indulatosan kértük őket, a tüneteket elmondtuk és mégsem jött ki az ügyelet. Tisztelt Praxis blog!   Az ügyelettel sajnos nekünk is volt hasonló történetünk, mint amit önöknél láttam. Azon gondolkodtam, egyáltalán mire…..
Béka53 2014.03.27 06:46:24
@Tempus-Anh: Azért ez nem ilyen egyszerű,. mi a fenti leírást követtük, ügyeletes orvos, ügyeletes kórház saját autóval. A 10 éves gyereket hazaküldték, hogy ez nem vakbélgyanú, hanem más, ha holnap még mindig rosszul van, vigyük másik ügyeletes kórházba.Ezt tettük, lényeg : perforálódott már a vakbele, úgy műtötték. Az első kórház a Madarász Kórház Kórház volt, írtam nekik levelet utána, hogy vajh miért küldték el. A második Kórház a Bethesda volt, erről csak szuperlatívuszokban lehet írni. Fantasztikus volt az ellátás, az orvosok, a nővérek. Ami fontos: engem még a XX. században műtöttek vakbéllel, nem használtak ultrahangot, összegörnyedve jártam a fájdalomtól, vérsüllyedés vizsgálattal nézték fehérvérsejtszámot, extrém magas volt, azonnal kaptunk kórházi beutalót és át BKV-ztünk, megműtöttek még aznap. Fiamnál ultrahang vizsgálat volt, vérvizsgálat nem, ezért küldték haza. No, tehát nem is olyan egyszerű ez a vakbélgyulladás.
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a…..
Réka egy szarkazmussal nem kis mértékben átitatott KRESZ módosítási javaslatot dobott fel a blogon keresztül, amivel növelné a gyalogos átkelőhelyek biztonságát. Ti mit gondoltok? Az utóbbi évek során romlott vagy javult a helyzet Magyarországon ebből a szempontból? Szép…..
Mindenki Ferije lerántja a leplet: a volt miniszterelnök egy pár perces kisfilm keretein belül elkalauzol minket a mutyi őshazájába, Felcsútra: egészen hihetetlen, hogy az adó milliárdokból épített csatornák, a semmiből épülő stadionok és a 800 milliós osztalékot felvevő…..
Hamarosan becsöngetnek az iskolákban. A tanévkezdés a szülők számára anyagi és mentális értelemben is  kisebbfajta erőpróba. Manapság azonban a diákok és a szülők nem csak a szigorú tanulmányi követelmények miatt aggódnak, hanem esetenként egyes osztálytársak erőszakos…..
A közoktatási törvény legújabb változata szerint jövőre a hároméves gyerekeknek kötelező lesz napi négy órában az óvodai foglalkozáson részt venni, tekintet nélkül arra, hogy hároméves korban a kicsik még nagyon különböző érettséggel rendelkeznek. Hívjuk ezt a…..
Béka53 2013.08.29 00:24:37
@kamerasmobil: micsoda öröm:( egyébként itt a magyar oktatási rendszer nem hajlandó tudomást venni az internetről - nem létezik számukra, noha tényleg teljesen új generáció - a digitális bennszülöttek - nehéz belőlük birkát faragni, no meg az sem szerencsés, amikor a szülő lázad az iskolai rendszer ellen - mert akkor a gyerek is nagy valószínűséggel fog - s még a tanárok sincsenek szívvel-lélekkel az átalakítások mellett - folyamatosan menedzselik a káoszt - ld tankönyvhisztéria - a tanárokon csapódik le
Béka53 2013.08.29 00:25:58
@kamerasmobil: no igen , de Amerika elfoglalása sem ment vér nélkül.
Béka53 2013.08.30 08:49:32
@kamerasmobil: bennem nincs aggodalom, hogy ne lenne szkepticizmus a digitális bennszülötteknél, van - az összeesküvés elméleteknek pedig nagyon kellemes pszichológiai háttere van, én csak poénból szoktam kitalálni néhányat:) Egyébként viszonylag sok tanulmány jelent meg mostanában, hogy az összeesküvés elméleteknek miért ekkora a sikere, olvass utána, nagyon érdekes. Jómagam egyáltalán nem hiszek a normál oktatási rendben - unalmas, alacsony hatékonyságú, gondolkodni nem tanít.
A baloldalon mindenki azt mondja, hogy Orbánt csak összefogással lehet legyőzni, ami valószínűleg igaz is. Én viszont azt kérdezem, hogy le kell győzni ? Pontosabban fogalmazva: van-e értelme legyőzni ?  Tételezzük fel, hogy győz egy baloldali összefogás.Milyen országot vesz…..
Béka53 2013.08.29 22:05:00
@Kara kán: aki akkor kitette volna liberál jelzőt, azt lelőtték volna - ne keverjük már a szezont a fazonnal:) 1948-ban a bolsevikok szerinted liberálisok voltak?
Tegnap megjelentek a legfrissebb, 2013 júliusáig összesített munkaerőpiaci Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatok és a hozzájuk kapcsolódó kormányzati győzelmi jelentések is. A Ténytár pedig szokás szerint a kákán is csomót keresve próbálja elbagatellizálni a kabinet…..
Béka53 2013.08.28 23:44:09
@$pi$: no mondom én, hogy nem kell gyerek, hasznosabb vagy a társadalom számára, ha nincs gyereked. hozzáteszem Adél 3 gyereke után visszafizette áfában az összes általa igénybe jószágot, hiszen a gyerekek költségeiben is áfa van, ergo ők is adóalanyok. A példa egyébként remek, a gyerekvonal nélkül. Adélnak se legyen gyereke. Úgyis áll a dolog.
Béka53 2013.08.28 23:46:22
@$pi$: A közmunka=jobbágyság, Te vállalnád?
„Meglepődnénk, ha a programok összehangolása során komoly döccenők lennének - bár kétségtelen, hogy vannak eltérések -, az viszont korántsem biztos, hogy a többi kérdésben is egyszerű lesz a megállapodás. A lényeg tehát még hátravan. (...) Az előzetesen megállapított…..
Béka53 2013.08.26 22:15:11
@commando: jó ötlet:)
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
Béka53 2013.08.11 12:45:38
Nagy megdöbbenésemre a 22 hónapos kislányom ott kószált egyedül, felügyelet nélkül. Épp a lefelé vezető lépcső előtt kaptam el, simán leeshetett volna. Gyermekünk másfél éves volt, mikor feltűnt, hogy a viselkedése valamiért furcsa, valahogy nem olyan, mint a többi gyerek.…..
Szándékosan aludtam pár napot a magyar kupacsapatok szégyenletesen gyors kupabúcsújára, de így se tudok más címet adni ennek az írásnak, mint amit a sorsüldözött debreceni ultrák megfogalmaztak kórusban a jó nevű norvég Strömsgodset elleni szívás (0-3) utolsó perceiben. Ez a…..
Béka53 2013.07.29 22:46:16
@Huple macskája: Teljesen így van, ma sportolás kontraszelekciója, hogy a szülőknek mennyi pénzük van. Így nem lesz soha rendes magyar foci, ha a társadalom 10%-a engedheti meg, hogy gyermeke sportoljon. Egy ekkora országban, ez nagyon kis szám.
Kakukkfészek Nemzeti trehánybolt 2013.07.01 16:15:02
A nyolcvanas években járta egy vicc Romániában, kérdés: mi volt Romániában a petróleumlámpa előtt?, válasz: villanyvilágítás. Ezt lehet, hogy ma már nem sokan értik, a lényeg, hogy a kommunizmus útján nagy kardcsörtetések közepette, tökig nemzeti öntudatba vértezve…..
Béka53 2013.07.01 22:08:16
@Kim Jong Un: jajne,nem szeretném ezt tovább:(
Nem sokáig tartott "a kisbabáknak kedvük támadt megszületni" fíling a kormány részéről - legalábbis ezt tanúsítja a kiszivárgott új koncepció, hogyan is támogassák hathatósan a gyermekvállalást. Ötlet az van, például egyszeri 288 ezer forintos kelengyepénz,…..
Már az Alaptörvény megszövegezésekor felvetődött annak a gondolata, hogy a kormány az abortuszt be akarja tiltani. Az új rendelkezés értelmében ugyanis a magzat életét már a fogantatástól kezdve védelem illeti meg. Az ellenzék és a jogvédők szerint akár tilalom is…..
Béka53 2013.04.18 17:59:31
@politikailagnemkorrekt: ja, a jómódú családoknál otthagyja, de ez a szülőképes generáción nem sokat segít, persze ha valaki magas fizetést kap kezdőként, akkor megvan:) biztos, sokan vannak így. Mint ahogy a családi adózás a háztartások 3%-t érintette...
A monetáris politika erőltetése a fiskális rovására még sose vezetett ki  egy országot sem egy gazdasági válságból. Minket se fog. Sajnos. A hetekben a magyar gazdaságpolitikával kapcsolatban két meghatározó hír jelent meg. Talán nem meglepő módon mindkettő Matolcsy György nevéhez köthető. Előbb…..
Béka53 2013.04.09 22:24:45
@zobod: de hol van itt vállalkozóbarát ország?
Béka53 2013.04.10 00:08:50
@zobod: anyagilag sikeres vállalkozó, aki tud megbízásokat szerezni - erre most csak a kiválasztottaknak van esélye. A többi majd kivándorol:)
Pikk-pakk végbevitték az iskolák államosítást ld elsősök sorsolása. Szóval vannak dolgok, amik pikk pakk mennek:)
A többihez nem is szólok hozzá, de azt azért látni kell, hogy több polgártársunk a pikk-pakk intézkedések hatására elérte teherbíró képességének határait. Tudom, ez nem szempont, ők majd az út szélén maradnak. Bevallom őszintén, kerestem a gazdaságélénkítő intézkedeseket és azok hatásait, tudom 20 év múlva, én speciel nem vagyok benne biztos, hogy ezt megélhetem
Hírmondó Zavar az erőben 2013.02.23 02:50:42
Meg volt a miniszterelnök évértékelője. A valósággal ugyan köszönő viszonyban sincs, de mit számít ez egy olyan ember esetében, aki maga mondta, hogy nem az számít amit mond, hanem az, amit tesz. Így persze felesleges évet értékelni, de azért lássunk néhányat abból, amiket…..
Béka53 2013.02.24 00:38:28
@Makkasz: sajnos az van, ahogy a klasszikus mondja - nincs olajunk, maradt a költségvetés. sajnálatos módon nálunk az állam és annak remekbe szabott gazdasági holdudvara az egyik legnagyobb megbízó, ami még működhetne is akár, de jelenleg csak a kiválasztottak vehetnek ebben részt. Ha közéjük tartozol, akkor ok minden, ha nem, akkor nem annyira jó. Sajnos kevés a fóka, sok az eszkimó. S nem mind kiválasztottak. Hozzáteszem szoci kormány alatt is volt ez, de nem ennyire mohó módon.
Józan Paraszt Diákcsemege 2013.02.11 15:33:17
Oszd meg és uralkodj - a kormány jelszava lehetne. Most épp a hallgatók gyenge pontjára tapintottak rá a röghöz kötés alkotmányba foglalásával. A felszalámizás elkezdődött. Mert ne legyünk naivak: a hallgatók egy igen jelentős része egyetért a röghöz kötéssel. Ugyanis…..
Bár másokat sértegetni és bántó megjegyzésekkel illetni nem szép dolog, mindannyiunk érdeke, hogy megtanuljuk mindezt elviselni: a véleménynyilvánítás szabadságának megtartásáért. CSABA Réka írása Kapcsolódó hivatkozások: Rowan Atkinson’s speech at RS5 parliamentary…..
Béka53 2012.10.23 06:01:33
@mallac: nekem az a bajom, hogy a téma a 3-as metró, és ebben az ügyben Tarlós egyet tett, nem szavazott. Tökéletesen igaza volt Kálmán Olgának, Tarlóst szidják az emberek, amikor nem indul a 3-as, metró, mert nem mindig szokott.