Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perezvon

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy barátnőm említette a facebook-on a verset, ami már nagyon régen jutott eszembe - szilveszteréj-kapcsán is, de bármikor olvasva csodálatos: Kosztolányi Dezső: Hajnali részegség Elmondanám ezt néked. Ha nem unnád. Múlt éjszaka - háromkor - abbahagytam a munkát.Le is…..
perezvon 2013.01.12 18:20:19
Kérj tanácsot Kalocsai 2012.03.16 19:08:00
Ha már nemzeti ünnepünk kapcsán a jelképekről, hagyományokról írtunk - most álljon itt pár meglepő celeb-fotó, hasonló témában! Az anyukám kedvenc színésznőjét, Nicole Kidmant kalocsai mintás ruhában látták többször is - nekem is volt ilyen mintájú blúzom kislány…..
perezvon 2012.03.20 15:56:49
Kérj tanácsot Micsoda buli 2012.02.06 08:53:00
Az elmúlt napokban sok időt kellett autóban ülve töltenem. Szerencsére a Kossuth rádió műsora annyira jó, hogy egyszer sem unatkoztam! Sőt! Minden alkalommal találtam valami jó témát a hallottakban, amivel érdemes lenne a saját szemszögünkből tovább foglalkozni. Az egyik a…..
 Két éves a blogunk. Nekem úgy tűnik, hogy most ünnepeltük az első „születésnapunkat”, de bizony már az is egy évvel ezelőtt volt. Blogunk első bejegyzése 2009. november 30-án született, és azóta egyre csak gyűlik az archívum, az elmúlt egy évben 241…..
perezvon 2011.12.03 20:17:16
Böjte Csabát emlegettem már, most egy konfliktuskezelésről tartott előadásából fogok kiemelni pár gondolatot: ki is az ember? Ki vagyok én? Milyennek látom a többieket?  - mert ez nagyban befolyásolja azt, hogy hogyan oldunk meg egy-egy konfliktushelyzetet. Azt mondja: ha egy…..
 Furcsán dolgozik az emberi agy! Egyre jobban elhiszem, hogy tényleg olyan, mint egy számítógép, csak attól sokkal csodálatosabb és rafináltabb ! Egyszer régen olvastam azt, hogyha nem jut eszünkbe egy információ, rá kell koncentrálni a dologra, pár percig gondolkozni, majd…..
 Ugye jól tudjuk, ki volt Dugovics Titusz. Hős katona, és várvédő, Hunyadi seregének legendás alakja, aki még az életét is feláldozta, hogy a török ne tudja kitűzni a zászlót a nándorfehérvári csatában a várra...amikor Dugovics látta, hogy nem tudja megakadályozni a…..
Kérj tanácsot Családi hagyomány 2011.10.21 09:45:00
„Mama! Azt találtam ki, hogy mostantól minden szerdán ez legyen a vacsora, és majd amikor én felnövök, én is ezt főzöm szerdánként a gyerekeimnek, és akkor ez egy családi hagyomány lesz!” A fiamra jellemző ez a fajta világmegváltó gondolkodásmód – ő…..
perezvon 2011.10.23 23:45:57
Kérj tanácsot Liszt-faktor 2011.10.10 06:19:00
Szombaton este úgy alakult, hogy egymás után hallgathattam meg a Művészetek Palotájában élőben Bogányi Gergely Liszt-zongoraestjét, és otthon az X-faktor aznapi adását felvételről a tévében. Óhatatlanul adódott némi összehasonlítás. Na nem a zenei minőségben – ez fel sem…..
  Nagyon érdekes dolgokat lehet találni a „youtube”-on. Nemrégen például találtam egy orosz TV-műsort arról, hogyan készült 1979-ben a „Moszkva nem hisz a könnyeknek” című film.Ez az alkotás sikert hozott a készítőinek, a franciák még a…..
Kérj tanácsot Rúdtánc 2011.10.04 18:20:00
Talán butaság, de szükségét érzem, hogy magyarázkodással kezdjem: hogy keveredtem ennek a közismerten erotikus műfajnak egyáltalán a közelébe. Az úgy volt, hogy a fiam úszóedzésre jár, az uszoda pedig egy épületben van a városi sportcsarnokkal. Néha én is úszom ilyenkor, de…..
 Geszti Péter mondott valamit, ami nagyon bölcs, és egyszerű "igazság", sokszor mégsem természetes ez a mindennapjainkban, és nem jut az eszünkbe! Elkezdődött megint az X-Faktor. A négy zsűritag: Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Geszti Péter, és Malek Miklós,…..
Biztos sokan hallottátok már ezt a jó tanácsot  - akkor szokták elsütni, amikor egy fiatal felnőtt épp eldönteni készül, hogy milyen messzire telepedjen le a szüleitől. Lássuk, miért fontos ez a tanács! Zsófi tegnapi cikke az anya-lánya kapcsolatot elemezte…..
perezvon 2011.10.02 12:21:13
 Elolvastam az októberi asztrológiai előrejelzést, nagyon „érdekes” hónap áll előttünk! Titokzatos hónap jön az asztrológus szerint, egy kis áskálódással és érzékiséggel megfűszerezve. Jól jön majd az őszinteség, beszélgetnünk kell olyan témákról,…..
 Ugye van egy szép magyar mondás: "Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!". Amilyen az anyja, olyan a lánya! Ez egy kiindulópont, és kapaszkodó is lehet minden férfi számára egy komoly kapcsolat kezdetén!Az anya-lánya kapcsolat elemzése könyvtárakat tölt meg, mert…..
Huszonéves unokahúgom mesélte, hogy barátai, akik 3 éve egy párt alkotnak, és 27 évesek – eljegyezték egymást. Ez még önmagában nem nagy hír, de a reakciók mégis érdekesek. A baráti kört meglepte a hír. Vajon miért? Egy három éve együtt járó, harminchoz…..
perezvon 2011.09.23 18:03:40
Kérj tanácsot Örök nosztalgia! 2011.09.22 11:50:00
 Tegnap este megint ott felejtettem magamat a TV előtt! Gimnazista korom legkedvesebb írója Örkény István volt. Nagyon szerettem humorát, bölcsességét,  és azt az egyéni látásmódot, amivel teljesen új lapot kezdett a magyar irodalomban.Hogylétemről-Jó napot.-Jó…..
Az előző két írásból, meg a hozzászólásokból kicsit úgy tűnhet: a férfiak lettek korunkban a romantikus érzelmek szinte kizárólagos birtokosai… Alapoztuk mindezt két hollywoodi filmre – na de lássuk most a való életet! A „Hölgyválasz”-ban…..
A Blue Valentine című filmről „perezvon” blogján olvastam, de amikorra ő megírta róla a cikkét, már én is eldöntöttem: ez a film engem érdekel. Nagyon kedvelem Ryan Goslingot, a film főszereplőjét: az a fajta fiatal színész, aki nem szívtipró-alkat, mégis mindig…..
Mit vegyek ajándékba a gyereknek?! – ez a kérdés gyakran elhangzik a mi tágabb családunkban, de szerintem minden kisgyerekes családban ugyanekkora gond lehet: hogyan válasszunk olyan játékot a gyereknek, amely nem „egyszerhasználatos”, széteső vacak, amit csak a…..
Kérj tanácsot Bús donna…? 2011.08.29 17:12:00
Zsófi idézte Babits versét két hete (kerjtanacsot.blog.hu/2011/08/16/megyunk_e_messze_messze), mely nekem is kamasz korom óta a kedvenceim közé tartozik! Ilyen gyönyörű, zenélő sorokban összefoglalni a nemzetek sajátosságait talán soha nem sikerült másnak magyar nyelven. Ám amit a…..
Tavaly a pamplonai bikafuttatásról írtam nektek a blogon, és annak kapcsán jól el is beszélgettünk - nem mondom, hogy vitatkoztunk, inkább megvitattuk a bikaviadal esztétikai, morális, és egyéb szempontjait. Akkor én azt írtam: bár érzem a tradíció szépségét, mégis tartok…..