Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacs_d

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilenc hónapja vezeti Kocsis István a BKV-t. Az új főnök nagy változást még nem okozott a fővárosi tömegközlekedésben, nagy reformok nem történtek. Ötletelések mentek ezerrel (holdingokká alakulás, HÉV eladása), volt formacipő és formaruha-botrány, de nem tettek le az…..
kovacs_d 2009.06.06 00:12:18
@zero:

Na! Azért a cikk meglehetősn sarkít!!
Ugyanis az 550 CZK-s bérlet és a többi formátum is csak egy alap és mivel Prága közlekedési zónákra van osztva kiegészítő bérletek és jegyek vannak.

Így azért más a helyzet, kedves cikkiró! Ugyanott van táblázatban, tessék meg nézni!

www.dpp.cz/en/fares-in-prague/

Ja és az igaz, hogy a nyugdíjasok nem utaznak ingyen. bár a 70 év felettiek igen... ami tudom nagy különbség, de azért ne sarkítsunk.

Retrojáték sorozatunkat egy kereken 60 éves játékkal kezdem meg, ami a 90-es évek elejei társasjáték-inváziónak köszönhetően kis hazánkban is elég sokan megismerhettek. Ahogy azt a címből ki lehet találni, a bűnügyi játékok koronázatlan királyáról, a Cluedo-ról van…..
kovacs_d 2009.03.06 17:04:51
Áhh, gyerek korom egyik kedvenc játéka!! Rengeteg kellemes órát szerzett nekünk.

Azzal az állítással, hogy viszonylag egyszerű logikai sémára épül, azért vitatkoznék. Még egy felnőtt is viszonylag hosszú gondolkodást követően derítheti ki a gyilkos kilétét, ugyanis nem csak arra kell figyelni, amit mutattak neked(illetve nem mutattak).
jancsoo: +1 énis a kocka nélküli játék híve lettem, így még tovább csökkentjük a szerencse szerepét. A papiron pedig egyértelműen jegyzetelni kell amit másoknak mutattak! mi is igy csináltuk egy idő után.

Szerintem ez az állítás félreérthető, annak aki nem ismeri a játékot:
"akkor a tőlem balra ülő játékosnak, ha lapjai között szerepel valamelyik gyanúsításom, akkor azt kötelezően meg kell mutatnia, de úgy, hogy csak én láthassam."


"akkor a tőlem balra ülő játékosnak, ha lapjai között szerepel valamelyik gyanúsításom, akkor azt kötelezően meg kell mutatnia, de úgy, hogy csak én láthassam."

Én ebből arra következtetnék, ha nem ismerném a Cluedot, hogy ha a három dolog közül pl. kettő van nálam, akkor mindkettőt meg kell mutatnom, pedig NEM, mert csak azt az egyet amit ÉN választok ki. Na ez ugye megint tovább bonyolitja a játékot.
Ezért használod gyakran a 'blöffölést' vagyis szándékosan kettő olyat kérsz ami tudod hogy senkinél sincsen, így a harmadikra rájössz.

Bár messze nem vagyok egy einstein, de azért nem nevezném szimpla(=átlagos) logikai sémának. Persze kinek mi az... tudom relatív