Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Looloo

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem ebben az évben történt, de megosztanám a Szent György Kórház Tüdőgondozójában szerzett tapasztalataimat a kedves olvasókkal. Nagymamám került erre az osztályra, miután rosszindulatú daganatot állapítottak meg nála. A mamám 71 éves volt, teljesen önellátó, szellemileg…..
Looloo 2010.07.10 22:40:50
Akkor elmesélek én is egy történetet. Igyekszem röviden.
Nagymamámról van szó, otthon éldegélt vidéken, aztán, mivel a lánya, édesanyám alkoholista, rá nem lehetett bízni, amikor már kezdődtek náka az időskori panaszok.
Albérletben laktunk a fővárosban a párommal. Idehoztuk mamit, mert ezt kellett tenni. Akkor még nem volt olyan rossz állapotban, járhattunk mellette nyugodtan dolgozni. Hozzáteszem, egyikünk sem keresett túl sokat, mire mindent számlát és az albit kifizetjük, marad egy hónapra 40-50ezer ftunk megélni. Nem panaszképp mondom, kijöttünk belőle.
Aztán mama állapota rosszabbodott, rosszindulatú, rákos elváltozást mutattak ki. Műtötték, de áttétes lett, az orvosok nyíltan megmondták, hogy mi várható.
Amíg kórházban volt, dolgoztunk tovább, de rendszeresen ott voltam nála a kórházban, munka előtt és után is (12 órás műszakjaim voltak).
Amikor kiengedték, amit alig várt szegény, szabadságra mentem, kivettem az összes szabadságot, amim volt. Itthon ápoltam, mert ez így fair. Ezt sem panaszként mondom, ez a legkevesebb, amit megérdemelt. A szabadságom elfogyott, felmondtam. A nyugdíját megkaptam (nem én kértem), ami nem kicsit volt kevesebb volt, mint a fizetésem. Maradt egy hónapra kb. 20e ft kajára. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de megoldottuk. Szándék kérdése.
Végig vele voltam, az utolsó időkig, nem is lehetett volna ez másképp.
Ha nekem sikerült, ne mondja senki, hogy ez pénzkérdés.
Mellesleg, miután elment, 1 hónapig nem kaptam munkát. Akkor már nyugdíj sem volt, de azt is valahogy átvészeltük. Most is lényegesen rosszabb helyen dolgozom mint előtte, tehát mondhatom, rosszul jött nagymamám halála ilyen értelemben is, de ennek akkor is így kellett lennie.
Csak azt tudom mondani, hogy szégyellje magát mindenki, aki ennyire nem képes. Vagy ha ezt a nyűgöt nem vállalja, legalább ne játsza el, hogy mennyire szereti a családtagját.
Looloo 2010.07.10 22:50:21
@mothe: "Vagy ha ezt a nyűgöt nem vállalja, legalább ne játsza el, hogy mennyire szereti a családtagját."
Kötelességből nem kell.
Looloo 2010.07.11 21:49:45
Nem tehetek róla, de nem tudom megérteni az Irise-szel szembeni indulatokat. Nem vagyok orvos, sem nővér, egyáltalán nem vagyok semmennyire sem szakmabeli. Hozzátartozó vagy beteg vagyok-voltam csupán.

Azt minden további nélkül megértem, ha valaki nem akar áldozatokat hozni olyan valakiért, akit nem szeret, vagy legalábbis annyira nem, hogy komoly kényelmetlenségeket vállaljon fel miatta.

Nálunk azért került mama haza, mert a kórházban világosan és érthetően megmondták, hogy nincs mit tenni. Benntarthatják, de semmi értelme, mert a fájdalomcsillapítást otthon is meg tudjuk oldani, mást pedig ők sem tudnak tenni. Akkor mi értelme lett volna bennhagyni?

Nagyanyám amúgy már eleve szocotthonba akart menni, hogy ne legyen a terhünkre. Túl azon, hogy ez sem automatikusan megy, nem olyan egyszerű elintézni, ezt már az elején megmondtam, hogy nem rakatom be ilyen helyre, mert van neki családja, aki szereti őt.

A halál nekem sem természetes dolog, nagyon rossz volt látni, ahogy szenved és egyre rosszabb neki és látszott hogy már szeretne túlleni az egészen. Már én is ezt reméltem, nem azért mert a terhemre volt, hanem mert nem vezetett sehová az a kálvária, nem gyógyulhatott meg.

Azt ugyanakkor sosem felejtem el, hogy neki mennyire jól esett, hogy ott vagyok vele és törődöm vele. Világéletemben segített és gondoskodott rólam, nagyon jó nagyi volt, csak rám számíthatott. És így sem tudtam a töredékét sem visszaadni annak, amit tőle kaptam.
Tényleg ne haljon meg senkitek, aki ilyen közel áll, bocs, most abbahagyom.
Praxis A betegeken spórolnak? 2010.05.15 07:00:00
Tervezett /várólistás/ csípőműtétre készültem tél végén. A kórházba két hétnél nem régebbi laborlelettel kellett jelentkezni a műtétet végző kórháznál mire bejelentkeztem háziorvosomnál, hogy beutalót kérjek a laborba. Háziorvosom közölte, hogy beutalót csak…..
D..... Sz.... Éva vagyokInternetes hirdetés alapján kerestem meg az önök klinikáját. Célom zsírleszívás volt...... referens Dr ....... irányított. Aki a vizsgálat során arról beszélt, hogy a zsírleszívás fájdalmas beavatkozás.Ő inkább azt javasolta, hogy ültessünk be…..
Looloo 2010.04.27 14:30:39
@ne most: Nem mondod. Kukacoskodj, ha ahhoz van kedved. De akkor legyen "beültettet", ha így megérted.
Looloo 2010.04.27 14:34:02
@ne most: ?!
Looloo 2010.04.27 14:42:22
@vrv: szar ügy tényleg, ami a posztolóval történt. Hiszen eleve milyen orvos már az, aki rátukmál egy mellnagyobbítást a páciensre ilyen helyzetben és indokokkal. (Már ha úgy történt, ahogy a poszt írja). Nem az emberbaráti segítség fűtötte, amikor beleimplantálta a szilikont, ahelyett hogy eltanácsolta volna egy alapos mentális kivizsgálásra.

De ugyanakkor, aki ennyire hülye, azt hogy sajnáljuk? Itt is rengeteg idióta van (talán én is), de amikor egy eset ennyire abszurd, akkor hadd ne játszuk meg magunkat, ahelyett hogy jól megérdemelten körberöhögjük a kedves pácienst.
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
A magyar választási rendszerben az egyéni választókerületekben leadott voks mellett a szavazók pártok területi listái közül is választhatnak. Az egyes területek – 19 megye és Budapest – lakosságszáma itt eleve jelentősen eltér, ezért értelemszerűen eltérő számú…..
 Nem vitatva Szabó Máté, ombudsman jó szándékát, meg kell erősítenem a címben írtakat: úgy beszél a magyar valóság egy szeletéről, az iskolákról, mint aki a Holdról csöppent ide.Mint aki nem látott még működő iskolát. Mint akinek egyetlen gyermeke sem járt…..
Most komolyan, ki ismerkedik rendszergazdákkal? A kép innenKedves Szakítós! Ez a történet inkább a lekoptatósok közé sorolandó, avagy a miért ne fussunk olyan szekér után amelyik nem akar felvenni típusból való.Adott ő, hím 33, én, nő 27. Közös munkahely (tudom, már…..
A "felvették egyetemre, másik városba" kezdetű történetek mindig szakítással végződnek. Bónusz: alkoholtól megvaduló szelíd férfi!A kép innenKedves Mindenki!  Minden egy szép februári napon kezdődött...Bemutattak minket egymásnak egy szórakozóhely füstös…..
Looloo 2009.03.13 14:53:12
@gernika: ahham. Most már értem a JarJart.:) Lehet ki kellett volna írnom a posztba, hogy otthon ne próbálja ki senki.:)
Looloo 2009.03.13 14:54:11
@haibane: abban se volt senki vad.:)
Új téma: az alkoholtól megvaduló férfiak! A kép innen Koleszos történet. Én (lány) akkoriban 23, ő (fiú) 22. Korábban is feltűnt már, mint helyes srác a biliárdasztalnál, de hűvösen elérhetetlennek, fellengzősnek, nagyképűnek tűnt, így nem is különösebben…..
Bár szakítós blog vagyunk, most egy összejövésben segítünk. Vagy nem. A kép innen Három az egyben  Szereplők:  halódó majd halott házasságban élő nő       házasságban élő pasi (szerető)       lakatrandis…..
A szerelmet nem hajtani kell, mert nem báránycsorda.Kedves Szakítós!Mikor tavaly májusban szakítottam, nem tudom már megmondani milyen úton de eljutottam az oldalatokra. Sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e a történetemet, de érdekes módon erre most -amikor újra jó bőrben vagyok-…..
Looloo 2009.03.08 14:04:46
Looloo 2009.03.08 14:05:30
Looloo 2009.03.08 14:10:14
@"I AM FINE:)"a.k.a. Hans: hehe:)
Bár esetemben ez eddig sem volt titok.:)
2009-ben ez is elég egy szakításhoz, úgyhogy férfiak, ne mondjatok semmit. Kedves Szakítósok!:) Múltkori történetem után ezúttal egy másikat teszek közzé, hagyományosabb, fiú-lány felállás, s szerintem lényegesen viccesebb is.:) Történet idején költöztem új kollégiumba,…..
Looloo 2009.03.05 17:59:54
Looloo 2009.03.05 18:03:02
@Letícia: hát nem is tudom, amikor kitört belőlem a röhögés, valahogy nem kellett magyarázni semmit. Valami kifogással úgy hagytuk a dolgot, talán mindketten hirtelen fáradtak lettünk.

Egy jó évvel később tudtam meg az egyik haverjától, hogy igazán keményen megdugott aznap éjjel, de úgy látszik, szelektív a memóriám:)
Kár, hogy az egyikről kiderült később, hogy a csajom húga - összegezhetnénk a történetet, ami így lesz igazán kerek és remek. Kedves Szakítósblog! Kezdeném én is azzal, hogy elég régóta satöbbi satöbbi, szerintem ezt mindenki leszarja, jöjjön a szaftos rész egyből. Négy…..
Looloo 2009.03.05 08:44:47
@Nard: tudtommal már nem bűncselekmény prostituáltkodni. A futtatás, szobáztatás az, de elvileg ha a saját lakásodon fogadod a vendégeket, jársz szűrővizsgálatokra és kiváltod a vállalkozóit, az ma már legális. Persze, ez esetben számlát is kell adni és adózni is. Nem hiszem, hogy sok lány él ezzel a lehetőséggel.:)
Késve bár, de törve nem, itt a délutáni. Sziasztok! Sokat olvasgatom mostanában a blogot, és a legtöbb történet elején felcsillan bennem a remény, hogy ez annyira szép, hogy ennek most biztos jó vége lesz. Aztán hamar rájövök, hogy ez a blog nem a happy endről szól… Az…..
Az örök kérdés: Miért mondta, hogy amit tud rólam az szimpatikus neki, ha nem akar találkozni? Kedves Blog szerkesztők! Következőkkel bővíteném az oldal tartalmát: Nem olyan rég óta, és nem is olyan sokat olvastam az oldalon, de azért egy dolog nekem úgy látszik, hogy sok…..
Looloo 2009.03.03 16:34:16
Looloo 2009.03.03 16:34:59
 Ma már közhely, hogy a rendszerváltáshoz rengeteg illúzió fűződött, amelyek közül jó néhány alig pár év alatt szertefoszlott: leginkább azok csalódtak, akik azt hitték, hogy itt nagyon hamar be fog köszönteni a nyugati jólét, s a szegénységet végleg elfeledhetjük.Én…..
Looloo 2009.02.28 20:05:01
A nyelv élő, változó organizmus, így ha tetszik, ha nem, a meleg ilyen értelmet is hordoz, s nincs átitatva előítéletekkel.
Olvastam, elolvastam, újra elolvastam, de nagyon nehezen érthető logika volt abban, hogy egy meleg eleve megbizhatatlan, s hogy ez az általános tapasztalat. De tételezzük fel, hogy van benne igazság - amit amúgy kétlek, mert a kedves kommentelővel ellentétben sok meleget ismerek, szóval akkor az a megoldás, hogy a melegek a megbizhatatlanságuk miatt eleve ne végezzenek el semmiféle feladatot, vagy esetleg megpróbáljuk megszüntetni a kiváltó okot (az eszmefuttatás ugye arról szólt, hogy azért megbizhatatlanok, mert titkolózniuk kell), s talán élhető körülményeket teremtünk, ahol egy homoszexuálisnak sem kell úgy éreznie, hogy titkolóznia kell


Corry: akkor akinek nincs gyereke, az mind zsákutca? Beleértve az összes meddő nőt és terméketlen ffit, akik amúgy heteroszexuálisok? Valaki felhozta, hogy nem vagyunk állatok, nos tényleg, szerintem sem, de akkor most az a fő, hogy szaporodjunk nyakra-főre, máskülönben az ember csak egy selejt?
Másrészt, ha mint írod, lényegében olyan mindegy, hogy milyen beállítottságú tanár tanítja a gyereket (ebben egyébként egyetértek), akkor miért gond, ha ezentúl ott Kaliforniában lesznek deklaráltan meleg tanárok is az iskolában? (Amúgy aki nem akarja a diákok orrára kötni, az valszeg nem ilyen kvótára lesz felvéve.)


És érdekes módon arra se Sasika, se te nem bírt válaszolni, hogyan is tukmálják bárkire is azt a másságot. Pedig igazán érdekelne.
Looloo 2009.03.01 10:38:09
Sasika: ahham, így már világos. Tehát ha egy plakáton melegek szerepelnek, az nyomulás, míg ha heteroszexuálisok, az nem az. Majdnem minden plakáton boldog heteroszexuális családmodell virít, anyuka-apuka-gyerekek, de ez akkor egy másik mérce alá esik. Csak meleg propaganda létezik, értem én.
Másrészt, ha egy plakáton melegek szerepelnek, az miért baj? Rájuk nézve sürgős késztetést érzel, hogy a bajszos fizikatanárral összebújj a szertárban? Vagy mi a gond?

Corry: Az érvek nem túl meggyőzőek. A melegek nagy részének ugyanezen az alapon pedig lehet gyermeke, mert szervileg semmi bajuk. De az eredmény mégis ugyanaz, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, mindkettő selejt, zsákutca.
Másrészt miért gond az, ha nekik nem lehet gyerekük? Sok olyan embernek sincs, akiknek amúgy lehetne és még csak nem is meleg. Nem kötelező mindenkinek szaporodni, s ha nyugodtan hagynák az örökbefogadást, rengeteg apró emberkének lenne esélye családban felnőni, ahelyett hogy az árvaházak létszámát szaporítanák.


Azt hajlamos vagyok elfogadni, hogy ennek a kötelező reprezentációnak az értelme eléggé megkérdőjelezhető. Ellene ugyan nem tudok felhozni különösebb aggályt, mert valszeg csak olyan pedagógust vesznek fel, aki amúgy ugyanúgy képes tanítani a nebulókat, mint a többi, így a gyerekeknek ettől nem lesz rosszabb, de Kaliforniában valószínűleg egyébként sem tabutéma a másság, s találkozhatnak melegekkel másképp is.

Végül a pedofília, ezt nem tudom, miért kell idekenni. Mi közük van a melegeknek a pedofilokhoz? Való igaz, akadnak a pedofilok közt melegek is, de nagy részük (akárcsak a felnőttekhez vonzódó emberek közt) heteroszexuális és kislányokra bukik. Egészséges ember, legyen az meleg vagy heteroszexuális, nem gyerekekkel akar kapcsolatot létesíteni.
Végre, ilyen már rég volt: lányszopat, lányszív. Én, mint a fentiekből is sejteni lehetett, mondhatni hogy ferde hajlamú vagyok, bár ez nálam annyit jelent, hogy akibe beleszeretek, az lehet bármilyen nemű, ha valamiért jön az a szikra.   Kedves Szakítósok! Elnézést…..