Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alte

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Ecclestone beintett 2015.02.03 14:35:43
A Mercedes bajnok lett 2014-ben. Az utóbbi öt világbajnokságból négyet német pilóta nyert. Most pedig az egyik legrégebbi Grand Prix, amit 1950 óta csak két alkalommal nem rendeztek meg (1955, 2007) kiesik a naptárból. Ecclestone erősítette ezt meg a Rhein-Zeitung-hoz írt…..
Nem a görkorisoké, a futóké, a turistáké vagy a babakocsis kismamáké. Attól, hogy sportolnak, vagy kerekük van, még lassabbak a biciklinél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ilyet se látott még a Homár! Naiv telefont részletre vásároló ügyfél úgy gondolta, hogy előre befizet még két-három hónapot. Hiába, mert állítólag van egy a logika minden csíráját mellőző szabály, hogy ha nem jön havonta pénz, akkor elporolják a seggét. Kétségkívül…..
Appleblog Google-re gyúr az Apple 2011.09.04 11:31:04
Azt már eddig is tudtuk, hogy ha biztos infót akarunk kinyerni az Apple fejlesztéseivel kapcsolatban, akkor a bétaszoftverek és weboldalak kódjaiban kell turkálni.Így történt ez most is, egyrészt az iOS 5 SDK-ban turkálva a 9to5Mac megtalálta, hogyan is működik majd az Assistant,…..
Alte 2011.09.05 16:52:43
@balazsman: Ez így van. De a beszélt nyelvben mégis használnak ilyen túlzó kifejezéseket, a nyelvtannácik legnagyobb bánatára. Gondolom a legeslegjobb meg már fizikai fájdalmat okoz. Hát akkor : legeslegjobb, legeslegjobb, legeslegjobb. Csak hogy fájjon.
Rövid időn belül már másodszor frissül az Android Market (3.1.3). Ezúttal két új funkció került a telefonos alkalmazásba:Mostantól tudjuk +1-ezni az appokat, ez többek között azért is jó, mert láthatjuk, hogy hány embernek tetszik a kiválasztott program.A másik újítás már…..
Az utóbbi hónapok egyik legszórakoztatóbb peres eljárása zajlik a két cég között. Kezdődött ugye azzal, hogy az Apple piacra dobott néhány újszerű terméket, például az iPhone-t és az iPadet, amik valamilyen módon megújították a kategóriájukat, hatottak azokra. Ezután a…..
Alte 2011.08.16 20:58:31
@victor vacendak: Kifejezetten nem a kínai hamisítványokrá gondoltam, hanem arra, hogy mondjuk egy Opel Corsa és egy Ford Fiesta legalább annyira hasonlít, mint az iPad és a Galaxy Tab. És ha mondjuk az új Corsa 2 lóerővel erősebb mint az egy hónap múlva kiadandó Fiesta simán újrahangolják a motort. Legfeljebb a nyomatékot nem reklámozzák. Szóval ilyen szinten követik a gyártók egymást az autóiparban. És senki nem perel, legfeljebb a marketingesek agyalnak, nem a jogászok.
Talán mindenki egyetért velem abban, hogy amiért az emberek most már több, mint 4 éve beleszerettek az iPhoneba, az a könnyen kezelhető felület, a launcher. Az egyetlen hibája a gyönyörű ikonoknak, hogy ez bizony egyáltalán nem cserélhető. Mormoljunk el egy rövid imát a…..
Mostanában megint rengeteget hallom azt a klasszikus morgolódást, miszerint ezekkel a rohadt okostelefonokkal már mindet lehet csinálni, csak történetesen telefonálásra nem jók - de valahogy egyre többször okostelefon-tulajdonosoktól. Néhány idézet olvasói kommentekből:…..
Mekkora legyen a tablet kijelzője? Most, hogy elárasztottak minket a tabletek és az okostelefonok, helyénvaló a kérdés. A legtöbb tablet ugye 10,1 inches, a gyártók úgy gondolják, ez az a méret, mely már megfelelően nagy ahhoz, hogy kényelmesen böngésszünk, de nem túl vagy, így…..
Viszont azt még nem tudjuk, hogy melyik marketbe. A twitteren posztolták ki ezt a képet a fejlesztők, némi misztikumot csempészve a megjelenés köré. A kép szerint pénteken érkezik a játék a ....... (Amazon?) app store-ba.A Cut the Rope egy igencsak nagy népszerűségnek örvendő…..
Miután a HTC februárban hivatalosan is beígérte nyárra a frissítést, a tegnapi nap során a brit HTC Facebook-oldalán jelent meg a szomorú hír, miszerint a Desire nem kapja meg az Android 2.3 (Gingerbread) frissítést. A gyártó állítása szerint a mérnökök hosszas…..
Alte 2011.06.16 12:42:36
@Gery.Greyhound: A frissítések körüli hercehurcát tekintve szinte mindegyik gyártóval össze lehet keverni. Az egyetlen biztos pont csak a Google referenciakészülékei.
Sőt egyesek szerint a HTC ezt készül bemutatni ma.  Update: éppen most mutatták be. A Pyramidként is futó készüléket véletlenül a brit Vodafone leplezte le, persze gyorsan javították is a hibát, de természetesen elkéstek.Lássuk tehát mit kínál a HTC Sensation:-…..
Alte 2011.04.15 09:54:56
@szcsongor: Nem kétlem, hogy rengeteg pénzt fekteknek az akkumulátorok fejesztésébe, de én az áttörést hiányolom. Ha minden évben csak néhány százalékkal nő a kapacitás az kevés, az igények ettől sokkal jobban nőnek. A végén meg oda jutunk, hogy hiába van kétmagos processzorral szerelt HD videót lejátszani képes telefon, ha véletlenül modjuk utazás közben egy órán keresztül szeretnél filmet nézni, meg se próbáld, ha nap közben nem tudod töltőre tenni a telefonod, mert nem bírja ki hazáig.
Néhány éve olvastam, hogy nanotechnológiával előállított akkumulátorokkal kísérleteznek, két-három éven belül piacra is kerülhet. Tízszeres élettartamot és kapacitást ígértek. Ha nem is ekkora, de hasonló mértékű növekedést szeretnék. Vagy legalább azt, hogy egy napot minden körülmények között kibírjon a telefon.
A gond szerintem az, hogy súlyos dollármilliárdok állnak hagyományos telepeket gyártó üzemekben. Amíg ezt a pénzt ki nem szedik a gyárakból bizosan nem fog gyökeresen megváltozni a helyzet.
A svéd-japán gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy az X10 széria (X10, X10 Mini és X10 Mini Pro) nem kap egyetlen frissítést sem Android 2.1 Éclair felett. Azaz se Froyo, se Gingerbread, se semmi. Azt hiszem az előző posztomban írt negatív véleményem a gyártóról, csak…..
Alte 2011.01.06 20:01:25
@readya: Igazad van, kicsit csalódott vagyok. Nyáron türelmetlenül vártam a 2.1-et, az megvan és igazából már azzal is tökéletesen elégedett lennék, ha a 2.2-nél megállnának az X10-nél. Ettől függetlenül örömmel használom. Tetszik, a desing nekem nagyon bejön, szebb mint a többi, de egy kis keserű szájíz azért van.
„A munka nem elég – az erőfeszítésnek intelligensnek kell lennie.”Charles B. Rogers  A Nők a pályán egyesület újabb kezdeményezésével népszavazást szeretne arról, hogy a pártlistákon minden második helyet női politikusok foglaljanak el. A kommersz…..
Noha még csak egy hete kezdődött az idei, a választójogi törvény módosításával korábbinál is rövidebb, mindössze harmincnapos kampányidőszak, várhatóan minden korábbinál hevesebb harc folyik majd a most még utoljára 386 parlamenti mandátumért (mint ismeretes, a most…..
Alte 2010.04.20 19:31:17
Rekordvégkielégítéssel küldi el a Ferrari Kimi Raikkönent és rekordfizetéssel viszi a helyére Fernando Alonsót, állítja a barcelonai elmundodeportivo.es.A katalán újság szerint a múlt hétvégi Szingapúri GP-n véglegesítették a feltételeket, köszönhetően a Ferrari új, a…..
  A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt szeretné elérni, hogy a felsőoktatási intézmények ne tagadhassák meg a diploma kiadását azoktól a diákoktól, akik érettségi vizsgát és záróvizsgát tettek. Egyszerűen törölni kell a C típusú nyelvvizsga-követelményt…..
Alte 2009.07.23 20:25:23
@TuRuL_2k2: A szinkron betiltását támogatom. Dán cégnél dolgozom, és ugyanúgy mint romániában ott sem szinkronizálják a filmeket. Gondolom ennek is köszönhető, hogy még az egyszerű gépkezelők is alapfokon megértetik magukat angolul.
A saját helyzetemről. Sajnos (vagy szerencsére, ezt nem tudom eldönteni) még akkor diplomáztam, amikor nem volt kötelező a nyelvvizsga. Szép is lett volna, az első három félévben még oroszt tanultunk. Záróvizsgáztam is belőle, elég érdekes volt. Azóta viszont több multi cégnél dolgoztam, mostani munkahelyem is az. Napi szinten használom az angolt, viszont szerintem most sem tudnék lettenni egy állami nyelvvizsgát. Számtalan állásinterjún voltam, és egyiken sem kérdezték meg, hogy van-e nyelvvizsgám. Viszont a legtöbb interjún kellett idegen nyelven beszélni. Ebben a kérdésben is dönthetne a piac. Az álláspiacon úgyis kiderülne, hogy mennyit ér a jelölt diplomája nyelvvizsga nélkül.
Alte 2009.07.23 20:59:16
@is: Szocializmus vs. kapitalizmus. Ki a felelős az életedért? A szocializmusban szabályokkal terelik az embereket, a kapitalizmusban pedig a versenyre bízzák. Mint már írtam bízzuk a munkarőpiacra és a versenyre, hogy kell-e a nyelvvizsga. Na ez a kapitalizmus.

Egyébként volt szerencsém tanítani is néhány évig egy egyetemen, és nem a 40%-al több hallgató miatt süllyedt le a színvonal. A bűnös a fejkvóta. Egyszerűen féltek eltávolítani oda nem való embereket, mert akkor az egyetem a következő félévben kevesebb pénzt kap.
A páciens kényelmesen ül, szinte fekszik. Szeme lehunyva. Testének impulzusait végtagjaihoz és homlokához illesztett elektródák fogják fel, és fekete kábelek vezetik a halkan zümmögő számítógépbe. Semmi rosszat, fájdalmasat nem érez. Megnyugtató ez a csend. Megnyugtató, hogy miközben ő semmit sem…..
Alte 2009.05.18 10:00:21
@Heck Elek: Lehetséges, de tulajdonképenn mindegy és igazából nem is érdekel. Jómagam több mint 25 éve dohányzom, jónéhányszor próbáltam már leszokni, a leghoszabb idő másfél év volt, de az már 20 éve, azóta viszont hiába próbálokzam. Viszont a munkahelyemen a júliustól nem lehet tovább dohányozni, így sürgetővé vált a leszokás kérdése. Szerencsére kockázat nálkül kipróbálhattam a biorezonanciás módszert, az első kezelést a cégem fizette és helyben volt. Úgy gondoltam, hogy most kockázat nélkül kipróbálhatom, bár meglehetősen szkeptikus voltam. Nos azóta nem dohányzom. Hogy tényleg a biorezonancia használt, vagy csak egy apró lelki lökés hiányzott ahhoz, hogy letegyem a bagót - azután, hogy végre nem fuldoklom reggelente - nem érdekel. Természetgyógyászhoz továbbra sem járok, a horoszkóp sem érdekel, és a lakásban lévő vízerekkel sem törődöm, viszont jól érzem magam a bagó nélkül.
Alte 2009.05.18 10:42:22
@Heck Elek: Egyetértünk. Komoly betegség esetén mindenképpen orvoshoz fordulnék. Aki pedig azzal áltat embereket, hogy komoly orvosi kezeléseket lehet elhagyni az ő kezelésének alkalmazásával (konkrétan egy kollégámnak a nagymamáját probálta lebeszélni egy évek óta esedékes, komoly szívritmus zavar miatti műtétről egy természetgyógyász) az gazember.
Pimasz úr Vasárnap ellenőrzünk 2009.03.25 15:58:01
Furcsa, de mióta napokat volt szerencsém hivatalos minőségben eltölteni a BKV különböző járatain, egészen máshogy figyelem az ellenőrökkel meg a tömegközlekedéssel kapcsolatos híreket. Az ellenőr-balhé – mikor négyen lebuktak, hogy saját zsebre bírságolnak és végül…..
Mandiner blog Diósgyőr vége 2009.02.24 07:01:00
 „1867. év végével a pénzügyminisztériumban azon terv érlelődött meg, miszerint egy kizárólag vassínek és hozzá való kapcsolószerek gyártására berendezett vasgyár létesíttessék.  Ennek folytán a Borsodmegyében feltárt barnaszén és vasércztelepek,…..
Alte 2009.02.24 11:30:45
Miskolcon születtem a vasgyári kórházban, a gyártól 500 m-re laktunk, egészen egyetemista koromig - véletlenül kohómérnök lettem - a reggei gyári dudaszóra ébredtem, és már kisgyermekkoromban tudtam, hogy ha napközben vörös az ég alja, akkor salakot csapolnak, ha pedig lángol a kémény a gyár tetején az LD konverterben éppen a következő 80 t acél készül. Egyszóval nagyon sok embernek meghatározó volt a "vasgyár". Éppen ezért különösen szomrú volt a hírt olvasni. Különösképpen azért, mert ezt igazán nem érdemelte meg. Bizton állíthatom, technikailag és metallurgiailag egy szemernyit sem volt rosszabb mint a dunaújvárosi, vagy bármelyik, még most is működő vas- és acélgyár. Persze a vég nem most kezdődött, én már több mint 20 éve nézem a gyár lassú élveboncolását. Természetesen, mint minden hasonló okokból tönkrement üzemnek, ennek a végét is szinte kizárólag a mohó öncélú emberek, és felelőtlen vezetők magatartása okozta. Sajnos a diósgyőri kohászat már a 80-as évektől csak préda volt. Számolatlanul öntötték bele a pénzt, csak sajnos arra nem jutott, hogy a gyár korszerűbben üzemeljen tovább. A többszöri privatizáció - feltőkésítés - csőd - privatizáció sorozatok után valahogy mindíg úgy alakult, hogy a külföldi tuladonos összes vesztesége Diósgyőrben csapódott le. Ha mások nem, a könyvelők mindenképpen értettek a szakmájukhoz. Másik nagy csapás az LKM felbontása több tucat kis kft-vé. Hogy hogynem, míg a szikvizet gyártó, fűtést szolgáltató, munkaruhát beszerző -természetesen magánkézben lévő - kft-k nyereségesek voltak, az acélt előállító részleg továbbra is veszteséges. Aztán érdekes módon a kapuk őrzését biztosító cég és az acélfuvarozó cég között érdekes kereszttulajdonlás volt. Persze mindez már csak akkor derült ki, amikor már akkora adag acél hiányzott a gyárból, amit már nem lehetett titkolni. Személyesen hallottam olyan történetet diósgyőri szakmai gyakorlatom alatt, hogy egy acélgyártási ciklus alatt lopták el az összes nikkel ötvözőt. Mikor elkezdték gyártani a nagyértékű adagot még ott volt a gyárudvaron, mikor a végén bele kellet volna adagolni már hiányzott. Kénytelenek voltak egy korábbi, még jobban ötvözött acélt hozzáadni, hogy ne dögöljön bele az acél a kemencébe. És ezek sajnos nem egyedi esetek voltak. Saját szememmel láttam olyan kemencenaplókat, amelyeben az szerepetl, hogy a szokásos 8-10-12 óra helyet 9-10 napig volt a kemencében a hengerlésre váró acél. Miért? Mert az nagyértékű, magasan ötvözött acél volt, amiből viszont óránként kevesebbet lehetett hengerelni. Igen, igen. Természetesen a hengerészeket hengerelt tonnára és nem értékre fizették. Ér ráadásul nem volt egy műszakvezető sem, aki odament volna, és kivetette volna a kemencéből az anyagot. Jónéhány ilyen év és "sikeres" privatizáció után természetesen már csak vegetálni tudott a gyár. Igazából nem lep meg, hogy bezár, korábbra vártam. Csak az szomorú, hogy míg Dunaújvárosnak sikerült ezeket túlélni Diósgyőrnek nem. Nem tudom miért. Borsodban rosszabban a vezetők? Vagy rossz vezetőket tettek a nyakunkra? Ez volt megírva? Ezt érdemeljük mert senki nem szólt és szolgalelkűen tűrtünk? Azt hiszem most már mindegy. Azért a regeli dudaszó még mindíg ott zúg a fejemben.
Elnézést, ha kicsit terjengős voltam, gondoltam szolgálok néhány adalékkal a történethez.