Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mószer aranka brigád

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
mószer aranka brigád 2014.09.02 16:11:24
@ezta: a legpontosabb értékelés volt a kommented.
Alternatíva A HÖOK nem érti 2013.02.09 15:15:08
A Fidesz majdnem mindent beleír az alaptörvénybe, amit az Ab kivett belőle. Ezzel együtt beleírja többek között a hallgatói szerződést, vagyis közkeletű nevén „röghöz kötést” is. Ez csak a szokásos fülkeforradalmár tempó, a „ne legyen semmi fölösleges jogászkodás”…..
mószer aranka brigád 2013.02.10 11:36:15
@HomicideWatch:
Vagy ott, maradsz, mert nem rúgnak bele az árokban, ha nincs munkád. Pl. a munkanélküli segély addig jár, míg nincs munkád. Ha gyerekeid vannak, és nincs munkád, a lakhatásod is az állam fizeti. Úgyhogy kerekítsük ki a történetet, és mindjárt más a leányzó fekvése.

"Az angol diákhitel-konstrukció visszafizetési feltételei viszont nagyon kedvezőnek tűnnek: egyrészt addig nem kell megkezdeni a törlesztést, amíg az éves fizetésünk el nem ér egy bizonyos (igen magas) szintet - a pontos összeget az alapján állapítják meg, hogy melyik országban vállalunk munkát és fizetünk adót. A kamat, ami az inflációt leszámítva akár 0%-os is lehet, szintén ennek megfelelően alakul. Magyarországon például havi 400 ezer forintos fizetés mellett 178 évre lenne szükség a 3 X 9000 fontnyi hitel visszatörlesztésére úgy, hogy a kamatokkal és az inflációval nem is számoltunk! Ilyen feltételek mellett tényleg egy életen át kéne fizetni, ám erre is van engedmény: minden diákhitel-tartozás 30 év után elévül, ha fizetésünk nem üti meg a kívánt mércét. "
Tisztelt Blog olvasók! A napokban szerencsém volt egy érdekes elbeszélgetésen részt venni! A csömöri Teli Tál hirdet konyhalány ill. pultos állást. A tulajdonos mindenkit behív elbeszélgetésre és közli a munkafeltételeket:   -munkaidő reggel 7-től este 9-ig -2 nap munka…..
mószer aranka brigád 2012.04.28 14:30:44
@Karipapa01: De lehet. Mert enni kell. És egyszer csinálta meg (ha tényleg nem nagyon hülye), többször nem.
Sok munkavállaló elkövet tapasztalatlanságból, naivitásból ilyen hibát, mert fel sem tételezi, hogy át fogják verni. És sok munkaadó azért tudja ezt megtenni, mert mindig vannak újak, akiket át tud verni. Nem egy ilyennel találkoztam már a vendéglátásban. Szaktudással rendelkező pincérnek eszébe sem jut ilyen helyre menni. De aki csak érettségivel rendelkezik, és dolgozna, örül, ha kap bármilyen munkát, ezért könnyebben átverhető.
mószer aranka brigád 2012.04.28 15:21:24
@Karipapa01: a törvényellenes a munkáltató. a "rablást" nem a munkavállaló, hanem a munkaadó követi el. nehogymár a munkavállaló legyen a hibás azért, mert átverték. az "enni kell" arra vonatkozik, hogy bármilyen munkát elvállalna már valaki csak azért, hogy megéljen. és ez tisztelendő. az nem, ha a helyzetét kihasználva átverik.
mószer aranka brigád 2012.04.28 15:47:38
@Karipapa01: :SSSSS kár a szóért.
„A hatalmat nem kenyér módjára osztogatják, hanem lopják. Mindig lesznek királyok, csak másképp hívják őket.”(Napóleon) Napokig csak csodálkoztam azon, vajon mire jó ez az újabb „megmentősdi”: kinek akar a kormány a fix árfolyamú visszafizetés…..
mószer aranka brigád 2011.09.13 09:58:16
Úgy gondolom, Csányi mellett nem kevés képviselő is tud majd élni a visszafizetéses rendszerrel. Csak azok nem, akiknek igazán szükségük lenne rá.

@soproni1: Nem gondolom, hogy egy kalap alá kell venni az autót, a plazmatévét, és a lakást. Nyilván, ha 50 milliót vesz fel valaki házra, az hülye. De ugyanígy sújtja az önerőhöz 2-3 milliót felvett kishiteleseket is a helyzet változása. Most azt mondom, inkább fizessen albérletet valaki, mint törlesztést. Pár éve még nem volt ez ilyen egyértelmű.
Az utóbbi idők legdurvább fantomtartozását sikerült megnyernie Ingridnek. 6 éve basztatja a Fibernet egy olyan dekóder miatt, amit soha nem is adtak oda neki. Még a korábbi kábelszolgáltatótól szerezte, ami megszűnt, ő pedig nekik visszavitte az áhított HBO-dekódert. A Fibernet…..
mószer aranka brigád 2011.01.27 19:10:02
behajtó cég...
Eljutott hozzám egy a férjem nevére szóló levél egy behajtó cégtől, hogy 5 éve tartozunk 20 ezer forinttal az áramszolgálatónak. Nem értettem, hogyan, mert amikor elköltöztünk, át lett íratva minden ilyenféle dolog új tulajdonos nevére. Természetesen a számlák addig kifizetve. A vállalkozásban lévő villanytartozásról pedig se szó, se hang eddig. Tudtommal ott is le lett rendezve minden.

Megírtam nekik, hogy a férjem meghalt, öröklés visszautasítva, úgyhogy lehet szépen leírni.

Jött a válasz: kérik másolatban a hagyatéki végzést, ha nincs meg, battyogjak el a polgármesteri hivatalba, kérjem el, és másoljam le a halotti anyakönyvi kivonatot is.

No, gondoltam, jó kislány leszek, szépen megirkáltam nekik a halotti anyakönyvi kivonat számát, a közjegyző elérhetőségét, és a pontos adatokat a hagyatéki végzésről.
Másolgatni nem vagyok hajlandó, dolgozzanak ők is. Egy fillér postaköltséget sem áldozok az egész ügyre. Járjanak ők utána.

Jött egy ingerült mail, hogy de ők bizony nem tudják lezárni az ügyet, míg másolatban nem küldöm el nekik a kért dokumentumokat. Sok-sok felkiáltójellel.

Megírtam nekik, hogy akkor ne zárják le. Engem ugyan nem érdekel. Azóta nem zaklatnak. :)

Ingrid, ha van ideged hozzá, csináld végig. Ha fontosabb, hogy ne ugorjon ki a gyomrod rendszeresen, akkor fizess. Én mindenesetre biztosan beszélnék ügyvéddel. Vagy, ahogy valaki írta, a fogyasztóvédelemmel. Gyorsan.
mószer aranka brigád 2011.01.27 19:34:45
@igazságos: Nem bizony. Semmi, de semmi nem számít.
A másik történetem Pannonos. A szituáció hasonló. Úgy döntöttem, hogy nem fizetem ki az utolsó telefonszámlát, volt egyéb bajom is, a céget pedig nem rengette volna meg. Előadom nekik is, hogy az előfizetéses telefonon, ami a nevén volt, van 6000 Ft, de miután meghalt a férjem, nem tudom kifizetni. Erre a válasz: miután hűségnyilatkozata volt, méltányosságból(!) eltekintenek a további hónapokra szóló fizetési kötelezettségtől, de ragaszkodnak a számla kifizetéséhez. No, ezek után végképp nem kapták meg.
Egy Társasház lenyúlásának számos jogi lehetősége van, főleg, ha egy körmönfont, kamarából kizárt ügyvéd műveli ezt közös képviselőként. A közös képviselők gyöngye Előre is elnézést kérünk a hosszú levélért, a helyzet bonyolultsága miatt azonban nem…..
mószer aranka brigád 2010.12.02 19:52:01
@alternat: te vagy a kamarából kizárt képviselők gyöngye? :)

50% felett úgy tudja megszerezni a képviseleti jogot, hogy vannak, akiknek édes mindegy, ki a közös képviselő, és vannak, akik mutyiban vannak vele. Simán összejöhet.
Megoldást nem tudok, de biztosan lesz olyan, aki segít.
Jól a délután végére csúszott a mai poszt megjelenése, de ha minden jól megy, akkor megéri, hogy most várnotok kellett egy kicsit, többet egyelőre nem árulok el... De akkor jöjjön is a lényeg: Lionking olyat élt meg, ami itt a blogon is visszatérő probléma és sajnos számos…..
mószer aranka brigád 2010.11.26 12:30:48
@Toto26: Lehet, hogy tudod, hogy mi a defenzív vezetés?
Eszem megáll azokon, akik képtelenek felfogni, hogy a poszt írója esetleg azért közelítette meg a zebrát 30 km/h-val, mert előrelátó volt. A sietős autósokról pedig annyit, hogy megengedett sebességgel rendszerint beérem őket a piros lámpánál. Marhára érdemes volt megelőzni, áthágva a sebességhatárt.
Gyalogosként látok bizonyos javulást az utóbbi időben, de még mindig nagyon sokan vannak, akik azt hiszik, hogy zuhogó esőben, gyalogosan, vagy a biciklim mellett állva jókedvemben ácsorgok a zebra előtt. Csak mert úri kedvem úgy tartja. Van, hogy 10 percig is, mert sok kedves autós úgy véli, nem lassítja le a forgalmat.
Az pedig tapasztalat, hogy a német vezetők kapásból megállnak, még itthon, nem csak külföldön, a zebra előtt. Valószínűleg azért, mert már a zsigereikben van, hogy a gyalogost el kell engedni. (Gondolom, volt idő, amikor rendesen fizettek, ha nem tették.)
mószer aranka brigád 2010.11.26 12:55:02
@...;;; Flúgos Buszos ;;;...: ki iránt nincs empátia? fiatal, tudálékos kisköcsög kollégákkal szemben, akik azt hiszik, ők mindent tudnak, az öregek pedig, akik önhibájukból a szocializmusban nevelkedtek, azok mind csak kretének lehetnek?

@Scaramella va alla guerra: igen. tapasztalat.
mószer aranka brigád 2010.11.26 14:09:38
@...;;; Flúgos Buszos ;;;...: eleve utálod őket, ami süt belőled. tyúk-tojás esete. ki viselkedett kivel tiszteletlen módon először.
azt látom a hozzászólásaidból, hogy úgyis jobban tudsz mindent bárkinél, el sem gondolkodsz rajta, hogy a másiknak igaza van-e, vagy sem.
Igényes délutánt minden fogyasztónak, ritkán kapunk olyan higgadtan és jól megformált élménybeszámolót, mint amilyet az "A kukacos vendég, és hét társa" nevű csoportos entitás küldött nekünk. Olvasóink az őszi szünetet a szegedi Forrás Hotelben töltötték,…..
Két véglet létezik: valaki vagy teljesen odáig van a filmért, vagy egész életében bánja, hogy rápazarolt másfél órát. Én az első kategóriába tartozom. Mondjuk ha nem érted meg a film kulcsát, akkor a második kategóriának a tagja leszel. Bár bevallom nekem sem esett le…..
Az újra-újra előbukkanó, hasonló ügyekből nyilvánvalóan kiderül, hogy a legtöbb háztartási öröklakással rendelkező tulajdonosnak fogalma sincs, milyen kötelezettséggel is jár a tulajdona.Tisztelt Zugügyvéd!Társasházban lakunk és egy vízszivárgás miatt csatornázási…..
mószer aranka brigád 2010.09.09 19:14:04
Volt egy ilyen idióta a házban. Ment neki az ügyvédi felszólítás, amiben szépen leírták, hogy ráterhelik az összes költséget. Morgott, morgott, de kinyílt az ajtó.

@J.B.Pendragon: Valóban. De minden társasházban van egy. Lehet, hogy úgy adják el a lakásokat, hogy egy mindenképpen jusson oda? Ha ez így van, igazán költöztethetnék őket egy helyre.
Azt a történetet, amit leírtam, én már lezártam és a szükséges konzekvenciáit is levontam (orvosváltás). Amiért leírom az puszta kíváncsiság: egyszerűen szeretném tudni, hogy az orvosok hogyan vélekednek erről, amikor nem betegként (beteg gyerek anyukájaként) védik velem…..
Olyan meleg van a városban, hogy szinte beleolvadunk a forró aszfaltba séta közben. Ilyenkor nincs szó szabadtéri programokról, kellemes vacsorákról, eszem ágában sincs előadásokról, kirándulásokról beszélni, ilyenkor egyetlen célja lehet a városlakónak: a túlélés.Több olyan…..
BulBár Dumb as soup 2010.04.26 08:29:00
Horváth Éva. Ezt a nevet érdemes lesz mégiscsak megjegyezni, mert olyan hülye, amilyen a reggeli műsorok vezetői között sincs még egy. Tömören: egy vak ember ment egy kört a versenyző barátja navigálásával a versenypályán. Mit kérdez Éva? Hogy hogy sikerült jogsit szerezni.…..
Hogy az NBSZ olvasói nehogy kimaradjanak a választások óta egy rakás helyről megkapott aktuális viccből, jöjjön az amúgy borzasztó rossz szóviccre termett nevű Vona Gábor: Mi lesz Vona Gáboron, ha a parlament felé haladva lefröcsköli sárral egy elhaladó autó?…..
Minden évben megfigyelhető, hogy a tavasz beköszöntével, amint kisüt a nap és a hőmérő higanyszála mondjuk 14 fok fölé kúszik, megjelennek az utcán a rövid ujjú pólós, ne adj isten pólós-rövidnadrágos fiatalok. Mai posztomban elsősorban hozzájuk szólnék, de aki nem érzi…..
A legnagyobb példányszámban eladott népbutító baromság, a Blikk mai számának egyik címe szerint Kozso, a nemzet szomorú szamurája lehet a milliókért megvásárolt X-Faktor című énekes tehetségkutató egyik zsűritagja. Namármost, a cikkben már sokkal óvatosabban fogalmaz az…..
Tegnap hazafelé bementem a  közértbe a sarkon, venni ezt-azt vacsorára meg a hétvégére. Péntek délután sok erre a bevásárló nyugdíjas, akik teszetoszaságukkal néha engem is bosszantanak. De amit néhány magáról megfeledkezett suhanc csinált velük attól leszabályzott az…..
mószer aranka brigád 2010.03.06 10:46:21
helyes, így kell ezt csinálni, ahogy a poszt írója.

@gabcigirl: minden korosztályban vannak idióta emberek. marhára jó dolog ez az általánosítás. ott, és azzal kell elrendezni, akivel problémája van az embernek, nem máson leverni.
csak egy régi példa: felszálltam a buszra terhesen, kezemben összecsukható babakocsi,és egy 2 éves gyerek. méregetett egy harminc körüli nő, látszott rajta, hogy morfondírozott magában. aztán dűlőre jutott, és közölte, hogy most ő azért nem adja át a helyét, mert az én korosztályom sem adta át annak idején neki.
jó érv volt:) (megjegyzem, én nagy helyátadó voltam :))
 A párom/nem párom három éve csalja velem a feleségét. Gyereket akarok tőle - hülyék az emberek teljesen?Sziasztok! Na hát az én sztorim nem egészen a szakításos kategóriába tartozik, mivel még most is "gyűrjük" egymást.Van nekem egy pasim. Illetve nincs nekem egy…..
mószer aranka brigád 2009.11.11 15:24:27
@Ami429: most egy kurvahosszú káromkodást képzelj ide.
érzéketlen hülyepicsa. remélem, nem szaporodsz.
majd, ha a gyereked leszar, mert ilyen értékekkel rendelkezően neveled, ne nagyon csodálkozz. meg is érdemled.
csak a leendő, vagy meglevő gyereket sajnálom.
Critical Miss Gyászmeló 2009.11.11 07:15:00
Tegnap volt szerencsém belefutni egy riportba az RTL-en, ahol elég sok időt szenteltek annak, hogy az emberek szerint egy nő nem gyászolta kellőképpen a férjét. Ekkor jutott eszembe, hogy pont nemrég olvastam cikket, ami a gyásszal kapcsolatos elképzeléseinket módosíthatja egy…..
mószer aranka brigád 2009.11.11 12:43:23
@fritz kraft: az apám, és a férjem temetésen sem sírtam, kisírtam otthon magam, és már elfogytak a könnyek. hónapokig nem tudtam utána sírni.
akkor kezdtem el úgy érezni, hogy gyógyulok, amikor meglettek az elveszett könnyek.
de nagy marhaságot beszélsz.
valószínűleg még nem veszítettél el senkit, aki igazán fontos volt.
Ha november, kabrió, bár szerintem a sztori fék, hahaha.A kép innenSziasztok! Egy történetet szeretnék megosztani veletek a gazdag emberek világából. Mind a két felet jól ismerem, tudom hogy ők nem írnák meg maguktól, ezért írom meg én mert szerintem durva. A szereplők…..
mószer aranka brigád 2009.11.06 15:29:05
@Letícia-Charlotte in SBp: @ál posztíró: akarom mondani a Tivivel vitte fel a dolgát, de titkon tulajdonképpen én meg a Kareszba vagyok szerelmes, csak ő még nem vett észre. De lehet, hogy elmegyek egy ilyen átváltoztató szalonba, mert ott csudákat tudnak művelni az emberrel, és a szürke kisegérből pillanatok alatt csúcsszuper nőt varázsolnak.
Szerintetek van esélyem?
mószer aranka brigád 2009.11.06 15:52:10
@Letícia-Charlotte in SBp: @Letícia-Charlotte in SBp: Igen, tudom, hogy a Kareszok veszélyesek, de köszönöm a figyelmeztetést.
Olyan vagyok, mint egy vénkisasszony, de úgy gondolom, hogy nekem is jár a gazdag, hejjespasi.
Ja, és azt akarom kérdezni, hogy mi az a Parázs, és oda mehet-e idegen is?

:D
mószer aranka brigád 2009.11.06 16:02:08
@Drága IV gernika: ha lehet, akkor nem megyek :))
Köszönöm, köszönöm a felvilágosítást:)
A megcsalásban az a legundorítóbb dolog, hogy az állandó partnert teszi ki a nemi betegségnek az olyan csávó, mint akiről most szó lesz. Halihó Szakítósblog, küldök nektek egy szinte még harmatosan friss sztorit, bár csak másodkézből, így nem tudom garantálni, hogy minden…..
mószer aranka brigád 2009.03.21 14:33:15
@Letícia:
Egyszerűen szex közbeni igennek már nem tudok hinni. Pozitív irányban mindenki azt mondja, hogy csak az elán működik. Negatív irányban akkor mitől bizonyító erejű?
Ha emiatt lett kirúgva a pasi, akkor számomra kevés az indok. Persze lehet, hogy több volt, de ez ebből a posztból nem derül ki.
mószer aranka brigád 2009.03.21 14:36:05
@zebulon (harcilepke):
ilyenre mondták nekem, hogy ne használjam más törölközőjét. amit amúgy soha az életemben nem tettem. sőt, mielőtt még valaki kioktatna, csak száraz törölközőt használtam, a sajátomat, és naponta mostam ki... (90 fokon)
mószer aranka brigád 2009.03.21 15:12:18
@Letícia:
kivéve, ha a kis feleségnek már nem kellett a pasi...
@zebulon (harcilepke):
fertőzésforrás az is, ha az ember levegőt vesz. nyilván a kórokozó bárhonnan a szervezetbe kerülhet.
a probléma ott van, ha ártatlanul kell hadakozni. mert ott a bizalom csírája nincs meg. nekem szerencsém volt, mert nem kételkedtem, és bennem sem kételkedtek.
< Napi betevő: "Szegény barátom, azt mondod: "Utánam az özönvíz!" - de csak a WC láncát húzod meg." (Stanisław Lem) ☼ > ..
mószer aranka brigád 2009.03.04 11:17:51
Ha félreteszem minden ellenérzésemet, amit a petting szó előhív bennem, akkor sem értem, az ilyen csávók honnan kerülnek elő. Rómából kutyát hozni exnek, majd új csajt Rómába vinni? Kedves Szakítós! Legfőképp segítségeteket szeretném kérni, hogy eldöntsem, hogyan kellene…..
mószer aranka brigád 2009.03.04 10:22:22
@gernika:
pasinak is azzal kell kezdeni:)
mószer aranka brigád 2009.03.04 10:28:52
@gernika:
Na, ezt nem tudja sok pasi, nyomul ezerrel, oszt csodálkozik, ha elküldik. Simán le lehet mérni, hogy van esély, vagy nincs. Megspórolhatnának egy rakás energiát, meg pofáraesést.
mószer aranka brigád 2009.03.04 11:06:53
@nyanyikó:
én biztosan nem fogom, de neked egészségedre:)