Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolozs András

1 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képviselői kérdések, bejelentések - ez a címe annak a napirendnek, ahol az egyes területi képviselők jelezhetik az önkormányzat felé, hogy itt-ott akad elintézni, javítani való a lakóterületükön.Szerdán ennél a napirendnél kértem, hogy javítsák meg azt a bizonyos árkot…..
Sokadszor olvasom különféle blogokon, kommentekben, hogy az MSZP ne szólaljon meg, egyáltalán ne mondjon semmit, mert nem hiteles. Ezzel szemben mindig – bár a tendenciát nézve egyre kevésbé – az erkölcsös, pátoszi magasságokból ítélkező, megfellebbezhetetlen…..
20000 forintos leütési áron zárult az az árverés, melyet az október 20-i testületi ülésen indítottam útjára a vörösiszap katasztrófa károsultjainak javára. Az önkormányzat jelképes 1 millió forinttal támogatta a károsultakat, s úgy éreztem jó lenne, ha a képviselők ezt…..
Kolozs András 2010.12.20 14:20:45
@Szolok Andras: A cikk első mondata: "20000 forintos leütési áron zárult az az árverés, melyet az október 20-i testületi ülésen indítottam útjára a vörösiszap katasztrófa károsultjainak javára."
2010. október 20-án, az első testületi ülésen viszonylag hosszú vita volt arról, hogy szüksége van-e a XVI. kerületnek arra, hogy testvérvárosi kapcsolatot létesítsen Hanoi város (Vietnam) egyik kerületével, Tay Ho-val. Magam kiképzett diplomataként támogatom, mindig is…..
Kolozs András 2010.12.02 09:32:35
Tisztelt Polgármester Úr!

Köszönöm a válaszokat. A kérdéseket itt a blogbejegyzés alatti kommentek között találhatja, ahol az Ön válaszát is közzétettem, ezzel a viszontválasszal együtt.
Ha valóban csak ezért nem tudtunk a vietnámi útról előzetesen („tudtam a vietnami fél meghívásáról, de a testvérvárosi vitát nem akartam befolyásolni ezzel a ténnyel. Ha a testvérvárosi megállapodást nem hagyta volna jóvá a képviselő-testület, akkor visszamondtam volna a vietnami fél meghívását.”), akkor szerintem rosszul gondolta, hogy nem szólt előre, de hát ez már tényleg az Ön dolga, ahogy jónak látja.
Ami az útfelújításra vonatkozó kérdéseit illeti, nyilván Önnek is feltűnt, hogy 2008 őszén Magyarországot is elérte a gazdasági világválság, ami sajnos az Ön által kérdezett utak felújítását is elodázta. A Nemzeti Együttműködés Rendszerét és a fülkeforradalmat azonban biztosan nem rengeti semmilyen válság, így Ön gondolom hatékonyan fog tudni eljárni a nevezett utak felújításának ügyében Tarlós Istvánnál. Az emberek elvett nyugdíjából, abból a 3000 milliárd forintból biztosan jut majd erre a néhány kerületi útszakaszra is, ezt Ön országgyűlési képviselőként és polgármesterként hatékonyan fogja tudni elintézni. Sőt, szerintem még táblákat is kitehetnek majd mindegyikre, 50.000 Ft/db áron megszámítva. (
hir16.blog.hu/2010/04/09/sajatos_matematika_150_uj_utat_epitunk)

Üdvözlettel

Kolozs András
Kolozs András 2010.12.03 08:44:58
@Kolozs András:
Újabb választ kaptam Kovács Péter polgármestertől, melyet alább közzéteszek, megintcsak változtatás nélkül.
"Tisztelt Képviselő úr!
Válasza sajnos igen szerényre sikerült.
Mint talán tudja a "nagy gazdasági világválság" ha a fővárost elérte, akkor a kerületet is. Mi mégiscsak betartottuk a 150 új utat építünk programot, sőt 162. sorszámig jutottunk. Sőt betartottuk a többi ígéretünket is. Önnek volt 4 éve, hogy az Ön által megígért útfelújításokat elintézze, nem sikerült! EZ van!
Nem szégyen ez, csak hitelességi kérdés. Ha Tarlós úr megígérte ezeknek az utaknak a felújítását biztosan be fogja tartani az ígéretét.
Üdvözlettel:
Kovács Péter"
Kolozs András 2010.12.03 08:50:47
@Kolozs András:
Tisztelt Polgármester Úr!
Nézze el nekem, hogy ezt a válaszomat már csak itt olvashatja, direktben nem küldöm el, de egykori informatikai tanácsnokként gondolom nem okoz problémát, hogy regisztrálva válaszoljon rá itt, ha jónak látja.
Hitelesség? 150 új út? Sőt, 162? Két Hársfa utcával, négy Béla utcával? hir16.blog.hu/2010/04/09/sajatos_matematika_150_uj_utat_epitunk
Vagy amikor erre rákérdezünk, akkor sebtében megpróbálni eltüntetni az igazságot? Mert ami nem látszik, az nincs is? hir16.blog.hu/2010/10/02/kovacs_peternek_faj_az_igazsag
Ígéretek betartása? Ígérte Ön a cinkotai strand újraindítását? És újraindult a strand? kolozs.blog.hu/2010/09/19/rendezni_kell_a_cinkotai_strand_helyzetet
Ígéretek?! Hitelesség?! hir16.blog.hu/2010/11/25/hitelesseg_12
Hajjaj. EZ van...
Üdvözlettel:
Kolozs András
Igen, aggaszt. Úgy tűnik, hogy a közvélemény többségét is aggasztja velem együtt. Nem tudom, erre adott-e kétharmados, korlátlan felhatalmazást a kormányzóknak az ország, de úgy érzem, hogy nem. Egészen biztosan nem szavazott arra 3,5 millió ember, hogy elvehessék tőle, vagy…..
„...valószínűleg ki kell cserélni ezt a MÉH-telep funkciójú, emlékműnek csúfolt valamit az 56-osok terén a Városligetben. Én azt hiszem, hogy az 56-osok nem arra vágynak, hogy egy halom rozsdás ócskavas állítson emléket nekik. Azt még a legszabadelvűbb gondolkodás és…..
Kolozs András 2010.09.22 15:25:15
@Vizimazsom: Ha érti és nem szereti az még talán OK, de ha emiatt el is akarja rakni onnan, az már nem. Nekem legalábbis.
Kolozs András 2010.10.22 10:06:16
@trai: jogos, köszönöm az észrevételt!
Az elmúlt kedden megalakult az új, csökkentett létszámú képviselőtestület, jövő héten pedig már megkezdődik az érdemi munka is. Igazán különös érzés volt nyolc év után ismét a legfiatalabb képviselőként esküt…..
Kolozs András 2010.10.18 16:50:47
@bencekacer: Köszönöm, őszintén szólva meglepődtem, hogy még mindig én vagyok a legfiatalabb, de valóban, ez múlandó állapot. :)
Igyekezni fogok, hogy legjobb tudásom szerint szolgáljam a kerületet.
A választásokon győzött a Fidesz, övé az egész ország – és hozzá a felelősség. Mostantól végképp nincs kire hivatkozni, nincs kire mutogatni, ha valami nem megy, nem sikerül. Egy ideig még el lehet játszani az „ellopták, tönkretették a kommonisták” lemezt, de…..
Kolozs András 2010.10.05 12:18:37
@Tódika: Nahát, micsoda meglepetés. Ott volt a vitán (ahol kb. 50-en voltak és a jelenlévők nagyobb része Fidesz ill. Jobbik szimpatizáns volt) de annyi bátorság nem volt Önben, hogy odajöjjön hozzám bemutatkozni és mindazt amit mondani szeretne, személyesen a szemembe mondja. Persze értem én, hogy az ismeretlenségből odaszólogatni ilyen stílusban egyszerűbb, mégsem gondolom, hogy ez lenne a helyes és követendő. Mivel ott volt a vitán azt is láthatta, hogy a "vita" egyfajta Kovács Péter lakossági fórummá alakult át. A polgármester nem tartotta be az időkeretet, a három jelölt azon gondolkozott, hogy elhagyja a termet, mert semmi értelme asszisztálniuk ehhez a MŰsorhoz.
Az MSZP - leszámítva néhány üdítő kivételt - szerte az országban hasonlóan gyengén szerepelt, a kerületi eredmény semmilyen formában nem kirívó.
A cinkotai eredményekben - figyelembe véve az országos trendeket - a korábbi időszakokkal összehasonlítva nincs eltérés. Szász József most 1286 szavazatot kapott (58,06%), én 355 szavazatot (16,03%). 2006-ban Szász József 1044 szavazat (52,15%), Kolozsné Tóth Edina (MSZP) (577 szavazat, 28,82%). 2002-ben Szász József 461 szavazat (32,4%), Kolozs András 377 szavazat (26,49%). 1998-ban Szász József 304 szavazat (27,12%), Baják Gyula (SZDSZ-MSZP) 179 szavazat (15,97%). Mindez nem jelenti azt, hogy nincs teendőnk, sőt, nagyonis van. De az MSZP és a baloldal soha nem fog megszűnni, ebben biztos vagyok.
Kolozs András 2010.10.05 17:35:47
@Scagnetti: Köszönöm a hosszú elemző véleményt! A megújulás nem fog egyik napról a másikra menni, ezt mindenki tudja, sok vitát kell lefolytatnunk ezzel kapcsolatban. Két írást mellékelek, melyek nagyjából tükrözik a véleményemet a jelenlegi helyzetről:
progressziv.blog.hu/2010/10/04/egyseg_es_ketsegek
kapcsolat.hu/blog/a_nagyasszony
A napokban kiraktuk a plakátokat, ez már azt mutatja, hogy itt a kampányhajrá. Kíváncsi leszek, meddig maradnak a helyükön, mert egyfajta nemzeti sporttá vált az elmúlt években az MSZP plakátjait leszaggatni, meggyalázni. Szerencsére mostmár bűncselekmény a választási plakát…..
Kolozs András 2010.10.04 14:52:42
@Footballfever: Mert bénák vagyunk és rosszul állítottuk be. :) Hamarosan kijavítjuk!
Kolozs András 2010.10.05 10:45:02
@Kolozs András: Lehet kommentelni, a bejegyzés tetején van a "Szólj hozzá!" gomb, úgy látom, hogy eddig is így volt beállítva, bár tény, hogy nincs feltűnő helyen.
Vasárnap polgármestereket és helyi képviselőket választunk. A jelenlegi törvények szerint hosszú ideig ez lesz az utolsó választás Magyarországon, hiszen – hacsak valamilyen ügyben nem lesz országos népszavazás – legközelebb 2014. április-májusban kell az urnákhoz…..
Horváth Csaba főpolgármester-jelölt volt az MSZP vendége tegnap az Erzsébetligetben, a Kertvárosi Vígasságok rendezvénysorozat keretében. Abonyi János kerületi polgármester-jelölttel aláírták a Budapest-XVI. kerület fejlesztési szerződést, melyben többek között azt…..
Generation Next! - talán még emlékszünk arra a slágerre, a Spice Girls együttes "More over" című számára, melyben az öt fiatal csaj nagyon energikusan adta tudtunkra, hogy megérkezett az új generáció a popzenében.Valami hasonló jár napok óta a fejemben.…..
Kolozs András 2010.08.27 16:40:53
@Tódika: Kedves Tódika!

Sajnálom, hogy nem tudunk személyesen találkozni, nem igazán látom át, hogy egy, az MSZP képviselőjelöltjével való találkozó nyomán miért veszítené el Ön az állását. Ha ez Ön szerint valós veszély ma Magyarországon, akkor annál inkább korlátozni kell a jelenlegi hatalmat, s annál inkább farizeus dolog arra hivatkozni, hogy de ők legalább PR-ben jók. Ha demokráciában nem jó, akkor nem sokat ér, hogy PR-ben igen, sőt.
Az Ön által említett főtér megálmodásakor és terveinek megtárgyalásakor még tagja voltam a kerületi testületnek, ahogyan Abonyi János is. Őszintén csodálom, hogy 4 évig tartott, mire az akkori tervekből eljuthattunk oda, hogy most rohamtempóban - nyilván teljesen véletlenül a kampánnyal egy időben - épül a főtér. De - legalább épül, én azt mondom, végülis húzhatták, halaszthatták volna még.
A képviselőjelöltjeink mindegyikére büszke vagyok, egy képviselői munka sokkal összetettebb annál, minthogy valaki a testület ülésén mennyit beszél vagy nem beszél.
Továbbra is nyitott vagyok az Önnel való személyes találkozóra, ha meggondolná magát, mégiscsak jobban lehet úgy beszélgetni mindenféle dolgokról, a kerületről, mint így ismeretlenül írogatni.
Kolozs András 2010.08.30 21:38:09
@Tódika:
Kedves Tódika!
Programom - ahogy Ön is olvashatja itt a blogon - folyamatosan válik nyilvánossá. Cinkotának volt egy képviselője négy (sőt, tizenkét!) évig, aki legutóbb már a strand megnyitását ígérte a polgármesterrel és a mostani és akkori főpolgármester-jelölttel együtt. A strand még most is zárva van, viszont sokkal jobban lepusztult a négy év alatt. Nem akarok ilyen felelőtlen és populista kampányt vinni. Nem politikusi szöveget írok, hanem arról adok számot itt, amit nap mint nap látok és tapasztalok problémaként, s amit a választók is megerősítenek, akikkel személyesen találkozom. Sajnálom, hogy ebben Ön annak ellenére nem akar részt venni, hogy a támogatónknak mondja magát, de megígérem, hogy Önt is képviselni fogom, ha bizalmat kapok a választóktól.
Kolozs András 2010.09.06 20:57:30
@Scagnetti:
Szia!
Egyetértek, hogy tegeződjünk és meg is köszönöm, ahogyan a részletes és hosszú véleményt is.
Az MSZP-t általában két vád szokta érni immár kb. egy évtizede. Az egyik, hogy nincsenek fiatalok csak a régi „kommonisták”, a másik, hogy teljesen ismeretlen tapasztalatlan arcokkal próbálkozik. Azaz egyszer az a baj, hogy nincsenek fiatalok, másszor az, ha vannak. Én erről azt gondolom, hogy elsősorban a gondolatok fiatalságára, frissességére van szükség, a biológiai életkor csupán egy múló állapot valamennyiünknél.
Én magam a kerületi MSZP-ért vagyok felelős, így örülök, hogy rólunk kevésbé rossz a véleményed, mint az egészről. A párt jelentős (s meglehet hosszú) átalakulás előtt áll budapesti (megyei) és országos szinten is, ezt mindenki belátja. Nyolc év kormányzás elfárasztott szinte mindenkit, ahogy az országot, úgy az MSZP vezetőit is. Itt az idő, hogy bizonyos személyek újragondolják a saját szerepvállalásukat - ez biztosan meg is fog történni az önkormányzati választás után. Az MSZP-nek azonban van egy óriási előnye az összes többi párttal összevetve: ez pedig a pártdemokrácia és a megújulási képesség. Az MSZP az egyetlen párt, amely nem az 1990-es vezetőgárdával, az 1990-es arcokkal fut még mindig. Az MSZP-ben az lesz vezető, akit a többség vezetővé jelöl és választ, s nem pedig az, akit a Vezér kinevez. Kétségtelen, hogy az utóbbi sokszor hatékonyabbnak tűnik, de mi a többségi döntéshozatal (és leválthatóság) elvében hiszünk.
Ami a nyolc év kormányzását illeti, biztosan követtünk el hibákat, hiszen csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Márpedig az MSZP tett és tenni is akart a modernizációért, a változásért. Gyurcsány Ferenc kormánya népszerűségvesztésének egyik oka épp a túlságosan is sok és erőltetett reformlépés volt – inkább túlmozgással, semmint tétlenséggel szokták őt vádolni még ellenfeleink is. (A nemtelen és aljas gyalázkodó támadásoktól most eltekintenék, mert azokkal nincs értelme foglalkozni, gyűlöletből fakadó ökölrázással nincs mit vitatkozni.)
Tudom, hogy az MSZP-t, a baloldalt ma felvállalni és képviselni nem tartozik a népszerű dolgok közé, de engem úgy neveltek, hogy az elveinkhez akkor is ragaszkodni illik, ha az épp kisebbségi meggyőződés, vélemény. Hiszek abban, hogy a baloldalnak van jövője Magyarországon, s hiszek abban, hogy egy új MSZP lesz ennek a folyamatnak a bölcsője. Ellensúly nélkül, korlátlan hatalommal a jelenleg kormányzók bármit megtehetnek az országgal, annyira pedig szerintem senki nem bízik bennük, hogy erre bianco csekket adjon nekik. Erről is szól az önkormányzati választás, az ellensúlyról.
Még egyszer köszönöm a véleményt és minden jót kívánok!
Cinkota más, mint a kerület többi része. Cinkota ezer éves falu, aki Cinkotán élte a gyermekkorát, az örökké cinkotai marad: Cinkotán szeretne nyugodni mindörökké.A cinkotaiak számára a Cinkotai Köztemető helyzete fontos kérdés, olyan ügy, amit mindenki szeret rendben tudni.…..
Kolozs András 2010.09.06 20:27:08
Holnaptól már füstmentesek az aluljárók Budapesten, az FKF Zrt. hamarosan minden aluljáróba kihelyezi a tájékoztató táblákat. Alább közzéteszem azt a levelet ebből az alkalomból, amire a legutóbbi tévéinterjúban hivatkoztam. (A levélíró kérte, hogy személye maradjon…..
Varánusz Markolóra Palotán! 2010.07.05 17:30:00
Az elkészült és át nem adott Rákospalotai határút ügyével sokat foglalkoztunk mi is.A kismagyar valóság legszebb darabja az út, aminek megépültét kikövetelte a fővárosi önkormányzat, átvenni, használatba venni mégsem hajlandó.Eddig érdemi javaslat nem sok született az…..
Kolozs András 2010.07.08 19:33:08
@Fabius: Nem egészen pusztába kiáltott szó maradt a javaslat. Sosem tudjuk meg, hogy foglalkozott-e volna bárki a kérdéssel, ha nincs mára összehívva ezügyben a rendkívüli közgyűlés. Múlt héten, a közgyűlési kötetet megkapva és a problémával szembesülve Kovács Péter is rájött, hogy ez neki is fontos, s egyből markolókat ragadott. Respect, az út ma végre megnyílt és ez a lényeg. Demszky és hivatala béna kacsa, megérett a távozásra. kolozs.blog.hu/2010/07/08/ma_megnyilik_az_m0_rakospalotai_hatarut
Székes fővárosunk vezetése tudja a receptet.Miközben a régi szadeszosok a magát már tovább nem blamáló Demszky szobrát faragják a pincében, addig a szocik Hagyót és a tuti bizniszt siratják. Ingyen Csabiból Fővezér Csabit csináltak, és lelkesen igyekeznek kúp formát fölvenni…..
Kolozs András 2010.06.23 11:51:52
@Fabius: Kedves Fabius!
Ez csak természetes, igyekszem majd figyelni gyakrabban a blogot. A médiában sajnos visszhangtalan maradt a megnyitás sürgetése, egyedül itt jelent meg: www.hirextra.hu/2010/06/15/azonnali-megoldas-az-utvitaban/ Mindenesetre sem okunk, sem szándékunk, hogy az út ügyében bármi olyan kompromisszumot kössünk, amiben nem az azonnali megnyitás szerepel. Reméljük, hogy lesz hozzá 34 szavazat a közgyűlésben is.
Üdvözlöm!KLIKK IDE és máris olvashatja a blogomat! Köszönöm érdeklődését!..
Népszerűtlen korszak népszerűtlen lenyomatai, "környezetüket figyelembe nem vevő", "durva", "agresszív", "ocsmány" épületek kerülnek most bemutatásra; elhanyagolt, lenézett, meg nem értett házak. A szocreál nyomasztó időszaka után újra…..
Néhány napja váratlanul egy hatalmas kerékpáros vasszobra jelent meg a Dunában, a Margit híd déli oldalánál. A filmen is megörökített alkotásban nem a nagyjából 15 méteres magassága a legmeglepőbb, sőt, még csak nem is az, hogy senki nem tudta, hogyan került a mozgó…..