Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egon Olsen

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Autópályán a legkönnyebb közlekedni. Az ember csak tartja a gázt és a kormányt, és nem történik szinte semmi, de mi képesek vagyunk rá, hogy még itt is veszélybe sodorjunk másokat. Vélemények az azonos című írásunkról...
Egon Olsen 2010.03.17 11:49:21
@pelinkovac: Bocsánat, ne haragudj, nem voltam egyértelmű, ironikus próbáltam lenni. Én is azt mondom, hogy tilos jobbról előzni, és igazából megkérdőjelezni is hülyeség.
Egon Olsen 2010.03.17 11:55:27
@pelinkovac: Ki kellett volna tenni a smile-t a komment mögé, hogy egyértelmű legyek. Így: ;)
Lényeg az hogy én sem tudok hirtelen autentikus törényértelmezéssel szolgálni, de úgy gondoltam, hogy ha egy autópálya-üzemeltető ezt kiírja, akkor azért annyira nem lehet légből kapott a jobbról előzés tilalma.
Egon Olsen 2010.03.17 11:58:05
@pelinkovac: Semmi gond, egy oldalon vagyunk. ;)

Na, jó étvágyat emberek, menjen ebédelni mindenki. ;)
Belsőség Szívünkben a kés 2009.07.05 11:05:00
András küldte el nekem az alábbi képeket, az Evo Klub fórumán tűntek fel. Egy Stockholmban élő tag küldte be őket. Nézem az elsőt, másodikat és lassan szúró fájdalom születik a szívem környékén. Majd a bosszúság, a tehetetlenség és a kérdés: miért? Fordok. Sierrák,…..
Egon Olsen 2009.07.12 14:53:23
@ommm: Egy darab történelem válik semmivé odakinn. Esőben, hóban málnak szét... Csak szegények még annyi esélyt sem kapnak, mint az 57-es Plymouth Belvedere, amit "időkapszulába" tettek.

Magyarországon is néhány ehhez hasonló helyről szólnak legendák, ahol régi amerikai autók omlanak porrá a szabad ég alatt. Ha meg akarod venni valamelyiküket, a nehezen megtalált tulaj aranyárban akarja adni az autót, tekintet nélkül a korára, állapotára.

Lehet, szegény Cossie-kat is egy ilyen gonosz ember őrizgeti, míg az idő szép lassan rozsdabogyává rágja az egészet... :(
Köszönet Zeus SH-nak! Ami ezeken a kicsinyített képeken nem annyira látszódik:- "Ez az autó egy újrahasznosított Ferrariból készült"- A szelepsapka a mozgásra villogós fajta- A hátsó ablaktörlőlapáton egy prizma(?) van- A harmadik féklámpa előtt van pont a…..
Ezt igazán kár volt ... A kipuff 2009.04.29 07:20:00
Köszönet Janinak! Forrás: hasznaltauto.huWartburg 353 DL TouristÁr:    40.000 FtÉvjárat:    1981 / 1Futott km:    788612 kmHengerűrtartalom:    993 cm³Teljesítmény:    50 LELeírás: Elado vagy cserélhetö…..
... pénzből kevés, pofonból sok. És látogatóból? A tények makacs dolgok, nem engednek, ott vannak és közölnek, leírnak, elborzasztanak vagy örömöt hoznak. Majdnem, mint a szaporafosás. Mi pedig fostunk, szavakat, mondatokat, gondolatokat. Formáltuk magunkat, kicsit tán nőttünk…..
Köszönet a Cicás topiknak és különösen bandura130-nak!..
Egon Olsen 2009.04.16 19:36:27
@Manodesign: Irigyellek érte, de komolyan. Mindenesetre nekem az ő lámpái jobban tetszenek: www.fastfordmag.co.uk/resources/fastford/slowpoke2.jpg
Egon Olsen 2009.04.16 21:12:28
@Kukimustáros: megemelem a kalapom a tudás előtt. :)

@Manodesign: betojás... ezen a szegény autón itt fentebb tökre úgy fest, mint azok a gagyi izék, amiket a skodákra meg ladákra raknak fel "tuning" gyanánt. Az általad (és általam) felrakott képen viszont némi szín is látszik a füst alatt, ami szimpatikus.

Lehet hogy szegény autó rossz kinézete miatt már a lámpáját sem látom szépnek?
Egon Olsen 2009.04.20 08:52:59
@Kukimustáros: szerencsére nem vagyok kezdegető forma. :)
Ezt igazán kár volt ... Astra 2009.04.17 07:00:00
Köszönet Attilának!..
Egon Olsen 2009.04.17 10:30:38
@.: mimino :.: A cápauszonyokat sem értem soha. Talán egyedül a BMW használ ilyet, senki más. Senki nem gondolja, hogy identitászavarosan néz ki vele az autó?

A téli gumival szemben kezdek kevéssé elnéző lenni, itt a nyár... Ha még téli gumi van az autón, akkor potenciális gyilkossal állunk szemben, nem egyszerű "tuningmesterrel". Az pedig baj. Közlekedjünk biztonságosan, évszaknak megfelelő, jó állapotú (és minőségű) abroncsokon. (Ez volt a közlekedésbiztonsági rovat)
forrás: racing-bazar.hu  ..
Egon Olsen 2009.04.02 18:14:02
@NagyA.: Hát, ha a tíz méter krómcsíkot rárakod a swiftre, biztosan lilára röhögi magát a törzsközönség. Ésszel használva viszont akár jó is lehet.

Na ennél a postnál ez nem él. Itt szerintem volt pár méter öntapadós cucc, és "fel kellett" rakni az autóra. Nem számít bárhová is kerül, csak ne a szekrény aljában porosodjon, s próbáltak kreatívak lenni.
Nem gond a kreativitás, én is próbálok néha az lenni. Aztán mikor mégsem jön össze úgy ahogy elképzeltem, akkor annyit mondok hogy "FAILED", és lebontom a francba, nem erőltetem...
Egon Olsen 2009.04.09 21:25:33
@Kifordított kacagány: Akkor mázlista vagyok, ez az első ilyen szintű kreálmány, amibe belefutottam. Azt hittem, lámpát így körbeműkrómozni még senkinek nem jutott eszébe. :)
Egon Olsen 2009.04.12 22:26:07
@Kifordított kacagány: Megemelem a kalapom a műveltséged előtt. Havonta egy-kétszer teszem be a lábam a fővárosba, ám most hétvégén valóban láttam egy ilyen ízléstelenre krómcsíkolt paripát.
Köszönet a Cicás topiknak, főleg vsop14-nek! Forrás: racing-bazar.hu(A két képet én raktam egybe.)elado.e36.szép.megkimélt.egyedi.kulső.tuningolt.á.z.ig..
Egon Olsen 2009.04.12 22:19:17
@Beeni: Legyen sorhat, nekem nyóc (tényleg buta vagyok a BMW-hez)... Csak ne szériamotorral erősködjenek, mikor egy fél hajtáslánc árát beleölik a műanyagáruba...

@Kukimustáros: Magyar "tuning" is jöhet, bár én jobb szeretem az "építés" kifejezést. A pinafogásra alkalmas autó-moddingolást nem nézem sokra sajnos.

Ha kedvenceimre gondolsz, akkor azok a benzinválság előtti amerikai (USA) és ausztrál autók, modern autókból pedig a nagy, túrázásra alkalmas kombik (csak ne francia...).

Na meg persze hobbiszinten nagy kedvelője vagyok az _igazi jó_ kendácsolt járműveknek. Példának említeném az oroszok által buszból készített pickup-okat. Vagy a szintén orosz, hadicélokat szolgáló, gumikerekesre átalakított (Magyarországon M62-esként ismert) mozdonyt, és a társait.
Ezt igazán kár volt ... DaeWad 2009.04.09 09:55:00
Egon Olsen 2009.04.09 21:38:34
@kusmi: Nem azzal van bajuk az embereknek, hogy dévu. Az a gond, amit csináltak szegényből. A dévu aranyos családi kisautó, semmi baj vele.
De kamu légbeömlők a (gondolom) nem létező orbitális fékekhez, meg vasalódeszka légterelő, hogy az irgalmatlan sebességnél az úthoz szorítsa, hát kínos.
Nem beszélve arról, hogy ha már attól fél az illető, hogy felrepül az autó, ráakaszt egy betonkeverőt a vonóhorogra, az majd lenn tartja. De most komolyan: vonóhorog és szárny együtt?

A felnivel legyünk jóindulatúak: még a téli gumi van fenn, épelméjű ember nem rak alufelnire téligumit, ez jogos védelem. Na de a többi szerintem nehezen védhető.
Egon Olsen 2009.04.10 19:25:53
@Kifordított kacagány: Ó, én ilyen elnéző fajta vagyok. Megmarja a só az alufelni védőrétegét, és csúnyára oxidálódik, sűrűn kéne políroztatni és lakkozni.
Természetesen ettől még egy pudvás dísztárcsát fel lehetett volna pattintani. Akár teszkógazdaságost is nyolcszázért, hogy legalább a gesztus meglegyen az "igényesség" irányába.

@ducky321: Bakker, nem hiszem el... :) Ennyi lukkal, meg a vasalódeszkával a seggén szerintem 110 lett a végsebessége, és vagy 15 litert fogyaszt hozzá. Nem beszélve arról, micsoda süvítést, sípolást levághatnak azok a lyukak nagyobb sebességnél... Fantasztikus...
Ár: 1400000Adatok:99-es évj,1.6-16v,gyönyörü egyedi festésel,rengeteg extrával gyönyörü álapotban eladó.gyöngy.h.met,sport.fut.mü,sporttárcs+betétek,xenon,angel eyes lámpák,evós festett géptető,lumar fólia,simoni racing kormány,a oszlopban+órák,plazma km óra,citrom s-fekete…..
Egon Olsen 2009.04.08 21:29:21
@istvanka91: Ezt így nem állítanám a képek és a szöveg alapján. Gyönyörűen meg van csinálva, irgalmatlan sok pénzből. Ezt el kell ismernem. Ám sajnos ízléstelen. Ráadásul egy betűt nem ír a lengéscsillapítókról, a fékekről, a motor tuningjáról (csiptuning csak ócsójános móka ám!), nincs szó arról, van-e benne turbótöltő, intercooler, toronymerevítő, vagy valami egyéb finomság.

Ezenkívül ciki a lepukkant PDA a tartóban (navigáció?) és a fűtés rácsán az autóbüdösítő is. Ráadásul két antenna? Minek? Ultragáz...

Az 1.6 16V motor roppant vagány, és kemény, de csak addig, míg széria(!) kockaladát kell alázni. Ráadásul szerintem a sor4-es motor sportdobon át is csak vinnyog, hiába teszed rá.

Komolyabb autóknál azért a sor4 is kezd emberkedni hang-ügyileg, de ez így kevés. Hallgass meg egy Subarut a régebbiek közül. Vagy egy újat, aminek kivágták a középső dobját. Páratlan hangja van a Subaru boxermotorjának. Neadjisten hallgass igazi V8-at: régit, újat, bármit. Beleborzong az ember, s ha egyszer megcsapta az égett gumi szaga, hallotta hozzá a V8 üvöltését, csak sajnálkozva mosolyog a sportdobbal szerelt sor4 "szúnyogokon".

Összefoglalva: sok pénzből, igényes munkából megkérdőjelezhető szintű a végeredmény. Ez persze nem a falusi kendácsolás szintje, de akkor is kár érte. Nem az autóért, az jó helyen van, látszik hogy szeretik. A rengeteg munkáért, pénzért kár, amit beleöltek, mert saccra ennyiből olyan autót összehozhattak volna, amit még az autóbuzik is megnéznek.
Sziasztok! Sok szép művet szörnyülködtünk végig együtt, de elfáradtam. Nem tagadom ebben része van a fenyegető emaileknek is, de nem ez a fő ok. A csúcson túl vagyunk, ideje másba fognom. Például lehetne egy "Így szeresd a szárnyad!" tuningműsor, vagy hogyan tuningoljuk…..
Köszönet Bee(Tm)-nek! Hali! Mellékelném a volt kocsimat,legelső tuningom,szerették is a rendőrök,de megfogadtam soha többet tuning autót! Idedobom nektek,hadd szedjék szét ízekre a blogolók!  :) És igen,buktam rajta vagy 400 eft-ot,de leckének jó volt. Nem is adtam el,tőlem…..
Egon Olsen 2009.03.18 20:05:33
@BeeTm: Igen, én is meg akartam dícsérni a króm lökhárítókat, igen hangulatos, és a lefelé görbített kipufogó is a régi nagy vényócakat idézi. ;)

Szóval pazar, teljesen renben van a jármű: ezért nem volt kár. Mosolyogtam, amikor ránéztem, nem kiröhögtem.
Egon Olsen 2009.03.18 21:02:17
@BeeTm: Most nézem, a tükör is nagyon jó. Miről való? Jól látom, hogy az első indexeknek króm keretük volt? Az talán csak a jó öreg békebeli 6V-os trabikon volt, ha jól emlékszem.
Komolyan, nagyon jól sikerült kis jámű, csak a kötény ront(ott) rajta.
Ezt igazán kár volt ... Lila Lada 2009.02.26 10:00:00
Forrás: "Cicás napvédők, Uv fény..." topik, hasznaltauto.huÁr: 649.000 FtÉvjárat:    1984Futott km:    64000 kmÜzemanyag:    BenzinHengerűrtartalom:    1500 cm³Teljesítmény:    99…..
Egon Olsen 2009.03.02 10:13:19
Tényleg kár érte.

Szélesítést, kötényt le kéne venni a kiemeléssel együtt. Kidobni a csőpoharakat a motorházról, vastag kipufogóvéget levenni. krómozott gyári lökhárítót visszarakni rá. Ezután egy szép színnel gyűjteménybe illő darab lenne.

Nagyon szép a kaszni, kár elszúrni ilyen hülyéskedésre.

@Skodafan: a csőpoharakat sehogyan sem engedik meg a motorházon. A lökhárítók hiányát sem nézi jó szemmel a hatóság. Ha ismeretlen (és legfőképp bírságoló kedvű) rendőrrel találkozik, a rendőr bácsi ceruzája vastagon fog majd ezek miatt.
Ezt igazán kár volt ... A Punto 2009.03.02 08:01:00
Köszönet Kaltinak, forrás: hasznaltauto.huIdézet Kaltitól: "Az autó 1,7-es turbódízel, 95500 km-rel, női tulajdonsotól(!), nem rég cserélt fékekkel és kormányösszekötővel. Potom 550 ezerért, 1994-ből. Én itt mára befejeztem a hasznaltauto.hu böngészését. Nem bírtam…..
Egon Olsen 2009.03.02 09:27:01
@biturbo s: A hölgy tulajdonossal engem is a sírásba kergetnek. Kíváncsi lennék, milyen "nő" jár egy ilyen Puntóval?
De találtam Ford Sierrát is, amit "hölgy tulajdonos" reklámszöveggel hirdetnek. Ki az a naív, aki bedől ilyennek? Az életben nem láttam még olyat, hogy egy Sierrának női tulaja, de leginkább _rendszeres_ női sofőrje legyen.
Forrás: "Suzuki" index fórum topik, duen.huAzt hiszem tényleg válság van...Audi A4 Avant 2.5 TDI! 6 sebességes váltó, Chip! 180Le! ABS, CD tár, CD-s autórádió, ESP (menetstabilizátor), HIFI, automata klíma, centrálzár, elektromos ablak, elektromos tükör, fedélzeti…..
Egon Olsen 2009.02.27 22:39:44
@biturbo s: Egyébként én sem értem ezeket a marhaságokat. Mi a francnak sorolják a xenonlámpát, az abs-t, centrálzárat, satöbbit, mikor ezek szériatartozékok? Vagy legalábbis A4-nél illene annak lenniük, nem vagyok képben az Audik alapfelszereltségét illetően. Ha valaki A4-et akar venni, úgyis tudja hogy elől xenon világít, alul abs segít lassulni, középen meg az airbag fogja pofán vágni a sofőrt, ha elszúrt valamit.

Na nem ez a lényeg: Feltűnt valakinek a volvo-utánérzés csík keresztbe a hűtőrácson? Mondhatnám: MUHAHA... ;D
Egon Olsen 2009.03.02 09:14:47
@sfdrake: Nem is tudom... Igazából szánalmas szerintem, hogy egy autó értékét ilyennel próbálják növelni.

Vagy nem is tudom, mit akarnak vele. Ha én autót akarok venni, akkor informálódok róla. Ne akarjanak olyan dologgal fárasztani, hogy dönthető utasülés, halogén(direkt írom!) fényszóró, szervokormány, meg effélék. Írják oda azt, ami nem széria, vagy a megszokottól kiugróan jobb, és kész.
Ha ezt egy gyártótól hallom, még elnézem neki, mert ez az ő terméke, és "bemutatja" a közönségnek. De egy autókupec ne strapáljon már ezzel.

Legutóbb találtam olyan marhaságot Ford Escort hirdetésben, amiben extraként tüntetik fel a hátsó ablaktörlőt, külön kiemelve, hogy nem gyári. Érdekes módon még az ablakmosó is ki volt építve, pont oda, ahol a többi Escorton is van. Most ki az a looser, aki elhiszi, hogy a tulaj fáradságos munkával hátravitte az ablakmosó csövét(külön ablakmosó motorral), a karosszériába belevágta az ablaktörlőmotor áramellátásához az érintkezőket, az ajtóba a rugós ellendarabjait, helyet csinált az ajtóban az ablaktörlőmotornak, és a kormányon lecserélte a bajuszkapcsolót egy olyan feature-ért, amit egy évben ötször használ?

Vagy ha mégis megtette, akkor meg legyen annyira művelt, hogy szinte az összes többi Escorton ez széria, és ezzel a munkálattal csak a "megszokott" szintre emelte az autó egyik funkcióját. Nem figyeltem különösen, de nem emlékszem, hogy láttam-e valaha hatchback Escortot hátsó ablaktörlő nélkül.

Jó hosszú lett, de talán érthető, mi bosszant ezekben. Rengeteg időt rabol el az embertől ez a sok mellébeszélés, épp úgy, mint a következő frázisok: "hölgy tulajdonostól" (a tulajnak van felesége) "rendszeresen karbantartott" (kéthavonta lemosta), "garázsban tartott" (van egy ponyvája, amit ráterít, hogy jobban rohadjon az alá befolyt víztől).
forrás: hasznaltauto.huA képeket nem forgattam el, így voltak, de valami célja biztos lehetett a Művész Úrnak a képekkel, mert a fényképezőgép körbeforgatásánál egy oldalt kihagyott, és azt az egy képet inkább este lőtte el hóesésben. A leírás pedig Bada Dada legszebb napjait…..
Álruhás rablók kifosztották a helyi homasita lerakatot, nehéz lesz őket megtalálni? :)..
Egon Olsen 2009.02.24 14:42:42