Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leanyka01

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Bajnai? Amikor az  egész Gyurcsány lemondási mizéria elindult még azon a nézőponton helyezkedtem el, hogy hajrá, jöjjön egy új miniszterelnök. Amikor Bokros másnap bejelentette, hogy ő vállalná, akkor azt gondoltam: Ó, csak ezt ne! Aztán, amikor már azt mondta, hogy…..
Elkészültem a lomtalanítással tegnap! Hú micsoda boldogság volt nekem! Több, mint nyolc zsáknyi cucc került ki. Délután a kis köhögősnek raktam be mesét, még az elejére emlékszem is, aztán egyszer csak elnyomott az álom. Nem aludt am, csak vagy 10 percet, de a kimerültség…..
   Március 15-ével kapcsolatban Közeleg a nemzeti ünnepünk. Az emberek azonban úgy látom, hogy elfelejtik eme nemes ünnepet. Szörnyű azt látni, hogy az emberek egy része azért nem tudja, hogy kitűzze-e magára a kokárdát, mert a pártszimpátia jelképévé vált évekkel…..
leanyka01 2009.03.13 20:17:05
@_Neville:
Azért arra kíváncsi lennék,ha a mostani kormány regnált volna akár 48 ban,akár 56 ban:mit mondott volna a kormányszóvivő? :-)
Mondjuk másnap reggel..
leanyka01 2009.03.14 16:27:48
@Bockó: Egyetértek!
   Ma érzem először, hogy itt a tavasz. Muslincaszerű bogarak amorf alakzatba fejlődve cikáznak, de rend van benne. Rend van a rendszerben. Megláttam az első szúnyogot is, lábamra szállt, de nem csípett. Méhecskék korzóznak kábán.És ekkor megláttam az első…..
Arra gondoltam a párom után nekem is le kellene írni az érzéseimet, gondolataimat. Talán kezdjük az elejével: szerintem ilyenkor a döntés meghozatala a legegyszerűbb, adott a helyzet, de az kimaradt, hogy a pénz csökkentése, a pótlék elvétele - ami persze törvénytelen- az csak egy…..
Szeretném vállalni, hogy magyar vagyok, de ha a mostani magyarországi helyzetre gondolok, bevallom őszintén nem megy. Ne értsetek félre, büszke vagyok arra, hogy egy ilyen géniuszokat „kitermelő” néphez tartozok, de. És itt jönnek azok a bizonyos, de-k: vajon mi lehet az…..
Mi az, aminek mindenképpen helyet kell csinálni? A tervezgetés fázisában az a szép, hogy az ember elengedheti a fantáziáját, és a folyton kattogó agynak ad valami komoly munkát. Még azt sem tudjuk a férjem mikor válik Országelhagyóvá. Még azt sem tudjuk, hogy a közös ünnep…..
leanyka01 2009.02.23 15:12:12
@Országelhagyó:
Persze,hogy ragaszkodik:)
Nekem is van olyan könyvem,fényképem,amik évtizedek óta nálam vannak,és kincsként őrzöm őket!A múltja,gyökerei nélkül az ember semmi,és senki. A valakihez tartozás érzése nem köthető országokhoz,az mélyebb. A Ti nemzedéketek ( a mai huszonévesek) már világpolgárok.Ami azért a mi időnkben nem adatott meg.Aztán,hogy ezzel mennyire nehéz élni...nos ezt csak az tudja aki most patikamérlegre teszi az emlékeit,a múltját,és nekivág a világnak.Nagy bátorság kell hozzá. de ha tudjátok,hogy a "gyökerek " itthon várnak,akármi is lesz veletek...akkor talán könnyebb lesz!

Hogy milyen könyvet vinnék?
Merlétől a Malevilt biztosan.
Az Egri csillagokat mindenképpen...
Ady,Radnóti kötetet is:)