Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TibiBá

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Épp Észtországban vagyok egy konferencián, így adja magát, hogy a messze földön híres "digitális társadalom", de legalábbis a digitális állam otthonát szóba hozzam. Tudjátok, ez az az ország, amelyik elektronikus állampolgárságot (e-residency) kínál. Bárki lehet digitális állampolgára…..
Az ismétlés a (tudatalatti) agyműködés nyelve. Ha valamit ismétlődve csinálsz, nem fogod elfelejteni; szokássá válik. Idáig ezt mindenki tudta - vannak a 21 napos, 30 napos teóriák. A gond az, hogy a legtöbb, új szokásunkra vonatkozó vállalásunkat 21 napig sem teljesítjük. Elfogy a motiváció, és…..
“Legyőzhetnek, de a vérük kell folyjon érte.” ‒ Steve Prefontaine (idézet a könyvből) Lehet azon vitatkozni, hogy Hosszú Katinka helyesen cselekszik-e, de egy biztos, a teljesítménye óriási példakép nemcsak a sportolók jelenlegi és jövendő generációinak, hanem nekünk, vállalkozóknak is.  Érdekes…..
Amikor a magas szintű célokat lebontod feladatokra, és szétosztod a munkatársak között, fontos arra figyelni, hogy a lista ne legyen nyomasztó. A feladatok listája olyan legyen, amit a munkatársak biztosan képesek elvégezni. Amíg a magas szintű célok hosszú távúak (tipikusan…..
Karácsony előtt néhány nappal bent ültem egy borzasztóan sikeres vállalkozó barátom irodájában. Átadtam neki a kis jelképes karácsonyi ajándékunkat, és közben borzasztóan szégyelltem magam. Rá alig egy hónapra egy kerekasztalnál ültem rajta kívül másik 11 rendkívüli…..
Ennek a könyvnek története van. Vendégségben voltunk kedves keresztlányunknál, én meg kiszúrtam ezt a könyvet a polcon. Levettem, belelapoztam. Innentől a következő dolgokra emlékszem az egész napból: “Drágám, látogatóba jöttünk, nem olvasni!” Újabb félóra…..
A sci-fi tudománya szerint így nevezik, amikor az ember közvetlen kapcsolatba kerül más civilizáció lényeivel. Bár nagyon szeretem a sci-fi könyveket, most mégis inkább egy kis történelmi utazásra hívnám a kedves olvasót. Nemrégiben néztem meg a "10 000 BC" című filmet, ami…..
Nem tudom, a kedves olvasók közül hányan vették komolyan a "felkérést", miszerint:Írna nekem karácsonyra egy könyvet? Kedvenc üzleti íróm, Guy Kawasaki a múlt héten elküldte nekem átolvasásra a holnap megjelenő új könyvének végleges anyagát PDF-ben, azzal a céllal, hogy az…..
Mindig nagyokat csodálkozom azon, hogy mennyi minden újdonságot tudok az ügyfeleinknek mesélni. Pedig meg mernék rá esküdni, hogy ezeket az apróságokat már ezerszer elmondtam. Ha jól emlékszem, már nekik is, akik éppen a fejüket csapkodják a felismeréstől, és jókat jegyzetelnek…..
Ha az ember túl sok üzleti könyvet olvas, könnyen abba a hibába eshet, hogy elfelejti, honnan jött. Minden "rendes" vállalkozó korábban szakember volt, kizárólag szakember. Aztán jött a döntés, hogy csináljunk ebből rendes bizniszt, "ne más húzzon belőlem hasznot". Ismerős? Az…..
A mai könyvajánló rendhagyó lesz, ugyanis nem egy üzleti könyvről írok kivételesen. Még csak az sem fontos, hogy melyik könyvről. A hétvégén a srácaimmal Vernétől a Nemo Kapitányt olvasgattuk, amit már gyerekkorombban ronggyá olvastam. Aki nem ismeri a sztorit, röviden…..
Bevallom, 2009 körül, a gazdasági válságnak titulált jelenség elején még könnyen bedőltem a különböző összeesküvéselméleteknek, így szinte mindenre helyeseltem, amiben a felelősséget teljes egészében a világot kiszipolyozó gazdag bankárokra terhelték. Még azt se mondom,…..
Egyre többen viccelődnek a barátaim közül azzal, hogy így 40 év körül ez már a "B oldal" (a CD-n és MP3-on nevelkedett nemzedék ezt a kifejezést úgysem érti). Pedig ez a dolog egyáltalán nem vicces. Az ember életének a felét legalább leéli, mire egy kicsit fellélegezhet: van…..
Az előző blogbejegyzésben beharangozott Kawasaki könyvet venném megint elő, az egyik legfontosabb témát belőle. A könyv egyébként megjelent magyarul is ("Elmés kezdés" címmel), de még a látszatát is el szeretném kerülni annak, hogy üzleti érdekekből írok könyvajánlókat,…..
Vállalkozói létem egyik meghatározó eseményéről fogok most írni: amikor is először hallottam Guy Kawasaki-t.Jópár éve annak, hogy egy barátom ajánlására megnéztem egy rövid videót, ahol Guy Kawasaki egy vállalkozóknak szóló konferencián népszerűsítette a könyvét, a…..
No nem azért, mert valami rosszat tudnék róluk mondani: hozzáértő, kedves emberek dolgoznak náluk, azonban valami különleges dologgal foglalkoznak: cégeket számolnak fel. Tegnap náluk voltam egy informatikai rendszert megtervezni, és döbbenetes, hogy mennyi felszámolás van most…..
Egy régi kedvencemet, egy üzletkötőknek szóló klasszikust vettem elő a héten: Joe Girard - Hogyan adjunk el bármit bárkinek  (How to $ell Anything to Anybody). A szerző elméletileg a világ legjobb üzletkötője, 13000 autót adott el. Az életrajzáról kicsit bővebben…..