Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsembibaba

392 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy alkotás címék kiválasztása mára művészetté vált. Ha egy adott könyv/dal/film jó és figyelemfelkeltő címmel van ellátva bizonyítottan felkelti a befogadó érdeklődését. Az egész jelenséget marketingnek tekintjük, hiszen bizonyos rétegeknél a jó cím máris elég ahhoz, hogy egy bizonyos réteg…..
Willkommen auf Lilianes Eingangsseite! Die Bilder sprechen für sich selbst, schauen Sie an, sie sagen mehr als tausend Wörter!   Wir nehmen die Zeitpläne flexibel, jeder kommt und geht wann er will. Unsere Lehrgänge sind auf Persönlichkeiten angepasst auch innerhalb eine Gruppe, so…..
 ..
Egy jó háborús filmnek, minden körítéstől lecsupaszítva, arról kell szólnia, hogy a háború rossz. Tudom, hogy közhelynek hangzik, de akkor is így van. A tálalás persze rendezőfüggő. Van, aki szürreális borzalomként mutatja be a háborút, mint Coppola az Apokalipszis most-ban.…..
 ..
  NÉVJEGY The Secret Life of Walter Mitty (Walter Mitty titkos élete) évjárat: 2013, amerikai gyártó: Samuel Goldwyn Films, Red Hour Films, New Line Cinema, TSG Entertainment, 20th Century Fox műfajilag: romantikus, kaland rendezte: Ben Stiller főszereplők: Ben Stiller, Kristen…..
Zsembibaba 2014.06.10 21:29:55
Régebben nagyon sziven ütött mások véleménye és gondolatai a szobraimról. Hogy mièrt? Mert végtelenül mély érzéseket tápláltam a munkáim irànyt. Mindegyik belőlem egy darab volt, személyiségem lapjainak teljes feltárása, és nem szivesen mutattam meg egyáltalán őket, nem…..
Pelenka, Bili Gyerekszáj 2014.04.24 02:59:12
Van az úgy néha hogy a dolgok igy meg ugy vannak. zsuzska első, többszavas mondata: anya, gyerünk, együnk fagyit!..
Pelenka, Bili Paleo ujratöltve 2014.02.23 05:42:23
Cikkeztem már a paleo diétáról kb egy nyárral ezelőtt. Mert a 95 kiló az sok. És kellett valami lustaembernek való. Azonban most más szemszögből kell górcső alá vennem. A Zsuzska, életünk edzésben tartója, kiskora óta szenved. Mindenfele cipeltem már, senki se segített rajta,…..
Ez a csoda. Tegnap plusz hat fok és napsütés vala, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Nem hagytam hogy Zsuzska ágyban aludjon, rohamtempóban beléjük lapátoltam az ebédet és kimentünk. Kavicsot dobálni, mohát szedni, meg egyáltalán. Ami egy négy êvesnek eszébe jut. A parkba…..
Egyértelmű, hogy egy általános orvos nem veszi èszre, mi a baja a lányomnak. Vívom a harcot a német gyerekorvossal. Mindhárommal. A fiatal dokival már nem is veszkődöm, mert teljesen süket és tapasztalatlan. Az idős házaspár odafigyel, de nem nagyon èrti, hogy miért aggódom. Nem…..
Pelenka, Bili A vonalkód 2014.01.09 04:52:15
Fürdés után, a nappaliban bekapcsoltam a hősugárzónkat, mivel ez gyorsan ad meleget és nem kell utána órákat várni, míg a rendes fűtést használva szinte lehetetlen alvós hőmérsékletre hűteni a lakást. Dida lányom szeret félig vizesen billegni előtte, melengeti a lábait.…..
Pelenka, Bili Pfuj 2014.01.09 04:44:06
Tegnap, magam sem tudom hogyan alakult, a gyerekeim háromszor vetkőztek neki a világnak, hogy pucéran ugrálhassanak a franciaágyon. Zsuzska ámulattal nézegette Dida fenekén a frissen szerzett vonalkódot, s azzal szórakoztunk, hogy végighúztuk rajta az ujjunk, és én azt mondtam: tyű,…..
Karácsony. Délelőtt tizenegytől este nyolcig utaztunk. Még simán az osztrákoknál megfogadom minden alkalommal, hogy még egyszer csak a mumifikált holtestemmen át rohasztjuk ennyit a seggemet, és legközelebb a kedves családtagok jönnek ki hozzánk, ha akarnak Minket látni. Azt hiszem,…..
Rákerestem a neten mit tehetnék még azért, hogy Zsuzska okosabb legyen, és rájöttem, semmit. Amit tehetek, mindent megadok, megadunk neki. Zene, hangszerek, kézügyesség, kombinálás, kreativkodás, beszélünk hozzá, vele, mostanában egyre komolyabban veszem, amit mondok neki,vitaminok…..
Pelenka, Bili Maharadja êtterem 2013.12.18 05:49:32
Biztos vagyok benne, hogy irtam már róla. Amberg gyöngyszeme. Lágy indiai zene, remek ételek, megnyerő pincér, és ami a legfontosabb, senkit nem zavar hogy két eleven gyerek mindent levesz, megtapogat és nem bír a fenekén megülni. Ez a mostani bejegyzés egy sor olvadozás lesz a…..
Pelenka, Bili Adventi gyertya 2013.12.15 22:34:23
Az adventi gyertya lényege, hogy meggyújtjuk. De a mi családunkban a gyertya elfújása a lényeg. Zsuzska úgy fujja el a gyertyát! Hogy a haja lobog közben. Így ha felülről fujja, a gyertya nem alszik el, csak ha alulról fujja, a hajával együtt...
Pelenka, Bili Mikulás 2013.12.07 16:27:48
Megszólalt a csengő. A lányaim szaladtak ajtót nyitni. Mivel nem vártunk senkit igyekeztem megfékezni őket mielőtt valami idegent beengednek de elkéstem. Mire az ajtóhoz értem, már ki is nyitották, és vidáman szembemosolyogtak az ajtóban álldogáló két kis csokimikulással. Anyu!…..
Az elvárosiasodás, ugymond higenikus, modern környezet azt tette velünk, hogy már azt se tudjuk mit eszünk. Egyél mindig frisset! Sőt, olyan frisset, hogy még élőt! Ez a legujjabb trend. A csírák. De ugyan mit érdekelnek engem a csírák,  a növények, amiket még babakorban…..
Pelenka, Bili paleo diéta 2012.03.08 14:21:00
Paleo diêta. Mivel elképesztően kövér lettem a második terhességem után és ez rengeteg mozgásszervi nehézséggel is járt, ( vérképet nem nézettem szülés óta) ezért eldöntöttem, hogy egészségesebben kell élnem és legfőképp fogynom kell. Nagyon nehéz döntés volt, hiszen…..
Pelenka, Bili Tél 2013.12.03 05:00:42
Ha kint nulla fok alá esik a hőmérséklet, jön a köd és nem lehet kimenni. Azt hiszitek tán viccelek? Nem viccelek. A kölkök azonnal betegek lesznek ettől a nyákos ködtől, többnyire nem annyira, hogy félholtan heverjenek, de kimenni nem lehet velük, ha meg nem betegek, Zsuzska…..
Pelenka, Bili Pelus vagy bili? 2013.12.03 04:54:13
Próbálkoztunk a bilivel. Reggelente ha kedvem van, rákotyoltatom a gyereket a bilire, hátha kikelti a barnatojást. Szívesen ücsörög rajta mert viccesnek találja, hogy pucér lehet a feneke,lába. Szokta is mondogatni : pucér lába, és ingatja vézna kis lábait. Még mesekönyvet is…..
Pelenka, Bili Szinek 2013.12.02 19:18:51
Az az elmés ,ám nem túl eredeti gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy Zsuzska is megérdemel egy rajzfalat. Ugy jutottam erre az elhatározásra, hogy előtte engedélyezve volt a nappaliban egy asztal székekkel, ami filcekkel és papirlapokkal vala megrakodva,a gyermekeim épülésére.…..
Pelenka, Bili Két év két hónap 2013.11.30 02:11:04
Hát van ez a Zsuzska. A huszonnégy órás program. Apróka, minden gyermeknél 4-5 centivel biztosan kisebb, és 2 kilóval könnyebb. Ha jellemezném, azt mondanám vele valami mindig van. Mégis, nem lehet nem szeretni.  Kezd egyre komolyabb saját nyelvezettel rendelkezni. Többnyire…..
Pelenka, Bili A csók 2013.10.06 15:34:18
Ez most nem Rodin csókjáról fog szólni, bár anyai szívemet éppen annyira megdobogtatja ez a csók, amiről irni fogok, mint a másik, mikor élőben is megszemlélhettem. A diós féle csók egész pontosan Zsuzska csókja. Lehet e bájosabbat látni annál, mikor egy piszkafa lábú, szőke…..