Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zeger

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja leltem rá gépemen újra erre a szép fotóra, ami egy Tu-144-est ábrázol Ferihegyen. Itt az idő, hogy megismerjük egy kicsit közelebbről is ezt a repülőgépet, aminek fotóját először a DELTA című tudományos műsorban láttam a műsorvezető, Kudlik Júlia háta mögött. A szovjet szuperszonikus…..
A 3. rész végén említettem az óriási, 5-6 pótkocsis, bányadömperek helyett dolgozó ércszállítókat, amelyek a világ legnagyobb, rendszeresen használt kamionjai. Rendben, de mi van a nem rendszeresen használtakkal? Íme: Ahogy az autóknál is zajlik a verseny a gyártók,…..
zeger 2013.09.23 18:59:56
Nóra öt éve eladta az autóját, de az új tulaj nem íratta át, majd begyűjtött egy tucat büntetést. Mégis Nórát akarják kiforgatni mindenéből. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
zeger 2013.06.27 11:43:44
Lv Ford: Sajnos ez kevés, mint mackó sajtban a brummogás. Hasonlón jártam én is csak a vége lett happy. Amíg az új tulaj nem íratja át az autót, addig a régi tulajon van minden, hiába az önkormányzati bejelentési kötelezettség. Másik kérdés, hogy ez még 5 éve nem volt kötelező. Ma már az, de a gyakorlat azt mutatja ez mit sem ér, mert addig a parkolási társaságnak a régi tulaj adatait adja ki a központi nyilvántartó, ha bejelentetted ha nem. Az "én" vevőmnél már a forgalomból való kivonás is megtörtént, műszakija is lejárt a kocsinak (nem adtam felhatalmazást, hogy a nevemben bárki leműszakiztassa, mégis közlekedett.) A cikk ott sántít, hogy az ellenvetést nem a Bíróságnak kell beadni, hanem még az azt megelőző lépésben a közjegyzőhöz. Ezt ellépték a cikkben szereplők.- Én megtettem (már kétszer is, mert két ügyem is volt ugyanazzal.) Ebben az esetben el sem merészkedtek a Bíróságra, mert tudták, bukták az ügyet. A teljes költséget (valami 37 ezer Forintot így is bukta a parkolási társaság, mert utólag erről is értesítettek.) De ettől még gyomorforgató az egész ügyintézés és téma. Miért az ártatlan embernek kell védekeznie.
Kicsit másképp: Engem is zaklattak a parkolási társaságtól, de én nem tudtam elérni őket, csak akkor voltak hajlandók felhívni, amikor a scannelt adásvételi és egyéb papírokkal tűzdelt emailt (darabonként volt 8 MB) kb. 40 példányban elküldtem nekik, ezzel jól megtömtem a postaládájukat. Na ekkor felhívtak, hogy megértették végre az üzenetemet.
zeger 2013.06.27 12:07:27
@Lv Ford: Igazad van. Az okmányirodába jelentettem be. Az önkormányzatot már Ők értesítették, automatikusan, ez rendben ment, sőt volt egy szépsége is a dolognak. Mivel a vevő önkormányzata kivonatta a forgalomból a kocsit az én önkormányzatom visszatérítette az időarányos súlyadót. Ha rendben megy minden, akkor ez marad az önkormányzatnál, hiszen a január 1.-ei tulajdonos illetékességi helyén kell fizetni. Na mindegy. Vissza a lényeghez. Ha nincs meg a szerződéseden az okmányirodai pecsét, hogy iktatták, kapásból hamisnak tekintik a szerződésedet, hisz Te azt bármikor csinálhattad. Ezért volt nekem fontos például a pecsét, illetve hogy már az új tulaj önkormányzata is intézkedett ez ügyben. Így aztán kétség sem férhetett ahhoz, hogy az adásvétel tényleg megtörtént. Az egészet akkor sikerült felgöngyölíteni, mikor megtötmtem a leveleládát és felhívtak a parkolási társaságtól. Az ügyintéző hölgy mondta, hogy Ők nem látják milyen adatot kapnak. Kérik a rendszám alapján és kapják vissza. Sajnos amíg az új tulaj nem íratja át az okmányirodai bejelentés csak egy csatolt dokumentum, a nyilvántartás ez alapján nem kerül átvezetésre, és itt a lényeg. Sajnos. És pedig azért nem vezetik át az adatokat, hiszen Te, mint eladó nem fizeted (miért is tennéd) ki az átírási (vagyonszerzési) illetéket.
Szeretettel köszöntünk mindenkit a DoQ szoknyája alól. Mint mostanra tudjátok, újra van Totalcar tévéadás, és ez elsősorban a fent nevezett ruhadarabnak köszönhető.  Gondoljatok hát rá meleg szívvel, és fogyasszátok kábelen egészséggel, van ott rajtunk kívül más…..
Nem akarom eldönteni a kérdést, hatótávnövelős villanyautó vagy konnektoros hibrid-e az Ampera. Nem fogom felboncolni a GS hajtásláncát sem. Az egyenlőtlen párharchoz még csak értelmes indokot sem kell keresni, egyszerűen kíváncsiak voltunk, mennyit esznek a valóságban. Itt állt…..
Az Árpád-hídra hajtottam fel épp, a buszsávból soroltam át a száguldó autók közé. Félig már lecsavartam a gázmarkolatot a kormányról, de nem bírta tovább a kezem, be kellett látnom: a Gulliver ennyit tud. A sebmérő mutatója ekkor a hetvenegyen táncolt. Még mindig közel…..
Emlékeznek még tán, midőn Csikós elindult a fagyos északra, hogy elhozza az Álmot, nem volt minden kézenfekvő és könnyű. Bár a vállalkozásban látszólag sok cég meglátta a lehetőséget, mikor kenyértörésre került sor, sokan szépen, lassan kitolattak. Hiba volt, ezt…..
Rossz PC játékok sorozat Update 2010.07.21 21:03:38
Elkezdtem foglalkozni az új alannyal, azonban időközben le kellett hogy cseréljem. Nem azért, mert túl jó lett volna, egyszerűen nem működik rendesen. Olyan őrületesen lassú minden, hogy élvezhetetlen. Mindez FRAPS nélkül. A játék egybként sok dologban egy unikum, soha ilyen…..
Angéla csodás ajándékot eszelt ki nekem: beváltotta a legalább egy éve tett ígéretét és lement hídba. Tornászlány volt egykor a szentünk, pár év kihagyás után is simán hozta a gyakorlatokat. A fotókat nézve ugyan nem volt teljesen elégedett: „görbén áll a lábam, nem…..
604 a francia Mercedes, puha, óriási, hívogató, csodaszép. Milyen kár, hogy egy se maradt belőle. Vélemények az azonos című írásunkról...
zeger 2010.05.31 21:03:38
Belsőség A film forog tovább 2010.03.07 19:12:00
Azután, hogy találkoztam Domsjőben a csapattal, minden eseményt posztoltak a fiúk, az érzéseinket azonban érthető módon nem lehetett. Elmondani is nehéz, kicsit olyan volt az egész, mintha egy film forogna, amiben lehetetlen módon mi is szereplők vagyunk. Nem volt azonban csapó és a jeleneteket,…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
hirdetés 24 literes repülőgép-motor hajtja, 270-et tud menni, két tonna, és összesen két hátsó fékje van. Elakad a lélegzet. Aztán utánaolvastam a történetének, és elájultam. Vélemények azonos című írásunkról...
zeger 2010.01.22 14:03:54
  Autókat írunk meg, amikről már senki nem akar, mert csak útban vannak. Fókuszban egy megfáradt Samara. Vigyázat, nem teszt! Vélemények azonos című írásunkról...
  Olyat teszek, amiért Magyarországon akasztófa jár egy újságírónak – védelmembe veszem a francia autókat. Gondolom, ezzel rögvest sikerül is megnegyedelnem e cikk olvasóbázisát, hiszen a többség ezzel rögtön át is kattintott a kapcsolódó Belsőség-posztra.…..
Ígértem a mercis posztban, hogy írok még az idei, weissenkircheni hegyi felfutóról, ahova egy olyan debilnek, mint én, évről-évre érdemes visszamennie. Mert amikor eljövök, máris várom a következő évit.Mindig változik a kínálat, nagyjából 30 százalék marad meg az…..
Hát, ezt a címet találtam ki, annyira szar poén, hogy az már jó. Indiai. Indian. Indián. Ugye, a Jaguar már indiai kézben van, és mivel az XFR a leggyorsabb Jag, talán nem erőltetett a párhuzam. Az új vezetés jó ötletnek tartotta, hogy beszálljanak az…..
Fj0d0r lenti kérdését akár úgy is le lehet fordítani, hogy kereszteződésnek minősülnek-e az autóbuszfordulóra hajazó kis út becsatlakozásai, hisz ezen áll, vagy bukik a dolog. Az alábbi képet bocsátanám vitára. Az útra tehergépkocsival behajtani tilos, viszont balra van egy…..