Regisztráció Blogot indítok
Adatok
riviera (törölt)

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
24 órával a havazás megkezdése után előkerült Pintér Sándor belügyminiszter és kesztyűbábja, a Télügyi Kormánybiztos, Bakondi úr sajtótájékoztatójukon fényezték magukat, majd elköszöntek. Riadót rendeltek el, nincs kihirdetett vészhelyzet.A miniszterelnök Brüsszelben, a…..
riviera (törölt) 2013.03.15 20:04:15
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Szóval hogy totál bénázás ment az ügyben a kormány részirül, arra az az ellenérv, hogy "de a másikak is elbaszták?" (Amúgy azok is elbaszták, igen.)
Még egy év van a választásokig, de a jelekből az látszik, a korábbinál is durvább eszközökkel és még nagyobb volumenű illegális finanszírozással zajlik majd a politikai harc.  Arra voltunk kíváncsiak, miből finanszírozza a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítvány a…..
riviera (törölt) 2013.03.11 23:23:47
@Lencsés István: Kedves István, remélem azt pl. tudod, hogy közalkalmazottat indoklás nélkül ki lehet bármikor rúgni, úgyhogy ha én az volnék akkor egy darab nevet le nem írtam volna. Úgyhogy lehet más oka is annak, hogy valaki "nem vállalja" a nevét. Ha te közalkalmazott lennél, te már kicsit beljebb lennél a "diktatúrában" a többieknél (nem mintha fájna értük a szívem, mert a háromnegyedük naplopó szerintem -- de ezt a törvényt nem azért hozták, hogy a naplopást megszüntessék, hanem hogy egyszerü legyen kirúgni aki nem haver vagy csókos). Kicsit más érzés lenne, ha tudnád, hogy bármikor azonnal szedheted a sátorfádat, akár azért, mert nem tetszik valakinek a pofád (ilyesmit még multicéges alkalmazottal se lehet könnyen megtenni).

Vagy pl. ha közszolga vagy, mondhatják, hogy "srácok, hétvégén békemenet, aki nem lesz ott, az hétfön már ne is jöjjön", és ennyi, mész, ha tetszik ha nem (vagy veheted a sátorfádat #2).

Nekem ugyan se tisztem, se szándékom, hogy téged (vagy bárki mást) arról kezdjelek okítani hogy mi történik az országban, de már a fentiekböl is elkezdhet kirajzolódni valamilyen kép (jobb esetben).

Beszélhetnénk még az idióta gazdasági miniszterröl, aki elolvas egy könyvet (!) a világgazdasági folyamatokról, és azt a konzekvenciát vonja le, hogy a racionális gazdasági döntéseknek úgysincs értelme. (Vagy nézd meg róla azt a másik ominózus videót, ahol a csecsemök seggén lévö pöttyökröl is magyaráz -- és nézt meg a mellette ülö Lázár János fejét, aki leplezetlenül röhög rajta, és élvezi az egész szituációt. A klasszikus opportunista megélhetési politikus, aki csak úszik az árral és jól érzi magát -- de miért is ne tenné, neki minden perc konkrét anyagi haszon amíg kormányon vannak. Az, hogy közben taccsra teszik az országot, nem érdekes, mert a saját lóvé úgyis Svájcban van. Lázár tudtommal az egyik "top" embernek számít, ez szintén sokat elmond.)

Nem az a fö baj ezzel az egésszel, hogy minél több hatalmat akarnak magukhoz rántani, hanem hogy ezen a törekvésen kívül semmi máshoz nem értenek. (Igazi kommunista stílusú berendezkedés egyébként: a hatalomért való szarkeverésben jók, de hogy mit is kell egy országgal csinálni ha már az övék, arról halvány fogalmuk sincs.)

Egy gazdasági egység (így egy ország) müködését úgy lehet _hosszú távon_ biztosítani, hogy a megfelelö folyamatokat balanszban tartjuk, nem pedig ész nélkül találjuk ki az újabb adókat és "kiigazító csomagokat", csak hogy minél gyorsabban minél nagyobbat markolhassunk. (Sajnos azt a könyvet Matolcsy nem olvasta, amiben olyasmiket írnak, hogy pl. egy jól müködö országban az államnak a piaci folyamatokba csak nagyon minimális szinten kell beavatkoznia.)

Mellesleg az össze húzásuknak te is ugyanúgy megiszod a levét (söt, minél kevesebbet keresel, annál jobban. Aztán, ha több lesz a számlád mint a fizud, és kipottyansz a társadalom alján, akkor már büntethetö is leszel csak azért, mert hajléktalan vagy [ez persze szigorúan elméleti gondolatmenet, és reméljük hogy az is marad]).

És így tovább, erröl még nagyon sokat lehetne írni. Az igazán elképesztö dolog az, hogy ez az ország még mindig müködik, úgy-ahogy, annak ellenére, hogy a vezetö réteg szó szerint aktívan azon munkálkodik, hogy leépítse az egészet.

Én egyébként 36 éves vagyok, és jövöre lesz elöször, hogy úgy megyek el szavazni, hogy érvényes szavazatot is adok le. Eddig ugyanis nem volt olyan párt, amelyiknek bizalmat adtam volna. Magyarán a többi is egykutya -- de ez a bagázs a legostobább legalja, akik csak azért kerültek a húsosfazék mellé, mert már a többiek is annyira elkúrták, hogy nem maradt más.
riviera (törölt) 2013.03.13 21:49:05
@Lencsés István: ezt nem sértésnek, csak ténymegállapításnak szánom Lencsés István, de te tényleg annyira egyszerü vagy, mint a lejtö.

A rettenet hülyeségek közül csak a legutolsóra reagálok: képzeld el, hogy annak van _legtöbb_ joga kritizálni, aki úgy dönt, hogy nem megy el szavazni. Azzal ugyanis szintén véleményt nyilvánít ki, és ha elegen csinálják, annak is megvan a megfelelö eredménye.

Leszállhatnál a magas lóról, de gyakran a legostobábbak tulajdonsága hogy kibillenthetetlenül ott érzik magukat.

Ha pl. azt mondanám, hogy a nagynénémnek mondtak egy ilyen békemeneteset, akkor is hazugság lenne? (Nem mintha bármi közöd lenne hozzá, egyébként.) Jó lenne ha egy kicsit több tisztelettel nyitnád ki a szádat, ha már értelmes dolog nem bír rajta kijönni, akkor legalább ne hazugozzál össze-vissza olyasmiröl, amiröl nincs fogalmad. Arról úgyszintén fogalmad sincs, hogy milyen alaptörvény-módosításokat fogadtak el, de azért hál'istennekezel.

Na jól van, nem koptatom tovább a kezem csak azért, mert valaki megint hülye volt az interneten. Ez olyan, mintha egy szart próbálnék rábeszélni, hogy ne legyen büdös.
riviera (törölt) 2013.03.14 01:28:37
@Lencsés István: Egyvalamit tisztázzunk: az ugye nem zavar hogy pár posttal ezelött leírtam a nevemet, te nagyon korlátolt? (Direkt a kedvedért.) Vagy az már a sorok között volt nagyon?

Annyit még elárulnék, hogy az internet íratlan etikettjéhez a nicknevek hozzátartoznak (ugyanúgy mint a szmájli meg jópár más dolog). A vélemény értékét nem az határozza meg, hogy valaki az igazi nevén ír-e vagy sem. Mivel érzékeltem a hendikeppedet a témában, gondoltam kicsit segít ha egy "igazi nevet" látsz, de úgy látszik hogy nem sikerült.

Ha nem tetszenek a nicknevek akkor nem kötelezö internetezni. Amúgy se értem hogy minek írogatsz pont egy ilyen fórumra, amikor egy darab értelmes érved eddig nem volt, azonkívül, hogy "az a normális ami nekem tetszik, és mivel én meg vagyok róla gyözödve hogy minden fasza ezért minden fasza is, te pedig seggfej vagy mert más a véleményed".

Ha nem tünt volna fel, ez nem egy fidesz-fikázó oldal, hanem általában a magyar politika igazi arcát mutatja be, és nagyon fontos szerepet tölt be (szerintem), ugyanis egyfajta archívumként szolgál hogy mit müvelnek a politikusok az országban folyamatosan (pártállásra való tekintet nélkül).

Azt próbáld meg felfogni a nagyon korlátolt agyaddal, hogy Magyarországon jogod van nem élni a szavazatoddal (ellentétben pl. olyan országokkal ahol kötelezö szavazni menni). Hogy illusztráljam: ha elém tesznek egy tál szart és fost, és azt mondják válasszak, akkor azt mondom: kösz, egyiket se. Te pedig valamelyiket mindenképp leküldöd. Jó étvágyat hozzá. (Vegyük észre, hogy ez egy pártokkal kapcsolatos analógia volt.)

Ha töled tényleg ennyi telik, hogy kötelet tennél valaki nyakába, csak mert különbözik a véleménye a tiedtöl, akkor egy demokráciában semmi keresnivalód, ott ugyanis nem szokás a másikat eltaposni csak azért mert nem tetszik a véleménye (vagy a pofája). Húzz el mondjuk Oroszországba, aztán ott játszhatsz nyakbakötösdit.

Az hogy nem tudok írni (amire utaltál "fennt", amit egyébként így írnak: "fent" -- mondtam hogy figyelj arra, mit húz alá pirossal a gép, ha legalább a 8 általános nem jött össze), azt abból szürted le, hogy kisbetüvel kezdtem egy mondatot? Gratulálok.

Megpróbálhatnál valami építöt is kicsikarni magadból ahelyett, hogy nem hiszel egy "anonimnak" (aki leírja neked a nevét), vagy hogy helyesírási faszságokon akadsz fenn (ami neked is csak azóta megy úgy-ahogy, mióta felhívtam a figyelmedet a helyesírásellenörzöre). Vagy hogy csípöböl lehazugozol valakit, akit nem is ismersz. Én pl. azoknak se raknék kötelet a nyakukba, akik ilyen jellemtelen módon csípöböl hazugoznak. (Aki a szemembe mondja, annak mondjuk belemászok a pofájába, de ez más kérdés. Az internetes jellemtelenkedökkel ez nem megy, még akkor se, ha leírják az "igazi" nevüket.)

Te hiába írod le a teljes nevedet (ha ugyan az igazat írod), neked egy fikarc tisztelet nem jár, mert arról gözöd sincs, hogy azt hogyan kell kiérdemelni. Segítek: biztosan nem azzal, hogy felváltva köteleket akarsz nyakakba akasztani ill. viselkedsz úgy mint egy sértödött óvodás.

Nézd, így kell tartalmat írni, ahelyett hogy értelem nélkül a másikat fikáznánk:

Az alaptörvény-módosítás nem a "normalitást" képviseli, hanem egyrészt az jópár európai kultúr-normával és mentalitással szembemegy, illetve egy dilettáns párt újabb próbálkozása arra, hogy a hatalmat a saját kezében összpontosítsa, amennyire csak lehet.

Még azt a jótanácsot tudom adni, hogy ha már van interneted (amihez havi 5e Ft-ból már hozzá lehet jutni, vagyis attól még simán lehet valakinek élelmezési problémája), akkor próbálj meg a kedvenc pártod propagandájánál szélesebb körben tájékozódni, különben pont az maradsz amivel olyan szívesen példálózol: egy senki. Egy birka, aki csak a saját csordája bögését szereti hallgatni, és semmi másra nem kíváncsi. Ami rendben is van, csak akkor oda menj bögni, és ne itt rontsd a levegöt, mert csak büdös lesz töled -- ami még nem feltétlenül lenne baj --, de semmivel sem leszünk elöbbre. Mondanivalód egyelöre a személyeskedésen kívül nem volt.

Igazából tölem sem szép dolog, hogy így a földbe döngölök valakit, de mivel többször lehazugoztál, úgy döntöttem, megérdemled. Legalább az értelemre való törekvés szándéka legyen meg benned mielött megszólalsz, és akkor elkerülheted a nyilvános megaláztatást.

Ilyen sincs, hogy "lq nukus". Ez szint alatti.

Ja, és olyan sincs, hogy "én így írok", az írásjelek elé nem teszünk szóközt. Ez is szint alatti.

(Sajnálom hogy a "tüntiznek"-et más szúrta ki, pedig az milyen jó riposzt lett volna az "áltisi"-re!)

Kovács Zoltán

(Ez most az alján van, hogy könnyen észrevedd, de többször nem írom le. Remélem, érzékeled, hogy ha mégegyszer leanonimozol, az szintén neked lesz nagyon kellemetlen. Ugyanis azt fogják rólad hinni hogy totál idióta vagy. De az a gyanúm, hogy inkább csak megszorozzák a meglévö véleményüket kettövel [mondjuk].)
Vastagbőr Háromszáz felett 2013.03.13 11:01:00
Kommentár nélkül:"Az ország egyre mélyebb válságban van, 8,5 százalékos a munkanélküliség, 300 forint felé közelít az euró árfolyama. Egy ilyen helyzetben a kormánynak ezekről a súlyos gondokról nem volt semmi mondanivalója, ez bizonyítja azt, hogy alkalmatlanok, és…..
riviera (törölt) 2013.03.13 22:29:16
@Jani haverja: jól csinálod. Én a napokban a Lencsés István-féle áthatolhatatlan szellemi akadályba ütköztem, de hamar elvesztettem a türelmemet. (Miután írtam neki rendes nevet is nick helyett, de továbbra is hazudozónak titulált, ésatöbbi.) Mondjuk olyan baromságokat hordott össze, hogy szerintem nem bérkommentelö volt, hanem igazi természeti képzödmény (fekete lyuk).
Miután 2012 legtöbbet letöltött tévésorozata a Trónok harca lett világszerte, az HBO úgy döntött, a 2013-as évben megpróbálnak valamit tenni a letöltés ellen. Túl sokat persze nem tudnak, hiszen a prémiumtartalomnak számító sorozat epizódjait nem adhatják ingyen, hiszen az…..
riviera (törölt) 2013.03.11 14:58:48
riviera (törölt) 2013.03.11 15:01:34
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
comment:com A nap képe 2012.06.21 11:00:00
Ő itt Joe Manganiello, a True Blood nem is olyan szexis farkasembere. ..
A Trónok harca a tavalyi év egyik legjobb sorozata volt, a kiváló szereplőgárdán túl érdekfeszítő történetet láthattunk, illetve volt egy-két nem várt, megdöbbentő fordulat is. A második évadban természetesen új arcok is felbukkannak, Gwendoline Christie egy női harcost,…..
A bulvárlap szerdai számában csúcsra járatta a világ végi hangulatot a Blikk asztrológusa, Papp Gréti.A Mindent a horoszkópról című sorozat 3. részében már eltűnt a hagymázas jósolgatás arról, hogy milyen spirituális felemelkedést hozhat az uralmi helyzetben lévő Neptunusz,…..
Tudom, tudom, George R.R. Martin regényfolyamának a címe nem Trónok harca, hanem A tűz és jég dala, aminek első részét hívjuk Trónok harcának, de mivel az HBO is Trónok harca címen emlegeti a könyvekből készített sorozatot, így nekünk is jó lesz egyelőre. A lényeg nem is ez,…..
riviera (törölt) 2012.01.02 15:08:46
Az eltelt pár nap néhány kimaradt híre röviden"A csodálatos Pókember nem remake, nem forgattuk le még egyszer Sam filmjét. Ez már egy teljesen más univerzum, más történettel rendelkezik és más karakterek vannak benne. Természetesen van néhány fontos elem, amit nem lehet…..
Simon Reay a reality műsorok Jack Bauerje, ő az, aki mindazt megcsinálja, amit a Túlélés törvényei című műsor főszereplője, Bear Grylls, csak nála még egy öt-tízkilós kamera is van. Az operatőr karrierje elején, amikor a Teletubbies című gyerekműsorban dolgozott, nem is hitte…..
Persze minden országnak kellenek hősök, nekünk is jár egy kistérségi Jack Bauer, aki megment minket a végromlástól, a terrorizmus pusztító szörnyetegétől, és persze a világot behálózó szervezett bűnözéstől. Mert ahogy az Egyesült Államok, mi is hadban állunk, sőt mi…..
Az új magyar sorozat, a Hacktion első része október 5-én este negyed kilenckor kezd az m1-en. Egy titkos alakulat, az úgynevezett Infrastruktúra-védelmi Osztag munkájáról szól a sorozat, aminek főszerepeit Oroszlán Szonja és Hujber Ferenc alakítják nem kevés beleéléssel. A…..
riviera (törölt) 2011.09.30 12:35:21
riviera (törölt) 2011.09.30 12:40:47
Kiosztották a kreatív, azaz technikai Emmy-díjakat, azokat, amiknek a most vasárnap sorra kerülő gálán nem jutott már hely - a legjobb hangvágás és stop-motion animációs kategória jelöltjei valóban nem sok nézőnek viszik fel a vérnyomását. A technikai díjak nagy nyertese az…..
Mindössze kilenc percnyi SpongyaBob Kockanadrág nézése is rövidtávú figyelemzavart és tanulási problémákat okozhat a négyéves kisgyerekeknél - állítják a szakemberek egy mini tanulmány eredményeire támaszkodva. A Virginiai Egyetem pszichológia professzoraként dolgozó Angeline…..
riviera (törölt) 2011.09.12 13:49:56
@Neton: sajnos attól még négyévesek is látják, ha be van kapcsolva a tévé.

viszont ettöl a kurva sponygyabobtól még én is meghülyülök :|
A Hvg.hu-nál folytatja munkáját Tóta W. Árpád, aki augusztus közepén mondott fel az Indexnél. A Kreatív információi szerint ahogy a Blog.hu-nál, a publicista a HVG-nél is blogot ír majd, de azért részt vesz a szerkesztőség munkájában is. Az értesülést Tóta W. Árpád a…..
A Winter is Coming blog és az MTV szedett össze pár érdekes/vicces infót az HBO idei sikersorozatáról: az első évadból kulisszatitkaink, a másodikból konkrét infóink vannak. Abban a jelenetben, amiben a Tywin Lannistert alakító Charley Dance egy szarvast nyúz meg és belez ki,…..
riviera (törölt) 2011.09.08 10:19:25
@Mogorva Belloq: legnagyobb arc, én is birom kurvára. sztem lesz még (legalábbis a könyvekben elég sokszor felbukkan)
IDDQD Heti retro: Tir Na Nog 2010.12.16 12:00:00
A heti retróban a játékok alkotóiról szólva általában lelkes fiatalokról írok, akik egyetem mellett vagy után hoztak össze játéktörténeti remekműveket. A Tir Na Nog ebből a szempontból kivétel: meglett középkorú emberek készítették, akiket főleg a pénz motivált. Ehhez…..
A nyomtatott Népszabadság mai száma a következő, viccesnek szánt címmel kommentálta Steve Jobs Apple-főnök távozását: Távozott a Szilikon-völgy ikonja, új gazda az Almáskertben. Tekintsünk most el attól, hogy a második tagmondatért minden tisztességes országban jár a…..
Ember legyen a talpán, aki követni tudja, milyen szerepek vannak még szabadon a Trónok harcában, most például hét újabb karakter kapott színészt, öt kisebb, és egy jelentősebb. A legfontosabb, hogy megvan Theon apja, azaz Balon Greyjoy, Patrick Malhaide alakítja majd, akit egy James…..
riviera (törölt) 2011.08.26 13:40:58
@cukorka: tedd magad túl rajta, én pl. angolul olvasom, és nekem pont így jó :) esetleg google?
riviera (törölt) 2011.08.26 17:14:04
@Pancs: @Felagund: aha köszi, nem figyeltem :)
A Dimension újabb Hellraiser folytatással örvendezteti meg a franchise rajongóit, szeptember 2-án küldik a mozikba, majd október 18-án gyorsan ki is adják DVD-n. Azért rukkoltak elő egy újabb résszel, mert ha nem kezdtek volna vele valamit, akkor a megfilmesítési jogok kikerülnek a…..
Angelina Jolie Salt ügynököt sokan kiröhögték, egyszerűen nehezen tudták elképzelni akcióhősként. Steven Soderbergh körültekintően járt el, mikor kiválasztotta a főszereplőjét a Haywire-be (korábban Knockout címen futott), nem a szóba jöhető színésznők között nézett…..
Korunk egyik legjobb, legdühítőbb, legviccesebb és legfelháborítóbb komikusa a magyar származású Louis CK (igen, mindig el fogjuk mondani, mert büszkék vagyunk rá), kiváló sorozata, a Louie most megy az F/X-en, ennek csapunk most egy kis felhajtást a komikus tíz legsokkolóbb…..