Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dühöss

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Gémesi, te balek 2010.07.31 08:00:00
Gémesi Gyurika megsértődött. Kedvenc homokozójába új, szőke copfos üdvöske érkezett, aki elorozni kívánja tőle az örökös hominátori címet. Szaladt a mászókához ahol az alkupozíciós nagyfiúk a csúcsokat ostromolták oxigénpalack nélkül, de azok kiröhögték: milyen…..
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma bejelentette: a mai nyugdíjemelési szabályok eltörlésére készül, helyette inflációkövető, illetve ahhoz nagyon közeli indexálást vezetne be. Ennek kapcsán érdemes felidézni felelős politikusaink megszólalásait.      …..
dühöss 2009.02.21 13:56:48
Üdvözlök minden topikozót!
Új regisztrált vagyok, olvasgattam a blogot és már nem bírtam tovább , hogy ne szóljak hozzá. Nyugdíj előtt állok már 2008 - ban azt gondoltam elmehetek nyugdíjba, 2009-ben, megjegyzem 45-éve dolgozom folyamatosan ebből 41 év munkaviszonyom van, amikor arra ébredtem, hogy valakinek (nevezetesen Kiss Péter úrnak) eszébejutott, hogy a célszallagot arrébb kell vinni 365 métert,mert túl sokan szaladnának át rajta lógó nyelvel és az nem jó állambácsinak. Így most már futhatok tovább még egy évet a többi velem egycipőben járóval együtt. Mi vagyunk az ötvenes korosztály. Még nem Ratkó, de már nem is rendes korosztály. Hogy mi hová tartozunk? Többen emlegetik a 65- évet mint külföldön lévő korhatárt hivatkozva a francia rendszerre. Hát az lehet, hogy 65-év, de ha megvan a 40-év munkaviszony minden további nélkül elmehet nyugdíjba aki akar! Ez nagy különbség igaz? Így ha valaki tizenhét évesen kezdett dolgozni az már 57-évesen nyugdíjas, ha van 40-év munkaviszonya. Azonnal meg kellene szüntetni a közalkalmazotti rendszerben és a köztisztviselői körben a nyugdíj mellett végzett munkát. Aki nyugdíjas az legyen nyugdíjas, nem kétpénzért ácsingózunk, vagy menjen a versenyszférába és ott bizonyítson.
Kivánsci lennék mennyi lenne a megtakarítás! A rendőrök és katonák nyugdíjba lépésének idejét pedig tíz évvel kitolnám. Nem veszítenének vele semmit. De a nyugdíjkassza nyerne. Vannak rendőr ismerőseim és hát nem is tikolják, hogy számukra akkor jön el a kánaán ha negyven évesen nyugdíjba mennek. Én meg csak bámulok, te vén hülye miért nem jutott ez neked is eszedbe anno.
dühöss 2009.02.21 14:31:57
@Penzgyik: Üdvözöllek!
Bevallásod szerint fiatal korosztály vagy. Igy nem csodálkozom, hogy csak a híradásokban leadott, eltorzított adatokra támaszkodsz. Amit írsz hogy három nyugdíjast tartassz el az szerintem nem igaz, mivel én mint nyudíj előtt álló kiszámoltam hogy a befizetett valorizált nyugdíjjárulékom 41-évi munkaviszony alatt 15 000 000-ft.
Ha kapok ezért 80 000/hó nyugdíjat akkor jó. Mondjuk élek 15 évet akkor
kapok 14 400 000 és leszek hetvenöt éves. Tehát hetvenöt éves koromig kivan fizetve a nyugdíjam. Aztán majd meglátjuk. Az hogy állambácsi hova tette, azt tőle kellene megkérdezni. De hacsak 5-vagy tíz évet élek, mivel az átlagéletkor magyarországon 70-év akkor mi van? Hova lesz a plussz?