Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cserfes

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hét hónappal és két nappal a gyilkosság után letartóztatták Horák Nóra gyilkosát, aki a tett színhelyétől mintegy kétszáz méterre lakott. A kétszáz méter megtételéhez az önmagát rendkívül eredményesnek vélő-gondoló illetékes rendőrkapitányságnak hét…..
Nagy figyelem kíséri a tatárszentgyörgyi tragikus eseményeket.Kétségtelen, hogy az ügyben sok a tisztázatlan, magyarázatra szoruló részlet.Az is kétségtelen, hogy egy ilyen horderejű esemény bekövetkeztekor végül is - a jogos felháborodáson túl - nem ártana, ha az országban…..
Cserfes 2009.02.25 19:15:25
Asperján György Ophélie, miért? 2009.02.13 10:44:00
Ami eléggé elképzelhetetlennek látszott, most már szinte bizonyosság: Ophélie öngyilkos lett.Eléggé nyilvánvaló, hogy miért. És ha ebben az ügyben a rendőrség alaposabb lett volna, (bár lehet, hogy az volt, csak minket nem avatott be) akkor ennek a gyanúja már kezdettől fogva…..
Cserfes 2009.02.21 13:59:04
6.) Vajon a lány francia barátja tudott barátnője és az olasz Paolo "barátságáról"? Ezt a kapcsolatot is célszerű volna jobban körbejárni. Bár nem kívánok senkit bajbakeverni, vagy gyanúsítgatni; de vajon van-e eshetőség szerelmféltésből elkövetett - vagy ilyen alapon megszervezett- gyilkosságra? (ez már kissé lányregényes verzió, de mint tudjuk az ördög a részletekben rejlik, nem árt minden eshetőséget felvetni).

7.) Nagyon eltünt a képből Paolo az olasz fiú. Mostanában kering a pletyka, hogy a lány szerelmes volt, ám a nőcsábász férfi inkább "tisztelte" Ophéliet, és nem érzett hasonlóan iránta; csupán baráti volt viszonyuk. Vajon ez a reménytelen szerelem viselte meg a lányt?- és ha igen, ez sem 100%-os alap az öngyilkosságba menekvésre.

8.) Ködösítés folyik betörésről, laptopról törölt adatokról. Vajon csak a lány apja törölt képet, vagy más adatok is hiányoznak?

Egy sor megválaszolatlan kérdés...és Ophélie-n kívül vannak még akik tudják a bizonyosságot...

De a LEGFONTOSABB TALÁNY számomra az utolsó felvétel. Mivel van olyan kamera, amely a híd pesti hídfőjét fürkészi (akkor is ha forog, és néhány másodpercre csak), még ha Ophélie nem is, de látszódnia kell hogyan került oda a táska!
Vagy csak egyszerűen odapottyant egyik pillanatról a másikra?!

Ennek ki kell derülnie! Ha én volnék a lány apja, mindenemet, az egész életemet feláldoznám arra, hogy kiderítsem mi történt valójában (ahogy szerintem ezt meg is teszi). Úgy érzem Ophélie nem nyugodhat békében mindaddig (és hasonlóan minden erőszakos halált halt lélek), míg bizonyosságot nem szerez a világ. Úgy ahogy Horák Nóra gyilkosá(ai)nak is meg kell lakolnia tettéért!
Cserfes 2009.02.21 15:45:23
Kedves György, igaza van! Ez a kérdés szorul mielőbbi tisztázára, itt lehet a titok kulcsa.

Mivel jómagam is nő vagyok, egyetértek Dyen-el. Egy füstös átmulatott buli után valóban jó megoldás a séta fejszellőztetés céljából, akár a gondolatok rendezésére is. Ráadásul úgy tudom másnap a főbérlő gyermekeiért kellett volna óvodába/iskolába mennie. Lehet, hogy a másnaposság elkerülésére, vagy minimalizálása céljából jött volna jól a séta.

Bár itt újabb ködös foltok merülnek fel számomra:

1.) Vajon nem félt Ophélie egyedül a hosszú úton (más kérdés, hogy én a Nyugati térig sem mertem volna elmenni egyedül, inkább hívok egy taxit)? Bár ugye tudjuk az alkohol a félelmeket, gátlásokat is elűzi. Tegyük fel, hogy nem félt (egyébként az alkoholon kívül a düh az, amely megöli a félelmet, akár lehet a kilátástalanság hevében érzett düh- talán viszonzatlan szerelem okán?).- az sms-ek átvizsgálása valóban sokat jelentett volna.
De ha reménytelen szerelemről lett volna szó, azt Paolo nagyon is érezhette, és esetleg megoszthatta volna ezt az információt a rendőrséggel. Ám itt hasonlókról sem hallottunk...

2.) Ha csupán fejszellőztetés volt a cél, Ophélie mehetett volna a szokásos útvonalon, maximum 2-3 megállót még továbbsétál, és utána száll fel az éjszakai járatra. Miért ment a hídhoz???

3.) Ha tegyük fel öngyilkossági szándékkal veszi útját a híd felé vajon ilyen határozott lépésekkel halad? Nem áll meg egy pillanatra- akár többre útja során- a híd előtt és gondolja át még egyszer/ százszor? Vagy ennyire szilárd elhatározás lett volna sikeres életének ilyen csúf lezárása?

4.) A táskáját miért hagyta hátra? Ahogy írtam a kamerák felvételein látszódnia kellett volna ha ő rakta oda a táskát (hacsak nem pont abban a pillanatban fordul el a kamera)- és mivel tőle származó hányásfoltok vannak a táskán ill. a táska mellett, időznie kellett volna ott egy darabig. Mivel azonban az utolsó róla készült felvétel szerint (ha ez igaz egyáltalán) utoljára a Roosevelt tér előtti kis zebrán haladt át, nagyon esélyes, hogy nem ő tette oda a táskát. Ha pedig jelként hagyta maga után, akkor miért nem ott, ahol esetleg beleölte magát a Duna jeges habjaiba?

5.) Vajon találkozója lett volna ott valakivel? De miért pont ott?

6.) Annyira nem ismerem az éjszakai járatokat; lehetséges, hogy a híd budai hídfőjének környékén van olyan éjszakai busz, mely hazavihette volna Ophéliet? Ha jól emlékszem van ott buszmegálló.