Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabo_n

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig telik el az utóbbi időkben év úgy, hogy ne halljunk "szenzációs" felfedezésekről szóló híreket, melyek távoli rokonaink felleléséről és tudományos azonosításukról szól. A 2008-as a magyar-madjar rokonság jegyében telt, de sajnos az ügyben megszólalók…..
szabo_n 2009.02.21 02:24:43
Na, gratulálok. Ismét keverjük a szezont a fazonnal. Igazán érdekes mix. lett a cikk amiben egy turkológus – nyelvész írogat a genetikáról, amihez – látszik – lövése sincs.
A fejtegetésének 1. pontja megállja a helyét (?) ;)
Na, de a 2. pont: Az KÁOSZ.
Az általa emlegetett vizsgálatok vagy nevetségesen kevés mintavétellel és/vagy NEM Y- kromoszóma vizsgálattal történtek! Nem is érdemes beszélni róluk.

„Az is bebizonyosodott, hogy a magyarság a legkevertebb génállományú népek közé tartozik.”
Ez meg egy rosszindulatú áltudományos mellébeszélés. Ki állapította ezt meg? Mikor? Hol? Na ez az áltudományos fejtegetés mintapéldánya.

„Közép-Európában genetikailag azonos népek élnek. Czeizel Endre szerint például az osztrákot, a szlovákot, a lengyelt és a magyart DNS alapján nem lehet elkülöníteni.”
Ez a két mondat meg egyenesen BŐDÜLETES BUTASÁG! Max. Hasonló népek… DNS alapján széleskörű mintavétellel pontosan ellehet különíteni a ezen népeket egymástól. Csak éppen a (a napi politikát a tudományba citáló) inkorrekt és 20 évvel a genetika modern sodrától lemaradt Czeizel ezt nem tudja megtenni. Sőt a legújabb genetikai eljárásokról azt sem tudja, hogy eszik e vagy isszák.

Egyébiránt a genetika tudományához abszolút laikus cikkíró felületes volt; a Bíró féle vizsgálatok a Budapesti Orvosszakértői Intézet DNS Laboratóriumában készültek, és ennek adatbázisát használták fel. Ami ma jelen pillanatban a legnagyobb DNS adatbázis hazánkban.

Szóval, csak azt ajánlhatom: mindenki maradjon a kaptafájánál.