Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabadgeografata

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hiper 80% magyar termék? 2009.02.20 13:12:00
A hét "hiperhíre" kétségkívül az a készülő etikai kódex volt, mely szerint "az élelmiszer-kiskereskedelemben legkésőbb június 30-ától az értékesített áruk 80 százaléka magyar eredetű lesz". A hiperek többsége üdvözölte a lépést, s tartani kívánja…..
szabadgeografata 2009.02.21 01:20:55
Ez a magyartermék, mint etikai vállalás elképesztően buta ügy.
Tekintve, hogy az egész hiperkérdés az egyik leginkább emblematikus jele elbaszott társadalmunknak, azaz egy szegény ország, anyagias, fogyasztói kultúrával átitatott görcsös frusztrált kis társadalmának, ez egész magyartermék vállalás írtó röhelyes.

Észre kéne vennünk, hogy ilyen idióta hipermarket függő nép mint mi nincs még egy. Mindehol sokkal jobban védik a belkereskedelmet ezektől a hiéna léncoktól. Ez nem a szerencsétlen megélhetési maffiózó panel éjjelnappalik védelmében van.
hanem azért mert egy hiper többször húzza le a bőrt szerencsétlen hülye magyarokról:

1. pofátlan drága polcpénzzel és készépénzes fizetéssel szívatja a termelőinket.
2. a hülye vásárló megy, és a marketing trükkök miatt jóval többet költ mint kellene, fogyaszt a drága, mert a magyarnak ez az egyetlen szórakozása. az RTLKlub és a TV2 mellett.
3. behozzák külföldről ill. feltárják itthon a sok bizonytalan eredetű és még olcsón is szép haszonnal értékesíthető szemét árut.
4. záráskor szépen mindent, amit addig bezsebeltek a termelőtől, a fogyasztótól, és amit elhappoltak a szerencsétlen kiskereskedő elől mind szépen viszik ki az anyacégbe.
5. megváltozott közlekedési szokások lerifálják az amúhgy is lerifált közlekedési infrastruktúrát, azt is fizethetjük a hipereknek saját pénzből.
6. még jobban elmélyíti az új magyar autóskultúrát egy plusz kör atózással, kb havi 100 km-rel. Az pedig miden iskolás gyereknek tudni kellene Magyarországon, hogy minden felesleges autózás renegeteget visz ki ebből az országból, melyiknek se benzine, se autógyártása (ami van nem a miénk, ne feledjük), és még a létező környzeti problémákat sem tudja orovosolni, nemhogy azokat, amiket ezzel okoz még pluszban.
6. Primitiv településszerekezetek jönnek létre, belváros nélküli vidéki városok, hipermarket központú külső kerületek. Minden maradék helyi közösség tönkremegy, de mindegy mert helyette mindenki megy vásárolni és költeni.