Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Göme

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma egy igazi hard rock csemegét kért a kedves olvasó, Göme. A Montrose dalát, a I Got The Fire-t az Iron Maiden és a Schenker/Pattison Summit dolgozta fel. A nóta az 1974-es Papir Money lemezükre került fel. Montrose nyomja a gitárt, mint az őrült, és a késöbb a Van Halennel befutott…..
Megint Iron Maiden. Lassan már többet írunk róluk, mint Kanye Westről, de hát nem lehet megállni, mert a jó 'Arryék minden héten előrukkolnak valami érdekességgel. Most például azzal, hogy bemutatták az új Ed Force One repülőgépüket, mivel elmondásuk szerint a korábbi Flight 666, egy Boeing 757-es…..
Nem ment ez olyan könnyen Kanye Westnek. Eredetileg február 11-én kellett volna jönnie a lemeznek, aminek menet közben már három címet adott, végül egy negyedik a The Life Of Pablo lett a befutó. Helyi idő szerint aznap délután lejátszotta az egész lemezt New Yorkban, de végül nem jelent meg az…..
Szerdán Slash, bő négy hónappal a soproni fellépése után a Sportarénában is bemutatta legutóbbi nagylemezét. A voltos bulihoz képest tegnap este csak annyi volt a különbség, hogy négy dallal többet játszott. Szóval nem írjuk le ugyanazt (na jó, annyit azért hozzátesszük,…..
Az elmúlt napokban jártunk a tengerek mélyén a felhők között az égen. Ma összehozzuk a dolgokat egy szörfölő madár révén. A minnesotai The Trashmen zenekart hívtam segítségül. A dal 1963-ból, mitsem vesztett fényéből. Jöjjön egykis trashpunk a The Cramps…..
Lángoló Gitárok Piece of shit 2010.08.30 09:02:00
Iron Maiden – The Final Frontier (EMI) Remélem, hozzám hasonlóan sokan utálják azokat a lemezkritikákat, amelyekben a szerző egyenként végigmegy a dalokon, és lelkesen sorolja, hogy melyik szóló jó, hol van király dallam, és hol üt rafináltan a dobos. Következzék tehát…..
Abban a megtiszteltetésben részesült a blog, hogy hazánk egyik legtehetségesebb zenekarának, a Wendigo-nak basszusgitárosa, Rob keresett fel, hogy ajánlja Madonna, Frozen című számának Wendigosított változatát. Az eredeti dal feldolgozásait már bemutattam egy évvel ezelőtt, (te…..
Göme 2010.03.03 08:10:20
Most egy igazi ereszdelahajamat típusú szám következik. Billy Idol bulizós, tombolós slágere a Rebel Yell és feldolgozásai kerülnek ebbe a bejegyzésbe. A dal még 1983-ban jelent meg a Rebel Yell albumon. Én nagyon bírom Billy hangját, főleg mikor bele ad egy is erőt is. Alap, hogy…..
Bevezetésnek csak annyi: Deep Purple - Speed King. Kattints a továbbra. Az eredeti nóta 1970-ben jelent meg a Deep Purple in Rock nagylemezükön. Egy igazán gyors, pörgős hard rock nóta, amire már a címéből is lehet következtetni. Egy kicsit már a heavy metál előfutára. A…..
Ma az egyik kedvenc Deep Purple számomnak, a Perfect Strangers-nek jártam utánna. A dal 1985-ben jelent meg a legendás MK2 újra összeállásának gyümölcsén, a Perfect Strangers albumon.A zenei alap is nagyszerű, azok a vonós hatású riffek a végén... De igazából az ének az amit a…..
Göme 2009.04.27 11:05:57
A mai menü az Iron Maiden dala, a Die With Your Boots On. Az eredeti dal az 1983-as Piece of Mind albumon található. A refrénje még akár nyelvtörő is lehetne. Az albumverziót meghallgathatjátok itt. De most nézzük meg a nagyszerű Maiden England videón (igen, Adrian Ossianos…..
A Northern Kings egy finn szupergroup, amely 4 powermetál énekesből áll. 2007-ben alakultak és a '80-as, '90-es évek pop és rockzenéit dolgozzák fel, szimfónikus, gótikus metál stílusban. Eddig két albumuk jelent meg.Tagok:Jarkko Ahola (Teräsbetoni, Dreamtale) Marco Hietala…..
A mostani bejegyzés tárgyához szintén rengeteg feldolgozás készült (több, mint 130 híresebb előadás!!), ezért úgy döntöttem, több részletben fogom közölni őket, persze a telejsség igénye nélkül. A dal a Knockin' on Heaven's Door és eredetileg Bob Dylan szerzeménye. A dal…..