Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaloz_a

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A paksi beruházás maradt Orbán Viktor utolsó hosszú távú projektje, ezért tíz körömmel fog ragaszkodni a megvalósításához. Az olimpiai pályázat elbukása után a kormánynak most mindennél fontosabb felmutatni egy sikeres „nemzeti ügyet”, épp ezért mindent el fog követni annak érdekében, hogy a paksi…..
kaloz_a 2017.02.26 15:09:20
@nick papagiorgo: Bocsánat, nem szeretnék személyeskedni, de válaszod tökéletesen szakmaiatlan. Így vitatkozni sincs értelme. Németországban ezerrel zajlik az energiaelosztó hálózatok teljes újratervezése, megújítása. Ezek az un. smart grid hálózatok, ahol az energiaelosztás összekapcsolódik az adatátviteli rendszerekkel azaz az elektromos áram mellé egyszerre bekapcsolódik az internet is mint közmű. Ez lehetővé teszi az energiaátviteli rendszerirányítónak, hogy beavatkozzon a háztartások energiafelhasználásába. Az embereknek vannak olyan igényei ami jelentősebb elektromos energiát igényelnek. Ilyen a hűtés-fűtés, melegvíz előállítás, mosás, szárítás, elektromos gépjárművek töltése. Igazából napon belül nekem mindegy mikor történik meg az energia felhasználása a lényeg, hogy legyen folyamatosan melegvíz, legyen kimosva a ruha, a padló- fal hőmérséklete temperálva legyen stb. Ez nyilván gondolkodásbeli szemléletváltást is igényel a fogyasztótól, de ezzel tökéletesen kiegyenlíthető és menedzselhető a hálózat terhelése. Mondjuk ezt szerintem neked hiába magyarázom. Gondolom azon meg sem lepődsz, hogy csúcsfogyasztás nappal van és nem éjszaka :-))
kaloz_a 2017.02.26 16:49:17
@Muad\\\'Dib: Igazad van. A gyakorlat jelenleg nem ez. Az erőművi kapacitásbővítés jelentősen megelőzte a hálózatfejlesztést. Utóbbi fejlesztése kezeli a problémát mint a világ leginnovatívabb energiaátviteli rendszere. És ne keverjük a mesterséges állami beavatkozás okozta problémát (amit szintén politika okozott) az energiaátviteli problémával. A jövő az elosztott minierőművek és smart gridek. Nem az atom és pláne nem Magyarországon. Kőolajunk sincs, Gázunk sincs. Akkor vásároljunk Grúziában koncessziót és építsünk csövet Százhalombattáig, hogy az energiaellátás biztonsága dumája eladható legyen?
Mi kérünk elnézést, de borzasztó depisre sikeredtek idei évértékelőink. Mint minden év végén, most is azt játszottuk, hogy a blog két állandó szerzője egymástól függetlenül leírja gondolatait az adott évről, de rossz olvasni a másikét. Adja isten, hogy rosszul lássuk azt,…..
kaloz_a 2015.12.28 08:51:27
@$$$=$$$: Tedd, szíved joga. Igazából még azt sem tudnám mondani, hogy van alternatíva. Csak kérlek ezt a rohadt ballibezést hagyjátok már. Demokratikusan választott nagy vezetőnk így akár 29 évig lehet pártelnök és 16 évig miniszterelnök. Pont mint a legszebb demokráciákban :-)
kaloz_a 2015.12.28 08:35:35
@Behajtó70: Demokrácia: a nép választott képviselőkön keresztül gyakorolja a "hatalmat". Képviselő, még a nevük is röhej. Tudod egyáltalán kit és milyen érdemei alapján választottál meg, hogy képviseljen téged és a közvetlen térségedet? Azért húztál mellé X-et mert a tököd televolt a gyurcsányista hatalommániásaival (akárcsak nekem is), és így lehetett legjobban a gyurcsányista vezetést megbosszulni.
Próbáltál már egy képviselőt megkérni, hogy ugyan már 4 évig ne pártpolitikai direktíva szerint nyomogassa a gombot, hanem KÉPVISELJE közvetlen környezete érdekeit. Merje megkérdezni, hogy emberek szeretnétek ha törvényben rögzítenénk a politikai felelősség rendszerét, megfelelő az egészségügyi ellátásotok, mit várhattok ha 70 évesen nyugdíjba mentek.
A tököm sem akar PAKS2-t, Olimpiát, nyugdíj einstandot, hogy csak ezermilliárdos tételeket említsünk. Beleszólhatok....lassan már véleményt sem nyilváníthatok. Nesze itt a demokráciád!
Aki nem dolgozott még építkezésen (és őszintén: azért mi vagyunk többen…), annak valószínűleg csak halvány segédfogalma van arról, milyen munka is mehet ott. Nos, a mai poszt ezen a helyzeten változtat, hiszen egy igazi multimédiás kaland keretében szövegben, képeken és…..
Sokakat érdekel, hogy vajon milyen ingatlant érdemes vásárolni a "kezdetek kezdetén". Ebben a bejegyzésben egy olyan kedves kis lakást mutatunk be, melyet bátran ajánlunk minden otthonra vágyó fiatalnak! Az első lakás megvásárlása hosszútávú beruházás. Ugyan neve is sejteti,…..
Kezdem azt hinni, hogy törvénymódosító javaslatot csak olyan kisiparos tehet, aki azon a héten elfelejtette bevenni a gyógyszerét rögeszme és abszurditás ellen. Naponta legalább egyszer sikerül meglepni a Fidesz-KDNP csoportnak agyament ötleteikkel. Mikor az ember azt hinné, hogy nem…..
kaloz_a 2014.11.02 11:49:27
@Neked ugatok nem a házat őrzöm:Erről van szó, maximálisan egyetértek. A sok vasárnap vásárolgatásnál jobb szórakozást nem találó ember pedig nem tudom hány vasárnapot dolgozott végig bagóért.
Ez nem vallási kérdés, és ki sem kell találni a spanyolviaszt, csak lemásolni azt ami pl. Ausztriában jól működik.
világevő Legjobb: ősz a Balcsin 2012.10.16 12:03:38
Ha nem is a mai esős idővel, de nekem talán az ősz az igazi kedvencem a Balatonon. Főleg olyankor, amikor már elindul az új étlap a Kistücsökben, Szemesen, tele őszi finomságokkal és vadhúsokkal. Tegnap ebben az élményben volt részem, ráadásul gyönyörű napsütés is volt…..
Terepjáróval ütöttek rajta P. Feri kollégán a vadőrök, miközben rutinszerű kerékpáros tréningjét végezte a Szentendre környéki erdőkben. A rajtaütés oka, hogy már fél nyolckor ott tekert az erdei aszfalt úton, pedig az erdő csak nyolckor nyit. "Egy jó ideje már, hogy…..
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
kaloz_a 2012.02.17 13:07:52
@Perverz Matyesz: Én is így látom.
A Magyar Televízió a közmédia új rendszerében kiemelten figyel arra, hogy minőségi, pártatlan, naprakész és az állampolgárokat mindenben kiszolgáló hírszolgáltatást nyújtson. Munkatársaink szakmai felkészültsége, elhivatottsága a garancia arra, hogy nézőink mindig…..
A mai napon, 2012. február 10-én, pénteken jelent meg a Malév utolsó hirdetése. Pontosan egy héttel azután, hogy nemzeti légitársaságunk végleg leállt. A Metropol napilap hátsó oldalán található hirdetésen a több, mint 60 éves múltra visszatekintő vállalat dolgozóinak…..
Öröm látni, hogy minden napra jut egy újabb módszer a lakosság szénnészipolyozására. Meneküljön, akinek még bármi van a nevén!Látom, hogy mindenhonnan pénzt próbál szerezni az állam a lakosságtól (most a legújabb kísérlet a rendszámcsere akció), hol burkoltan, hol nem, de…..
A Ferencvárosnál elég volt betenni a december 23-i Magyar Közlönyt a karácsonyfa alá: "A Kormány 1. az állami vagyon gyarapításával kapcsolatos célkitűzésekkel összhangban felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és az egyes kiemelt jelentőségű budapesti…..
Férfiként nehéz ha nem egyenesen lehetetlen elképzelni, milyen lehet nőként arra kényszerülni, hogy prostitúcióval keresse meg valaki a kenyerét. Ez a kifejezetten merész, sőt szándékosan botrányos kampány épp ebben próbál segíteni, és a perspektíva megváltoztatásával, egy…..
kaloz_a 2011.12.07 14:31:12
@a_tom: Ezt sikerült nagyon jól megfogalmazni. Egyetértek.
Buta kis játék, hazudok, és elhiszed.Önző kis játék, angyal-szíved mély pokolra viszem.Pedig érzem:, hogy te vagy a minden és tőled létezem én.De csak rejtem, mert ez a kincs, baszki, még az enyém!Emlékszünk még a szép emlékű heppiendre, az I. Orbán kormány…..