Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombperec hídlakó

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar világos sör Mai utunkon a KK a nyugat-dunántúli házi sörfőzdék rejtélyes árnyékvilágának egy szegletét mutatja be, a győr-ménfőcsanaki Tichy sörfőzde világosát, hogy egészen pontosak legyünk. Kisüzemi sörfőzdét látogatni pedig mindig nagyon szórakoztató…..
Nívó Van élet a Malév után? 2012.02.07 08:47:00
Ha valaki arra vár, hogy én is elsiratom a Malévot, az rossz posztot olvas. Szerintem a Malév bedőlésével olyan távlatok nyílnak meg, melyekről eddig nem is álmodtunk! Ez nem egy klasszikus bejegyzés lesz, inkább gondolatok, melyeket a pénteken becsődölt cég köt össze. ...Kezdjük…..
Belsőség Őszinte részvétünk 2012.01.11 12:47:00
Röstelljük magunkat, hogy ilyen szakadt, lúzer, hatéves A6-os Audikba kényszerültek azok, akiknek nem jutott már a hamvas Superbekből. Tényleg, őszintén. És még nehezen is indulnak. Mi javasoljuk a márkaszervizt, ha valami gond van. Istenem, mi jöhet még?! Tata Nano? (Mindazonáltal…..
December közepén az Apokalipszis Decemberben címmel megjelent bejegyzésemben azt állítottam, hogy a kitűzött hiánycélt a kormány képtelen lesz tartani:"Lehet, hogy bedől a nagy hiánycél mutatvány? A véleményem szerint ez már nem kérdéses, az egyetlen bizonytalanság ezzel…..
gombperec hídlakó 2012.01.10 11:09:54
@Táskás Tóni: Gyurcsány 19, Orbán meg egy híján 20. Egyik sem ért a gazdasághoz, ezt bebizonyították. A 16%-os adót a válság előtt (200-2002) kellett volna bevezetni, a szlovákok nézd meg hová jutottak vele. A 27%-os ÁFA nem fogja kihúzni a szarból a költségvetést, még átmenetileg sem segít. És már nincs mihez nyúlni...
Remélem Antall József forog a sírjában, mert Ő és az MDF a felelős az ország vagyonának elkúrásáért - amit privatizáció néven emlegetünk - és közvetve a jelen helyzetért is. Csak erről már senki sem beszél...
Szlovák rendszámom van, és nem félek használni Mai cikkünk blogposztja...
gombperec hídlakó 2012.01.03 13:13:57
@Szumi: Ha külföldi cégem lenne (ami külföldön működik) annak külföldi rendszámú autói lennének. Én pedig - Magyarországon élek - magyar rendszámú autóval járok.
A külföldi - szlovák - cégek zöme adóelkerülés okán jött létre, némelyik csak fantomcég, mindössze a rendszám miatt. Számomra ez az aggályos.
gombperec hídlakó 2012.01.03 13:18:06
@w124: A kocsisnak kellene a maradék ötöt is befogni. Ez lenne a dolga, de nem ért hozzá. Csak az ostort csattogtatja, azokon, akiket ér. Mia teendő? Le kell dobni a bakról, mert alkalmatlan a feladatára.
gombperec hídlakó 2012.01.03 13:54:42
@KTM: Ezt szépen és félreérthetetlenül fogalmaztad meg. Ne bánd!
Először egy évértékelő félét szerettem volna írni a mögöttünk hagyott évről, de aztán úgy döntöttem, hogy összekötöm azzal, hogy mit várhatunk 2012-ben. Ahogy egy másik blogban (Michael Knight) megfogalmazták karácsonykor: Nincs sok ok az ünneplésre. Akkor ezzel a…..
Ördögi körbe kerültek a devizahitelesek. A kisegítésükre hozott gazdaságpolitikai intézkedések még egy lapáttal tesznek a gondjaikra.  A kedvezményes árfolyamon való végtörlesztés szeptemberi törvénybe iktatása óta a forint folyamatosan veszít erejéből. Egy eurót…..
gombperec hídlakó 2011.11.30 08:49:06
@devizahiteles: Csak menj egy kicsit nyugatabbra, mondjuk Bécsig. Ott szigorúan vizsgálja a bank a fizetőképességet, nem is kapott a kint élő rokonom hitelt házépítéshez, pedig akkori mércével itthon simán adtak volna. És vedd hozzá, hogy saját fizetőeszközük kapcsán árfolyamkockázat sincs.
Én magam is építettem házat, akkor még nagyon jól kerestem, de 2 milliónál többet nem mertem vállalni, közben a haverok úgy vették fel a 10-15 millát, mint hajléktalan a csikket.
Nekem egy szerény házam van, nekik szebb, nagyobb és extrább, de közösen fizetjük. Szerinted ez igazságos?
gombperec hídlakó 2011.11.30 09:13:57
@devizahiteles: Értelek, és neked is igazad van. Felelős és hozzáértő vezetés mellet ez nem történt volna meg, te is fizethetnéd vígan a (közel) stabil törlesztőrészletedet.
De itt az elkúrás és böszmeség megy már vagy 10(20) éve...
ténytár.blog IMF hitel újra? 2011.10.17 09:30:00
Tavaly júliusban a „gazdasági szabadságharc” fennkölt eszméjének megfelelően, Orbán Viktor szó szerint kirúgta az IMF-t hazánkból. Figyelembe véve a magyar gazdaság jelenlegi állapotát, attól tartunk, hogy nem is olyan sokára a miniszterelnök maga kopogtathat a…..
gombperec hídlakó 2011.10.17 21:19:45
@Hungeralien: Azok a megtakarítások nagyrészt állampapírban voltak, amit lejáratkor kellett volna kifizetni a pénztáraknak kamatostul. Hát ezeket nem kellett kifizetni, egyszerűen ledarálták őket. Tudod, ez volt a "csökkentettük az államadósságot". Kp. nem lettt belőle, így nem is volt mit elkölteni.
gombperec hídlakó 2011.10.17 21:52:57
@Zabalint: Így van, persze azért volt mit elverni. De az emberek többsége azt hitte, hogy az mnyp-akban ott őrizték a rengeteg kp.t :)
Nem vagyunk kockázati szakemberek, banki kérdésekben sem vagyunk túlságosan otthon, de devizahitelesként azért mégis lenne néhány felvetésem amivel lehetne javítani a helyzetünkön és a nálam nagyobb szakértők meg talán elmondják, miért nincs igazam... Szerencsére egyre több…..
gombperec hídlakó 2011.08.19 17:25:31
A fukusimai atom-katasztrófa nyomán – érthetően – világszerte felélénkült az energiatermelés jövőjével kapcsolatos eszmecsere. A japánok mellett most már pl. a németek is egyre határozottabban elfordulnak az atomenergia jövőbeli felhasználásától. De ha leállítjuk…..
  „Egy asszony, aki azt ismételgette, nagyon fél, és azt kérte, a neve ne is szerepeljen cikkünkben, azt vette észre, hogy az egyik „betyár” be akar mászni hozzá. Többen kiabálni kezdtek, a férfiak visszafutottak az utca másik végéről, ebből alakult ki a…..
Úgyis sok a vevő, vége a válságnak? Eleged van, hogy mindig ki kell küldeni hírlevelet? Rombold le a bizalmat, csinálj magadból bazári majmot, belefér, nem igaz? Íme, mutatok is egy jó módszert, legyen ez egy esettanulmány. Van egy jó nevű japán márka, jelesül a Panasonic. Te…..
Magyarország–Szlovénia Miskolcon 2011.02.23. 22:21 F. Kapus..
gombperec hídlakó 2011.02.24 12:21:06
Dúró Dóra a parlamentben vehemensen többrendbeli magyar-gyalázással vádolta meg az egyik kereskedelmi tévé csatornát, amelyik arra vetemedett, hogy azt merészelte állítani, Petőfi versszavalása a Nemzeti Múzeum lépcsőjén csupán legenda volt, mint ahogy az is, hogy Mátyás…..
gombperec hídlakó 2011.02.17 08:18:53
@Plumper_: azt hiszem erre mondják: "egyik kuta, másik eb". Emberölésre senki sincs feljogosítva, még ők sem, és azért lövik a civil lakosságot, nőket és gyerekeket rendesen. Ha ennyire elszaporodtak (3-ról 6 mill.) akkor lehet?
Mielőtt bárki azt mondaná, hogy e blog írója nem ért a dologhoz, szögezzük le, hogy az illető személy 7 éven át élt és dolgozott Egyiptomban, s kapcsolatrendszere meghaladja a diplomáciai viszonyban szokásos szintet. Egyiptom most forrong. Az arab világ legfontosabb államában…..
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
gombperec hídlakó 2011.01.31 09:00:25
@wmiki: Sajnos annak tűnik, ezért olyan rossz olvasni. Mint egyén lehetsz takarékos és környezettudatos, de ez majdnem semmit sem jelent. Én napkollektorokkal foglalkozom, ügyfeleimet egyáltalán nem érdekli a tiszta energia, csak a megtérülés. Hát ha így megy tovább, az is rendben lesz.
gombperec hídlakó 2011.01.31 09:13:01
@Walmer: Nem tudom ingyen adni, mert én is pénzt adok érte, de ezzel nyilván tisztában vagy. Arra céloztam, hogy a nyolc éves megtérülés nem elég vonzó, az évi közel 1 tonna CO2 kibocsátás kiváltása meg ne számít. Jellemzően ilyenek a gazdag emberek, miközben terpesztik a hájas seggüket az X5-ben. De nekik is rossz lesz, ha teljesül Hetesi "jóslata".
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
Nem hittem volna, hogy remek tollú posztolónk felülmúlja önmagát, ráadásul ismét a Benny Hill vonalon. Újabb pompás félreértés Ész Károlytól - hajtás után idős urak pikáns kalandja a síliftben.  Igen, van akkora vonzereje az olasz Alpoknak, hogy az ember még a…..
gombperec hídlakó 2010.12.10 08:41:11
@egy maréknyi dollár: "Egy 60 év körüli/már koránál fogva is ellenszenves és nevetséges/ ember" ez azért kiveri a biztosítékot!!!
A történet meg ott sántít, hogy a liftet ilyenkor leállítják, egymás ölében nincs liftezés.
Az öreg sízőknek pedig maximális elismerés, szeretnék még én is nyugdíjasan ott bénázni a liftnél.
Gondoltam, hogy eldurrogtatok valami X-aktás szóviccet, ha már a lenti levet az írója Mulder névvel írta alá, esetleg dupla csavarral kaliforgiásat, de inkább nem fárasztalak titeket ilyesmivel pénteken. No de hogy a lényegre térjek: mit gondoltok, mennyire jogos a büntetés és…..
Legalább harmincezer fontot, több mint tízmillió forintot ért az a kormány, amit a brazil kidobott autójából monacói balesete után. Az érkező Karun Chandhok ha akarta sem tudta volna kikerülni, átment rajta, sőt, magával is sodorta, nem valószínű, hogy a kocsi egyik…..
gombperec hídlakó 2010.05.18 14:51:08
SF.blog Ronda, de hasznos? 2010.05.10 15:12:00
Úgy tűnik, már nincs olyan szegmense a világnak, amelyet energianyereség reményében az ember ne hálózott volna be hatalmas erőművekkel. A szélerőművekről azt hallani, hogy rossz helyre elhelyezve közel ugyanannyi energiát fogyasztanak, mint amennyit kitermelnek. Mi lenne, ha…..
Véleményvezér Anti-MSZP 2010.04.12 02:07:00
 A választás üzenete: csak ne az MSZP-t! A vasárnapi választás egyértelműen az MSZP-ellenes erők elsöprő győzelmét hozta. A választások első fordulója a Fidesz nagy győzelmét hozta. Nincs azonban győzelem vereség nélkül. A vasárnapi választások vesztese…..
gombperec hídlakó 2010.04.12 08:52:03
@M11an: Hasonlítsd össze a Fidesz 4 évét az MSZP 8 évével. Tények a tények ellen. Nem állítom, hogy a Fidesz tökéletes, de a két pártot össze sem lehet hasonlítani. Ennek az országnak már nem lett volna újabb 4 éve szoci kormányzás mellett, most és így talán van még remény...