Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leslee

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis híján baleset lett a helyezkedés vége Budapesten, a XI. kerületben, a Fehérvári úton a Bocskai út kereszteződésénél. A pénzszállító hol máshol parkolna, mint a kereszteződésben, a jelzőlámpa után. Ezzel balesetveszélyesen blokkolta a külső, jobbra kanyarodó sávot. A…..
Leslee 2015.07.10 20:39:56
Leslee 2015.07.10 20:52:23
21 éve Athénban, ezen napon történt a kosárlabda történetének egyik legértelmetlenebb balesete, amely során Boban Jankovics szerb kosaras a - Panionios görög csapat játékosaként - 5. személyi hibájára reagálva - ami kiállítást jelentett - belefejelt a kosár alatti tartóelembe. Azonnal lebénult a…..
Leslee 2014.04.24 05:36:09
Leslee 2014.04.25 00:00:03
@Lenina Huxley:
Nono Lenina, személyeskedünk, pedig nem is ismerjük egymást. A vélemény szabad, a másik sértegetése már kevésbé.
Továbbra is azt mondom, hogy nem tudom sajnálni, bár azt hiszem a sajnálatommal sem menne már semmire. A düh következtében a döntése rossz volt, illetve a döntését nem előzte meg a mérlegelés. Amikor is mérlegre teszi a jóember, hogy milyen következményekkel járhat a cselekedete. Lehet felelőtlenségnek is nevezni, de sok embernek okozott ezzel gondot. Emberek tucatjai dolgoznak a baleset-megelőzésben, illetve ha már megsérült valaki, akkor szintén emberek tucatjai dolgoznak azon, hogy kezeljék a sérültet. Pont ezért kevésbé hat meg, ha valaki SZÁNDÉKOSAN okoz magának sérülést.
1921. Dr. Evan O'Neill Kane (1861–1932) 60 éves korában hajtott végre magán sikeres vakbélműtétet. 70 évesen egy lágyéksérv műtéttel is megpróbálkozott ilyen módon, de a szövődményeibe belehalt...
Hozzászokhattunk már, hogy a volt Szovjetunióban nem verték nagy dobra, ha valami nem sikerült. Balesetek az űrkutatásban, nukleáris, vagy természeti katasztrófák..., amíg mások nem bizonyították hogy megtörténtek, a szovjet hatóságok és a totálisan cenzúrázott sajtó próbálták agyonhallgatni az…..
Leslee 2014.04.10 08:11:31
@Rollende Landstrasse: Ez így ebben a formában nem igaz!
A rugóerőtárolós fék ugyebár úgy működik, hogy egy előfeszített rugó fogja biztosítani a fékezéshez szükséges erőt. A fék alaphelyzete a fékezett helyzet. Ebből az előfeszítést (tehát azt, hogy oldjon a fék) sűrített levegő avagy - pl. villamosoknál - elektromágnes biztosítja.
Ha a mágnes hatása megszűnik, működésbe lép a fék. A mágnes hatása megszűnhet a járművezető akaratától (na most álljunk meg), de bizonyos műszaki hibák bekövetkezésekor is vannak "figyelő" áramkörök, amik kiváltják a mágnes oldását, és így a rugóerőtárolós rögzítőfék működését. Ilyen például az éberségi berendezés, a szakadáskapcsoló (összecsatolt kocsik szétválása) vagy a villamosfék áramkörében tapasztalt működési hiba (konkrétan, ha nincs villamosfék).
Leslee 2014.04.10 10:23:24
@_Nyuszi:

Megállásig biztos lehet fékezni, mivel így vagy úgy megáll a jármű :-)
De a kérdés inkább, hogy milyen távolság alatt állítja meg az üzemi fékkel nem megállítható járművet.
Leslee 2014.04.10 18:05:41
@Rollende Landstrasse:
Nem vitatkozásnak szántam, elnézést, ha nyersre sikeredett.
Szakmázunk csak, eszmét cserélünk :-)
A XIX. század végén, a XX. század elején az idők gyorsan változtak. A motorizáció rohamos fejlődése, politikai fordulatok, tüntetések, szesztilalom, forradalmak, világháború... Lássuk a különböző országok rendőreit, miként teltek mindennapjaik. 1925. USA. Szesztilalom. Oscar Bauer detektív és…..
Leslee 2014.04.03 07:18:25
Csak szólok, hátha még valaki nem tud róla, hogy a blog elérhető a Facebookon is, amiről lehet hogy csak én remélem, hogy minél előbb ritkán látható történelemmé válik és valaki rittyent róla egy kafa cikket a nem túl távoli jövőben :) És hogy mit lehet ott csinálni? Mármint nem a nem túl távoli…..
Riszpekt! Az egy dolog, hogy húsz nyelven szövegel, na de azoknak a fele milyen nyelv már?!  Poliglott akarok én is lenni! ..
Ez így nem járja, miniszterelnök úr,ez az alakítás megbukott, mielőtt a függöny felgördült. Full retardáltat nyomtál megint, tudod, azt amit nem szabad soha. Bevállaltad a tandíj elleni harcot, nem?? Mit is mondtál? "Az út vége belátható, nem a tudásalapú iparágakba,…..
Nagy-Britannia elsőszámú horrorfilmfesztiválja, a FrightFest sem mentes azoktól a parasztoktól, akik képesek film közben telefonálni, sms-ezni, stb. - és mivel ezek a műfaji fesztiválok igencsak odafigyelnek arra, hogy a nézők szórakozása zavartalan legyen, a FrightFest szervezői…..
Vitézy Dávid (BKK) sajtótájékoztatóján bemutatták a már elindított FUTÁR projektet. A kijelzőkön tényleg a következő megálló lesz majd látható - és még sok-sok újdonság jön több mint 2000 járművön, a megállókban, és a mobilodon. A projekt támogatási szerződését…..