Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balázs Ádám Samu

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forrás: maxisciences.com Magyarország területére ebben az évben eddig körülbelül harmincezer ember érkezett illegálisan. Többségük olyan koszovói állampolgár, aki gazdasági megfontolásból hagyta el hazáját. A Magyarországon átáramló bevándorlás az utóbbi hónapok…..
A 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Orbán Viktort erdélyi politikusok arról kérdezték, hogy Magyarország képes-e felállítani egy jelképes rakétapajzsot, amely enyhíteni tudná a romániai magyarokra nehezedő bukaresti nyomást. A miniszterelnök válaszában elmondta, hogy a…..
Egy-egy választás értékelése többek között alkalmat ad politikai tendenciák bemutatására, ezen belül is pártok támogatottságának mérésére, vagy éppen társadalmi kérdések taglalására, az eredmények ismeretében pedig konkrét konzekvenciák vonhatóak le. Magyarország…..
A baloldali „összefogás” múltból ismert szereplői konfliktusos helyzetet szítanak a választások előtt álló országban. Naivan gondolhatnánk, hogy a nevében demokratikus ellenzéki összefogás politikusai nyugati felfogásúak, és konszolidált arzenállal indulnak neki az…..
A jelenlegi Orbán-kabinet első évében, a Lengyelországban kormányzó liberális-konzervatív Polgári Platform elutasította a szoros politikai együttműködés lehetőségét Orbán Viktor kormányával. Dunald Tusk miniszterelnök akkor aktuálpolitikai kérdések mentén (szlovák-magyar,…..
Teljes méret a képre kattintva elérhető. Előző verzió: http://polma.blog.hu/2012/10/25/a_2014-es_valasztasok_lehetseges_palettaja ..
Teljes méret itt: Bűnbakkeresés hófúvás idején, Magyar Nemzet 2013.03.27, 6.o. Vélemény..
A napokban jelent meg a Belvedere Meridionale kiadó gondozásában a Racionálisan Lázadó Hallgatók első tanulmánykötete. A pártok támogatottságát elemző kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy a biztos pártválasztó egyetemi hallgatók körében a Jobbik támogatottsága…..
 Az Európai Unió miniszterelnökeinek népszerűsége, a Facebook „like-olások” alapján. A Polma Progresszív 27 tagországot érintő felmérése alapján /ezer like (http://infogr.am/Polma-Progressziv-polma-blog-hu/) Rangsor: 1. François Hollande (373.434) - Franciaország 2.…..
Tizennégy hónappal a következő országgyűlési választás előtt tenyészik a rendszerellenes és demagóg (értsd: Alaptörvény-ellenes) ellenzéki politikai csoportosulások kompromisszum-keresése. Egységtelen Együtt 2014, kétutas LMP, régi-új nevek (Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc,…..
A Lehet Más a Politika csillebérci kongresszusán elutasították az Együtt 2014 választási mozgalom felkérését a 2014-es választáson való közös indulásra. A PolMa legutóbbi metszete szerint, amelyen a pártok lehetséges mozgásterei szerepelnek, az LMP előtt csak két út állt:…..
Balázs Ádám Samu 2012.11.20 11:46:12
Balhorgos alternatíva kontra egységes jobboldal Teljes méret: DSC02055.JPG..
Évtizedekig belpolitikai üzenete volt az 1956-os forradalomnak, legutóbb különösen az ötvenedik évfordulón, 2006-ban. Az akkori kormányellenes tüntetések teljes mértékben elterelték a figyelmet október 23-ról, ahogyan most 2012-ben is kormányellenes megmozdulások vannak.…..