Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GeoThrasher

0 bejegyzést írt és 310 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a Gripen-program történetében első ízben egyszerre volt levegőben a Magyar Honvédség mind a 14 példánya – a két Ancsával megspékelve. A példátlan kötelék Szolnoky Tamás videójából kikockázva. Mint azt Kilián Nándor dandártábornok, bázisparancsnok a…..
GeoThrasher 2012.11.09 10:45:16
@szoltam:

Mondjuk én 2000 m-re gondoltam, de nem mondasz hülyeséget...:D
Ha volt értelme, hogy, végérvényesen és örökre eltűnjön a közéletből az SZDSZ és mindaz, amit képviselt, akkor az az, hogy kínosnak érezték nemzeti önbecsülésünket. Sőt, nem csak annak érezték, de szinte bűntudatot igyekeztek okozni mindenkiben, akiben csordogált némi…..
Mai postunkban egy szomorú - mondhatnók - szívfacsaró és nagyon igaz történetet olvashatunk a festői Limerickből, egyenesen a Boldogság smaragd szigetéről. Bár nem tisztje a szerkesztőnek, hogy véleményezze is az olvasói leveleket, ezúttal kivételt teszek: sajna minden…..
Teleki Pál miniszterelnök lassan az asztalra tette a fegyvert… - Főméltóságú úr! – mondta másnap a kormányzónak. – Nem állunk a gazemberek oldalára! Nem engedjük át hazánkon a német hadsereget, és nem támadjuk meg Jugoszláviát, amellyel négy hónapja kötöttünk örök…..
A gépházas posztban írtuk, hogy a hozzászólások mennyisége miatt havonta új posztot nyitunk a témának. (A posztok továbbra is a "Filmes naplónk" gomb alatt érhetők el.) Szóval... miket néztetek októberben?..
GeoThrasher 2012.10.03 11:49:11
@walter sobchak:
Amúgy neked honnan sikerült beszerezni a Das Boot rendezői változatát? Mert én anno még valamelyik bevásárlóközpontban csíptem meg ezer forintért, csakhogy a lemez hibás volt persze...
Letölteni meg egyelőre nem sikerült...
GeoThrasher 2012.10.03 21:21:47
@walter sobchak:
Na ott nem vagyok...:)
GeoThrasher 2012.10.08 09:34:50
@Cucuminator:
Vagy miért csak a Tengely? :)
Felhívnám még a figyelmet a Yamato nevezetű japán filmremekre is. Szigorúan Eredeti nyelven, feliratosan! Megéri!
Oroszországban játszódik a történet, John McClane azért érkezik Moszkvába, mert kiengedik a sittről a fiát. Azonban a helyszínre érkezve McClane rájön, hogy fia letartóztatásával kapcsolatban valami nem stimmel és máris egy vészhelyzetben találja magát, ami az egész világot…..
GeoThrasher 2012.10.06 17:37:38
@doggfather:
A Mi-24-es harci helikopter közkedvelt becézése.:D Bocs!
Megérkezett végleg Szlovákiába is a Jobbik kísértete: Krasznahorkán Kotleba kísérletezett. Ugyanabban a műsorsávban, szombaton eközben (bezzeg) Prágában a zene tematizálta a romakérdést: "mindannyian cigányok vagyunk"! Te melyik utat választanád? Prága-Holešovice…..
Filmdroid Dohányfüst a vásznon 2012.09.22 12:00:00
írta Doro_ Cigi, dohány, bagó, staub, spangli. Akárhogyan is nevezzük, aktív használóként, vagy passzív szenvedőként, mindannyian ismerjük a füstölgő végű dohányrudat, amely Közép-Amerikában bukkant fel először több száz évvel ezelőtt, és azóta a használata lassan…..
GeoThrasher 2012.09.22 18:43:00
@speedle:
C.G.B. Spender volt a bagós karakter neve, ha nem csal az emlékezetem.

Egyébként zseniális poszt. Ezekért érdemes filmes blogot olvasni!
GeoThrasher 2012.09.24 08:04:06
@Doro_:
Hát persze! Ki az a kamasz aki anno nem tartotta cool-nak John McClane-t véres atlétában és cigarettával a szájban.:)
Rákosi utasítására 1952-től 1955-ig évente a magyar GDP 25%-át költötték el a Jugoszláv Néphadsereg ellen emelt, Szentgotthárdtól Nagylakig tartó erődláncolat építésébe. A határsávból kitelepítetteket a mai napig csak részlegesen kárpótolta az állam. Montázs: Szovjet karikatúra a "nyugatbarát"…..
GeoThrasher 2012.09.21 16:25:31
@billy reed:

1. Hogyne, pl. a Dnyeper vonalára, amit nem építettek meg, mert túl "defetista" volt a Führer számára... De az is egy nemkicsi folyó mögött lett volna, ami azért nem ugyanaz, mint egy sík mező.

2. Tévedsz, ugyanis a hadjárat végén több helyen is áttörték a Maginot-vonalat.
A szovjetek azért kerülték meg, mert románia kiugrott a háborúból és összeomlott a front. Át akarták törni, csak nem sikerült. Nyugodtan olvass utána Grecsko marsall visszaemlékezésében.
GeoThrasher 2012.09.21 18:40:48
@Egyszerű Plack:
Óbazmeg...
GeoThrasher 2012.09.23 09:06:23
@Arpio:
A fő vonalnak igen. Ugyanakkor a Keleti-Kárpátok lábainál épült két, ún. felvételi állásrendszer Hunyadi és Szent László néven, plusz egy a Székelyföldet körbefogó erődítésrendszer.
Imádjuk a listákat és a közönségszavazásokat, így imádjuk a Rolling Stone legutóbbi felmérését is, amiben megkérdezték az olvasóikat, hogy szerintük melyik minden idők tíz legjobb metállemeze. Ez alapján megállapítható, hogy szerintük a Metallica lehet a világ legnagyobb…..
írta walter sobchak A német filmgyártás már régóta egy talány számomra. Míg vígjátékaik – már amelyek eljutnak hozzánk – gyakorlatilag kimerülnek a szexközpontú Amerikaipite-majmoló szörnyűségekben, akciófilmjeik pedig a 20-25 évvel ezelőtti, szintén a tengerentúlról…..
GeoThrasher 2012.09.17 21:18:18
@walter sobchak:
Az bizony! Zseniális hangulatú film.
A Drezda meg sajnos meg van mérgezve egy internacionalista szerelmi szállal, de ha eltekintesz tőle, akkor az is egy nagyon hatásos film.
Jók a német történelmi filmek, na!:)
Elnézést, hogy ilyen sokára folytatom a blogírást, de amíg Ausztriában voltam az A1 nettel kicsit problémás volt. Ez idő alatt sokat gondolkodtam, hogy folytassam e a Mauthausen bejegyzést, végül úgy döntöttem igen. Hisz amúgy is az a véleményem, hogy mindenkinek meg kéne néznie…..
comment:com Hírek kávé mellé 2012.07.12 10:00:00
Amanda Peet (Bent, Studio 60, képünkön) a Férjem védelmében (The Good Wife) negyedik évadában lesz visszatérő szereplő. Egy katonai ügyvédet alakít majd, aki Aliciáék segítségét kéri pár ügyben. Jó hír az NCIS-rajongóknak: Michael Weatherly, Sean Murray és Pauley Perrette…..
Bár eddig csak a hazai vetületét mutattuk meg a romák "EB-szereplésének" (és azt is csak poén szintjén), itt az idő, hogy vigyázó szemünket Kijevre vessük! A bajnokságban ugyanis több cigány származású játékos is részt vett, sőt a vasárnapi döntőben is képviseltetik…..
GeoThrasher 2012.07.01 12:50:19
1978-ban Michael Cimino Erich Maria Remarque Három bajtárs című regénye alapján elkészítette korszakalkotó filmjét. Amikor versenyen kívül bemutatták az 1979-es nyugat-berlini filmfesztiválon, a bemutató elleni tiltakozásul a Szovjetunió kezdeményezésére a szocialista országok…..
GeoThrasher 2012.06.17 10:00:47
@walter sobchak:
Az az Apokalipszis Most híres helikopteres jelenete volt, Wagner zenéjével, egyébként.

A filmről: a maiakhoz képest nyilván lassabb, de megéri kivárni, mert zseniális film. Van hangulata, ami kevés filmről mondható el.
A kedvenc meg nálam akkor is a Született Július 4-én marad...:)
GeoThrasher 2012.06.20 19:20:02
@walter sobchak:
Basszus, tényleg.
Mea culpa! :)
Vader, Behemoth @ Club 202, 2012.06.03. Nem szép dolog két-három órát késni egy olyan koncertről, amiről az ember kritikát ír, de a szombati Denial Of God közben sikerült annyira elfáradni, hogy vasárnap este fél 8-kor kaptunk észbe: mindjárt kezdődik a Vader a Fehérvári úton,…..
A magyar származású Paul Lendvaival (82) Pozsonyban, könyvbemutatója alkalmából, a Kalligram könyvkiadó irodájában beszélgetett Ivan Drábek, a Pravda újságírója, abból az alkalomból, hogy az Orbán-kormány hivatali félidejéhez érkezett. Lefordítottuk. - Orbán Viktor,…..
GeoThrasher 2012.05.31 08:54:49
@Csehszlovák Kém:
Azért nézzük már meg a Kádár rendszer alatt kialakult "polgárság" értelmi színvonalát... Na!
Filmdroid TOP 10 mozis űrlények 2012.05.19 12:25:00
Csütörtökön kerül a mozikba a Men in Black harmadik része. A sötét zsaruk egy olyan szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxis szerte rettegik nevüket. A…..
Az állatos agybemelegítés után világosan kirajzolódik jelen értekezés témája, az 1849-es (csak a nyári!) orosz beavatkozás hátterének feltérképezése, valamint az ideológiai és a gazdasági szálak összefonása a forradalmak és ellenforradalmak Európájában. A lepel lehull, tessék figyelmesen, a sorok…..
GeoThrasher 2012.05.17 15:37:40
@Titus Pullo Urbino:
Hű de jó cikket linkeltél be! Köszönöm ezt is.
Ha az angolokra akarok haragudni és mindezt megfilmesítve kívánom kiadni magamból akkor mindig a Véres vasárnapot nézem meg. Elképesztően jó film és baromi jól mutatja az angol viszonyulást bármely néphez...
GeoThrasher 2012.05.18 08:46:24
@Titus Pullo Urbino:
Nekem meg pont a vágások dokumentarista jellege miatt jön be még inkább, de ez persze egyéni izlés kérdése...:)
Legendavadász Reboot 2012.05.09 09:53:21
Örömmel jelentjük be, hogy a mai nappal újraindul a blog, a korábbi cikkekkel, és vadi új tartalommal! A korábbi problémákra - ami miatt nem tudtuk folytatni a blog írását - megoldást talált a csapat közösen, és úgy néz ki minden akadály elhárult. Újra lesz…..
GeoThrasher 2012.05.09 11:33:22
Mi az amit a karszalagunk után először megkaparintunk a Szigeten? Nem, nem az első korsó sör, (bár ezt valószínűleg sokan cáfolnák), hanem a programfüzet. Tegye fel a kezét, aki volt valaha a Szigeten, és nincs otthon neki emlékben legalább egy programfüzet! Így a huszadik Sziget…..
A Tankcsapda az idei évet nem zenével, hanem azzal indította, hogy majdnem húsz év után gitárost cserélt. Ennek eredményeként Molnár "Cseresznye" Levente helyett most már Sidlovics "Sidi" Gábor, egykori Zanzibár-gitáros zenél a debreceni trióban. A…..