Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greensleeves

1 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Diaszpóra Greg Egantől nem regény. Vagy nem olyan, amire eddig azt mondtam, hogy regény. Mérnöki végzettséggel és erős természettudományos ismeretekkel is az asztalba kapaszkodva olvastam az ausztrál matematikus / esőember könyvét, és mire az első 100 oldalon túljutottam,…..
greensleeves 2013.04.09 20:11:35
Péter éles szemmel olvas, nekem talán nem tűnt volna fel: James Herriott A repülő állatorvos című könyvében a 184. oldalon szerepel a “sötét és ördögi malmok” kifejezés. Ez eredetiben “dark satanic mills” lehetett, ami William Blake versében szerepel, amely…..
greensleeves 2013.03.14 20:43:47
Alig ült el az Ultraliskek által kavart por és füst a Starcraft II: Heart of the Swarm trailere körül, itt az újabb, legalább olyan lenyűgöző videó. Az állítólag még az idén megjelenő Elder Scrolls Online-ból kapunk egy kis ízelítőt (persze, amit látunk, nem gameplay), benne…..
greensleeves 2013.03.08 22:39:06
És igen, ide is eljutottunk: a Könyvhéten megkezdett Galaktika Arca Szépségversenyt a mai nappal megnyitjuk! A szavazás menete a következő: a bejegyzésben szereplő lányokat a sorszámukkal lehet megszavazni, kommentben, vagy itt, vagy a Galaktika facebook bejegyzése alatt,…..
greensleeves 2011.06.28 02:38:14
Na jó, nem ez az év játéka, de olyan ritkán vannak kitalálós játékok a blogon, hogy még címkéjük sincs szegényeknek. Szóval a játék annyi, hogy régi játékok zenéjét kell kitalálni. Lehet versenyezni, kinek sikerül többet, és szerintem még a valódi hardcore gamerek is meg…..
greensleeves 2011.06.28 02:34:59
Ytcracker Nerdrap Entertainment System-je (www.ytcracker.com/nes/) és MadHatter 8-bit Bullshitje (scrubclubrecords.com/9/artists/madhatter/madhatter-8bit-bullshit/) jó kiindulópont volt nekem mivel igazi NES-em nem volt, nagyjából a fele ment.
Nem tudom, ki ismeri a Live at the Apollo című brit standupcomedy-sorozatot, hatodik éve megy, olyasmi mint nálunk a Showder Klub, csak ránézésre úgy 5-6 ezer néző előtt mondanak vicceseket a szereplők. Na, az eheti műsorban Dara O'Briain ír humorista tett egy kis kitérőt a…..
IDDQD Heti retro: Barbarian 2010.11.25 14:00:00
Amikor két hete megszavaztátok a Barbariant eheti játéknak, volt egy kis bizonytalanság a kommentekben arról, hogy melyik Barbarianról van szó. 1987-ben ugyanis két játék is megjelent ezzel a címmel, egyik a Palace Software-től, másik a Psygnosistól. Az utóbbi nem különösebben…..
2005 óta furdalja az emberiség kollektív oldalát a kíváncsiság, hogy vajon a Civ 4 főmenüje alatt szóló zenében mi lehet a szöveg. A Civ 5 megjelenéséről most azzal emlékezünk meg, hogy eláruljuk a titkot Cristopher Tin segítségével. Akinek nem megy hallás után, a klikk…..
greensleeves 2010.09.25 11:41:01
Tim Schafer az egyik kedvenc játékfejlesztőm – és ti is szeretitek, hiszen a Secret of the Monkey Islandet és a Day of the Tentacle-t is beszavaztátok a retrorovatba (de lesz itt még Grim Fandango is, úgy érzem). Schafer ezen túl nagyon vicces ember, azon kevesek közé tartozik,…..
greensleeves 2010.09.17 21:13:43
@Stöki: És tematikai elemeket is: pl. a bábozást, a voodoot és az élőhalottak feltámasztását, a fiatalság forrásának keresését (ld. Juan Ponce de León: Soda Fountains of Our Youth c. könyvét a Phatt City Libraryben). A forrás maga egyébként ugye a legenda szerint St. Augustine-ban van, az pedig nincs már messze Orlandótól és Disney Worldtől ;)), és így tovább. Egyébként meg már remegve várom a Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides-ot, ami, természetesen, a fiatalság forrásának keresése körül fog forogni (És Penélope Cruz lesz benne a jócsaj). Érdekes, hogy hogy körbeérnek a dolgok. =)
Bigyóblog Az új Commodore 64 2010.08.27 11:33:00
A Commodore USA a piacra dob egy gépet Commodore PC64 néven. Intel Atom processzor lesz benne, 4GB RAM, 1TB merevlemez, HDMI kimenet és opcionáliosan választható hozzá dvd író vagy Blu-Ray olvasó is. Hogy hű legyen a nevéhez, pont úgy fog kinézni, mint az eredeti C64. Állítólag még…..
IDDQD Paperality! 2010.07.22 14:13:47
Van ez az animációs technika, aminek most nem jut eszembe a neve, de az a lényege, hogy színes papírkivágásokból állnak össze a figurák, és a képkockákat egyesével állítják be az animátorok. A látványvilága valahol az igénytelen és az aranyos között van félúton; olyan,…..
greensleeves 2010.07.23 23:11:43
Véletlen egybeesés, hogy éppen amikor megírtam a Monkey Island-cikket, a Kotaku előásott két videót a Space Quest III-ról. Mint írtam, a Secret of the Monkey Island azzal hozott újat a kalandjátékokba, hogy nem lehetett meghalni benne (csak egy helyen, de ott is poénból). Korábban…..
Hétvégén tettem egy próbát: felraktam a gépemre a Day of the Tentacle-t és megpróbáltam végigjátszani. Simán ment, minden egyes fejtörő (vagy hogy a bánatba fordítsam a puzzle-t) megoldására emlékeztem, még az olyan szemétségekre is, hogy az egyik emeleti szobában be kell…..
Éppen arról olvasgattam, hogy a WC tetejét le kell csukni, különben a bacik rárepülnek a fogkefére, ha ugyanabban a helyiségben vannak, amikor eszembe jutott, hogy nemrég az amerikaiak arról témáztak egy fórumban, hogy mit tartanak különösnek Európában, amikor ideutaznak. A…..
Minden idők egyik legidiótább kalandjátéka, a Secret of the Monkey Island (aminek a nimbuszához itthon a CoV #15-ben lement gigaleírás is hozzájárult) tavaly XXI. századi külsőt kapott: a Lucasarts teljesen újrarajzolt grafikát és utószinkront gyártott a kalandjáték-klasszikus…..
Pár napja írtuk meg a Kotaku pletykáját, hogy lesz Monkey Island 2-remake, és örömmel jelentem, hogy a pletyka igaznak bizonyult. A GDC-n a Monkey Island játékokat fejlesztő két főkolompos, Ron Gilbert és Tim Shaefer jelentette be, hogy nyáron jön az átdolgozott második rész, az…..
greensleeves 2010.03.15 18:39:51
IDDQD 375 játék egyetlen képen 2010.03.13 13:30:00
Hosszú percekig lehet nézni azt a képet, amit a Deviantartra töltött fel a shadow502t nevű júzer, akinek bizonyára rengeteg szabadideje van. A képen 375 játék 425 szereplője látható, de mivel Magyarország a konzolos pörgésből kicsit kimaradt, szerintem aki itthon százat felismer,…..
Pink Floyd. A zenekart mindenki ismeri, a teljes történetüket alig néhányan. Glenn Povey könyvét (Glenn Povey: Echoes - A Pink Floyd története) olvasva nagyon hamar kiderül, miért is nem engedhetünk sok szabadidővel rendelkező bölcsészalkatúakat bármilyen archívum közelébe. A…..