Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babel

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Coldplay - Politik Look at the earth from outer space Everyone must find a place Give me time and give me space Give me real don't give me fake Give me strength, reserve control Give me heart and give me soul Give me time, give us a kiss Tell me your own politik And…..
Sokszor gondolkoztam el azon, hogy az emberek miért nem mosolyognak annyit.Én szeretek vidám lenni, mosolyogni, mert sokkal érdekesebb az élet ebben az állapotban.Mostanában kevesebbet mosolyogtam, sőt, ha őszinte akarok lenni szinte alig. Ha épp megpróbáltam, az sem tűnt számomra…..
Nem vagyok annyira félős, eltelt pár évtizedem alatt már edződtem, de azért megtörténik, hogy mégis egy pillanatra hidegség csap a szívemre, véletlen pillanatokban, helyzetekben.Vasárnap este, a család a másnap kezdődő hétre készülődik, gyerekek bepakolnak, majd fürdi,…..
Boszikonyha Micsoda vendéglátás! 2009.02.15 16:25:00
Mától egy új kategóriát indítok, mégpedig kritika kulcsszóval. Sokszor gondoltam rá, hogy ilyen bejegyzésekre is szükség van, sajnos leginkább a negatív tapasztalatok miatt... Ha mi megjártuk, más már ne... alapon, mintegy információként azoknak, akik szintén járják az ország…..
Babel 2009.02.19 19:44:12
Úgy tűnik, egy tipikus „anyatigris szindrómához” van szerencsénk.
Attól, hogy családossá váltunk és ebből eredően a világ számunkra természetesen a gyerekünk körül forog, nem jelenti azt, hogy az IGAZI, kinti világ is átalakul a mi számunkra. :)
Csak nekem tűnik úgy, mintha már az a tény, hogy az említett vendéglő „csak” III. Kategóriába van sorolva, degradáló megállípításként hangzik a beszámolóból?
Az a tény, hogy első kérdésként arról „faggatta?” önöket a híres pincér,hogy van-e foglalásuk, miért felháborító? A dolgát végezte ezzel.
A hely szűkre szabott? Ez egyéni megítélés kérdése természetesen, bennem még soha ilyesmi fel nem merült, pedig rendszeresen látogatom ezt a meghitt helyet, ahol még soha nem történt negítív élmény velem, - velünk. Igen, nekem is van gyerekem, voltam ott vele is.
A mosdók méretét előírások szabályozzák, csakúgy, mint a vendéglő többi részének rendeltetésszerű használatát is, aminek eleget kell tenniük. Igen, nem hodály méretű a WC, célnak megfelel, a vendéglő befogadóképességével arányos. Persze, 5 csillagos hotelekben elvárhatjuk a pelenkázót stb. Egy kisvendéglőben, mint a neve is sugallja, ez inkább kekeckedésként hangzik.
Az, hogy a pincér nem mutatta, hogy kezét-lábát töri annak érdekében, hogy megoldja a pelenkázás problémáját, szintén nem elítélendő. Az ő dolga, hogy az ételt-italt elénk tegye, ha nagyon udvarias, megkérdezze, hogy ízlik-e az étel.
Elnézést, de azt gondolom, hogy a saját gyerekének a pelus gondját nem kell a kiszolgáló személyzetre hárítani, ez az ön gondja.
Gondolom autóval közlekedtek, ismerve a gyér tömegközlekedési lehetőségeket a környéken, esetleg felötlött valakiben a családból, hogy a saját autójuk diszkréciójában oldják meg ezt a feladatot?
Érdekes elmefuttatás még az is, hogy „teljesen megtagadják a segítséget egy kisgyerektől.
Nem egy állatkerti oroszlán, nem egy lepattant útszéli koszfészek, hanem egy ápolt, rendezett gyerek tiszábatételéről volt szó”
Mi a különbség egy hamvas és egy ápolatban gyerekfenékből távozó pisi között? Már ebből is le lehet vonni a társadalmi rétegződést? Mindkettő a szervezet által kiválasztott felesleges salakanyag, esetleges baktériumokkal, ami szinte természetes, hogy létezik, tehát nincs helye egy vendéglő étkezési területén.
Ha mégis arra vetemedett volna, hogy a többi vendég társaságában pelust cserél, előtte közölte volna velük is, hogy” nyugodtan élvezzék tovább az ebédjüket, hamvas-tiszta gyerek popóját fogják látni. ?” Szinte vicc. Eljátszott azzal a gondolattal, hogy az ott tartózkodó vendégek hogy reagáltak volna?
Elindult a fantáziám,: mit reagált volna ennek a „faragatlan” pincérnek, ha ő közli önökkel, mialatt leülni készülődnek, hogy, érezzék jól magukat a padokon, épp önök előtt cserélte ki egy mama a tiszta-ápolt gyereke popóján a pelust? Hm.... :)
Ha majd lekerül az a pelus, próbálják ki újra. A legfinomabb vadragu levest és pulyka májat, knédlit készítenek. :) Addigra a felháborodásuk is elpárolog!