Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Habakuk

76 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az aktuális és fontos dolgokról, mint az olimpia, korrupció, olimpiai népszavazás, nem beszélt. Az oktatásról és az egészségügyről is csak érintőlegesen. De amit mondott, abban sem volt nagyon sok valóságtartalom...
,,Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű.”( Máté 11:28-29) Nagyon fontos, hogy gyakorold is a szelídséget. A…..
Napi remény Isten érted van! 2015.10.14 03:00:00
„Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz...” (Lukács 2:10, NLT ford.) Ha megismered Istent, az meg fogja változtatni az egész élethez való hozzáállásod. Többé már nem fogod azt gondolni, hogy…..
"Mária pedig ezt mondta: Magasztalja lelkem az Urat, és ujjong az én lelkem megtartó Istenemben...” (Lukács 1:46-47, NIV kiadás) Amikor tervezésről van szó, sok keresztény ateistaként viselkedik. Tudják, hogy Jézus megmentette őket, de nem igazán bíznak benne. Azt hiszik, hogy…..
„Éljetek és cselekedjetek úgy, ahogy az méltó azokhoz, akik az ehhez hasonló nagyszerű áldásokra lettek kiválasztva.” (Efézusi levél 4:1, TLB fordítás) Isten irántad való szeretete soha, soha, soha nem fog elmúlni. Mindig szeretni fog. Semmi sem teheti tönkre a kapcsolatodat…..
,,Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.”( Lukács 6:38, NLT ford.) A nagylelkűség határozza meg az áldások mértékét az életedben. A…..
"Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják." (Ef 4,29) Isten azt akarja, hogy a beszédünk építsen másokat. Az Efézus 4:29-ben ezt írja: "Semmiféle bomlasztó…..
Ha nem akarjuk elismerni, hogy bűnösök vagyunk, akkor csak magunkat csapjuk be, és nincs bennünk igazság. (1 János 1:8) A bűnnel mindig együtt jár hogy becsapjuk magunkat. Abban a pillanatban amikor vétkezel, becsapod magad, mert…..
"A tolvaj azért jött, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Én azért jöttem, hogy igazi és örök életük legyen, teljesebb és bőségesebb életük, mint amiről valaha álmodtak." (János 10:10, Message fordítás) Sokan azt gondolják (rosszul), hogy Jézus követése azt…..
Tudom, hogy a szereteted örökké tart, hűséged pedig állandó mint az ég. ( Zsolt 89:2 TEV fordítás) Az emberi szeretet idővel elkopik; ezért van olyan sok válás. Sok olyan embert is ismerek, akik bár nem váltak el, már nem szeretik házastársukat. Az emberi szeretet véges,…..
,,Mindannyian felelősek vagyunk a saját magatartásunkért.” (Galata 6:5) A választásaid sokkal lényegesebbek, mint a körülményeid. Talán nem tetszik, hogy milyen bonyolult lett mostanában az életed. De néhány kivételes alkalomtól eltekintve, senki sem kényszerít arra, hogy az…..
"Ő az Úr,  aki bölcsességet ad, tőle jön a tudás és a megértés." (Példabeszédek 2:6, TEV ford.) Azt mondod :”Én bízni akarok Istenben, de nem hallom őt.” Akkor nem hallhatod Istent, amikor tele van a fejed mindenféle más zavaró gondolattal. Hogy meghalld Istent, közel…..
 „Különös figyelemmel legyetek azokra, akik a hitben testvéreitek.” (Galata 6:10) A Galata 6:10-ben azt olvassuk, hogy „Különös figyelemmel legyetek azokra, akik a hitben testvéreitek.”  De miért jár különös figyelem az Isten családjához tartozóknak? Mert minden,…..
,,Ez azért történt, hogy ne magunkban bízzunk, hanem Istenben, aki feltámasztja a halottakat. Ő megszabadított minket… és ezután is meg fog szabadítani. Ő benne reménykedünk, hogy a jövőben is mindig megszabadít”  (2Korintus 1:9-10) Bármilyen helyzetben is vagy,  most mit…..
Napi remény Ne pazarold a formád 2015.05.05 03:00:00
,,Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” ( Efézus 2:10 ) Ha szeretnéd tudni mi Isten akarata az életedre nézve, akkor meg kell nézned hogy miben is vagy jó. Miért adta…..
,,Lakóhelyéről rátekint a föld minden lakójára. Ő alkotott minket, s most minden cselekedetünket figyeli."(Zsoltárok 33:14-15)   Isten egyedire formált téged és talentumokat adott neked, most pedig azt figyeli, hogy hogyan hozod a formád. Magadat helyezve előtérbe fogod az…..
,,Hiszen éppen erre hívott el benneteket! Gondoljátok meg, hogy Krisztus is szenvedett értünk! Ezzel példát adott nekünk, hogy ebben is kövessük."  (1Péter 2:21) Minden ember, aki ezt olvassa, az élete néhány pontjánál tragédiával fog szembesülni. Bizonyosan vannak…..
"A látható dolgok nem tartanak örökké, de a láthatatlanok örökkévalók. Ezért koncentrálunk azokra a dolgokra amik láthatatlanok." (2 Korintus 4:18 - CEV fordítás) Minden amit magad körül látsz, az ideiglenes. A ház, ahol vagy, a számítógéped vagy a telefonod, amiről ezt…..
Napi remény Akarod hallani Istent? 2015.03.11 03:00:00
,,Felmegyek az őrtoronyba, őrhelyemre állok. Figyelek, hogy meglássam, mit mond az Úr, hogyan válaszol nekem az Örökkévaló” (Habakkuk 2:1, NLT fordítás)   Ahhoz, hogy meghalld Istent,  vágyakoznod kell rá. Akarnod kell meghallani Őt.  Habakkuk 2:1 ezt…..
A tized célja, hogy megtanítson mindig Istent helyezni az első helyre. (5Móz 14:23b, TLB fordítás) Bármit is szeretnél, hogy Isten megáldjon, előbb Őt kell az első helyre helyezned. Tehát ha azt szeretnéd, hogy Isten áldja meg az anyagi helyzeted, akkor Istent kell az első helyre…..
,,Egyszer egy ember mielőtt elutazott, összehívta szolgáit és rájuk bízta vagyonát. Mindenkinek képessége szerint adott: egyiknek ötezer arany érmét, a másiknak kétezret, a harmadiknak pedig ezer arany érmét adott, majd elutazott." (Máté 25:14-15, GNT ford.)  Jézus ezt mondta a…..
,,Add át a szívedet Istennek, fordulj hozzá imádságban, bánd meg bűneidet – még azokat is, amelyeket titokban tettél. Akkor nem kell szégyellned magad, hanem magabiztos leszel és nem fogsz félni. A nyomorúságodat eltűnik, mint víz a híd…..
„Hat napon át dolgozz, de a hetedik napon pihenj, még szántáskor és aratáskor is!” (1Móz 34:21) A Biblia tele van utasításokkal pihenéssel, lazítással, és kikapcsolódással kapcsolatosan. Ráadásul, annyira fontos, hogy Isten a Tíz parancsolatban is megfogalmazta ezt, a Ne…..
Napi remény A Karácsony jó híre 2015.01.02 03:00:00
,,Csak egy Isten van, és Jézus Krisztus az egyetlen, aki el tud vinni minket Istenhez. Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen minket."(1Timóteus 2:5, CEV fordítás)  A karácsony a jó hírről szól. Viszont nem a különféle ajándékok, a nagy étkezések és a…..
Napi remény Örülj mindenkor! 2014.12.20 03:00:00
,,Semmiért sem aggódjatok, hanem mindenért imádkozzatok. Mondd el Istennek, mire van szükséged, és adj hálát mindenért, amit eddig tett." ( Filippi 4:6) Alapvető szükséged van az örömre az életedben. Az élet öröm nélkül igen nyomasztó, leterhelő és elnyomó. A kutatások…..