Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mátééé

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan készült? sorozatunk utolsó fejezete következik most, a tizenkettedik dal, azaz a Szomszéd történetszerűsége. A jelentős tréner, Rátgéber László kedvence ez egyébként, a sötétség, a szomorúság és a fájdalom himnusza, a szétbaszott házasság indulója, ahogy ő…..
Mátééé 2009.08.08 16:26:39
Így festettünk a nyolcasban, koncert közben, akusztikusan, ugye. Íme a Pénz miatt, az Örökre, és a végén egy felejthetetlen interjú, nem túl mély, de annál inkább tidüntidüntidüntidün.  ..
Mátééé 2009.05.22 16:47:31
@kurpa: bocsánat.mindent kisbetűvel írok fórumon, általában.

az illetékesek töröljék a kommentet, ha úgy látják
Mátééé 2009.05.22 23:50:33
@kurpa: Szerintem amúgy nem is feltétlen az említett személyt kell odaképzelni, csak ezt a nevet, vagy úgy kell felfogni, mint bármely improvizációt, nem kell rögtön tartalmat keresni mgötte szerintem:)
Sokszor esett már szó a világhírű zenekar világhírű akusztikus stúdiókoncertjéről az MR 8-as stúdiójában, abból ad egy kis ízelítőt a most következő videó, mely egy szőrtörténeti áttekintés is egyben, mert nekünk ilyenünk is van. A Kiscsillag akusztikus koncertje, ha…..
Mátééé 2009.05.20 19:41:05
@lefekszemahóba:

épp most szedtem leee:D

nagyon jó:)
KÖSZIIIIIIi

nagyonjó:) áá:D

azért figyelitek, hogy nem a hibátlan ha én lennéket adták le:D
mondjuk a másik az meg lötyögős volt, de ez mégjobb:D
Mátééé 2009.05.20 21:08:45
@danton:
ez az elejétől van, veszteségmentesen darabolva (a végéig)

sajna ftp-zni nemtudok, mert 110 mega és tuti megszakad a net...
de majd valami lesz...

multiply-n, ha vagy, fentvan:)
Kedves Pályázók és erre járó Érdeklődők! Nagy örömünkre szolgál, hogy egy igazi alkotóközösség nyájmelegében koncertezhetünk csütörtökön az MR2  "Akusztik" című nyilvános műsorának felvételén. Harminckilenc pályamű érkezett a felhívásunkra , ami a…..
örökre szívembe zártalak igazis 2009.05.11 21:04:00
Átugrottunk egy számot, nem szándékosan, így alakult, majd pótoljuk, meg minden, de akkor most jöjjön a második lemezünk utolsó dala, pontosabban a dal sztorija, vagy mi. Hogyan készült? 13.rész: Igazságos   Na, talán ebből volt a legtöbb verzió. Eredetileg…..
Mátééé 2009.05.13 21:03:34
@danton:

vagy éppenaz akusztikos koncertről jön az apropó (szép magyar mondat) egy ánplágd CD-re:)
Mátééé 2009.05.13 21:04:09
@suci14:
a blogról midnen számot le lehet tölteni:)
Rendhagyó "Hogyan készült?" epizód következik. 4.rész: Pénz miatt (zenével!)Most akkor erről a dalról le kellene írnom, hogy már ez régebben megjelent a Péterfy Bori lemezén, sokat dolgoztunk mi is rajta, több változat is volt, bla, bla....De nincs most kedvem. Írok…..
Hétvégi ajánlatunk a jelentős művész legfrissebb alkotása, mely ma reggeli gondolatait hivatott egységbe önteni, dal formájában. Zene nincs. Lovasi András: Pina dal Hogyha nékem pinám lenne Százezer szeg lenne benne Utálnám a férfiakat Ameddig csak egy nem akad Aki fényes…..
Az alant olvasható íráshoz - amit az egyébként kiválóan doboló szerző idő hiányában jómaga nem tudott kitenni, és úgy vélte, mi meg túl gyávák leszünk ahhoz, hogy közöljük - csak ennyit szeretnénk hozzáfűzni, csak neki: Bemegy a kocsmába a…..
Hogyan készült? 11.rész: Fecskés Minden további magyarázat nélkül, itt van három verzió a dalból. Ez lett az egyetlen dal, ami végül lassabb verzióban került fel az albumra, mint ahogy előtte próbákon játszottuk. Az a régi igazság is beigazolódott a mostani próbákon, amikor…..
Mátééé 2009.04.24 22:04:18
Mátééé 2009.04.24 22:41:26
@miauau: igazán nincs mit:)
én csináltam már blog-gyűjteményt:)

szerintem a fecskeszving a legjobb:)
olyan jó dinamikával, dallammal indul:) az kellene végig, új kedvenc lenne, lehet.

Bár ezzel a számmal is úgy vagyok, hogy egyre többet emésztem, hallgatom annál jobban tetszik:)

mondjuk az Akusztikos koncerten mégjobban megszerettem:)
örökre szívembe zártalak képes 2009.04.18 19:36:00
Íme néhány fotó a sokat emlegetett csütörtöki koncertről az MR 8-as stúdiójában, ahol ugye az  "Akusztik" című nyilvános műsor felvétele zajlott. A koncertet május 19-én, 23 órától hallgathatjátok meg a Petőfin, az ismétlés pedig május 23-án lesz 20…..
Mátééé 2009.04.19 14:16:20
@bambi_a_hős: miért, én a Balcsiról felmentem:))
A szokatlan időpont ellenére második albumunk második klipjének hazai és egyben külföldi premierjét tartjuk most itt a blogon, nyilván szándékosan Iggy Pop és II. Erzsébet születésnapján, kölcsönösségi alapon hátha növelni tudjuk a külső hivatkozások számát, s ezáltal a…..
Lehet jönni, kérem a Magyar Rádió 8-as stúdiójába élőben is meghallgatni egy már most legendás Kiscsillag akusztikus koncertet, csak van itt pár dolog... Akusztik címmel, márciusban egy új műsort indított az MR2-Petőfi Rádió, amiben a hazai élőzenés porond legizgalmasabb…..
Mátééé 2009.04.07 20:32:40
@miauau: Próbáld meg, max odaadod valakinek a belépőt:)))
Mátééé 2009.04.14 11:08:53
Hogyan készült? 10.rész: Légyszíves Ambrusdal volt sokáig a címe, mivel Tövisházi Ambrus producerúr hozta nekünk ezt a dalt. Íme, ahogy először hallottuk: A szerkezet nem sokat változott, ez is, mint a legtöbb dal, gyorsabb lett és inkább a hangszerelésbe nyúltunk bele. Az…..
Mátééé 2009.04.13 18:53:48
Hogyan készült? 8.rész (F.FWD): Az a világ nincsen A címe Kanada volt egészen a borító elkészültéig, ott a Rátgéber közbelépett, és ő javasolta e hosszú címet (akárcsak a Farkamének helyett az Elegáns tűnődést is) és mivel úgy is kikerült a dal végső verziójából…..
Nekem most az "Az a világ nincsen" című dalról kellene írnom (illetve nem kell, csak úgy alakult ugye, hogy az új album dalairól többnyire én írok amolyan összefoglalófélét, és most ez következne), tudnék is sok mindent róla, de el vagyok havazva, így ezt kicsit…..
Mátééé 2009.03.20 17:42:54
Az Almost Famous-t néztem most meg éjjel és nagyjából el is vesztette az értelmét a blogunk azon része, ami a színpad mögötti világból próbálna meg dadogva tudósítani. Esszenciális darab és szerintem 2009 sem fog ebből a szempontból sok újdonsággal szolgálni, legfeljebb, ha…..
Mátééé 2009.03.10 22:05:19
@miauau: remélem, a fishing on orfűs jobb volt mint a klipp:D:D
Mátééé 2009.03.13 19:06:51
@kiscsillag zenekar: hűűűh:))))
én nem szeretem, majd, ha nagy leszek szeretni fogom tuti, de jelenleg olyan szinten vagyok vele, mint a tökfőzelékkel :D
A képek mellé röviden csak annyit, hogy néhány nappal ezelőtt a Légy szíves című klip forgatásán készültek, ami egyébként egy lányról szól, akit Kriszta alakít, aki gyűjti a zenekar tagjait, szánkó is lesz nála, a lány a rendező terve szerint nagyon érdekes, sőt…..
Hogyan készült? 6.rész: NehézbörtönsúlyzóTipikus próbatermi improvizációból született dal. Egyik délután a Bandi elment valami ügyet elintézni, mi meg a Rezsővel és a Ricsivel hárman maradtunk a próbateremben. A Rezső elkezdte játszani a dal alapriffjét, mi beszálltunk rá,…..
B-oldal MR2 Akusztik 2009.03.03 12:53:00
Mivel nem is olyan rég az MR2 Petőfi Rádió múltját és jövőjét elemezgettük, így nem árt azt is világgá kürtölni, hogy a csatorna új műsorral jelentkezik. Bár a hír nem kályhameleg, hiszen már számos híroldal beszámolt az Akusztik című műsor indulásáról, egy…..
Mátééé 2009.03.08 11:10:32
@katácska!: ezek direkt a szentimentálés számok voltak. lassabbak, nem annyira "örjöngősek,oedítósak"....:)

www.szentimentale.hu itt vannak ezek. ilyen csendesülős szerű dalok. szerintem jók, máshogy, mint a többi, de jók, kellenek.
Hogyan születik egy Kiscsillag dal? Hogy kerül a Szpartak Moszkva női kosárlabdacsapatának edzője a zenekarba és milyen benyomást kelt a rock katonájaként? Mivé fejlődött Lovasi kamuangolja? Műhelytitkok kezdőknek és haladóknak egyaránt, a Kiscsillag zenekar munka közben, ahogy a…..
Ezt elismételjük párszor ebben a dalban, mert mintegy refrénként, beékelődött a sorok közé, hírértékét mégis inkább az növeli, hogy ez az egyik legkorábbi Kiscsillag szerzemény, ami már az első lemezre is felkerülhetett volna, fel is vettük, de aztán nem, majd a másodikra is…..
Persze nem ilyen, ezek a fotók inkább azt illusztrálják, hogy tudjuk, mit vár tőlünk a plebs (már hogy helyettük bebűnözzünk és jussunk a pokolra mi) és ennek immel-ámmal, hímezve-hámozva, kurtán-furcsán, de eleget kívánunk tenni, mert tudjuk, a rocker egyszerre böszme,…..
Mátééé 2009.03.03 16:42:19
Szombati ajánlatunk egy videoklip, mely a rögvalóságból vétetett Van-e szándék című dalt új kontextusba helyezi, két helyes csemete szerepeltetésével és dacára annak, hogy nincs benne kutya,  ami szintén "cuki" tud lenni filmen, nekünk tetszik, különösen azért,…..
Mátééé 2009.02.28 16:03:15
A helyzet a következő. Kaptam egy ötletet. Állítólag minden dobos hülye. Állítólag ez ugyanolyan tény, minthogy minden embernek van tüdeje, aki ma él - szemben azzal az állítással, hogy minden dinoszaurusz kedves. Ennek a megállapításnak a háttere érdekel minket. Vagyis engem.…..
Mátééé 2009.02.28 16:01:51