Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forgács István

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Sajóbábel 2010.12.03 08:31:00
  „Nem fogunk rettegni tovább. Nem. Ez a falu, ez az ország - ez a miénk is. Nem engedhetjük, hogy azt higgyék, nekik most már mindent szabad. Hogy csak úgy megtehessék, hogy csoportokba verődve keresztülcsörtethetnek a falun. Hogy fenyegethetnek. Hogy eleve azt akarják,…..
Forgács István 2010.12.03 13:01:47
@majomkutya:

Akkor hiszed vagy, sem de én is náci vagyok.

Évek óta próbálom elmagyarázni minden értelmesebb helyi roma közösségnek, hogy miért kell az iskola, miért tisztelje a rendőrt, és miért lenne fontos, ha csak egy kicsit is tudatosabban élne.

És vannak olyan közösségek, amelyek igenis jutnak valamire - bármennyire is hihetetlen. Sok esetben egy kisegyház, sok esetben egy keményebb kezű helyi roma vezető, vagy egy rátermett polgármester miatt.

De elmondom megint: elsősorban az előítéletek miatt nincs párbeszéd egyik oldalon sem, illetve nem értik egymást a felek.
És igen, a cigányoknak változniuk kell.

De addig, amíg a fenti kommentek még mindig megszületnek, addig mindig lesz mire hivatkoznia minden olyan jogvédőnek, aki a jelenlegi állapotok konzerválására törekszik - és akik szerintem is gátolják a változást, az előbbre lépést.

Holott én is azt mondom: radikális változás kell. De nem önálló állam, meg hasonló vicces gondolatok, hanem kemény, de ösztönző felvetések, konstruktív javaslatok.
Forgács István 2010.12.03 12:24:48
@"k":

Kérlek, olvasd el a mondat első felét is.
Abban szó esik arról, hogy milyen az, amikor idős, kiszolgáltatott asszony attól fél, hogy betörnek hozzá (esetleg éppen a cigányok) és 3000 forintért meggyilkolják.
Számos példa volt erre - nem csoda ha fél.
És nem csoda, hogy sok helyen pedig a cigányok félnek - aki járt a cigány-gyilkosságok helyszínein, az tudja ezt.

Az írás első felét egy idős cigány-asszony ugyanúgy elmondhatná, mint az a gázsó nagymama, akinek az unokája a helyi Magyar Gárda tagja lett.

Olvasd el még egyszer, és talán megérted teljesen: mindenki a mező két széléről üvöltözik a másiknak. A cigányok többségének minden gázsó rasszista, a nem cigányok többségének meg minden cigány semmirekellő, bűnöző, stb.
A totális szubjektivizmusát mindenki meg akarja tartani, de közben meg elvárja másoktól, hogy azok megértsék őt.
Nincs egyetlen igazság.

És mielőtt bárki nácizással vádol: leginkább a cigány közösségek felelősségét próbálom magam is mindenhol felvetni, és tenni azért, hogy egyértelmű legyen a cigány-emberek számára: tenni kell végre nekünk is valamit azért, hogy ne igazolódjanak be folyton a velünk szemben megfogalmazódott előítéletek.
  Végtelenül szomorú, hogy megint elölről kell kezdeni mindent.   Újra neki kell veselkedni, és megint meg kell próbálni elmagyarázni, hogy mik azok a gondolatok, mi az a megközelítés, amellyel talán sikerülhetne tiszta képet kapni a jelenlegi és jövőbeni…..