Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doki55

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spanyol- vagy Olaszországból fog érkezni Debrecen 18 új villamosa, legalábbis akkor, ha a járművekre kiírt közbeszerzés mostani, ötödik fordulója végre eredményes lesz.Az MTI közlése szerint ugyanis most csak ketten, a baszkföldi Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S. A.…..
doki55 2010.08.18 01:10:25
kb. 2 hónapja költöztem el Debrecenből és most könnyen lehetne fikázni. Azzal nem értek egyet, hogy mindenhez ismerős kell, mert kuli munkából indulva is viszonylag magasra lehet eljutni, még Debrecenbe is. Az más kérdés, hogy 5 éve az én korosztályomból 80-85 a 75% a jövőjét nem ott tervezte pedig most szép város. Az, hogy Debrecen az ország 2. legnagyobb városa csak statisztikai adat, mert gyakorlatilag a közigazgatása alá vont községekkel nagyobb Miskolcnál vagy Szegednél:) A belváros nagyon szép lett még ha a Kodályt(zeneművészeti szakközépiskola) baszott is felújítani az önkormányzat. A témához hozzászólva a "2" villamos voltaképpen ha valaki az útvonalát megnézi csupán az 1-b je lehetne, mert a Debrecen Plázáig egy útvonalon fognak haladni. Amúgy érdemes a népességi adatokat nézegetni, mert azok sem növekvő tendenciát mutatnak, bár ez országos probléma is, de Debrecenre a migráció, miatt ez hatványozottan érvényesül.

Lehet, hogy sok a látványberuházás, de azért, aki a Piac utcán végigmegy a Nagyállomás felé elég sok üres üzletet fog találni. A Fórumot teljesen feleslegesen építette meg a városvezetés és ahoz kapcsolódó üzleti kör. Ez az idén bezárt debreceni Saturnba csúcsosodott ki. Egész egyszerűen nem tud két ekkora áruházat eltartani a város. Arról nem beszélve, hogy a Fórum gyakorlatilag a légvonlaban 100m re lévő Plázát teljesen kinyírja. Turistaként Debrecen nagyon szép város, de ott megélni már egy más történet. Remélem a Loki drukkerek Viyának meghálálják a stadion alapkőletételét.
Mi lenne alkalmasabb terep a nemzetiségi sérelmek felhánytorgatására, mint egy focimeccs? A trianoni békediktátum kilencvenedik évfordulóján adja magát a kérdés: szoktak-e Szlovéniában is a focipályák kerítésére aggatni Nagy-Szlovénia térképeket? Van-e egyáltalán…..
doki55 2010.06.04 12:40:42
@E220_mert_megérdemled: Remélem történelemből 2-est kaptál. Olvasd át szerintem a régi magyar történelem könyveidet. Mielőtt ekkora hülyeségeket írsz:"szegeny szlovenok is verhetnek az asztalt jogosan, de nem teszik mint ez a sok buta magyar."
doki55 2010.06.05 12:04:21
@arizmendi: Tényleg nem olvastam végig rendesen a cikket beismerem(kövezettek meg), de már a cikknél ideges lettem. Illetve egy régebbi régebbi cikknél kapcsolatban is voltak fenntartásaim a szerzővel kapcsolatban(régebbi hsz. említettem). 1000 évvel kapcsolatban a Habsburgok elnyomása alatt az ország együtt volt az országrészek viszonylagosan együtt fejlődtek. A török alatt valóban 3 részre szakadtunk, de a kapcsolat(politikai,gazdasági) a három ország rész között megmaradt.

Az iróniával kapcsolatban. Valóban nem vettem BOCS. Ilyen témánál nem tudok higgadt maradni.
A szlovén keret tagjai, 3. rész: Rene Krhin Emlékszik még valaki Filkor Attilára? A most 22. évében járó játékos két évvel ezelőtt – nagyjából annyi idős volt akkor, mint most Rene Krhin – az Internazionale nagycsapatában edzhetett néhányat, talán még barátságos…..