Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flowverge

17 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dolgozunk, használjuk a házat, a kertet rendben tartjuk, de valahogy a kerti sufni mindig is fekete bárány volt... A történet: Először a kerti budi készült el (mert ugye szükség az mindig van, volt, lesz), aminek nagyon örült mindenki, aztán gondoltuk egészítsük ki egyik oldalon,…..
Először szolgálati közleményként közlöm, hogy a facebookon oldalt nyitottunk a GARHOF-nak (így találjátok majd meg), lájkoljátok, szeressétek! Hogy miért? Azért mert nagyon sok minden történik lent a háznál és velünk is, így ritkán jutunk el odáig, hogy tényleges…..
flowverge 2013.04.22 13:29:30
@exian: Kedves Csaba!
Reméljük, legalább annyi kellemes pillanatot fog okozni neked is ez a blog mint nekünk...csak éppen élőben!
A tűzrakóról pedig:
A gödör mérete: 350 cm az átmérő, 50 cm mélység. A tűzrakó külső átmérője 170 cm, a falak 30-asok. Belül ki van betonozva az alja és alul van egy nyílás a huzathoz, hamuzáshoz.
Hogy mennyi anyag kellett hozzá? Jó kérdés...4-6 zsák cement biztos és kb 1 m3 kő, de ez csak sacc...
A külső és a belső körnek is van beton alapja, illetve az ülő résznek is, mivel mi járdának is használjuk majd.
A tervek: lh5.googleusercontent.com/-NrpWBRRZ3dQ/UXUewXNOpvI/AAAAAAAAAHI/ovQBgNb5Zz0/s640/Kerti%2520t%25C5%25B1zrak%25C3%25B3%2520terv.jpg

Remélem segítettünk!

üdv
Regi&Ákos
flowverge 2013.04.29 07:57:41
@exian: Kedves Csaba!
A járórész nincs lebetonozva, hanem sóderbe ágyazott terméskövek vannak lerakva, a föld pedig igen jól elszívja itt a nedvességet.
üdv R&Á
ByeAlex nemsokára útnak indul Malmőbe az Eurovíziós Dalfesztiválra, előtte azonban feltöltötte legújabb számát, aminek témáját a közönség választotta. "A Nekemte története nagyjából egy évre nyúlik vissza. Akkoriban, a hallgatóim kérésére – és saját gondolatok által…..
flowverge 2013.04.25 21:50:13
@Rodolfo63:
Na szerintem pont ezért nem akarta angolul énekelni...mert a így pont a dal "kedvesem" lénye tűnt el!
mert ezt mi már így szeretjük, így szoktuk meg. Na, de ennyire azért nem egyszerű az életünk... Már csak azért sem, mert nálunk ugye a "gyár" diktál, úgyhogy a hétvégék gyakran nem hétvégére esnek, hanem hétköznapra (emiatt vagyunk lent most is éppen, hétvégén pedig otthon…..
flowverge 2012.11.10 17:51:27
@Messzenéző Minyon:
Szia!
A fal 50 cm-es terméskő fal, de a régi sárfugák ki lettel kapirgálva és helyette, meszes-cementes misung került. Normál esetben ha nincs lekezelve a fal akkor porzik, de ha kőimpregnálóval le van kenve, akkor ez megszűnik.
A gerendák alatti rész meg azért vakolt-meszelt, mert ott van a koszorú ami az egész házat egybefogja :) !
Kedden sikeresen megérkezett a csempe, a porcelán mosogató tál(35 kg...) és a geotextília...Persze ezeket is a nagyfaluban kellett megvenni, mert 1. otthon nem lehet kapni, 2.itthon duplájába kerül...nem is értem!  Mindezekkel felpakolva megindultam Óbánya felé, sajnos csak egyedül...…..
Kicsit megkésve, de nem felejtve írok most...sok minden történik a ház körül és a házon belül is, időnk meg annyi, hogy csak kapkodjuk a fejünket, hogy mit is vegyünk előre a rengeteg tennivaló közül. De félre a nyavalygást, mert ezer a dolog, amit a megbízott villanyszerelő…..
Napi Borzasztó Szóvicc Békeharc 2012.02.27 15:27:00
Szevasztok! ehhez mit szóltok?üdv,Hitchhiker  Szevasz!Azt, hogy kitesszük.              1 a jelszónk: Tarlós pék-e?..
flowverge 2012.03.15 08:08:27
Aki rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, hogy mennyire fontos volt nekem a tegnapi nap. Erre vágytam gyakorlatilag az építkezés megkezdése óta... végre visszakapni az udvart! De hogy mindezt ennyire pazar módon, azt nem is gondoltam... A bobcat játszi könnyedséggel, mindössze 2 és…..
flowverge 2011.11.14 14:55:29
@kalloa121: Nem felejtettem el a vezetékes sört, csak elképzelhető hogy mobil formában valósul meg a teraszon :)

A képet pedig este küldjük.
A kettővel ezelőtti bejegyzésben kifejtettem milyen kapcsolatban vagyok a sittel...de most már kijelentem túl vagyok rajta!Íme:  Ilyen volt           Ilyen…..
Végre sikerült jó időben is lekattintani a fotómasina gombját és megörökíteni a kész tetőt! Igazából eddig nem lehet okunk panaszra, mert minden olyan dolog kész van amit idénre terveztünk...persze titkon reméltük, hogy tovább is fogunk jutni, de vissza van még két hónap az…..
Kedden kicsit rendet raktunk a ház mögött, és szabaddá tettük a terepet a cserepek előtt. Van már kémény/kémények pontosabban, elkészültek a csatornák, kéményszegélyek, oromszegélyek...és ugye a cserepek nincsenek a tetőn. Remélem csütörtökön este boldogan mutathatjuk meg a…..
Mivel a környéken nem lehetett találni normális bontott födémgerendákat, így úgy alakult, hogy elég messze, Salgótarjánba vezetett az út az üdvösség felé. Vaterán egészen véletlenül akadtam rá ezekre a vörösfenyő, 20x23-as jó állapotú gerendákra. Kedden meg is ejtettem…..
Garhof, álmaink háza Féltető 2011.09.24 09:19:00
Ákos szerint az már egy kész tető, de azért még nem... mindenesetre pénteken délelőtt már Ákos kapott egy hívást, hogy már mindjárt bent vannak az ablakok, és állnak a szarufák! Ezt ne úgy értsétek, hogy ideszóltak a mesterek, és mint tény, közölték... nem! Itt kérem a…..
flowverge 2011.09.27 00:12:15
@.wackor.: és akkor a következő bejegyzést még nem is láttad:)
A múltkori féltetőhöz képest (ami szerintem már kész volt), újabb meglepetés fogadott minket a mai napon. Tulajdonképpen tényleg kész a tető, mármint ami a famunkát illeti. A hétvégén ácsaink befejezték a páraáteresztő fólia (tyvek solid) felhelyezését, a tető lécezését…..
A tető anyaga még hétfőn érkezett meg a helyszínre                       ...szép zöldek...gombák, tűz meg mindenféle kártevők elleni szmötyitől.Persze közben a…..
Garhof, álmaink háza II. ütem... 2011.08.06 07:29:00
Elkezdődött!Vagy éppen azt is mondhatnánk folytatódik...Augusztus 1-én a megbeszéltek alapján megjelentek a munkások kis óbányai parcellánkon és nekiálltak a falak felhúzásának. Egyszóval zajlik az élet nálunk...ismét. Szeptember 15-re szól az ígéret és a szerződés is,…..
Garhof, álmaink háza II. ütem 2011.07.26 10:27:00
Tegnap voltunk a vállalkozóval tárgyalni, és úgy gondolom sikeresnek mondhatjuk a megbeszélést. Tetszik, hogy hajlanak a kompromisszumokra (persze mi is), sőt valamikor ők ajánlanak ötleteket, megoldásokat. Mi persze laikusként bólogatunk, de szívesen elmagyaráznak érthetően…..
Szóval, az úgy van, hogy mióta megvan a ház, örök téma, hogy le kellene vinni Óbányára azt a bizonyos szőlőpréseléshez használt régi alkatrészt, mert ha sok éven keresztül jó szolgálatot tett a szőlőbirtokon a szilvafa alatt lerakóasztalként, akkor jó lesz ez nálunk is.…..
A minap voltam a restaurátornál, és ezek a képek fogadtak...jó…..
Végre megérkezett! ...4 hónap után...de megjött!..
Garhof, álmaink háza Tejeskocsi 2011.03.19 00:22:00
Tegnap megint találkoztam a tejeskocsival...Ezt énekelte:Bumfalva, Bumfalva ott lakom én,Ott gyártjuk a tejet Riska meg én,Vasárnap a Riska nem ad tejet,Folyton csak azt bőgi munkaszünet! No comment.....
Hamarosan...Tegnap végre sikerült minden papírt, adatot, nyomtatványt, akármit...leadni a Pécsváradi Önkormányzathoz. Utamra engedtek azzal a szöveggel, hogy még fizessünk be 14.000 forintot a Kelet Mecsek Tájvédelmi akárkiknek, mert az kell... és várjuk türelmesen a levelet,…..
Garhof, álmaink háza Tervek 2010.11.28 22:36:00
Készen vannak a tervek...innen már gyerekjáték lesz!!!..
Aki még nem szervezett programot magának a hétvégére, vegye számba, hogy vasárnap lesz Óbányán a Vendel napi búcsú! Napsütéses időt ígérnek, jól beöltözve, igazi kikapcsolódásnak ígérkezik! Mi nagyon jól éreztük magunkat tavaly!..
Úgy hordjuk a társadalom, a szűk környezetünk által ránk aggatott álarcokat, álruhákat, hogy már észre sem vesszük. Megtanultuk a használatukat, azonosultunk velük. Az idők folyamán szépen profi színészek leszünk, jó arcot vágunk a nemszeretemekhez, mosolygunk a sértéseken…..
flowverge 2010.09.13 15:26:36