Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehértigris

8 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában az elesett, kiszolgáltatott emberekért emelek szót, és talán épp ezért Ők is megtalálnak engem. Így történt, hogy a minap abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy személyesen találkozhattam egy hús-vér közmunkással, és egy másik emberrel, aki más választás…..
. . . a gonoszság ellepi a földet, és megállíthatatlanul tör előre.Nem igazán szoktam a nevem koptatni blogban, ritka esemény, hogy általam írt leírás kerüljön közkincsre. Most megint eljutottam odáig, hogy kardot (tollat illetve már csak billentyűzetet) ragadjak.Az elmúlt…..
Fehértigris blogja Abortuszról 2011.09.22 22:15:00
Ha a fenti téma kerül szóba mindig kicsit kiborulok. így volt ma is, ezért gondoltam megosztom veletek, egy hozzászólásom egy bloghoz.“Az ember az agya fejlettsége miatt ember, e nélkül hiába emberi a génállománya, nem kommunikálna hatékonyan, nem építene társadalmat, és…..
Az alábbi videón látható amerikai nő anyja hét és fél hónapos várandós volt, amikor úgy döntött: megöleti kislányát. Ilyen előrehaladott állapotban már az úgynevezett vegyszeres feltöltést alkalmazzák, ami abból áll, hogy az anya méhébe sós oldatot fecskendeznek, amit…..
Fehértigris 2011.09.22 22:08:47
Kedves kommentelők!

szeretnék pár dolgot kérdezni.
“Az ember az agya fejlettsége miatt ember, e nélkül hiába emberi a génállománya, nem kommunikálna hatékonyan, nem építene társadalmat, és nem alkotna jogrendszert sem.” - olvasható egy az abortuszról szóló blogbejegyzésben, mely blog tulajdonosa az egyik kommentelő

Ha ezt a mondatodat megvizsgálom, alaposabban felmerül bennem pár kérdés. z ember az agya fejlettsége miatt ember. ezzel vegyük azt hogy egyet értek. A két éves kisgyerek ember? Van agya, gondolkodik, kommunikál, körülbelül ekkor kezd beszélni. Társaságban van, családban. Szóval: adott a kommunikáció, adott az agy, és adott a társadalmi szerepvállalás.

Nézünk körbe kicsit nyitott szemmel: ne menjünk messzire. Kutyák: többször bizonyították, hogy a kutyák agyi fejlettsége megegyezik egy két éves gyermekével. Tudjuk, hogy kommunikálnak, hiszen halljuk hogy ugatnak, megértetik egymást a fajtársaikkal. Részt vesznek egymás, és az emberek életében, ott társadalmi szerepet vállalnak. összegezve: Társadalmi szerepvállalás, kommunikáció, agy pipa. Jééé akkor az állítás szerint ők is emberek!!!!!!!

kicsit messzebbre: Farkasok. van agyuk, fejeltségük a kutyáéval azonos, rendezett falkában élnek.: a három kitétel szintén adott! AKKOR ŐK IS EMBEREK!!

ha már vadvilág, emberszabásúak. Több teszt bizonyította, hogy akár 6-7 éves korú gyermekek agyi szintjét is elérik. Rendezett csoportokban élnek, eszközket használnak, és kommunikálnak is egymással, arckifejezéseket is használnak. A te kitételed alapján: kommunikáció: pozitív. agy pozitív, és a társadalmi szerepvállalás: pozitív! Akkor ők is emberek!

és megjegyzem, hogy az emberszabásúak 90% védett állat, szóval JOG védi az ÉLETüket!

Térjünk vissza a fő témára: Abortusz.

Két fajta abortuszt illik megkülönböztetni:
Orvosi okokból történő abortuszt. Ezt nem ítélem el. Ha a gyermek fejlődési zavar miatt életképtelen lenne, vagy csak extrém körülmények között lehetne ideig óráig életben tartani, igen is, legyen rá lehetőség, hiszen nem scak a gyermek, hanem az anya élete is veszélybe kerül, miközben a többi gyermeke egészséges lehet, ami azt jelenti, hogy tovább él az emberiség. Ezt a részt a természetes kiválasztódásnak is be lehet tudni. (erre még egy kitérőbe visszatérek)

Szülői kérésre: az igenis gyilkosság. az első pillanatól kezdve, tehát onnan hogy megtermékenyül a petesejt, és osztódni kezd, és elkezdi felépíteni a születendő gyermeket, igenis joga van az élethez. okaa következő: ez egy folyamat te is mondtad, akkor nem lehet elhatárolni azt sem, hogy mikortól ember, és meddig nem az. Durva hasonlat: A fa fa az üzembe bemegy, a végén papír jön ki: elkülöníthető? igen! Végig az egyik vagy a másik? nem.

Vasérc: az már vas. A vas, szintén vas. megtudod különböztetni, a kettőt? nem. annyi a különbség, hogy a “fejlettsége” az egyiknek kisebb. de attól, még ugyanúgy vas.
Az ember szervezetében ember fejlődik ki, nem ló, nem ha, hanem ember.

Szumma: A megtermékenyüléstől kezdve, igenis embernek tekintető, és embernek is KELL tekinteni.

Utolsó kitérő: természetes szelekció: néz meg egy természet filmet, a vadászó állatokról. Mindig az öreg, vagy beteg állatokat vadásszák csak le. nem a fiatal erőseket, vagy fiatal fejlődőket. ha nem így tennének, akkor rövid időn belül kipusztítanák a zsákmány állat populációt, és éhen halnának. Ezt ösztönnel szokták magyarázni, de logikusabb hogy igenis TUDATOSAN védik a saját táplálékforrásukat.
Ezt szokták természetes szelekciónak hívni, de mindezt a természet tudatosan alakítja így.

Az emberre kivetítve: ha a az embriókat kiírtjuk (és vedd hozzá hogy magyarok kiöregedő ezáltal egyre fogyó nép aminek kihalás a következménye!!! ) azzal a fiatal egyedeket “vadásszák le a ragadozó állatok” és gyakorlatilag a kihaláshoz vezeti az emberiséget. Ebbe van túlzás is, de az eredménye hosszútávon ide vezet.

Az abortusz lelki teher is. ezt senki nem hangoztatja. Megviseli a szülőket, és az eljárás akár meddőséget is okozhat. Ami kizárja a további gyerekeket, az első meg akár a gyermeknemzéstől való kedvet veszi el, néha nem csak hónapokra.

Maradok tisztelettel:
Fehér Mátyás a.: Ámor nyila

“Ha kivágtuk az utolsó fát, megmérgeztük az utolsó folyót, és az utolsó halat is kifogtuk, rájövünk, hogy a pénz nem ehető” Greenpeace

@Apafarkas

Azáltal, hogy fegyvert fogok kézbe, egyből élet és hallál ura lennék?
Egy rendőr az élet és a halál ura? ott a pisztoyl, amivel embert ölhet, megvan ráaz eszköze.
Egy terrorista élet és halál ura? ott a bomba a testén, máris élet és halál ura?

Én íjászkodok. A középkorban az íjakkal emberek millióit öltek meg. Ezáltal oylan eszköz van a kezemben amivel élet és halál ura lennék? Nem. egyáltalán nem.. FElelős vagyok az életért, és nem az ura. a kettő nem egy és ugyanaz, sőt. hatalmas küllömbség vana felelős, és a teljhatalom között. magyarázd meg annak a 120 ember hozzátartozójának, akit nem régiben egy Norvég fickó hidegvérrel lemészárolt, hogy ő nem hibás, az ártatlan és a közszolgálatot végzők halálában, ugyanis kapot egy eszközt csak amivel élet és halál ura lehetett! Mit szólnál ha a fiadat, vagy a feleségedet megölné valaki aki fegyverhez jutott? akkor is azt mondanád, volt eszköze egyből élet és halál ura lett?
Újrakezdés Játszó(társ) 2011.08.16 14:58:34
Mostmár egyre inkább meg vagyok arról győzve, hogy itt valami gáz van. Egésznap sírás van, találgatás, hogy épp mi lehet a baj. A Suttógó módszer nem müködik, és az sem ha határozottan a szobájába bezavarom, hogy nyugodjon le. Már-már önmagában okoz testi károkat és engem…..
Fehértigris 2011.08.16 16:20:00
Fehér család Csak mert azért :) 2011.05.19 17:36:46
Az elmúlt egy hét csodálatos volt! :)Hétvégén lementünk bemutatni a családot a szüleimnek. A kezdeti nehézségek után, végül egész jó lett a hétvége. Norcó megszerette anyuékat, azóta is folyamatosan menni akar Kaposvárra. Hétfőn reggel amikor felkelt, kijött,…..
Fehér család 2011.05.01 10:30:48
Elöször is B O L D O G   A N Y Á K   N A P J Á T  minden anyukának!Mivel párom megszólt, így most nekiültem és írok kicsit.  Múlthéten megkötöttem a munkaszerződésem, Lona meg már…..
Fehér család Emberi Gyarlóság 2011.04.09 08:19:00
A hetet mint már mennyaszonykám írta, Sztálinban együtt töltöttük, töltjük. Most megint rájöttem, hogy az emberi gyarlóság, hülyeség, határtalan.    Van egy "kedves" lakótársam. Nevét nem említem, felesleges.Az ablakban cigizve, kidobálja a…..
Fehér család Fogadtattás 2011.03.24 21:37:08
Igazából, ha előre kérdeztek volna, akkor is azt mondom, hogy anyámék nem fogják jól fogadni a családomat, de ez azért már kezd túlzásba menni. Lehet én láttom rosszul a dologokat. De amikor nyiltan támadnak azért, mert merek bolodg lenni, az szíven üt.Valamikor régen azt…..
Fehértigris 2011.03.24 22:31:14
@LaLona: csak boldog szeretnék lenni velettek . . .
 ..
Fehértigris 2011.03.18 18:31:17
Fehértigris 2011.03.24 21:56:09
@Zsirfeka: hamár magyar szemmel, magyar ország kiválasztásával mutatt valami térképet, akkor már tegyék meg hogy magyarul írja ki. . . Attól hogy Angol a ragasztott világnyelv, magyarok vagyunk, magyarul beszélünk, és szerintem mindenki számára egy kedves gesztüs, ha egy progit megírnak, ott kiválaszthatod az országot, akkor annak az anyanyelvén (is) kiírja a dolgokat. Ez a térkép kb 20 perc ráfordítással fordítható lett volna. . . Azért a "világnyelv" használatoknak is van tere. . .

Ha hagyjuk hogy minden elangolosodjon azt fogjuk észrevenni nem sokára, hogy az unokáink már csak felszínesen beszélik a magyar nyelvet. . .
Kütyüshop Blog Motoros görkori 2011.03.23 08:45:00
Vagy valami hasonló. Hogy egészen pontosak legyünk, egy motoros gördülő platform, amellyel könnyen és gyorsan lehet közlekedni. A kanyarodás procedúrája még nem teljesen világos, de ha nekem kell emelgetnem a lábamat hozzá, az azért 13,5 mérföldes (kb. 21 km/h) sebességnél elég…..
Fehér család Pótlás 2011.03.10 18:15:22
Kicsit elmaradtam, már akartam este is írni, de végül elmaradt, lehet nem is nagy baj, most kicsit összeszedettebben tudom leírni így a dolgokat.Lonában felmerült kételyek rám is elégé kihatással vannak, főleg, hogy erőteljsen rossz érzéseim vannak miattuk. Továbbá anyámék is…..
Fehér család Érdekes reggel 2011.03.09 11:23:00
A tegnapi überhepi ébredés és nap, majd az esti hangulatingadozás után, valahol reméltem, hogy ez a nap is úgy fog indulni, mint az elöző.Dehát sajnos nem így lett. Nem mondom, hogy rosszul indult a napom, de azt se hogy olyan kirivó örömmel, mint tegnap.Közvetlen Anyuci ébresztése…..
Fehértigris 2011.03.10 18:02:23
Álmodozós napom második felvonása következik. Megtaláltam a gyerekek szobáját. Laráé még kiságyas, bár szeretnék neki egy bölcsőt is, ami a szülői hálóban kapna helyet. Norcóé már ifjúsági, de a színösszeállítások nagyjából ugyan azok. (Erről Apuci még nem tud,…..
Fehértigris 2011.03.10 11:24:42
Fehértigris 2011.03.10 18:01:34
Újrakezdés Norcó 2011.03.10 00:15:39
Az elmúlt két napban Norcón érdekes dolgot vettem észre. Ha valaminek nagyon örül vagy valamin nagyon besértődik akkor elkezd a kézfejével repülő mozdulatokat csinálni. Mint ha repdesne. Nem tudom miért van ez, de fura. Minden esetre figyelni fogom, hogy csak bohóckodik, vagy tudat…..
Fehértigris 2011.03.10 11:29:18
Fehér család Álmok - Esküvő 2011.03.10 00:47:00
Ma olyan álmodozós napom volt. Délután a majdani esküvőmet tervezgettem, estére gyerekbútorokat néztem. Rakok fel pár képet, milyen esküvőt képzeltünk el. (Apuci is rábólintott már a képekre)A nagy napon a nagy ruha:  Hozzá a csokor:   A torta (erre van…..
Fehértigris 2011.03.10 11:25:22
 Találtam - pontosabban küldtek nekem - egy ötletes kis képet. Általában nem szeretem a vicces-leveleket de ezúttal annyira ide illik, hogy kiteszem. Hadd gyönyörködjön benne minden angolul tudó kedves olvasó:    ..
Újrakezdés Délelőtti program 2011.02.14 15:33:31
Délelőtt bementem a gondozónkhoz, hogy telefonáljak meg megbeszéljem vele, hogy mit lehetne az exemmel kezdeni. Igazából nem sokra mentem. Felhívtuk a  Pest Megyei Közgyűlést, hogy mi van az ösztöndíjjal. De mivel nem kapták meg a pénzt az államtól és van 10milliós…..
Fehértigris 2011.02.14 15:48:17
Újrakezdés Heti-Téma 2011.02.10 22:18:00
Egész hetem jó volt eddig kisebb nagyobb dolgokat leszámítva. Kedden ment a Manó bölcsibe, de úgy fél kilnec körül el kellett hoznom mert lázas volt. Azóta itthon van, holnap viszem majd vissza. Nekem egész héten jó kedvem van. Végre megcsináltam a hónapok óta nem működő hangot…..
Fehértigris 2011.02.10 22:38:37
Újrakezdés Szétesés határa 2011.01.29 20:54:44
Tökéletesem elegem van mindenből. Már a délelőtt rosszul indult, de ez lényegtelen. Dél környékén megkaptam ceglédről (mostanában jár szombaton a postás) a szakvéleményét a kicsinek. Hypotonia, F89 röviden ennyi. Erre még nem kapok támogatást, de egy csomó mindent kellene…..
Aki szemét, és szerződni akar, ennél rosszabbat érdemel, úgyhogy nem is értem, Tibor  minek pattog. Igényeskedett, arcoskodott, hát nem kiderült, hogy mégsem lehet IP Tv-t bevezetni hozzá? Örüljön, hogy nem küldtek ki két markos T-alvállalkozót, hogy jól leverjék, amiért…..
Fehértigris 2009.02.18 14:14:00
@F.house: Igen előfordul. de néz körbe a piacon az aktuális dolgok árairól. Egy Friss lemez, bármelyik nevesebb előadótól, 5000 Ft nál kezdődik. A filmek szintén. Emellett egy párnak is minimum 3-4 ezer forint egy mozi.
Amíg mi itthon ebben az országban ezt nagyon ritkán engedhetjük meg magunknak, hogy a 3 kedvenc előadónk összes lemeze ott virítson a polcon a kedvenc filmjeink mellet a polcon, addig minden más országban ez nem egészen így van.

1. eleve olcsóbbak kint az eredeti dolgok árai, és furcsa mód, újraírható lemezen kívül más nem is kapható.
2. jóval nagyobb az átlag keresett.
3. egy statisztika szerint benne vagyunk az első 10ben ami a torrentezést illeti. Vajon miért?????

ha majd itthon is az lesz, hogy nem kel átgondolnom azt, hogy eszünk és letöltjük a kedvenceinket, vagy nem eszünk, de megvan eredetin ugyanaz, akkor majd visszatérhetünk a torrentezése...