Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liona

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
Liona 2009.02.18 14:18:26
Hát igazán elgondolkodtató volt az előttem szólókat olvasni.
Amikor megnéztem a filmet, nem is egyszer!, utánanéztem dolgoknak. Rengeteg weboldalt, könyvet, dokumentumfilmet, amelyek hol alátámasztják, hogy cáfolják az egyes vallási elméleteket, doktrínákat stb. A vallási részt sikerült a párommal is megnézni, aki keresztény családban nőtt fel, járt templomba, és persze az első rész megnézése után jó nagy beszélgetésbe kezdtünk. Engem sosem kereszteltek meg, gondolták a szüleim, ha tájékozódom majd a későbbiek folyamán a vallásokról, majd eldöntöm, hogy meg akarok e keresztelkedni, vagy fel akarok-e venni bármilyen vallást. De nem is ez a lényeg.
Nem is tudom hol kezdjem. Kicsit össze is vitatkoztunk azon, hogy a tudomány meg a vallás, blablabla. És a végén arra jutottunk, hogy ez a 2 dolog mindig is ütni fogja egymást, egészen addig, míg az utolsó szálig meg nem válaszolják azokat a kérdéseket, amelyek a vallásból erednek, vagy a hitből, és eddig nem volt rá magyarázat.
Amiről 2000 éve még nem is álmodtak volna az emberek, az most itt van: Tv, mobil, autó, repülő, stb. A tudomány fejlődött, és elérkeztünk idáig, és még ki tudja mi lesz az elkövetkező 2000 évben. Valószínűleg el sem tudjuk képzelni. A hit ott kezdődött, hogy az emberek próbáltak valakit társítani azokhoz az eseményekhez, amiket nem tudtak az akkori tudomány állása alapján megmagyarázni. Nem tudták miért tűnik el a nap, a hold, miért törik ki a vulkán stb. Kellett valami, amivel ezeket meg tudták válaszolni maguknak. Megszemélyesítették a láthatatlant. Ha nem jutottunk volna el eddig a tudományos és technológiai fejlődésig, ahol most vagyunk, mi is így tennénk. Hiszen nem lenne magyarázatunk a dolgokra.
De sokan meglátták a hitben, a vallásban a hatalmat (lásd. fáraók, akik piramist emeltettek maguknak, és az istentől eredeztették létüket, és ez csak egy példa), és ez az amire felhívja a film eleje a figyelmet.
Bár még mindig azon vagyok, hogy ki kellett volna hagyni a filmből ezt az egészet, de akik elkészítették biztosak voltak benne, hogy meg fogja osztani a közvéleményt, és lesznek akik utánanéznek, és rájönnek, hogy azért vannak csúsztatások a történetben. De még mindig azt mondom, hogy nem ez volt az üzenet, hanem, hogy a mai világban már nem arról szól a hit, amiről 4000 évvel ezelőtt. Mert hiába jársz templomba, imádkozol, hogy nyerd meg az 5ös lottót, vagy szülessen gyermeked, vagy mentsen meg a pkoltól az úr, valószínűleg kevés az esélye, hogy ez bejön. A másik meg, hogy honnan vesszük, hogy van menny és pokol?! De persze az emberek mindig tudnak ellenpéldát mondani, pl hogy hogyan tud egy rákos beteg egyik napról a másikra daganat nélkül kisétálni a kórházból. Csoda lenni? Persze erre is rá lehet húzni, hogy kamu, stb, de mindenesetre ilyenek léteznek, és erről kár is beszélni tovább.
A lényeg, hogy ebben van igazság, és ezzel nem akarom megsérteni a vallásos embereket, mert nem vagyok annyira IQ bajnok, hogy 100%-ban tudjam bizonyítani, hogy nincs Isten, vagy hülyeség, amiben hisztek. Csak egyszerűen ahogy haladunk az időben, egyre több olyan kérdés került megválaszolásra, amit addig azt hittünk, csak valami felsőbbrendű valami követhette el. Másrészt viszont itt vannak azok a tudósok, akiknek elméletei ütik egymást. Egyikre sem tudnád azt mondani, hogy ennek vagy annak van igaza, mert mindkettő olyan tanult ember, és olyanokkal támasztja alá az elméleteit (és elnézést a szóismétlésért), amivel a másik nem tud mit kezdeni. Lásd pl. torinói lepel, ahogy előttem említették, vagy "Noé bárkájának maradványai", piramisok, stb.
Én úgy gondolom, hogy vannak megmagyarázhatatlan dolgok, de ez nem azt jelenti, hogy felülről valaki húzogatja a madzagot, és a háború sem Isten miatt van, vagy nincs, hanem miattunk. Mi hozunk döntéseket, és a mi döntéseink formálják a világot összességében. Vannak akiknek nagyobb befolyásuk van erre a világra, másoknak semmi.
A film második része engem meggyőzött, és most biztos azt mondják néhányan, hogy ez is egy módja a manipulációnak, és mindenki fel fog lázadni. De mért kell feltétlenül lázadni. Akik elkötelezik magukat ennek a mozgalomnak, nem úgy akarják megvalósítani az elképzeléseiket, ahogy éppen azok tették, akikről beszéltek. Nem egy III. világháborút akarnak. Az a cél, hogy ne aknázzuk ki a Földet teljesen, hanem tegyük jobbá, mert a mi gyerekeink, unokáink fognak itt élni később, és addig nincs okom azt hinni, hogy rosszat akarnak nekünk. Biztos vagyok benne, hogy szinte egyikünk sem tudja elképzelni, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani, és nem is a mi dolgunk. Erre megvannak az emberek. És csak reménykedhetünk abban, hogy sikerül nekik elérni, amit kitaláltak. Én személy szerint bizakodom, de sajnos az emberi önzőség, és hatalomvágy még mindig jelen van, és nem tudhatjuk, hogyan fog végződni a történet, de amíg ott van a reménysugár, addig igenis bízzunk benne, hogy lehet még jobbá tenni ezt a világot. És én ebben hiszek.