Regisztráció Blogot indítok
Adatok
physis

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Búcsúlevél 2013.10.12 13:51:00
Debreczenyi János, Veszprém korábbi fideszes polgármestere kilépő levele.Debreczenyi korábbi levele is nagy vihart kavart, akkor Bayer cigányozós cikke miatt írt levelet, melyre Latorcai veszprémi KDNP elnök válaszolt.A NOL.hu-nak nyilatkozott is az ex-polgármester."-Mi az, ami annyira…..
physis 2013.10.13 11:42:38
@TaTa86.: Debreczenyi azért korábban is bizonyított abban, hogy mer konfliktusokat felvállalni, és ebben el tud szakadni a szűken vett pártpolitikától (a cikk szerint annak idején a cigányokról szóló Bayer-nyilatkozatot elítélte, és amiatt konfliktusa is volt).

vastagbor.blog.hu/2013/02/19/bajosan_gusztustalan
physis 2013.10.13 12:00:16
@physis: És Debreczenyinek már 2010-ben vállalt fel hasonló gondolatokat:
veol.hu/cimlapon/felreall-de-nem-csalodott-debreczenyi-janos-az-elmult-negy-evrol-1328445?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201310
(a linkelt cikk Cozma-gyilkossággal kapcsolatos részében)
Álljon meg a menet, hó! Itt vagyok én, Ming Dzsonhó! Először is, kérek egy puszit, utána mondom a tutit. Dzsangüm, ne incselkedj vélem, mert felforr a vérem Csitt, te csitri lány, leszel te ma éjjel a babám!   Kivonom a kardom,emelem kalapom,sarkantyúm peng,a föld belereng.A…..
Bizonyára sokan ismerik a napiszar, puruttya, retyó és a hozzájuk hasonló webblogokat. Tudomásom szerint ezen weboldalak célja, hogy görbe tükröt állítson elsősorban a magyar társadalom elé, hogy megmutassa mennyire szánalmasak egyesek. Addig rendben is van, míg valóban csak…..
physis 2010.07.18 13:43:32
A napiszar adathalász oldal. Ld Fővárosi Bíróság ítélete:

www.fn.hu/belfold/20091025/birosagi_perek_egy_iwiw/

index.hu/belfold/2009/10/21/iwiwes_kep_miatt_marasztaltak_el_a_hvg-t/

Egyébként ha a myspace-en küldök egy üzenetet (kísérletképp először mondjuk saját magamnak), és az üzenetbe beteszek egy napszaros vagy puruttyás linket, akkor bizony a myspace azt kiszedi az elküldött levélből, és a helyébe olyan linket tesz, ami az alábi figyelmezető oldalra irányít:

www.myspace.com/Error404msp.aspx?c=11

Egyébként a mostani pornós leleplező rovat meg nem más, mint az érintettek hozzájárulása nélküli ADATBÁZIS-ÉPÍTÉS, és két külön identitás összekapcsolása.

Polgári per, vagy legalább ügyvédi felszólítás (utóbbi nem is drága)!

Részletek itt:

zugugyved.blog.hu/2010/06/08/privat_szex_klub_es_kozossegi_profil?fullcommentlist=1
physis 2010.07.18 13:48:11
@zéka: Ez nem jogi fogalom, nincs sértett. A magyar civil társadalom elképesztő gyengeségére utal, hogy az áldozatok hibáztatása és a bűnözők mosdatása megy itt már évek óta.

A napiszar nagy társadalmi veszélyességére utalnak egyébként az amerikai kiberzaklatás- és sexting-öngyilkosságok is, legalább négy bizonyított esetben. Ismertebb neveK:

Ryan Halligan
Hope Witsell

Utóbbiról magyarul is jelentek meg cikkek:

cotcot.hu/kozosseg/cikk/5129

velvet.hu/blogok/randi/2009/12/17/az_artatlannak_tuno_sexting_ongyilkossagba_torkollhat/
Fura, mennyire nem nyilvánvaló, hogy a közösségi oldalakról leszedett és illegálisan felhasznált képek nemcsak személyhez fűződő jogokat sértenek, hanem közvádas bűncselekményt is megvalósítanak.Kedves Ügyvéd úr!A Tutti Frutti Party szexmagazin főszerkesztő helyettese…..
physis 2010.06.11 16:39:49
@flugi_: ,,Amit meg physis csinál, az egyszerre offolás és bolhából elefánt gyártása, tehát egyszerre felesleges és idegesítő, amit nem kéne bátorítani.''

Megpróbálok egy életszerű, konkrét esetet említeni. Eredetileg betettem a linket is, de sajnos túl sokat elárult magáról az érintett, úgyhogy kivettem.

Faluhely, kis közösség, ahol a tanárok, sőt az idősebb falusiak is éreztetik a lenézést az érintett családdal, és nemcsak magával az érintettel, hanem az egész családdal, tesókkal, felnőtt családtagokkal egyetemben. És a munkanélküliség miatt kitörni sem tudnak.

Korrektebb lett volna, ha ahelyett, hogy azt mondod, ,,offolok'', azt mondtad volna, ,,VALÓSZÍNŰLEG offolok, de több tényadat kéne ennek az eldöntéséhez''.

Mert igenis több tényadat kell ahhoz, hogy erről a témáról érvényesen beszélhessünk. Esettanulmányokra gondolok. Szinte semmit sem tudunk, hatalmas a látencia. Én sem tudok bizonyítani, de Te sem. A Te ,,bolhából elefántot csinálni'' vádadra éppoly kevés bizonyíték van, mint az én ,,magyarországi öngyilkosságok lehetősége'' felvetésemre. És életszerűség terén sem tagadhatóak teljesen az aggodalmak, hiszen mégiscsak vannak már töredékes ismereteink, azok meg nem megnyugtatóak.

Tartsuk már tiszteletben egymást legalább addig, míg több tényadat nem folyik be, hiszen addig úgyis mindketten hipotézisekre vagyunk utalva. Kissé ízléstelennek találom már ezeket az ,,oldalrúgás'' jellegű, kerülő vádakat (,,offtopik'', ,,idegesítő''). Ezeket érvek és tények hiján túl könnyű elővenni. Tényleg nem tudok segíteni, ha ez idegesít, mert ez valóban éppen jellegénél fogva egy ,,fehér terület'', tehát mindig is tele lesz összefonódó hipotézisekkel.

Nonszensznek tartom, hogy egy jogi fogalomról szóló topikban ne lehessen a fogalom társadalmi beágyazottságáról, életszerűségről, esettanulmányokról beszélni.
physis 2010.07.14 11:12:04
Megvan a sokak által kért link:

(Nem engedi a blog.hu beírni, de google search: "Itt a vége fuss el véle puruttya")

Ha igaz, ez két állítást valószínűsít:

1) Igenis hatékonyan el lehet lehetetleníteni ezeket az oldalakat.

2) Lehet Btk érintettség is.

Persze azért ez nem megbízható: a szerkesztők sokszor hazudnak. Itt persze látszólag saját maga ellen beszél, tehát akár igaza is lehet. De ettől még lehet ez valami dezinformációs-figyelemelterelő trükk is (mint Bozólaci esetleg szintén művi lebukása).

Mindenesetre ha igaz, itt a Puruttya szerkesztője személyesen megadja a válaszokat.

Néhány idézet:

,,az oldal ellen jelenleg körülbelül 10 rendőrségi ügy/nyomozás zajlik, mindegyik célja az, hogy az oldalt bezárassák. Azért hagytuk ott a blog.hu -t annó, mert a sorozatos rendőrségi megkeresésekből elegük lett, korlátozták mit posztolhatunk, és mit nem. Ezután egy saját szerverre költöztünk Magyarországon, ahonnan szintén emiatt kellett eljönnünk, ugyanis a rendőrök jöttek volna, és vitték volna el a szervert, hogy bele[=dobják] a dunába. Éppen ezért, még idejében leléptünk a [=csudába] Amerikába, ahol a magyar hatóságok nem érhetnek el.''

Azonban ott sem rózsás a helyzetük:

,,Az amerikai szerver havonta 40,000Ft-ba kerül, miközben a blogból [= semmi] bevétel nem jön, mivel senki nem akar itt hirdetni.''

Szóval, el lehet lehetetleníteni őket. Mármint ha ez az egész igaz, és nem csak megtévesztésből beszél látszólag saját maga ellen.
physis 2010.07.14 11:15:20
@physis: Javítás:
Google:
"Itt a vége fuss el véle UPDATE puruttya"