Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SirWaldemar

5 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hatalmas büszkeség számomra, hogy bemutathatom könyvem magyar fordítását. Magyarország a második otthonom. Ez drága feleségem, Krisztina szülőhazája, azé a gyönyörű, intelligens és bátor asszonyé, akit Eger és Szigetvár asszonyainak mintájára faragtak" - írja Geert Wilders a Halállistán című könyve…..
SirWaldemar 2017.12.04 16:24:37
@Fekete Laci: Tanár úr, az értékelést követően, hallhatnánk az Ön által helyesnek tartott választ? Továbbá megnézhetnénk a pontozási útmutatót? Szeretnénk tudni, mit tévesztett a jelölt!
Katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalokat célzott meg a néhány hónapja “Felház” néven indult kezdeményezés, amelynek legfrissebb videójára – amelyben Orbán Gáspár is megszólal – a média is felfigyelt. A sajtóérdeklődés érthetően a miniszterelnök fiának szólt, de a…..
2010 jelenetős dátum az EU tagországok és az EU életében. Több az Unió és az egyes tagországok mozgásterét meghatározó döntést kell megalapozni és meghozni. A döntések közül kiemelkedik az EU 2020 stratégia elfogadása és ennek pénzügyi megalapozása. Valamint az…..
Vidéken kevés a jövedelem. A vásárlóerő nem tudja fenntartani a szolgáltatásokat, nincs kereslet. A kistérségek közel felében lefelé mozgó jövedelmi spirál alakult ki, harmadában stagnál és a csak a maradékban mérhetünk növekedést. Megdöbbentő, hogy a mezőgazdasági…..
Az elkülönülő ágazati gondolkodásmód, a központi közigazgatás által legyártott külön gazdasági-, oktatási-, egészségügyi-, agár-, vidékfejlesztési-, környezeti- és fejlesztéspolitika robbanó elegyet képezett a magyar vidéken. Az EP választásokon már mérhető a magára…..
Tisztelt Professzor úr! Kérem, engedje meg, hogy kéretlenül is hozzászóljak az Önnel készült Hetek-interjúhoz. Bár nem vagyok tagja miniszterelnöki tanácsadó testületeknek, változáskezelési tanácsadóként és trénerként több munkában is részt vettem, amelyek a közigazgatás…..
Az elmúlt évtizedben számos önjelölt és magát elhivatottnak tartott megmentője volt a magyar vidéknek, ezen belül is a magyar mezőgazdaságnak. Többen közülük ma is praktizálnak, hiszen a libák még mindig nem fogytak el. A megmentés terveinek és elindított akcióinak…..
Ha már kapcsolatba kerültünk a FÉBÉSZ nevű fogyasztóvédelmi szervezettel, rögtön megpróbáltunk valami hasznosat is kihozni belőlük. Elküldtük nekik ParaSoniC levelét, aki a Metró áruházból távozott rosszkedvűen. Kávéfőzőt vett, ingyen csomag kávét ígértek bele, de nem…..
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
SirWaldemar 2009.02.17 21:49:23
@ArkAngyal:
Kedves Gábor,
szerintem a példa amit hoztál igen fényesen bizonyítja, az ügyintézői szintű jogértelmezést (ide értve az egyes okmányirodák vezetőit is). Számos önkormányzati és okmányirodai ügyintézőnek tartottam konfliktuskezelési tréninget az elmúlt években. pontosan ismerem a helyzetet, sajnos. Mert aggaszt ha egy szociális ügyintéző otthon olvasgatja az új szociáis törvényt majd kialakítja a saját ügymenetét. Ez nem jogállam.
A másik nagy problémám, amiben az államreform bizottsággal is küzdöttem néhány kört az ügyfél oldali erőforrások (idő, költség) figyelmen kívül hagyása.
Kiszámoltuk, hogy egy gyermek születésekor, az összes papír, támogatás, segély, stb. elintézése kb. 4 munkanap (hol több, hol kevesebb). Ez évente 400 000 ezer munkanap. Ezt ma Írorszgában egy aláírással intézik el, mert az ügyfelet nem vonják be az ügyintézésbe, hanem a közigazagatás magán belül mindent elrendez, igényel, iktat, kiállít, majd megküldik a szülőknek.
Tudom, hogy vannak jogszabályi előírások. Az írásom nem Neked szólt, hanem azoknak akiknek lehetőségük lenne módosítani de nem teszik. A hazai jogalkotást nem külföldiek csinálják, hanem itt élő emberkék. Nekik írtam.

Barátsággal

Varga Péter
SirWaldemar 2009.02.17 21:57:04
@big_mike: Én is hasonlóra gondoltam. Ha ennek pedi jogszabályi akadálya van meg kell változtani a szabályt.
Bár a plasztik jogsira is fel letne tenni még három nyelvet (ráfér a hátára a magyar maygarázat mellé) és akkor az egész ügy felesleges lenne.
SirWaldemar 2009.02.19 20:46:07
@ArkAngyal:
Itt csak egy történet jut eszembe, amit a tréningjeimen is szoktam használni:

Hagyomány?
Fogj egy ketrecet és tegyél bele öt majmot. Lógass egy banánt a ketrecbe és tegyél alá egy létrát.
Nem kell sok idő és az egyik majom biztosan fel akar mászni a létrán a banánért.
Ahogy hozzáér a létrához, zúdíts hidegzuhanyt a társaira.
Nem sokkal később egy másik majom is biztosan próbálkozni fog, nála is tedd ugyanezt.
Nem telik majd bele sok idő, és ha egy majom megpróbál felmászni a létrán a többi megpróbálja majd megakadályozni ebben.
Tedd félre a hideg vizet és cseréld ki az egyik ketrecbeli majmot egy újra. Az új majom meglátja a banánt, megpróbál felmászni érte, de meglepetésére és rémületére a többi azonnal megtámadja.
Még néhány próbálkozás és támadás után rájön, hogy ha megpróbál felmászni, megtámadják.
Cserélj ki egy újabb majmot a régiek közül. Az új is fel akar mászni, meg is támadják, és az előtte érkezett ebben nagy élvezettel fog részt venni!
Hasonló módon cseréld ki a harmadik, negyedik majd végül az ötödik eredeti majmot is.
Minden alkalommal, mikor a legújabb majom megpróbál felmászni, a többiek megverik. A támadók nagy részének fogalma sincs arról, miért nem szabad felmászniuk, vagy hogy miért vesznek részt a másik megverésében.
Az ötödik eredeti majom cseréje után már egyikőjük sem tapasztalta meg a hidegzuhanyt, mégis, egyikőjük sem próbálja megközelíteni a létrát a banánért.
Hogy miért?
Mert amennyire tudják, ez a HAGYOMÁNY errefelé.

És itt én is befejezetem. Köszönöm a hozzászólásokat sokat tanultam a kisérletemből.
Csak annyit, hogy a dokumentum hajtogatási trükjét nem a topikból ismertem meg, meg az ENSZ egyezményt sem. De jól esett a "gondoskodásotok". Akik pedig a fotók minőségével kritizáltak, lényeglátásukkal magukról adtak éles fényképet.

A topik lényegét, magamnak annyiban foglalnám össze, ha bekerülök egy őrült majomcsapat közé akik nem engednek felmászni a banánhoz, a döntés az enyém. Átveszem-e a hagyományokat, vagy átküzdöm-e magam a banánhoz.
Én szeretem a banánt.

Üdv

Varga Péter