Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TompiBompi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Faszkorbács: Mizu 2011.04.06 16:36:00
TISZTÁBAN VAGY VELE, HOGY MIT SZABADÍTOTTÁL A VILÁGRA FLUOR?!  Nem elég már az a kibaszott tenyérbemászó feldolgozás??   ..
 Akinek még mindig nem világos, mi a baj a Viskóval, képzelje el a következőt:       Egy fiatal lánynak az egyik barátnője nagy lelkesedéssel beszélni kezd valakiről, akit nemrégiben ismert meg. Annyi szép és jó dolgot mond el neki az újdonsült…..
TompiBompi 2011.03.02 19:21:08
@Kéry Zsuzsanna:
Köszönöm :)
Csak, hogy ne értsük félre egymást, ebben az olvasatban az is benne van, hogy a barátnő elmondása közelebb hozza a lányt a fiúhoz.
Lefordítva, ez a könyv is elindíthat Isten felé szerintem, a baj az, ha nem lépsz tovább.
TompiBompi 2011.03.02 20:10:54
@Kéry Zsuzsanna:
Szerintem ilyen ember van egy pár.
(Én mindenesetre szeretek tartozni egyházhoz, illetve a gyülekezethez. De nem is ez a lényeg.)
Eléggé tájékozottnak tartom magam ilyen dolgokban, de nem értem, hogy milyen maradandó sérüléseket okozhat egy ember lelkében ez a könyv. Isten útjai tényleg kifürkészhetetlenek, felhasználhat fáraót, vámszedőt, és még sok-sok más embert a művéhez.
Szerintem, és ezt ne vedd személyeskedésnek nem biblikus Young egyébként nem magas irodalmi értékű, ám olvasmányos könyvét üldözni. Nem fair teológiai munkaként értékelni.
Ez egy másik ember Istenképe, valószínűleg hibás (a miénk is bizonyára). Ha annyi értelme van, hogy elgondolkozunk a saját hitünkön, már megérte.
Egészen biztos vagyok benne, hogy a szándék, amellyel íródott az jó volt. És a szerző is leírja, hogy nem akar állást foglalni a történet valóságtartalmának, vagy igazságának kérdésében.
Az én értelmezésemben jelen pillanatban a barátnőt bántjuk, aki jót akart.
DE tiszteletben tartom mindenki más véleményét.
Áldást békességet

Ui.: Barátkozz az intézményes egyházzal, még mindig több jó van benne, mint rossz :)
TompiBompi 2011.03.02 13:30:38
@TompiBompi:
Most akkor képzeljük el magunkat a fiú helyébe:
Nem akar tolakodó lenni, mert TUDJA, hogy a lány nem szereti a rámenős fiúkat. Ezért ledumálja a barátnővel, hogy esetleg szóljon néhány szót az érdekében. A barátnő ezt készségesen meg is teszi, bár stílusában és a fiúról alkotott képében vannak hiányosságok. Egy kicsit a barátnő el is túlozza a mondandóját, de a lányok már csak ilyenek. Ha a lánynak ezek után tetszik a fiú, de nem akarja megismeri az no comment.
De lehet, hogy a fiú nem is beszélt a barátnővel, de a barátnő tudja, hogy nagyon szép párt alkotnának, és ezért beszél (egyébként mindannyiunkra jellemző módon) hiányosan a fiúról.
Végezetül: Aki pedig Istent a könyv alapján itéli meg, az BUTALÁNY.
w Az Isten nem elég 2007.03.23 07:00:00
Ne menjünk el rezdületlenül a megindító emberi történet mellett: Szabó Tamás katolikus tábori püspök lemondott, mert beleszeretett egy nőbe. Tele vannak az újságok és tévék tök üres szerelmi szálakkal: Kóka Jánosnak csaja van, Rogán Antalnak is csaja van. És akkor mi van?…..