Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacko86

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 42. 1+1=0? 2010.01.22 18:55:00
Több okból sem szerencsés, ha egy elemző a megérzéseiről beszél. Mondanom sem kell, hogy az ilyesmi nem tartozik a bevett módszerek közé, ráadásul önveszélyes is ilyen nehezen igazolható állításokkal traktálni a publikumot. Miután azonban egy blog többet bír el, ezúttal…..
Lacko86 2010.01.22 21:28:13
Lacko86 2010.01.22 21:29:18
Ez is egy olyan szó, aminek a fordítása gyakran félresikerül - volt már rá több példa. Most boribakter küldte be egy újabb felbukkanását:Mostanában sokat nézem a Star Trek szériákat, és iszonyatosan idegesít a folyamatos "főnök"-özés (valahol már írtatok róla, de…..
Meredith Grey a Media Marktban futott neki egy 0%-os THM-mel, kezelési költség és önerő nélküli hitelnek, mintha mi sem történt volna az elmúlt fél évben. Természetesen kiderült, hogy mindig van tétel, amit nem sorolnak fel a hirdetésekben, ez pedig jelen esetben a hitelfedezeti…..
Lacko86 2009.06.15 17:26:58
Kedves Meredith,

Abszolút nem jogos a felháborodásod szerintem.

- Valóban van - több banknál is -, hogy az elektronikusan elküldött igénylés mellett az ügyintézőnek be kell faxolniuk különböző dokumentumokat is a bírálathoz. Az, hogy addig hazaküldtek, jófejség volt az ügyintéző részéről, mert valószínűleg tudja, meddig tart az ilyesfajta bírálat, és nem akart Téged váratni

- Fedezetlen hiteleknél igenis előnyt jelent, ha vezetékes a telefonod, sőt, ezt ellenőrzik is, hogy valóban Te veszed-e fel, illetve a Te címeden csörög-e ki. A fontossági sorrend: vezetékes, előfizetéses mobil, esetleg kártyás mobil

- Az, hogy egy másik ügyfél Nálad nagyobb kölcsönigénylését gyorsabban bírálják el, az nem csak a jövedelmen múlik (pl. azért, mert vitt munkáltatóit, amiről láttad a jövedelmét, nem jelenti azt, hogy 1000 éve a Credigen ügyfele, és sose késett egy percet sem a törlesztéssel)

- A fedezeti biztosításról szólva; ha a bank kockázati szempontból úgy ítéli meg, hogy csak így adja meg neked a kért kölcsönt, minden további nélkül megteheti. Ugyanis a bírálat jogát minden esetben fenntartják, és az, hogy x konstrukcióban igényeltél, nem ad garanciát arra, hogy, ha meg is kapod, ebben a konstrukcióban kapod meg

Nem bántásként írtam, de ez van. A kölcsön egy szolgáltatás, amit vagy nyújtanak Neked, vagy nem. Ezt el kell fogadni, és teljesen fölösleges ezen agonizálni.
Lacko86 2009.06.16 11:05:55
@Tilcsák Bea: Vannak tisztán jövedelemalapú, azaz fedezetlen hitelek (pl. áruhitel, hitelkártya, bizonyos személyi kölcsönök), illetve vannak fedezettel ellátott hitelek, ahol nemcsak a jövedelmet vizsgálják, hanem a fedezetül felajánlott ingatlan (vagy jármű, ha autóhitel) hitelbiztosítéki értékét.
Gyula két ismereterjesztő (sic! - mert vicces vagyok) félrefordítást küldött; az első kommentekben már felmerült, de poszt még nem volt talán belőle, pedig gyakran hallani:Pár hónapja valamelyik ismeretterjesztő csatornán (talán a National Geographic?) néztem egy…..