Regisztráció Blogot indítok
Adatok
padme

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan a Battlestar Galactica már leköszönt, de a rajongók csak most most kezdnenek istenigazából a lovak közé csapni, és hétről-hétre jönnek elő újabb és újabb űberfasza fanvideókkal, melyek közül most hármat mutatunk meg. Az ugrás előtt a BSG-Dallas crossovert, utána egy…..
  Hotel Gottwald & Restaurant2890 Tata, Fekete útTelefon: 34/586-114www.gottwald.huA minap egy céges vacsorán vettem részt, ebben az étteremben. Elhelyezkedése a Budapest-Bécs autópályától 1 km-re, erdővel övezett területen található, csendes, nyugodt környezetben. Az…..
IRODAI PATKÁNYOK Évforduló 2007.10.11 12:07:00
A cég egy éves évfordulóját ünnepli annak, hogy valami barom a könyvelésről felmászott a Lánchídra, és le is ugrott. Mondjuk szerintem, ha van egy kis esze, belekapaszkodott a szárnyashajóba, és már egy éve boldogan él abból a pénzből, amit a cég utalt neki.A cég ugyanis…..
Mindenki hallott már a rémséges főbérlőkről, és háziurakról, de a www.hudejolakas.com hirdetője egészen biztos, hogy egyenesen a pokolból internetezik. Még azt is leírták, hogy a növényedet cserép alatti vízkifolyást gátló nagyméretű tálcával tartsd majd.…..
Egy Népszabadság cikk szerint országszerte egységesen szabályozná az ügyvédjelöltek képzését a Magyar Ügyvédi Kamara. A javaslat, amely szerint az egyetemi államvizsgát követően, a gyakorlati három éven belül egy újabb, négy féléves képzés is megelőzné a szakvizsgát,…..
padme 2007.03.23 04:59:07
Szerintem -saját jelölti tapasztalatok alapján -az ügyvédiskolát megelőző kötelező kamarai oktatás színvonala pocsék volt, a jelöltek fele csak aláírni ment be, a másik fele meg a büfében "casinozott". Erre jött még a kötelező "jotoki"-s előkészítő amit természetesen a jelöltek nagy része maga fizetett (én is) és még a kedves munkáltatókkal is egyezkedni kell,hogy mikor "csúsztassuk le" a hiányzásunkat mert az ugye nem fordul meg a fejükben,hogy ez kötelező, ők csak azt látják, hogy nem vagy bent az irodában. Mondjuk akkor is ez van ha a földhivatalban állsz 2,5 órát egy tulajdoni lapért, vagy hasonló finomságokat intézel. És az, hogy ezt a képzést fizessék még maguk a minimálbéres fizetések mellett meg az 5 éven át fizetet tnem csekéy tandíj és könyv (jegyzet)költségek után igazán felháborító, amikor minden ügyvéd százezreket fizet éves szinten tagdíjra, plusz a jelöltek után is fizet. És mit kap cserébe az ügyvéd? Minden balhézó és panasszal élő ügyfél után legalább alapos vizsgálatot és megrovást. A kamara inkább az ügyvédek és a jelöltek ellen van mint értük. Egy gittegylet az egész. Az is fura,hogy a mi szakmánk az egyetlen, amelyikben az eégedetlen ügyfél egyből olyan lépést tesz amivel akár hivatásunk gyakorlását is megakadályozhatja, megfosztva minket ezáltal a megélhetéstől. Mikor rugatok én ki egy séfet amiért megégette a pirítóst? Vagy mikor rúgatom ki az orvosi kamarából a nőgyógyászt mert 10 percet kell pucéran ülnöm a hideg fémszken mire megvizsgál?
Én is mai fejmmel már nem ügyvéd(jelölt)nek mentem volna egyetem után. Ugyanakkor a közigazgatásban folyamatosak a leépítések, a bírósági helyekért ölni kell és a summa cum laude diploma sem elég. Igazából az egyetemi évek alatt kéne több gyakorlati tapasztalatra szert tenniük a hallgatóknak (én 3. évtől gyakornokként dolgoztam-ingyen-ügyvédeknél). Sjnos azt látom,hogy a frissen végzett jelöltek elméleti tudása hatalmas de összefüggéseikben nem látják át a dolgokat és néha még egy beadvány elküldése is meghaladja a képességeiket, annyira nem a gyakorlatias gondolkodást verték beléjük. Nincs ez így jól,na.