Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hatarszel

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Atyám, / Reád hagyatkozom, / tedd velem, ami Neked tetszik. / Bármit teszel is velem, / megköszönöm. / Kész vagyok mindenre, / elfogadok mindent, / csak akaratod teljesedjék bennem / és minden teremtményedben. / Semmi mást nem óhajtok, Istenem! / Kezedbe ajánlom lelkemet, / Neked adom,…..
Ífjabb Szkájvóker Lajos, miután mindenki tanácsa ellenére mégis meggondolta magát és úgy döntött, hogy a családi értékek mindenekfölött, kiadós sétára indult apjával, a Darth Vödörrel a Halálcsillag fedélzetén.-Apám, miért van az, hogy te fehér vagy, belül meg fekete,…..
hatarszel 2009.03.12 17:06:21
@Joejszaka: Azert szerintem ennyire nem kell elkeseredni. Obama nem a megváltó, csupán kompromisszumképes. Nemrég olvastam valahol, hogy bár nem alaptalan azt állítani, hogy Obama Segolene Royaletól csente az ötleteit, ám mégis képes volt kompromisszumokat kötni a demokrata párt hatalmasaival. Belőle elnök lett, a dacos Mme Royaleból nem lett Franciaország első női elnöke. Persze el lehet várni azt, hogy a jelölt tökéletesen beváltsa ígéreteit, meg mindenben olyan legyen, mint amilyennek mi vágyjuk, de a realitás az elnöki székben - én el sem tudom képzelni - nagyon más lehet. Ha bármelyikünk ilyen helyzetbe kerül, akkor majd bizonyíthat. Amúgy én hasonló "elvárásokat" érzek zsidó testvéreink részéről mondjuk Horthy felé (vissza a jövőbe) vagy a nemzeti radikális barátaink részéről Orbán Viktor felé. Obama esetében (is) talán jobb azt nézni, hogy mi valósul meg a jóból végre (talán) és nem messzemenő következtetéseket levonni egy alapvetően elvi jelentőségű megállapításból.
hatarszel 2009.03.15 14:55:59
@bonne: Én a "tudomány" pályán játszom s többször is beleütköztem a kérdésbe. Többek között az interaktív televíziózás témát erkölcsi megfontolásból ejtettem, mivel egy pillanatot sem akarok áldozni arra, hogy hatékonyabban jusson át a szenny ami a TVn keresztül áramlik. Emellett én hibás felfogásnak látom, hogy ma a tudományt tartják a problémák megoldójának. Hiszen pont az erkölcs hiánya okoz sok szenvedést és ezt már ezer évekkel korábban világosan leírták.
Az állatkísérletek szabályozásába már komolyabban beleszólnak erkölcsi kérdések, illetve újabban az embrió/csecsemőkísérletek témában is vannak nagyon megkérdőjelezhető, mindent csak valami "hasznos-e" szemüvegen keresztül néző emberek - hatékonyan képviselve érdekeiket pl. az EU döntéshozóinál. De végső soron mindent az adott ember/közösség értékrendje dönt el, a kutatás önmaga még se nem jó se nem rossz. Vagy ez nagyon relativista megközelítés, engem is megfertőztek?
hatarszel 2009.03.16 19:30:35
@ige: pontosan hogy képzelnéd el Isten szerepét a tudomány életében, szabályozásában?
Több gondolat fut össze bennem, amiért ezzel a címmel írok blog-bejegyzést… Először is a március 8., ami ugyan sokak szerint szocialista hagyomány, pedig igazából épp az ellenkező forrásból, Amerikából érkezett. Aztán ezzel a címmel ("A nő") jelent meg Dr.…..
hatarszel 2009.03.12 07:43:57
@ige: Mintha rajtad kívűl senki sem tartaná alapvető fontosságúnak, hogy az Istennel való kapcsolat is benne legyen személyes döntéseinkben majd a házasságunkban. Vagy legalább is elfelejtette beírni a hozzászólásába. Talán ha jól szembe nézünk magunkkal akkor valójában Ő csak n.-edleges szereplő, amolyan joker kártya?
Jezsuita bloggerek Agyvihar 2009.02.15 15:00:00
Amikor a nyáron elkezdtünk blogolni még nem gondoltam, hogy annak, ami itt folyik valami köze is lesz majd az élethez. Pontosabban fogalmazva, nem is reméltem, hogy a blogolók által értékes hozzájárulást kaphatunk az apostoli munkáinkra vonatkozóan. Az első meglepetésem az volt, amikor a…..
hatarszel 2009.02.17 08:00:49
Én az előadósdi, kávéházasdi dolgokat kedves ám az ellenség szempontjából ártalmatlan foglalkozásnak tartom.
Engem amikor egyetemi évkezdéskor Manchesterben voltam meglepett mennyire aktívak voltak a helyi protestáns egyházak abban, hogy megszólítsák az embereket az utcán. El is mentem egy King's Church (
www.makingjesusfamous.org) nevű helyi egyház vasárnapi gyűléseire. Messze állt tőlem ott sokminden, de többször elhangzott az újak felé, hogy jó, hogy itt vannak, de ha nekik nem ez a stílus a nyerő, keressenek más közösséget, de legyen egy közösség ahová eljárnak. Ilyesmi volt persze a városmisszió, egy alkalommal. És kérdés mennyire befogadó az a "közösség" akik a falakon belül ülnek egy órácskát vasárnaponként.
Szerény ismereteim szerint Ignác hangsúlyt fektetett a legszegényebbekkel való törődésre. Ilyen lenne például a még mindig nagyszámú egyetemi ifjúsággal való foglalkozás. Főleg a vidékről felkerülőknek nehéz, nincs hová tartozniuk. Akár korrepetálás közben is lehet az Evangéliumot hirdetni, közösséget építeni, nem?
Na és még egy 5let: szerény tapasztalataim szerint a mai embereknek az egyház vagy valami avatag intézmény vagy jobb esetben szociális intézmény. Fel lehetne mutatni, hogy hohó, az egyházban az Istennel való kapcsolat a legfontosabb. Nem lehet szerény keretek között utcai ima-demonstrációt tartani? Némi minimalista díszletekkel Szentírás olvasás vagy éppen szemlélődőbb formák. Csak úgy "Barátom van 5 perced, hogy közénk ülj a csöndbe?"