Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n.g.

21 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alkalmi Nerd Mickey, te seggdugasz! 2013.04.03 22:27:31
Tavaly George Lucas az utolsó erőszakos cselekedetével eladta a teljes Lucasfilmet a Disney-nek, grátiszban megkapták mellé a LucasArts-ot is, közben egy ígéretesnek tűnő Star Wars játék, a 1313 fejlesztése is folyamatban volt. A Disney viszont nem látott benne túl sok reményt és…..
Alkalmi Nerd Where is Jessica Hyde? 2013.03.30 20:16:29
Hát, cseszd meg. Nem tudom mit művel mostanában az angol televíziózás, de a panelshow nagyhatalomból high-concept ellátó is lett számomra. A Channel 4 két olyan ködös jövőt vizionáló sorozatot tűzött műsorára ami tökéletesen eltrafálta az ízlésemet. A zseniális Charlie…..
Eleged van abból, hogy sosem tudod, hogy mikor érkezik a legújabb frissítés a telefonodra? Eleged van abból, hogy még a Google Search sem mondja meg?! Eleged van abból, hogy nem tájékoztatnak megfelelően a szolgáltatók? TÖLTSD KI A PETÍCIÓNKAT, OSZD MEG ÉS URALKODJUNK! MI, A MAGYAR…..
A mára tervezett Google-eseményt sztornózta a cég a Sandy-hurrikán miatt, biztonsági és technikai kockázatok sorozatát jelentette volna, ha mégis megrendezésre kerül. Sebaj, a cég meghívta a The Verge-öt, hogy hivatalos kereteken belül bemutassák az új Nexus felhozatalt. Személy…..
Alkalmi Nerd Telhetetlen Apple 2012.09.23 08:10:00
Pénteken az új iPhone megjelenése akkora árnyákot vetett, hogy észre sem vettük a háttérben folytatódó az Apple vs. Samsung ügyet. Augusztusban rekordösszegű, egy milliárd dolláros büntetést vasalt be a Samsungtól a bíróság az Apple számára. Úgy tűnik ez nem csillapította…..
Alkalmi Nerd Osino fish-eye 2012.09.22 15:07:10
Ha egyes mobillal ellőtt képeinket látványát különlegességekkel ruháznánk fel, akkor általában szoftveres úton nyúlunk hozzá, lehet ez bármilyen platform, bármilyen fotómanipuláló alkalmazása. De az utánozhatatlan atmoszférát főként optikai úton tudjuk elérni és…..
Nem akarok sztereotíp lenni, de ezek az ázsiaiak valamit nagyon kompenzálni akarnak ezekkel az óriási kijelzőkkel. Megszellőztették, hogy az új Galaxy zászlóshajója, februárban debütálhat, ami a pletykákra alapozva öt incses lesz. Gigászi. De miért kell ez igazából? Talán…..
Valójában nem akartam beszámolni a két napja (vagyis már hónapokkal ezelőtt) leleplezett új iPhone-ról, megtette azt már minden tematikus blog, portál. Azonban sikerült belefutnom egy remek nézőpont-kifejtésre a BBC News oldalán. Érdemes figyelembe venni azt, hogy a cikk 11-én, a…..
2010-ben a Google remekül döntött, mikor többek között Patrick Boivinnel, a francia-kanadai stopmotion művésszel kokettált, hogy összehozzanak egy marketingcélzatú viral-videót az első Nexus telefonnak. Közel hárommilliós nézettséget produkált, az akkoriban felkeresett YouTube…..
A Noise Free egy aprócska vállalat Kaliforniában, fő profilja a hangalapú digitális kommunikáció és az idevágó megoldások fejlesztése. Az egyik ilyen egy zajszűrő technológia volt, amit a cég állítása szerint az Apple jogtalanul használt fel készülékeiben. Eredetileg a Noise…..
Az amerikai fellebbviteli bíróság a Samsung nyomására érvénytelenítette Lucy Koh, egy kaliforniai kerületi bíró ítéletét, így mégsem tiltott a Galaxy Nexus forgalmazása. Persze ez nem azt jelenti, hogy itt vége a történetnek, ami amúgy szellemesen zavaros: (Először is,…..
Lassan a fejlécben vagyok kénytelen rögzíteni, hogy a patent-war blogtematika igen élénken él itt, de hát mit lehet tenni, míg mások nyaralnak, addig az Apple inkább a bíróság-világturnét tart. Észak-Amerikában kellő sikerrel tolja a földet a Samsungra az Apple, de az Egyesült…..
A shitstorm (szarvihar) egy lenyűgöző, angolszász területeken használatos szlengalakzat. A kifejezés, amely tömören a rossz események sorozatát jelenti, remekül modellezi a Google és a legnagyobb partnerei körül történő eseményeket. Épp csak betiltották a Galaxy Nexus…..
n.g. 2012.07.04 14:36:23
@bertrollnok: Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a fogalom kimaradt az Apple-lel kapcsolatos szabadalmi perekből. És szerintem nem véletlenül (insert teória here).

Pedig már mennyiszer hallhattuk, hogy az ilyen és hasonló perek ütőkártyája lesz. A legésszerűbb szempontja lehetne egy szabadalmaknak, de annyira groteszk az egész patent-war, hogy szerintem mindenki elfeledte.
n.g. 2012.07.04 14:39:49
@szekőcei: Lehet, hogy az ASUS mindig is fizette a licence-fee-t, de jelen esetben a Google felelőssége lett volna ezen költségek lebonyolítása.
"Egy amerikai bírónő letiltotta a Galaxy Nexus forgalmazását az Egyesült Államokban, miután az Apple azt állította a készülék több szinten sért Apple szabadalmat." - Írja a Guardian Nem tudom, hogy mi folyik úgy általánosságban a technológiai versengésben, de ami 2010 óta a…..
Ejtsd: Gúgöl áj-ó. A monstrumcégek a júniusi papírforma szerint tartották meg az annuális, főként a fejlesztőknek, majd a konzumer-rétegnek célzott prezentációit. Nyitott az Apple az iOS 6-tal és az új MacBook-garnitúrával, folytatta a Microsoft a Surface-szel és a WP8-tel…..
Alkalmi Nerd Windows Phone 8 2012.06.20 21:28:00
Épp csak lezajlott a Surface-bemutató a hét elején, rá két nappal már a Windows Phone 8-et demózta a Microsoft. Állítólag a feature-ök listája nem teljes a TechRadar szerint az egész rendezvény egyfajta bekukkantás volt. Megjelenés októberre tehető, de előtte még lesz egy nyári…..
Alkalmi Nerd Surface 2012.06.19 23:38:00
Erre a névre hallgat a frissen bemutatott Microsoft-tablet. Nem ismeretlen a brand, a Surface 2007 környékén lett köztudatba iktatva, ekkortájt jelentette be az okosasztalt, ami elég gyenge lábakon állt (hah). Az ötlet jó lett volna, de az ára még a tehetősebbet is elrettentette. Egy…..
n.g. 2012.06.20 01:08:04
@Alwares: Hardverkomponensú third-party-ra gondoltam. Nincs külsős brand, amely saját tabletjeként forgalmazza. Arra viszont kíváncsi lennék hol gyártják, melyik cég gyárában.

Én nagyon szeretném, hogy sikeres legyen. Jó lenne megfigyelni, hogy valaki végre megtöri az iPad-diktatúrát.

Nem csak a Zune HD volt nagyon jó, nekem nagyon tetszett a Kin is. Windows CE alapú, gondosan összerakott social-orientáltságú rendszer, mindkét telón teljes fizikai qwerty-vel, meg nem nevezve a Sharp gyártósorairól, patent kis hardverrel. Rövid pályafutása 500 darabot vittek a két telefonból összesen, ami a gadget-univerzum toplistás bukása. :D
n.g. 2012.06.20 11:46:01
@Alwares: Viszont a WP árnyékában valóban nonszensz kezdeményezés volt. Inkább koncentrált volna egy belsős hardverre a WP-hez.

Szerencséje az volt, hogy nem halmozott túl nagy készleteket, így a deficit sem volt akkora, mint egy ilyen jellegű bukástól elvárnánk.
A Rockstartól elváruk a minőséget. A játékaik az esetek döntő zömében kiemelkedő élményt nyújtanak, nem csak a játékosok, a szaksajtó is oda van, meg vissza a produktumaikért. A jelenleg tíz (!) különböző divízióból álló fejlesztő-tömörület eredetileg a zeneiparban…..
Alkalmi Nerd Az ICS-ről 2012.06.17 09:34:00
A legutóbbi Android verzió október óta nyitott és elérhető a gyártók, fejlesztők számára, de jelenleg még mindig röhejesen alacsony az elterjedtsége. A Sony tavaly év végén jelentette be, hogy a teljes 2011-es mobilgarnitúra megkapja két hullámban a legújabb frissítést.…..
Alkalmi Nerd Napi 900 ezer droid... 2012.06.11 12:55:00
Pontosan ennyit aktiválnak minden egyes nap a világon. Közel egy millió naponta egy igen komoly szám, mely csak a telefonokat és a telekommunikációs képességekkel bíró tableteket foglalja magában, az offline cuccokat nem. Andy Rubin, a Google mobilrészlegének alelnöke ezt ma…..
Alkalmi Nerd Workaholics 2012.06.11 08:32:00
„A workaholic is a person who is addicted to work.” Munkalkoholista. Talán ezzel a középszerű tükörfordítással élhetek jelen esetünkben. Workaholics címen indult tavaly a Comedy Central anyacsatornáján az elborult, de remek humorral bíró szitkom. A cím ne tévesszen meg…..
Alkalmi Nerd E3 2012 2012.06.10 15:14:00
Nincs energiám-kedvem a teljes rendezvényről írni és nem lustaságról van szó, csupán az utóbbi években elidegenedtem a videojátékoktól. Jelenleg, ha játszani támad kedvem, akkor ezt az igényemet akár egy egyszerűbb mobiljáték képes kielégíteni. Tavaly megszabadultam az…..