Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sylvia5

25 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főzni jó! Csokis muffin 2008.08.11 12:41:00
Ezt a receptet a mindmegette.hu-n találtam és olyan egyszerű, hogy gyorsan ki is próbáltam. Ahogy gondoltam, szuper lett. Próbáljátok ki Ti is! Csokis muffin: Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg csokireszelék, 1 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 5 dkg margarin, 1 narancs…..
Nézegetem a pároldalakon belüli egyéni képviselői honlapokat...MSZP-seknél:   - Mindenütt van köszöntő és önéletrajz, elérhetőség   - oldalt a dobozba a tevékenységi témakör szerint a témák      - nagyon jó, hogy az EP-tevékenység…..
Képviselők, mint magánemberek...- Adatlapokat előző cikkbe néztük, most lesznek honlapok, blogok, közösségi oldalak...- Magyar! Párthonlapon belüli saját holnappal rendelkezők:    MSZP-sek: Gyurmai Zita, Tabajdi Csaba, Göncz Kinga, Herczog…..
Hazai parlamenti honlapParlamenti holnap: http://www.parlament.hu/Menüsorból a Képviselők és a Frakciók az érdekes most.Frakciók:  - Rövidítés, teljesnév, logó              - egyik link se visz a pártok…..
Hivatalos keretek az EP képviselők bemutatására - Az Unió honlapjáról elérhető a Parlament oldala. - A parlament oldalán dobozba az elnök oldala, meg a pártok oldalai. - Felső menüsávba 'Ön képviselői' --> Országválasztás --> Névjegyzék Nekünk 22 képviselőnk…..
Az Unió protálja: http://europa.eu/ GYIK a honlapon: http://europa.eu/abouteuropa/faq/index_hu.htm Flash Player-t igénylő animációra példa: http://europa.eu/abc/history/animated_map/index_hu.htm Lisszaboni szerződéshez összegyűjtött dolgok: - Dokumentumok (főleg pdf-ek) Pl:…..
Sylvia5 blogja Greetings 2... 2009.10.20 13:36:00
Üdvözletem! Innentől kezdődően blogom az Európai Parlament webes repezentáltságával fog foglalkozni. 3 nagy cikket fogok írni. Most úgy gondolom, hogy nagyjából ezek lesznek a cikkek tartalmai: 1. Az Európai Unió a weben [Fő kérdés itt: Mennyire használják ki a legújabb web…..
   "TalkingAboutWindows.com névvel startot vett a Microsoft új operációs rendszerének hivatalos honlapja; a nyilvánvalóan szoftverfejlesztőknek és egyéb IT-szakembereknek szánt weboldalon néhány Redmond-beli videót, blogbejegyzést, a termékkel kapcsolatos kérdést és…..
  Írtam már arról egy korábbi bejegyzésben, hogy a Windows 7 iránti érdeklődés jelentősen visszaesett a Vista sikertelensége miatt. Nos úgy tűnik, hogy a Microsoft megoldotta, hogy ne léphessenek fel kompatibilitási problémák.  A software cég ügyes, fondorlatos…..
  A Windows 7 egyszerű és fennakadásmentes kapcsolódást ígér a vállalati hálózatokra, megvédi az USB-meghajtókon tárolt adatokat és a Vistához képest jelentősen kevesebb – többek számára a végletekig idegesítő – úgynevezett UAC-rendszerüzenetet (User Account…..
Én eddig se bíztam nagyon a továbbküldős levelekhez csatolt videókban, diavetítésekben, de azért ez tényleg rémisztő...    Még április másodikán publikálta a Microsoft, hogy hatalmas rés tátong a Power Point biztonsági pajzsán, és hogy majd havonta érkező nagy…..
Már írtam párszor a Windows 7-ről, de most ismét szárnyra kaptak új pletykák...   "A Dimensional Research trendkutató cég által márciusban végzett felmérés azt mutatja, hogy a rendszeradminisztrátorok egyelőre kellő távolságtartással viszonyulnak a Microsoft…..
Egyenlőre még pontos dátumot nem mondtak, de 2 dolog így is biztos.1. Még az idén publikus bétát fognak kibocsátani.2. [És ez a nagy szám!] A termékcsalád történetében először 64 bites verzióban is elérhető lesz! (Ez azt jelenti, hogy a csomagot nem kell majd 64 bites Windowson…..
Jött az Internet Explorer 8 március 19-én és a mai napig se aratott túl nagy sikert. A Microsoft vezetője, Steve Ballmer így beszélt az új böngészőről: „A fogyasztók pontosan tudják, hogy mit várnak egy böngészőtől: biztonságot, sebességet, felhasználóbarátságot. Az…..
  "A brit kormány a polgárait minden eddiginél magasabb szintű ellenőrző rendszer kiépítésének elindítása után egy újabb olyan tervet készít elő, mely tömeges felháborodást okozott: a napokban  nyilvánosságra hozott elképzelések szerint nemcsak a…..
  "A Google eddig a takarékosság kevésbé drasztikus formáit választotta, hogy a válság kihívásaira válaszolva csökkentse a vállalat költségeit (nem hosszabbították meg igen sok beszállító szerződéseit, visszafogtak tervezett bővítéseket, elvonták vagy…..
  "A Google hivatalos blogjában Ori Allon, a keresésminőség javításáért felelős technikai vezető és Ken Wilder, a találatokhoz kapcsolódó szövegrészletek megjelenítését fejlesztő csapat mérnöke számoltak be arról, hogy két új eszközzel bővült a…..
  "A népszerű tesztprogramokat – többek között a 3DMarkot és a PCMarkot – fejlesztő Futuremark tegnap elérhetővé tette a webböngészők teljesítményének mérésére és összehasonlítására szolgáló legújabb benchmarkját. A finn fejlesztők a…..
Sylvia5 blogja Google vs. Skype 2009.03.17 18:21:00
  Blogolás közben egyre inkább úgy tűnik, hogy a Google Inc. is szeretné minél nagyobb lufivá kinőni magát, akárcsak a Microsoft. Véres harcok dúlnak, minden egyes potenciális felhasználóért, látszólag az igények kielégítése a cél, a valóságban azonban mindannyian…..
  "A Google ugyan engedélyezni fogja a felhasználóknak, hogy megadhassák azokat az érdeklődési köröket, amely témákban a jövőben hirdetéseket kívánnak fogadni, de már nem csupán az általunk beírt keresési paramétereknek megfelelő reklámokkal fogunk találkozni,…..
Sylvia5 blogja Google vs. Kumo 2009.03.09 11:15:00
   A Microsoft nem adja fel egykönnyen... a Windows Live Search befuccsolt, ezért hát a pletykák szerint hamarosan kijön a Kumo!   "A Microsoft a héten elkezdi online keresőszolgáltatása továbbfejlesztett változatának belső tesztelését – szivárgott ki a hír…..
  Nos ismételten hírek kaptak szárnyra a Windows7-tel kapcsolatban. Méghozzá nem is akármilyenek! Letiltható lesz rengeteg alkalmazás, így például az Internet Explorer is!   Ez a fejlemény - többen az gondolják -, hogy annak a következménye, hogy még 2007…..
  Bár már érintettem ezt a témát (Microsoft szerint a jövő technológiai rendszerei) a Windows7 körüli ügyek folytán, de most úgy gondoltam kifejtem részletesebben is, mert talán érdemes egy picit együtt álmodozni a Microsoft vezetőivel.   2008 márciusában Steve Balmer…..
  Megnéztem jó sok cikket az itcafe-n, visszamenőleg is!, hogy most egy kicsit átfogóbban tudjak képet adni a Windows7-ről és a Microsoft háza táján lévő kavarokról.   2008 májusában volt egy a The Wall Street Journal által szervezett konferencia, ahol a Microsoft 2…..
  Őszintén megvallom, olyan gyakran használom a Google levelező rendszerét, hogy fel sem tűnt, hogy pár órára felmondta a szolgálatot. Bár tulajdonképpen nem most fordul elő ez először és nem csak náluk fordul elő, a fél világ sikító frászt kapott, a másik fele meg -…..