Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bagameeri

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kutyákkal folytatott bármilyen interakció lényegéhez tartozik, hogy amit csinálunk, azt higgyük is el. Ha valaki fél a kutyáktól, akkor ez nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen. A szakértők azt mondják, a kutya megérzi az emberen a félelem szagát. Ez azonban önmagában kevés.…..
bagameeri 2009.02.17 12:08:43
@rrroka: Azt olvastad,hogy reggel-este viszem,hogy fenyítse a környéket?másold már be légyszíves,kezdek szenilissé válni...
MIvel parkerdő szomszédságában lakom,van kedvem hetente-kéthetente kimenni,sétálni a kutyával,főleg estefelé,mikor kevesebben járnak.Minden bizonnyal azon keveseknek is vagizni akarok.Főleg a túrázó nyugdíjas házaspárok előtt akarok nagyfiúnak látszani..:)nyilván.
Amúgy meg a séták jók arra,hogy az ember szorosabb kapcsolatot alakítson ki kutyájával.
De mivel te valószínűleg napi néhány percben a kutyád elé lököd a moslékot,aztán meg sz..sz rá,hiába taglalom...
bagameeri 2009.02.18 12:04:36
@rrroka: Igen,ebben is van igazság,viszont szerintem egy nagytestű őrző-védő kutyánál eleve fennáll némi rizikó még ha ki sem viszed,hiszen akár ki is szökhet,ha hajlamos rá(szerencsére az enyém ezt sosem próbálta),vagy pl. a kaukázusi,amit említettem,úgy rohant ki az udvarból,hogy megzavarodott a kapunyitó elektronika,és szépen kitárta a kaput:)
Amúgy az indexen most olvastam,hogy egy uszkár leharapta a gazdája orrát,amikor a nő bevitte az ágyába..:)aztán kihívta a rendőrséget,hogy szerezzék vissza az orrát:))szóval nem kell ehhez sem közép -ázsiai,sem kau,sem kuvasz:)
bagameeri 2009.02.16 22:38:40
@BGy: Nem antiszociális,hanem domináns.Kiskorában összeszoktatott kutyákkal és emberekkel,valamint szukákkal szemben barátságos.
Az idegen felnőtt kanokban vetélytársat lát,mint általában minden pásztorkutyafajta.Egyrészt területőrzésre vettem,másrészt,mivel a közép-ázsiai juhászkutya őrizte meg leginkább ősi karakterét(szervezetten tenyészteni csak a 80-as évek elején kezdték),ezért mentes a tömegtenyésztés minden "áldásos" hatásától.
Gondolok itt lógó csípőjű,dysplasiás német-juhászokra,ekcémás shar-peiekre,asztmás angol bulldogokra,daganatokra,keringési problémákra hajlamos boxerekre,és masztiffokra,ideggyenge szetterekre és spánielekre,stb..Szóval néhány kistestű,ritka terrierrel együtt messze ez a legegészségesebb fajta.
De minek is írtam,úgyis tudod a választ...ha-ha-ha