Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ginewer

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dániáról terveztem írni, de most Gloria Mundi kedvéért előbb egy újabb luzofón ország jön... Gondolkodtam rajta tavaly, hogy ezúttal a szokványos helyszíneknél egzotikusabb téli nyaralóhelyet kellene választanunk, így merült fel bennem a Zöld-foki szigetek ötlete. A…..
Egyre többen keresnek meg ezzel a kérdéssel e-mailben. Már nem csak az orvosok, hanem nővérek, gyógytornászok, pszichológusok, és tanárok is.A legpraktikusabb ha összefoglalom, akkor nem kell egyenként megválaszolnom a sok e-mailt.Alapvetően kétféle módon lehet kijutni:I,…..
(ez egy dühödt írás lesz, nem muszáj elolvasni, de nekem ki kell írnom magamból) Ez a feljelentősdi itt egy nagy közös társasjáték. Sajnos mi is rákényszerülünk, hogy beszálljunk. A sok feljelentésre, ami miatt ilyen-olyan vizsgálatok indulnak (Socialstyrelsen,…..
A mi Fannynk amúgy nagy vadász. Különösen a madarakra hajtott. Az alagsor rendszeresen tele volt madártetemekkel és tollakkal. Csengőt kellett a nyakába akasztani, hogy megmentsük a környékbeli madárállományt. A „csavargó kivétel” után viszont már nem járt itthonról…..
Fler unga mår psykiskt dåligt 2009-03-25 Svédországban egyre több fiatal szenved valamilyen psychés zavarban, olvasható Socialstyrelsen népegészségügyi felmérése alapján készült beszámolóban. A fiatal nők között drámaian megnőtt az öngyilkosságot megkísérlők…..
Ginewer 2009.05.06 10:09:10
Evergo, kérdezed,hogy mihez is van joga a gyereknek... Sajnos mindenhez!
Mint gondolom Ti is tudjátok, Svédország az egyetlen, ahol "tilos a gyereknevelés".
Törvényileg kimondták, hogy a gyerekeket nem lehet csesztetni, nem szabad semmiért rájuk szólni,ne adj isten kissé emeltebb hangon fegyelmezni őket. Mindent szépen meg kell beszélni velük. Ez talán megy egy darabig,de akinek van gyereke,az tudja,hogy ez nem jön be mindig.
A minap nem tudtam leparkolni, mert két ADHD palánta állt meg az autó mögött a parkolóhelyemen,és csak néztek ki a fejükből.
Még véletlenül se mentek volna arrébb. Én ugye nem szólhatok, mert azonnal rendőrt hívnak, a nagymama aki velük volt csak várt,hogy majd a két tüncike arrébb megy. /végül én mentem arrébb/

A szomszédoktól megtudtam,hogy kb 20 éves a törvény. Ez látszik a beteg fiatalokon is. Ők is legtöbben a 20-25 éves korosztályból vannak. Aztán persze a belőlük érkező gyerekek. Dolgozni sajnos nem tudnak,mert az fárasztó. Csak a környékemen lakik kb 6-8 olyan fiatal,akik huszonévesek, egész nap tv-játékoznak,éjjel buliznak és kapják az államtól a lakást meg a segélyt. Na, persze gyereket tudnak csinálni! A szomszédom kislánya is nevelőcsaládnál lakik. Időnként elhozzák megmutatni,oszt annyi. Valóban gyökértelenek.
Az idősebbek,akikkel beszélek,szintén nem nézik jó szemmel ezeket a változásokat. De ez van.
Bocs,hogy hoszú voltam, de engem is nagyon bosszant ez az egész!
Lärare misshandlad och ofredad av elever Egy diákokból álló banda legalább 1 éven keresztül zaklatott egy tanárt az askersundi Sjöäng iskolában. Pénteken rendőrt kellett hívni mert egy ajtóval beszorították. Ekkor kiderült, hogy a diákok máskor is lökdösték, fenyegették a…..