Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garhof

152 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Garhof, álmaink háza Új fejezet 2013.09.04 09:12:15
Lehet, hogy többeteknek feltűnt az utóbbi idők nagy hallgatása, ha pedig született egy-egy poszt, az is elsősorban képes beszámoló lett. Nehezemre esett írni, eljátszani, hogy milyen szép, idilli a helyzet nálunk, így inkább az egyszerűbb utat választottam, hallgatni, csak a…..
A házból erre a hétre megint csak a vasárnap-hétfő jut(ott)... mi pedig megint dolgoztunk. Pontosabban Ákos. Fűvet nyírt, megcsinálta a kaput hátul, így végre már nem a kerítésen keresztül kell bejárnunk. Én takarítottam és felolajoztam a padlástéglát a házban, meg apróbb…..
Vannak munkák, amikről tudjuk, hogy meg kell csinálni, mert megvan hozzá minden, de valahogy mégis tolódik, halasztódik... még azt sem mondhatjuk, hogy mert nincs rá idő, éppen csak mindig akad valami fontosabb. A terasz olajozását például már tavaly nyáron meg kellett volna…..
Kicsit muszájból, kicsit a saját kedvemre indultam neki Óbányának a két kutyával 8-án hétfőn. Tudom, már megint el vagyok maradva, de hát ez van... Muszájból, mert az Ördögszekeres hétvége után vissza kellett vinnem Kisújbányára a kölcsönkapott ételes dobozt, amiben a…..
Garhof, álmaink háza Ördögök 2013.07.01 00:17:47
Szóval, az van, hogy ismételten nagyon elmaradtam a beszámolókkal. Pedig hát nem hagyjuk magára a házat, hetente legalább egyszer lent vagyunk, sőt én a múlt heti kánikulát is egy az egyben lent töltöttem a 22 fokos falak között. Na, nem mintha az a hét nagyon eredményes lett…..
Garhof, álmaink háza Kert 2013.06.04 19:00:13
Szar az idő, más tölti ki az életünket, mostanában nem megyünk a házba, csak a kertet látjuk el... szombaton pl. villám gyorsan, mindössze 3 óra alatt... de ha nem megyünk le minden héten legalább füvet nyírni, akkor a következő alkalommal ugyanaz a munka nem 3 óra, hanem 13...…..
Elmaradtam a bejegyzéssel. Nem tudom megmondani, hogy miért... nem volt több dolgom, mint az utóbbi időben lenni szokott, talán csak annyi, hogy Anna öccsének bármelyik pillanatban történő érkezése miatt, kicsit többet időzik nálunk (bár a délutáni alvások alatt akár…..
Garhof, álmaink háza Tűzoltás 2013.05.12 23:09:15
Nem voltunk a háznál 10 napja... miután én a héten egyedül voltam itthon, így az összes kötelezően elvégezendő munka után úgy döntöttem, teljesen mindegy, hol vagyok egyedül... így aztán lementem. Hát, mit mondjak, tűzoltás volt a javából... ráment a teljes szerda…..
Garhof 2013.05.30 19:51:28
@annamarie: Hűűű! Az első díjunk! Köszönjük szépen! :D
2013. április 22-én kezdem el írni a bejegyzést, és nem tudom, mikor lesz vége... mint ahogy azt sem, hogy meddig leszünk lent... szóval, ez majd időközben alakul... Pénteken jöttünk le a házba, én azzal a szándékkal, hogy haza se megyek, mert annyira ígérik a jó időt, hogy…..
Már többször írtam itt a blogban, hogy Óbányán a lakóházak az utca jobb oldalán, míg a gazdasági épületek/zárt kertek a bal oldalon kaptak helyet. Így jutottunk mi egy bal oldali picike kis épülethez. Az előző tulajdonos a házat megtartotta, gyönyörűen felújította, de mivel…..
... meg is mutatjuk őket! Ha valaki hasonló szép tervet szeretne csináltatni, keressen bátran, felhatalmazásom van a tervező-barátnémtól, hogy kiadhatom az elérhetőségét. A téli időszakban munkát nem ad a ház, így a tervekről fogok írni, leírom az elképzeléseinket…..
Garhof 2013.04.29 20:01:21
@exian:
Hűűű, de jó volt visszanézni ezt a régi bejegyzést! És főleg azt, hogy egyre jobban hasonlítunk a tervekhez :D
Igaziból én a terasz másik oldalára is szerettem volna parapet falat, pontosabban egy nyári konyhát kemencével! Lebeszéltek róla... de azért kemence lesz, nyári konyha meg igaziból tényleg felesleges, mert állandóan nyitva van a konyha ajtaja, és ki-be glasszálunk...
Igazi tavasz van! Ti is érzitek? Az elmúlt három és fél napban gyakorlatilag be sem tettük a lábunkat a házba, egész nap kint dolgoztunk. Rengeteg munka van, amit el kellett végezni jó gyorsan, tekintve, hogy az eddigi mostoha időjárás miatt mindennel megcsúsztunk.Na, de most! Ákos…..
Az ünnep gyorsan eltelt, Annával szombaton húsvétoltunk, úgyhogy a továbbiak csendesen elmentek. Már csak azért is, mert Ákos végig dolgozott... Így aztán hétfő délután tudtunk csak lemenni a házba, viszont csak ma jöttünk haza... ÉS(!!!) végre dolgoztunk is! Úgyhogy…..
Ugyan nagy tolongás nem volt a beszámolóért, de azért mindazok megelégedésére, akik várják, ill. magunknak csak készül egy rövidebb beszámoló a februári Hutzelrodról... Az iagzság az, hogy a ház szempontjából a tél az igazi pihenés ideje. Kint nem lehet dolgozni, bent pedig…..
Ismét eltelt egy hónap az utolsó látogatásunk óta a házban. Akkor úgy tűnt, szépen lassan, de csak beköszönt a tavasz... rendezgettem a vetőmagokat, virághagymákat, kiszedtem az őszi, kiszáradt növényeket. Aztán az elmúlt négy hétben vettünk még vetőmagokat, és vártuk,…..
Az az igazság, hogy a házba beköltöző új lakókba már akkor beleszerettem, amikor még nem is léteztek. Pontosabban nem beléjük, hanem a Műhely Tesóikba. Szerintem a sors akarta, hogy éppen akkor legyek a meskán, mikor az első tündér feltöltésre került. Erre mondják, hogy első…..
Azt nem állíthatom, hogy dőzsölök a szabadidőben, a megváltozott helyzetemnek köszönhetően, de tény, hogy az év végi nagy hajtás után, most valahogy mégis több időm van arra, hogy gondolkodjak, keressem az utam. Vagy például azon törjem az eszem, hogy hogyan lehet kevés…..
Garhof 2013.01.31 09:12:06
@stewie1239:
Kedves Marika és Zoli!

Nagyon örülünk, hogy ránk találtatok, remélejük, nem okozunk csalódást a továbbiakban sem :)
Az ablakon lévő függönyöket internetes aukciós portálon (Galéria Savaria az oldal neve), ill. hagyatékból sikerült megvásárolni. Vitrázs függönyt kell keresni. Az ajtókon pedig nagyon régi törölközők vannak, amiket Erdélyben a Feketetói vásárban vettünk. A vásárt minden évben egyszer rendezik meg, október második hétvégéjén (p-sz-v)Negreniben, Feketetón. Nincs messze a határtól, érdemes átmenni, nagyon sok gyönyörű holmit, régiséget lehet néha egészen olcsón szerezni.
Kedves Olvasók! Sok gondolat kavarog a fejemben... Először is, annyira elragadott minket a karácsonyi vásárra való készülődés, aztán maga a vásár, hogy már benne is voltunk az ünnepekben. A blog pedig szépen elmaradt, facebook oldalunkon is csak a vásári hangulatról számoltunk…..
he-he-he-he-hetekig, hu-hu-hu-hu hull a hó, hi-hi-hi-hi, jaj, de jó! Ha nem is hetekig esett, de azért Óbányán gyönyörű havas táj fogadott minket ma. Teljesen elvetemült módon, figyelmeztetés ide vagy oda, mi bizony elindultunk a Mecsek felé (na, jó, nem tagadom, azért gyorsan…..
Garhof, álmaink háza Tolóajtó 2012.12.02 21:30:00
egy nagyon hirtelen ötlettől vezérelve... mert hát, úgy terveztük, hogy majd, egyszer... aztán tessék, jön a Brico Store, és keresztülhúzza a számításainkat... mert hogy ők kivonulnak, és akkor akcióznak... na, így tervezzen az ember! A "kivonuló" akció első napján Ákos…..
... én pedig készülök gőzerővel az otthoni karácsonyi vásárra. Minden nap zakatol a varrógép, tervezgetünk, varrunk. Kedves barátosném hívott meg, hogy a GARHOF csináljon egy standot a helyi adventi udvarban. Így aztán az óbányai és az otthoni karácsonyi hangulat kicsit várat…..
mert ezt mi már így szeretjük, így szoktuk meg. Na, de ennyire azért nem egyszerű az életünk... Már csak azért sem, mert nálunk ugye a "gyár" diktál, úgyhogy a hétvégék gyakran nem hétvégére esnek, hanem hétköznapra (emiatt vagyunk lent most is éppen, hétvégén pedig otthon…..
Garhof 2012.11.22 14:01:40
@annamarie: Szia Annamária!

Bevallom, én viszont gyakorta olvaslak Titeket, még a régi blogodat kezdtem el olvasni, és követtelek az újra is, úgyhogy régi ismerősként köszöntelek, és örülök, hogy ránk találtál!
Ami a házat illeti, mi nem házként indultunk, hanem istállóként, és mind a mai napig gazdasági épületként vagyunk nyilvántartva. Az anyagok voltak azok, amikbe teljesen beleszerelmesedtünk, a terméskő, a gerendák és hát nem utolsó sorban a telek... Négy évnyi benmunka van benne, hogy ma már itt ücsöröghetek a konyhában a sparhelt mellett, és válaszolhatok Neked. És mit ad ég, most én is munkanélkül vagyok, mint anno Te, úgyhogy nekem is új világ nyílik meg, még az is lehet, hogy mi is itt folytatjuk majd az életünket...
Éppen pont egy hét után jutottunk le megint a házba. Ez nem is lenne baj, meg hát lesz ez még így se, de ez volt az első alkalom ezekben a hűvös időkben, hogy ilyen hosszan fűtés nélkül maradt a ház. De jelentjük, a 60 centis falak azért megteszik a hatásukat, hiába, hogy még…..
...mert a nagy rohanásban mindig otthon marad. Így aztán az elmúlt három alkalommal nem készültek képek a lenti munkáinkról, pedig hogy beharangoztam, hogy mennyit haladtunk... mert hát tényleg! Na, de most pótoljuk a hiányosságokat! Hát, először is a konyha mondhatni elkészült!…..
Garhof, álmaink háza Agyi kikapcs 2012.10.27 17:41:28
Erre volt most a legnagyobb szükségem. 18-án leköltöztem Óbányára. Elvileg már 17-én le szerettem volna, de persze a fél országot körbejáró körútat kellett szerveznem az egyik ügyfelem miatt. Vagy volt ügyfelem, vagy nem is tudom... Mert hogy tizenötödikétől hivatalosan is…..