Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svyturys

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség A legyőzhetetlen 2009.02.13 09:53:00
  Elgondolkoztak-e már azon, miért vettek olyan sokan bogárhátú Volkswagent, és miért rajonganak érte ma is annyian? Ez a sárga kocsi új kora óta egy családnál van, megjárta már többször a poklot és a mennyországot. Most bezárult a kör, újra új autó. Bogár-teszt,…..
svyturys 2009.02.14 22:42:52
Az otthonosság melengető érzésével olvastam a cikket. Annyi apró különbséggel, hogy apám szintén első és eddig egyetlen tulaj, ám ő 25 év után beszerzett egy használt Golf II-őt, de a bogár is a mai napig rendszeres használatban van. A mienk 74-es, elvileg 1300-as. A német széria legeslegvégén a KGST országok, hogy megsegítség a szegény NSZK-s VW alkalmazott proletárokat rendeltek még pár ezer darabot, amivel néhány hónappal elodázták a gyár bezárását (indult a Golf). A németek minden maradék cuccot beleépítettek ebbe a legfapadosabb verzióba. Így pl. az ablaktörlő 1200-ből van, de kimaradt a kárpit, a szellőző, a jobb oldali napellenző és tükör, az ajtó feletti kapaszkodók a tolató lámpa és sorolhatnám. Épp megy a tanakodás, hogy mi legyen vele, mert egyre több a gond motorikusan is és nagyon rohad (már megint). A problémakör: egy harmadik nagy generál költségei és annak tartóssága (szegény 4 éves kora óta utcán lakik), illetve képes-e az ember (és ha igen hogyan), egy öreg és beteg szeretett családtagtól megszabadulni. Roncstelep és eladás kilőve, de szobadísznek nagy. (a cikkben szereplő ötlet nem rossz, én ott tartok, hogy kapják meg a gyerekek kerti játéknak).
Egyébként itt és most közlök egy régen dédelgetett felhívást: KERESEM AZOKAT A BOGÁRTULAJDONOSOKAT, AKIK ELSŐ TULAJDONOSAI A JÁRMŰNEK (VAGY LEGALÁBB CSALÁDON BELÜL MARADT) ÉS MÉG HASZNÁLJÁK. Kíváncsi lennék hány ilyen hűséges Kovács úr típusú fazon lézeng még az országban (már biztosan nem vagyunk egyedül)