Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyógyfürdők Blog

53 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírusos helyzet okozta kényszerű üzemszünet után már javában készülnek Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a június eleji nyitásra. Egy munkatárs a klór mennyiségét méri a medencében a Sóstógyógyfürdők Zrt. Parkfürdőjében, Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 2020. május 26-án. A koronavírus-járvány…..
A kedvelt és hatékony fürdőgyógyászati kezelések közé tartozik a szénsavas kádfürdő. Ez leginkább ahhoz hasonlítható, mintha egy kádnyi bubis ásványvízbe ülnénk bele. A kis buborékok kellemesen masszírozzák a testet és ennek élénkítő, frissítő hatása is van. A szénsavas kádfürdős kezeléseket…..
Hazánk gyógyfürdő-kultúráját tekintve, legalább kétezer esztendős múltra tekinthet vissza. A fejlett római fürdőkultúra Pannónia területén is kialakult és már az időszámítás előtt is a mozgásszervi, reumás betegségek leghatásosabb természetes gyógymódja a gyógyvízkúra volt. Később — annak ellenére,…..
A Hévízi-gyógytó az ország legismertebb látványosságai közé tartozik. Szimplán Hévízi-tóként vagy Hévízi-gyógytóként is szokták emlegetni. A gyógytó 4,44 ha kiterjedésével és az őt körülvevő 50 hektár területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyhatású termálvizes tava. Ellentétben a többi melegvizes…..
Cserkeszőlő a Körös-Maros Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park része, így a környék is számos különleges látnivalót kínál. Történelmi kuriózumok a 4-5000 éves őrhalmok, a kurgánok, az ősgyep és Nagy-Fertő védett világa pedig elsősorban az ökoturizmus híveit vonzza. A cserkeszőlői Nagy Fertő-tó…..
A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár és a Zalakarosi Fürdő közös együttműködésével Becsületkönyvtár nyílt a Fürdő pihenőtereiben, ahol két fürdőzés között egy jó könyv társaságában élvezhetik vendégeink a pihenést.  Az olvasósarkot Cziráki László, a Fürdő vezérigazgatója, Czupi Gyula, a…..
Az alig több mint 2200 lelket számláló Cserkeszőlő termálfürdőjét az ötvenes években nyitották meg, vizét 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé. A fürdő 1993-ban került az önkormányzat tulajdonába, de 1998-ig alig történt valami fejlesztés a környékén. Ekkor választották Szokolai Lajost a község…..
Debrecen legjelentősebb turisztikai fejlesztése zajlik a Nagyerdőben, 8,5 milliárd forintos beruházással új vizes létesítményt, "vízivárost" hoznak létre a korábbi termálvizes strandfürdő területén. Az összességében 8,5 milliárd forintos turisztikai beruházást a kormány 6 milliárd forinttal, a…..
Furcsa hírre bukkantunk az MTI archívumában. Vajon megvalósult ez a fejlesztés? :-o Peking, 1994. március 9. szerda - Kínai-magyar vegyes vállalkozásban termálfürdő építését tervezik a kínai Hopej tartományban, Pekingtől mintegy százötven kilométerre. - A felek előszerződést írtak alá a minap a…..
Több mint 100 millió forintos pályázati forrással és 60 millió forintos önkormányzati hozzájárulással újították fel Zalakaroson az önkormányzat tulajdonában lévő Fürdő Hotelt. A csütörtöki átadáson Cziráki László, a háromcsillagos szállodát üzemeltető Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta: a…..
  30 éve történt Nemzetközi Balneológiai Kongresszus 1989. szeptember 7., csütörtök - A nőgyógyászati betegségek gyógyfürdő-kezelésekkel történő gyógyításával kapcsolatos témákat vitatják meg a Nemzetközi Balneológiai Társaság résztvevői Budapesten. A Gellért Szállóban csütörtökön kezdődött…..
Erőteljes téli kampányt folytat Ausztriában a Magyar Turizmus Zrt. Ennek keretében január végén az Österreich című osztrák napilappal közösen szerveztek kommunikációs kampányt. A lap Bécsben található újságkínáló eszközeire került ki a turisztikai szervezet reklámanyaga.…..
Az idei nyáron termálmedencéket, öltözőket, csúszdákat, vizesblokkokat újítottak fel a fővárosi gyógyfürdőkben. A létesítmények ebben az évben még úgy is nyereséget termeltek, hogy az árvíz miatt több fürdőt is zárva kellett egy ideig tartani. Korábban a fürdőket…..
Sok magyarországi gyógyfürdő vize nem csak fürdésre, hanem ivókúra formájában is hatékony lehet. Illetve vannak olyan gyógyforrások, amelyeknek a vizét nem is használják fürdőknél, hanem csak palackozzák. A legismertebbek közé tartozik a Salvus, a Parádi, a Hunyadi, a Mira…..
Egyes becslések szerint az elmúlt években felduzzadt termálfürdős kapacitás harmadával haladja meg a keresletet. Ebben pedig szerepe van annak, hogy egy adott településen a fürdőépítés általában közmegelégedésre történt az elmúlt években. Ebből következik, hogy az…..
Egy új, gyerekeknek szánt részleg építése kezdőik meg szűk egy hónapon belül Zalakaroson. A fürdő saját és pályázati forrásból összesen 550 millió forintot fordít minderre. Ennek része lesz egy teljesen új gyermek-élményfürdő építése a jelenlegi kültéri uszoda…..
A budapesti fürdőkkel kapcsolatban nincs mit szépíteni. Van több is, ami nagyon szép (Széchenyi Fürdő) és modern (Aquaworld), de drágák a belépőjegyek. A másik véglet igazából nincs, tehát az olcsó, de lepukkant változat hiányzik a kínálatból, némely, nyáron nyitva tartó…..
Munkára fogják Túrkevén a gyógyvízzel párhuzamosan felszínre kerülő metángázt. A szennyezőanyagot eddig kezeletlenül a szabadba engedték, holott energetikai célokra felhasználható lenne. Ugyanakkor a metán energiatermelésre való használata nem olcsó mulatság, ezért jött…..
Az elmúlt hónapokban több termálfürdő és gyógyfürdő is az anyagi gondjai kapcsán került be a hírekbe. Régóta ismert problémák vannak a dunaújvárosi, az esztergomi és újabban a makói termálfürdő üzemeltetésével. Ennek apropóján kérdezte meg az MTI Vancsura Miklóst, a…..
Felmérést készítettek júliusban és augusztusban a makói Hagymatikum termálfürdő vendégei körében. A válaszadók több mint kétharmada belföldi vendég volt, közel felük pedig makói. Csongrád megyén kívülről csak a vendégek 21 százaléka érkezett. A külföldi…..
A vízben végzett hagyományos mozgásformák (úszás, víz alatti gyógytorna) mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend az úgynevezett aquafitness. Maga a mozgásforma kevesebb mint harminc éves múltra tekint vissza. A lényege, hogy vegyítik az aerobik, a torna és a vizes…..
Rendkívül jó nyári főszezont zárt a Hajdúnánási Strand és Gyógyfürdő. A Hajdú Online beszámolója szerint a szálláshelyeik kihasználtsága 90 százalékos volt és a hatékony marketingmunkának köszönhetően közel telt házzal működtek a nyár legnagyobb részében. Ez…..
Nincs egyszerű helyzetben a Zalaegerszegen található termálfürdő. A megyeszékhely környékén ugyanis számos konkurens fürdő működik: Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány, hogy csak az ismertebbeket említsük. Ráadásul a zalaegerszegi termálfürdő a jelenlegi formájában csak öt…..
Bár az időjárás nem volt éppen ideális a szabadtéri strandoláshoz, mégis sokan vettek részt országszerte a strandok éjszakáján. A szervezők összesítése szerint a 40 résztvevő fürdőhelyen összesen 80 ezren maradtak a késő esti zárásig, ami a duplája a tavalyinak. A…..
A Baranya megyében fekvő Szigetvár központjának felújítását nagyrészt uniós támogításból valósítják meg. Ennek során a város főtere és több környező utcája megújult burkolatot kap. Ezen kívül felújítják a csatornarendszert, modernebb lesz a közvilágítás,…..