Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leslie C.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már biztosítási ügynöknek lenni sem leányálom, de az alábi levélből kiderül, hogy kiugrott ügynöknek lenni sem veszélytelen dolog. Tisztelt Zugügyvéd!   Két éve elkövettem azt a hibát, hogy biztosítási üzletkötőnek adtam a fejem, főállásban, vállalkozói…..
Leslie C. 2009.02.14 18:07:05
Az alábbi hasznos infókat csak azoknak írom, akik nem szándékosan visszaélni próbálnak a biztosítási jutalék visszaírásának megtagadásával.
A visszaírás a biztosító részéről egy biztosíték a jutalék visszaélések ellen.
Viszont a szerződésben ezzel a ponttal sokszor ők élnek vissza. Ez a pont kötelezi az ügynököt a jó teljesítésre.
Ha nem jól teljesítesz vissza a lakodalom ...! Viszont mikor kilépsz, az állományodat átadják másnak. Állomány kezelés címén, amiért onnantól biztosító függvényében valami fixet kap.
A biztosítóval kötött szerződés egyértelműen leírja a te kötelezettségedet, míg az ő kötelezettségüket nem. Miután kiléptél semmilyen jogod nincs szerintük, csak a visszafizetési kötelezettséged. Viszont tisztességes eljárásnak azt tartom, hogy a megszűnés előtt értesíteniük kellene, hogy a jó teljesítés jegyében a közvetített szerződés fennmaradásáért tehess valamit, mert szerintem sokszor egy telefonnal az ügyfél felé kezelhető lenne a probléma és fenntartható a biztosítás. De az állomány kezelőt ez nagyon nem érdekli és a biztosító sem igazán érdekelt, mert megszünteti a biztosítást, a pénzt benyeli, kockázata, kifizetnivalója nincs tovább, még a Te kiadásaid melyek az ügyfélszerzéshez kapcsolódtak még azt is visszaszedi a visszaírással.
A MEGOLDÁS: biztosítók ügyvédjei olyan okosak és magasan hordják az orrukat, hogy elfelejtik a törvényeket. Te készülj fel, javaslom a ptk. 302§ és környékét. Azzal, hogy nem értesítenek a megszűnés előtt, vétenek a ptk. itt leírt törvényei ellen.
"Ptk. 302. § A jogosult késedelembe esik, ha :..
b) elmulasztja azokat az intézkedéseket vagy nyilatkozatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a kötelezett megfelelően teljesíteni tudjon; "
"303.§ (3) A jogosult késedelme a kötelezett egyidejű késedelmét kizárja. "
De érdemes a ptk-t is olvasni! Sok sikert!