Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vincze.mate

6 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vegyünk tíz magyar alkotmányjogászt, vagy európai hírű magyar jogtudóst. Képzeljük el, hogy meglátogatja őket Orbán Viktor és azt mondja nekik: tiéd a Sándor-palota legalább öt évre, cserébe mellőzni kellene az amúgy is gyenge alkotmányos jogköröket, és ha probléma van…..
vincze.mate 2010.06.30 17:41:18
@kolbászoszsömle: A cikked alapján az elnöki posztot akarja a fidesz újradefiniálni

Ennyit mondtam. A többit te tetted hozzá. Mi nem volt törvényszerű, vagy az alkotmánynak megfelelő a kinevezésben? Az újradefiniáláshoz pedig meg kell és meg is lehet változtatni a törvényeket és a keretet. Ha sikeres lesz az új terv, a fidesz is sikeres lesz. Ha nem, négy év múlva elbukik.
vincze.mate 2010.06.30 19:46:04
@Rogue: Miből gondolja a posztoló, hogy bárki, akit a Fidesz felkérne a köztársasági elnöki posztra az hardcore Fideszessé válna?

Nem ezt gondolom. Azt gondolom, hogy lehetne olyan, szaktekintéllyel rendelkező, bólogató jánost találni, aki mindent aláírna, de nem teszik. Mert nem ez a cél.
vincze.mate 2010.06.30 19:46:55
@bariga: A közvélemény kutatások alapján megválasztanák...
Miközben vannak, akik szlovák bölcsességről, Fico elképesztő bukásáról írnak, az előzetes szlovák eredmények alapján két dolgot lehet csak biztosan kijelenteni. Egyrészt, a Fico által fémjelzett demagóg politizálás továbbra is nagyon sikeres maradt északon, miközben a vele…..
vincze.mate 2010.06.13 19:43:57
@kisdubos: Én magyar pártnak tartom a Híd-Most-ot, és a szavazóik legalább kétharmada magyar, saját elmondásuk szerint. Két tényből szűrhetünk le pontos információt a támogatóik tekintetében. Egyrészt a számszerű szereplésből. Látjuk, hogy Pozsonyban (nyilván ez az OKS-sel való együttműködésnek is köszönhető) szavazóik kb. fele szlovák volt. Azt is látjuk, hogy a szavazók ,,előre karikáztak" jó pár szlovák képviselőt. Ugyanakkor a felvidéki magyar népesség mérete és az MKP eddigi eredményeit tekintve én legfeljebb a szavazóik negyedéről tartom elképzelhetőnek, hogy szlovák származásúak.
vincze.mate 2010.06.13 21:12:23
@Bloodscalp:

,,"ha nem lenne orbán"..ahogy te mondod, még bugár lenne az mkp elnöke, stabilan kapnak 12-15 % és egy megbízható képviselet lennének...
nem az amit csáky művelt viktor vezérünk keze alatt..."

,,tökvilágos hogy a felvidéki magyar nem is akart 2 nemzetiségi pártot bejutatni, mellesleg mi szükség van rá?legyen 1,csak normális képviseletet adjon---nem úgy mint az mkp (nekem úgy tűnt viktor kézileg vezérli"

Érdekes kijelentések. Mire alapozod őket? Én szorítottam az MKP-nak és a Hídnak is, és kicsit szomorú voltam, mert közelről láttam az MKP kampányát és nem éreztem jónak. Nyilván a Fidesz az ideológiailag hozzá közelebb álló pártot támogatja.

És a tendencia az, hogy a nemzetiségi pártok szakadnak, ideológiák mentén újraszerveződnek. Szerbiában ugyanez van, pedig ott hol van az életszínvonal a szlovákhoz képest...
vincze.mate 2010.06.14 10:01:05
@dissou: Nem azt mondom, hogy nem lehet alapja. De gondolod, hogy az általad idézett kettősmércés kommenten kívül SEHOL nem lenne ennek nyoma, ha valóban így lenne? Számomra sokkal inkább hihető a Bugár-Duray párharc.
"Ha úgy fogalmazza meg a kérdést, hogy Sólyom László a következő években a köztársasági elnök lesz-e, akkor azt a választ adnám, hogy szerintem nem, nem ő lesz"   Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke 2010. április 27.   Három állításom van: (1) A Fidesznek…..
Az egészségügyi rendszer szociális reformja azt az alapvető kérdést veti fel, hogy az eddig individualista, versenyképes USA el fog-e mozdulni egy szociális, európai típusú jóléti állam irányába.    A vasárnapi képviselőházi szavazás egyik tétje az volt, hogy több…..
vincze.mate 2010.03.22 12:28:48
Konzervatórium Európa, Európa 2009.06.08 10:49:00
Az MSZP jelentős európai arcvesztésével a következő években számolni kell, és ez azt is eredményezheti, hogy a pártnak biztosi helyétől is meg kell válnia. A publicisztika a Konzervatórium.hu-n olvasható...
vincze.mate 2009.06.08 10:04:10
@stabiloldalfekvés: csakhogy nem úgy megy az, hogy én kijelentem, melyik frakcióba fogok beülni. Ezért is nem lehet tudni, mennyi mandátuma van pontosan az EPP-nek. Majd júliusban megtudjuk. (Erre jó példa Tőkés esete, akit a román néppárti képviselők nem támogattak, a magyarok meg igen, mégsem lett néppárti.)

@KA_Steve: Én elhiszem, hogy az LMP nem liberális párt, és nem azért, mert olvastam a Rózsa Misi levelet. :) De abban biztos vagyok, hogy a legtöbben a zöld-liberális karaktert érzik az LMP-ben, a következő egy évben nekik és nektek (ha maradtok szövetségben) az lesz a feladata, hogy letisztázzák/letisztázzátok az üzeneteiteket. Ha ez jól sikerül, akár ti lehettek az új baloldali (balközép) erő.
vincze.mate 2009.06.08 18:46:25
@stabiloldalfekvés: Persze, a "főnöke" nyilván idézőjeles. Az én kommentem arra vonatkozott, hogy Orbán nem része az ep frakciónak. A néppártba pedig hidd el, nem olyan könnyű ki-be járni, hogy oda mindenféle volt balos kormánypolitikusokat beengednének csak azért, mert ő oda akar tartozni.

@phaidros: A kispártok szintjén (LMP, MDF) most arra fog menni a harc, hogy a mainstream-mel, a ,,nyerő" pártokkal szemben ők jelentsék a protest-szavazók mentsvárát, akik nem akarnak a bukott MSZP-re sem szavazni.
vincze.mate 2009.06.08 01:24:25
@Vendéen (dszg): Nem feltétlenül. Illetve nehezen képzelem el, hogy Bokros beül egy Néppártba. De ha igen, akkor Schmitt P. és Szájer lesznek a főnökei, :D
 Sokakat meglepetésként ért a hír: sem előrehozott magyar euróbevezetést, sem regionális 190 milliárdos segítséget nem kapunk az Európai Uniótól a válság kellős közepén. Meglepődni azonban legfeljebb csak rövid ideig érdemes: ha jobban belegondolunk, az Unió racionálisan…..
Olyan hivatalos, a széles nyilvánosság előtt publikált exitpoll felmérés egyelőre (előttem legalábbis) nem ismert, amely a választók pártpreferenciája helyett/mellett arra is rákérdezett volna, vajon tudja-e a választó, hogy pontosan kire, milyen érvek mentén szavazott, és az…..
A mögöttünk lévő hét második felét kétségtelenül tematizálta Bayer Zsolt publicisztikája, és sokadszorra előkerült a „Meddig terjedhet a sajtószabadság?”-kérdése. Hadd ne éppen mi bocsátkozzunk ex cathedra értékítéletek kijelentésébe; egyrészt a mi…..
vincze.mate 2009.02.14 20:48:54
@Kettes: Így van, egyetértek
vincze.mate 2009.02.14 21:48:56
@Fedor:
Amúgy meg: csak fizetett hirdetésben tehet eleget a tájékoztatási kötelezettségének a kormány?

Van olyan, hogy igen, és ez néhány esetben praktikusabb is, mint keresztülverni egy (ki tudja milyen irányba elfogult) szerkesztőségen a témát.

Abban viszont egyetértek, hogy a kormánytag, tisztviselő tájékoztasson, ellenoldali médiát is, mert a demokrácia fontos része az állampolgárok tájékoztatása. Meg abban is, hogy lehetőség szerint a kommunikációs költségeket le kell szorítani, amíg nem megy a hatékonyság rovására.

Minden esetre ha a kormány arra szórja a pénzt, hogy magát reklámozza, azt semmilyen médiumban ne tegye. Ha meg tájékoztatási kötelezettségének tesz eleget, akkor meg választását indokolja meg a REACH %-kal, vagy esetleg az árral, ne pedig ideológiával.
vincze.mate 2009.02.14 22:01:44
@Tgr: Nem hiszem, hogy a kuruc infóban hirdetnie kéne az államnak. De nem azért, mert a kuruc infó egy szélsőséges, gyűlölködő média, tele személyeskedéssel, légbőlkapott infókkal és lejáratással.

Az állam azért ne hirdessen a kuruc infóban, mert a kurucnak nincs hivatalos szerkesztősége, nem áll rendelkezésre releváns adat az olvasóiról, nem tudjuk, hogy kit érne el a hirdetés (a hirdetésre költött pénz hatékonysága nem mérhető) és mert (nem tudjuk, de sejthetjük), hogy a kuruc olvasóit nagy részben érdeklő témák valószínűleg nem lesznek állami projektek.

Elvben, ha létezne egy kifejezetten az elvakult szélsőjobboldaliakat célzó kormányzati hír, még akár indokolt is lehetne hirdetni a kurucon. De ilyet nem nagyon tudok elképzelni.

A Hírlap egy alapvetően politikai-gazdasági napilap, néha erőteljes hangvételű publicisztikákkal, és rengeteg, a tulajdonos személye körüli hírrel. Ha szakmailag nem indokolt, hogy a Hírlapot "bojkottálják" (mert például kimutatható, hogy elérik az olvasóikat máshol is), akkor pedig a kormány hirdessen a Hírlapban is.